בת מלך - ההשראה../images/Emo99.gif
"פקחי עיניך וראי איך כולם מסביבך כאן הערב מצאו את הדרך אליך, בת מלך" "בת מלך" - רצועה 8 מהאלבום החדש "הכל עד לכאן" שיר עם מילים מדהימות ולחן שמימי שמצליח לחפור אל נבכי נפש האדם תמיד ששמעתי את השיר היה נדמה לי שהשיר נכתב על אמא – או סוג של אישה מגוננת
יכול להיות שזה נכון, אך עדיין מאיפה לקוחה השראה לשיר שכזה? היום נתקלתי בפסוק הבא: ישעיהו פרק ס: ד- שאי-סביב עינייך, וראי--כולם, נקבצו באו-לך; בנייך מרחוק יבואו, ובנותייך על-צד תיאמנה. פסוק שגרם לי לחשוב על השיר בצורה קצת אחרת אנחנו באמת לא יכולים לדעת על מה נכתב שיר שכזה (או בכלל כל שיר), למרות ההקדשה שלו... שראיתי את זה בפעם הראשונה - חשבתי לרגע שמישהו מחבל במילים של "בת מלך"
מסתבר שטעיתי... הפסוק המקורי הזה, הוא פסוק שנכתב כנבואה על ארץ ישראל.. אולי הפעם עמיר כותב על ארץ ישראל? אולי זה אותו מקרה כמו "ניצחת איתי הכל"? שיר שנכתב למוסיקה – אך כולם חשבו שמדובר על אישה... מלבד זאת בשיר אפשר למצוא לשיר הזה עוד קישור למקורות. "כל כבודה בת מלך פנימה, ממשבצות זהב לבושה" (תהילים מ"ה, י"ד) הפסוק הזה מדבר על צניעות האישה. ככה שיכולים להיות המון פירושים לשיר וכל אחד לוקח את זה למקום שבו הוא מתחבר לשיר, זה כל הקסם
מה דעתכם על זה? האם עמיר מתחיל לשאוב מוסיקה מהמקורות? (שלדעתי אין שום רע בזה!) או בעצם לא מתחיל – כי מי שיחפור טוב ימצא שיש עוד מילים מהמקורות מלבד אלו... או שמא זה רק צירוף מקרים והשראה?
תודה רבה לטוקבק על העזרה במחקר
"פקחי עיניך וראי איך כולם מסביבך כאן הערב מצאו את הדרך אליך, בת מלך" "בת מלך" - רצועה 8 מהאלבום החדש "הכל עד לכאן" שיר עם מילים מדהימות ולחן שמימי שמצליח לחפור אל נבכי נפש האדם תמיד ששמעתי את השיר היה נדמה לי שהשיר נכתב על אמא – או סוג של אישה מגוננת