בת מלך - ההשראה

עמירם04

New member
ורד/לתי. אין צירוף מקרים!.

עמיר כתב על משהו מסוים. ובצורת הכתיבה אדם משתמש במילים שנחרטו בנפשו .. זה יכול להיות מסרט טוב שראה. ולהבדיל מכתבי הקודש... כך שהכל מתפרש לעיני המתבונן אך לא מחייב להסיק מ"שאילת מילים" לכוונת הכותב..

טוקבק

New member
מסכים...אבל יש כאן משהו שמעבר...

לשאילת מילים. המשמעות הכללית.

עמירם04

New member
המשמעות הכללית. היא בין בני אדם...

."ספר לי מה קורה בבית האהבות.... ומי אוחז בך בכל הנפילות.. ספר לי קצת על שמיים.... הרם ראשך ופרוש ידיך אל המרום..." דבריך יכולים להסתדר אם תגיד שכביכול האלוקים אומר את זה לאדם עצמו... זה כן ילך...

טוקבק

New member
ברור שזה מה שאני אומר

השיר כתוב כאילו האלוקים מדבר עם עמיר. אבל בלי ספק זה כתוב בצורה כזו שתתפרש שחבר מדבר עם חבר. כלומר שתי המשמעויות נכונות.

עמירם04

New member
הא... כך זה נשמע מעולה....

כי בהודעה הראשונה כתבת "קרובאליך זה לאל שם למעלה" אם התכוונת "זה מ-האל שם למעלה" אז טעיתי בדבריך. ועכשיו שהבנתי זה מדהים.. תודה..

רז צ

New member
כל הכבוד

טוקבק,ורד,גולפית,עמירם כל הכבוד לכם אתם עושים את הפורום הזה כלכך מעניין ומרתק. אלה השעות שאני מצליח להגיע למחשב לכן לא תמיד יש לי כח להגיב אבל אני לא מוותר על קריאה יומית על הנעשה בפורום. יישר כח

ziviki g

New member
צריך , בטח צריך...../images/Emo6.gif

בס"ד קודם כל , זה הרב אליעזר שלמה שיק , או בשמותיו המוכרים יותר המוהרא"ש וה"צדיק מיבניאל". זה מדהים מה שמצאת , למרות שכבן אנוש זו פעם ראשונה שאני לפחות נתקלת בשיר שנכתב כאילו נאמר ע"י הקב"ה , כאילו אלו מילותיו -יש בכך הרבה תעוזה. נתקלתי בשירים שציטטו כביכול מלאכים (מה אברך) אבל את הקב"ה זו לי היא פעם ראשונה. וכל ה"ספר לי מה קורה..." למיניהם - הרי הקב"ה בוחן כליות ולב ויודע כל , מצד שני אולי זאת דרך לשכנע את האדם לפרוק את אשר על ליבו. אממממממממ , אני צריכה עוד לישון על זה קצת , אבל אין ספק שהכיוון והרעיון מדהימים בעיני. ..מזל שיש אותכם... זיו.

מיטל52

New member
יוו הקדמת אותי התכוונתי לכתוב על

קרובאליך ועל החפיפה שראיתי בינו לבין מעלת ההתבודדותה. לי זה מאוד מזכיר קטע שקראתי בספר:"השתפכות הנפש" וזה הולך כך:"העיקר הוא התפילה וההתבודדות שצריך להרגיל את עצמו להתבודד בכל יום בינו לבין קונו ולהפיל תחנתו לפני השם יתברך...ואפילו אם רואה שאינו פועל עדין בתפילתו...אף על פי כן יעשה את שלו ויתפלל תמיד...ואם לא נתקבלה תפלתך חזור וקוה...כי מי יודע מה ילד היום"זה ממש קרוב אליך -התפילות עומדות להתגשם...אז "ספר לי קצת...שפוך קצת רגש"...ובפזמון{המהמם}:"רציתי להגיד לך שזה ממש קרוב אליך..." אפילו משה רבנו ש"עסק כל ימיו בתפילה ותחנונים וכשנגזר עליו שלא יכנס לארץ הוא התפלל 515 תפילות ואמרו חכמינו שאם היה מתפלל עוד פעם אחת,היה נענה"...אז כשאני מאזינה לשיר אלו הדברים שעוברים לי בראש:התקרבות לאלוקים,חזרה בתשובה,ואל יאוש כי מה שהתפללת הולך לקרות לך..."זה ממש קרוב אליך..." שבת שלום אנשים

odery

New member
הפס' מדבר על הגאולה העתידית

ועל י-ם בספציפיות שתראה את כל בניה השבים אליה( עליה לרגל, בית המקדש וכו) יפה לך מאד הקישור לא חשבתי לעליו לרגע

maia r

New member
וואו מדהים ../images/Emo99.gif

כל הכבוד!!! אני חשבתי שהשיר מדבר על אמא, ובין היתר או עמיר על אבי אחיו או עמיר אל האני הפנימי שלו. אבל אולי עמיר כותב לה' כאילו הוא המדבר אליו ולא ההפך? בכל אופן נקודה מעניינת מאוד. וגם ההקדשה לאישה שנרצחה בפיגוע- ז"א שעכשיו היא שייכת לה', היא בת מלך. סופ"ש נעים

מוריאל5

New member
גם אני הבנתי מהשיר שמדובר באמא שהרי

המשפט: "חלות שבת שולחן לתפארת ערכת לפנות ערב, טרחת בת מלך..." מתקשר לאמא היהודיה המכינה את ארוחת ערב שבת.

maia r

New member
אני עדיין חושבת שזה הפירוש

ופשוט המקורות נותנות עו פן בהתקשרות השיר. כמו שהשיר מאוד פיוטי. בת מלך, הכוונה לאם היהודיה. וכמובן שזה יכול להיות גם למדינת ישראל מכיוון שישראל היא הרי הארץ הנבחרת של ה'- בת מלך. הכל מתקשר ביחד.

עמירם04

New member
חבריה .. כנראה אותו כתב צדק..

לדעתי השיר עינה מוקדש לנרצחת בפיגוע... בת מלך ממש לא קשור.. שימו לב למילים של עינה ...

למעלה