בת מלך - ההשראה

ו ר ד ב

New member
בת מלך - ההשראה../images/Emo99.gif

"פקחי עיניך וראי איך כולם מסביבך כאן הערב מצאו את הדרך אליך, בת מלך" "בת מלך" - רצועה 8 מהאלבום החדש "הכל עד לכאן" שיר עם מילים מדהימות ולחן שמימי שמצליח לחפור אל נבכי נפש האדם תמיד ששמעתי את השיר היה נדמה לי שהשיר נכתב על אמא – או סוג של אישה מגוננת
יכול להיות שזה נכון, אך עדיין מאיפה לקוחה השראה לשיר שכזה? היום נתקלתי בפסוק הבא: ישעיהו פרק ס: ד- שאי-סביב עינייך, וראי--כולם, נקבצו באו-לך; בנייך מרחוק יבואו, ובנותייך על-צד תיאמנה. פסוק שגרם לי לחשוב על השיר בצורה קצת אחרת אנחנו באמת לא יכולים לדעת על מה נכתב שיר שכזה (או בכלל כל שיר), למרות ההקדשה שלו... שראיתי את זה בפעם הראשונה - חשבתי לרגע שמישהו מחבל במילים של "בת מלך"
מסתבר שטעיתי... הפסוק המקורי הזה, הוא פסוק שנכתב כנבואה על ארץ ישראל.. אולי הפעם עמיר כותב על ארץ ישראל? אולי זה אותו מקרה כמו "ניצחת איתי הכל"? שיר שנכתב למוסיקה – אך כולם חשבו שמדובר על אישה... מלבד זאת בשיר אפשר למצוא לשיר הזה עוד קישור למקורות. "כל כבודה בת מלך פנימה, ממשבצות זהב לבושה" (תהילים מ"ה, י"ד) הפסוק הזה מדבר על צניעות האישה. ככה שיכולים להיות המון פירושים לשיר וכל אחד לוקח את זה למקום שבו הוא מתחבר לשיר, זה כל הקסם
מה דעתכם על זה? האם עמיר מתחיל לשאוב מוסיקה מהמקורות? (שלדעתי אין שום רע בזה!) או בעצם לא מתחיל – כי מי שיחפור טוב ימצא שיש עוד מילים מהמקורות מלבד אלו... או שמא זה רק צירוף מקרים והשראה?
תודה רבה לטוקבק על העזרה במחקר

ziviki g

New member
פששששששש , כבוד אחות שלי!!../images/Emo106.gif

בס"ד ורדי, וטוקבק מאחורי הקלעים: כל הכבוד! אין לי מושג מה זאת אומרת "נתקלתי"... (סתם נתקלת בספר ישעיהו? צדיקה) , אבל אין ספק שעלית כאן על סקופ מאין כמוהו , ואין לי ספק שהוא נכון ואמת לאמיתה כי הדמיון יותר מדי חזק בכדי שיהיה מקרי. יפה מאוד , נהניתי לקרוא. בטח הנביא ישעיהו , ודוד המך עליהם השלום , זצ"ל , מתמוגגים להם שם למעלה מנחת.תודה! זיוי.

ורדונה,

רק עכשיו עלית על זה? אני וחברתי כבר דנו בזה מס' פעמים, באחת ההופעות שהיו לנו בתיכון (משהו על ארץ ישראל) היינו צריכות להכין כרזה ענקית עם הפסוק הזה ולכן הוא חקוק במוחי די חזק. יש בכלל המון קטעים בשירים שלו שלקוחים מהמקורות, עכשיו אני בחופשונת קטנה אם יצא לי אני אכתוב כאן. אבל, קבלי ח"ח. וזיוית יקרה, נראה לך הגיוני??? מה את מדברת עם בנדודך שלומי עלי? הוא כל היום משגע אותי על הפורום. לילה טוב

ziviki g

New member
מי? מה? מי? מה? מי? מה?

בס"ד עד לפני שנייה בכלל לא היה לי בן דוד שלומי , וגם אין לי דודה בהריון. ואם הוא נולד ב-2 דקות האחרונות אז עוד לא הספקתי לדבר איתו על הפורום. פשוט הייתי עסוקה בלכתוב תגובה. בקיצור , נשמה - יש לך טעות בכתובת. ולא , לא נראה לי הגיוני.
זיוי.

טוקבק

New member
מקום טוב להשראה....

אני חושב שהשיר נכתב על דמות אם ולא על ארץ ישראל. נבואות או פיוטים לארץ ישראל, ירושלים, עם ישראל...וכו' נכתבים כשיר אהבה לאישה או לאם, ותמיד אפשר להתייחס אליהם ככאלה. לעמיר תמיד היה משהו תנ"כי/פיוטי בסגנון הכתיבה : מחלפות - שמשון הגיבור,בשוכבי ובקומי - דומה לשמע ישראל "שמע ישראל", מודה אני....בטח יש עוד. "מודה אני" - לקוח מתוך תפילת בוקר ידועה, וראה לי שבשיר הזה לראשונה יש קישור ישיר למקורות, מהמקום של שירה/פיוט. נראה לי טבעי מאוד כי היום זה חלק בלתי נפרד ממנו. מה עוד שנראה לי שאפשר ללמוד הרבה על כתיבת שירה מתוך מקורות היהדות.

iCp

New member
וואו... מדהים

עליתם על משהו.. שימו לב גם למונח 'בת מלך', אחרי שקראתי את מה שכתבת, ישר עלה לי לראש, מיהי בת המלך? בת של איזה מלך? אולי הבת של ריבון עולם? ארץ ישראל היא בתו, הרי בה הוא השקיע, וגידל, וכעס, וסלח. רוב הסיכויים שאין קשר בין מה שאמרתי למציאות... תודה ורד, שנתת לנו עוד נקודת מבט על השיר הנפלא הזה.

ספיר 2

New member
ואיי איזה יופי ../images/Emo99.gif

בת מלך- ה'שיר שלי!! פשוט מתה על השיר הזה... לא מפסיקה לשמוע... אבל אותי מעניין ורד איך פיתאום עלה בדעתך סתם להסתכל בספר תנך בספר ישעיה דווקא בפרק הזה והפסוק הזה..??

ו ר ד ב

New member
לא הסתכלתי בתנ"ך...

אמרתי שנתקלתי בזה במקרה, זה היה חצי משפט, ואז התחלתי לחקור מאיפה לקוח המשפט הזה...

טוקבק

New member
קרובאליך - המקור

אח ורד ורד....לפעמים אני צריך מישהו/י/משהו שידליק אצלי את הפתיל. והיום זה את. אז סופית אני סגור....קרובאליך זה לאל שם שלמעלה. (וכמובן שכל אחד יכול עדיין להתחבר לזה מהמקום שלו). הנה החותמת שלי : כמו שכולם יודעים ר' נחמן מברסלב מתקשר לחוזרים בתשובה. אז מסתבר שיש ספר שלו שנקרא "אשר בנחל". הספר הוא אוסף מכתבים שכתב ר' אלעזר שלמה שמבוססים על לימודיו של ר' נחמן מברסלב. ובכן באחד הפרקים מופיע הטקסט הבא. "רק הרגל עצמךלדבר לפניו יתברך בלשון שאתה רגיל בה, ותספר לפניו יתברך אתכל לבך וכל מה שאתה צריך בפרטי פרטיות, כי השם יתברך קרובאליך מאד מאד.." (צמידות המילים היא לא שגיאה...ככה היא מצוטטת) לא נראה לי שיש צורך להוסיף ! ! !

לתי

New member
אין צורך למהר ולהסיק מסקנות..

"קרוב אליך" זה מושג די שימושי בכתבי רבנו נחמן, ובפרט בספר "ליקוטי מוהר"ן", אפשרות סבירה מאוד שעמיר שאב משם את ההשראה אך כלל וכלל לא מחייב שהמקור שציינת הוא הוא המקור המסויים והאמיתי..

golf123

New member
גם אם השיר לא נכתב בהשראת...

המקור שציטט טוקבק, עדיין ניבטת השפעה גדולה מאד של המקורות. ולא משנה מהיכן בדיוק שאב עמיר את ההשפעה (אם מליקוטי מוהר"ן, או משאר כתבי רבנו נחמן או סתם ממקור אחר). זה באמת לא משנה. אבל ההשפעה של המקורות, ניבטת גם ניבטת.

טוקבק

New member
מה זה משנה...אם זה הספציפי ?

אני רחוק מלהכיר את כתביו של ר' נחמן. וזה הציטוט שאני מצאתי. ברור ששם השיר - קרובאליך - כתוב כמו שהוא כתוב לא במקרה. ולאור האמור לעיל נראה לי שזה המקור. . העובדה שבמקור הזה הקרבה מדברת על שיחה עם אלוקים כמו עם חבר, מוכיחה לי שאכן זו כוונת השיר. אפשר כמובן להוסיף את "פרוש ידיך אל המרום". יכל להיות שיש עוד שיש עוד מקורות מכתביו, אבל הרעיון יותר חשוב מאשר ציטוט ספציפי.

golf123

New member
לא, ממש אין צורך להוסיף...

ורד וטוקבק - וואוו לשניכם. אז זהו, שעמיר חי ונושם את ההתקרבות שלו לקב"ה, לדת, לעצמו, לנשמתו, ואין דבר שמבטא את זה יותר מהדיסק הזה שמרגע לרגע הופך להיות יותר ויותר עמוק, מרתק ומפתיע. תענוג צרוף שרק הולך ומתגבר.

עמירם04

New member
"ואיך זה שהכל מתהפך לטובה"...

גם זה מדברי ר נחמן. אם לא המוטו של תורתו. אבל עדיין "קרוב אליך" לא נראה לי קשור ....

טוקבק

New member
בקרוב תתפרסם בטח כתבה...../images/Emo6.gif

באיזה עיתון/אתר והכותב יגיד "עמיר בניון מצטט מהכתובים..." והעיתונאי יראה מאוד מעמיק בשיריו של עמיר

למעלה