בת 11 חודשים

תנסי לראות

האם היא מסתכלת עליך כשקורה משהו יוצא דופן, ילדים בגיל הזה כל הזמן בודקים תגובה של מבוגרים לאירועים שונים וככה הם לומדים איך להתייחס לעולם. האם כשיש רעש פתאומי היא תסתכל עליך או על מבוגר אחר או שהיא תבהל או לא תתיחס בכלל? האם בזמן המשחק כשהיא עושה משהו היא מסתכלת עליך לבדוק אם את רואה את ההישגים שלה?
בעקרון זה עוד מוקדם, ויכול מאוד להיות שזה סתם חששות, אבל לדעתי כדאי כן לעקוב אחרי התפתחותה ואולי כמו ששלומית כתבה אם בעוד 4-5 חודשים החששות שלך לא יעלמו כדאי לפנות למישהו שיודע לאבחן ילדים על הספקטרום (כי יש המון רופאים שלא יודעים, את הבן שלי, למרות שהוא אוטיסט ברמת תפקוד לא גבוהה אבל חכם מאוד, פעמיים לא אבחנו בספקטרום, למרות שזה היה פשוט ברור)

רגע, זה שהיא מסתכלת עלי כשהיא עושה משהו

נניח מצליחה להכניס קוביה לתוך קופסה, היא מיד מסתכלת עלי בשביל לקבל פידבק : נניח כל הכבוד וכפיים.
כשהיא מצליחה להכניס אז היא מחכה ממש לכפיים שלי, זה לא טוב?

זה דווקא טוב

זה נקרא קשב משותף ואם היא עושה את זה אז זה מעולה. אוטיסטים בדרך כלל לא עושים את זה בגיל הזה.

ואווו תודה לכולם על התשובות והתתיחסות

מחאר ואני לא אהייה רגועה עד לקבלת חוות דעת מקצועית, קבעתי לה תור נוסף לךנוירולוג שיבדוק שוב ושם אומר מהם החששות שלי...

בסוג של בעיית תקשורת

למרות שהיא מתקשרת עם אמא שלי, אחים שלי, עם כולם..
פרט לזה שכשאנחנו בחוץ עם אנשים, הקטנה השניה תמיד בין הילדים...אמנם לא ממש מחשקת איתם אבל ביניהם וזאת שאני מודאגת לגביה תמיד תיהיה בצד..
גם בגן למען האמת , הגננת אומרת שהיא ממש אוהבת להיות מתחת ללולים..לזחול למחת ללולים..בבית זה מתחת לשולחן ולדפוק עם הרגליים על הדפנות שלו...

dina199

New member
הבעיה העיקרית שאת משווה עם אחותה.

הילדה נשמעת לי מפותחת בהתאם לגילה (חוץ מטונוס שרירים, שה עניין פיזי).
האחות כנראה באמת יותר חברותית (כנראה יותר ממוצע לבני גילה) וגם אין לה קשיים פיזיים - לכן קשה להתחרות איתה

טאניוש

New member
אל תשווי עם אחותה

איכשהו נראה לי שזה מגביר דאגות. אז אחת יותר חברותית מהשניה, אז מה? כל אחת והאופי שלה. אני גם ממש לא רואה סיבה לרוץ עכשיו לנוירולוג. גם אמהות לילדים עם *הרבה* יותר סיבות לדאגה נשלחות לרוב בגיל הזה הביתה עם אבחון "אמא הסטרית". סך הכל את מתארת תינוקת לגמרי תקשורתית, יוצרת קשר עין, עונה לשמה, מצביעה. אצל רופא לא יהיו תינוקות אחרים, כך שלא יראו גם את מה שבעצם מדאיג אותך.
אני לא מזלזלת באינטואיציות של אמא. תשארו במעקב ותראי איך הדברים מתפתחים. קשיים מוטוריים דורשים התייחסות, במיוחד כאשר קוגנטיבית הילדה רצה קדימה. הייתי גם מנסה לשים לב האם אין איזה קושי סנסורי (הבן שלי נמנע מאינטרקציה עם ילדים אחרים בגיל הזה בגלל רגישות יתר). חוץ מזה... פשוט תהני ממנה. נשמעת תינוקת מקסימה
.

נכון, אני מצתארת לעצמי שלא הייתי חושבת

ככה אם לא היה לי מקור להשוואה.
בקטע המטורי היא אובחנה כבר כבעלת טונוס שרירים נמוך וגמישות יתר ומטופלת במכון להתפתצחות הילד
אני אעהשלה גם את האוםציה הזאת בפני המטפלת במכון, תודה רבה רבה על התשובה המפורטת!

dina199

New member
יש לה טונוס שרירים נמוך.

ז"א שמבחינת התפתחות של 11 חודשים יש לכם בעיה ידוע ואתם במעקב ומטופלים (התפתחות הילד ונוירולוג).
אז זה כבר הבדל גדול מול תאומה שלה. חוץ מזה ילד בגיל 11 חודש לא צריך להיות חברותי מיד (הוא עדיין קטן
) וייתכן שטונוס שרירים נמוך מפריע לה גם כאן.

למעלה