בת זוג של פושט רגל

יודית999

New member
בת זוג של פושט רגל

בן זוגי בהליכי הפשיטה כבר שנתיים. לאחרונה נולד לנו בן. עכשיו מבקש המנהל מטעם הכונס נכסים מבן זוגי שיביא גם את הכנסותיי שלי. אני קיבוצניקית, לכן לא מקבלת משכורת אלא תקציב- המורכב מבסיס ועוד כך וכך למזון, שורה לנסיעות, שורה לביגוד, שורה להנעלה, חשמל... כמו כן הוצאותיי הפרטיות ביותר- בריאות, פסיכולוג, הלבשה תחתונה וכולי גם הן מצויינות בדף התקציב החודשי שלי. שאלתי היא האם אני מחוייבת למסור פירוט שכזה שכן לא אני נמצאת בהליכים אלו והאם אי הענותי למסור נתונים עלולה לפגוע בבן זוגי?

תשובה!

דרישת המנהל המיוחד אינה יוצאת דופן, שכן שבוחנים את יכולתו הכלכלית של החייב (במיוחד בכל הקשור לתשלום החודשי לקופת הכינוס/פש"ר) מסתכלים על כלל הכנסות התא המשפחתי ובכלל זה על הבן/בת הזוג של החייב - במיוחד שעה שמדובר בניהול משק בית משותף!

יודית999

New member
תודה והמשך שאלות-

איפה נגמר הקשר בינינו בתא המשפחתי- האם אני חייבת לדווח על כלל הכנסותיי? ובכלל למה? שהרי אני לא צברתי חובות. האם עכשיו ייקחו לו יותר בתשלום החודשי ואני אצטרך לממן אותו? האם אני בתור בת זוג של חייב לא אמורה להיות מסוגלת לחסוך לעצמי ולבניי? תודה מראש.

תשובה!

בן זוגך - החייב אמור לדווח על הכנסותייך במסגרת דיווחיו השוטפים לכונס הרשמי. ככל ששניכם מנהלים משק בית משותף ללא הפרדה רכושית, לא תוכלי לחסוך לעצמך ולבנייך שעה שלבן זוגך יש חובות והוא מצוי בהליך פש"ר.

יודית999

New member
תודה והמשך נוסף-

בן זוגי חייב לדווח- זה מובן לי. לא מובן לי למה אני צריכה לשתף מישהו בחשבוני הפרטי. מה יקרה אם אבחר שלא לשתף אחרים בפרטים אלו? לגבי הפרדה ממונית הנתונים הם כך- אין לנו חשבון משותף ולא היה. האמת שגם לי אין חשבון בנק- יש חשבון פנימי בקיבוץ השייך לי בלבד כבר שנים רבות. באופן מובהק ישנה הפרדה בתשלומים השונים של קניות אוכל וכולי. את משכורתו מכניס לחשבוני- שהרי צריך להכניסה לאנשהו, לא? את חובותיו יצר מקריסת עסקו לפני היותנו זוג. איננו נשואים. אני חברת קיבוץ על כל המשתמע מכך- הוא לא. גרים יחד בדירה בקיבוץ- הוא משלם שכירות בתור תושב ואני, בתור בת משק לא. אני לא רואה במקרה זה אלמנטים רבים התומכים בהכרה בשותפות ממונית. האם טועה אני?

הרווק1

New member
המלצה

עצם זה שהוא מפקיד את משכורתו בחשבונך והנכם גרים תחת קורת גג אחת וכביכול מקיימים יחידה משפחתית אחת ומשותפת הרי שהינך נכנסת למה שכינת "הכרה בשותפות ממונית" המלצתי החמה היא לפנות לעו"ד המתמצה בענייני משפחה דווקא, ולנסח הסכם הפרדה רכושית/חיים משותפים. ובכך להימנע מחשיפה לחובות.

יודית999

New member
הערות וקושיות-

זה שהוא מכניס המשכורת לחשבוני זה כי עקב מצבו אין לו חשבון וצריך להכניס לאנשהו אם לא מקבלים שטרות כל חודש. לא? החשבון שלי מימים ימימה ולו אין בו זכות כלשהי. זה שאנחנו גרים ביחד זה מוצהר ואין עם זה בעיות, אבל מובן שיש מקרים כאלו הכוללים הפרדה ממונית- אחרת אין שום צורך במונח הנ"ל. לגבי ההמלצה לעורכדין- זה בטיפול. תודה.

הרווק1

New member
סיבה ותוצאה

הרבה חייבים ללא חשבון פעיל מקבלים את המשכורת בשיק אותו הם פודים בבנק הדואר. אבל לא זו המהות. תראי, למה הוא גר איתך ומשתמש באותו חשבון זה פחות מעניין כסיבה, הלמה לא חשוב, מה שחשוב זה התוצאה והתוצאה היא, הלכה למעשה שהחשבון הוא משותף, וההוצאות משותפות, והמגורים משותפים...

יודית999

New member
תודה והמשך-

הלכה למעשה החשבון לא משותף בכלל- הוא שלי בלבד שנים רבות ולו אין זכות כלשהי בו. את משכורתו העיקרית מעביר אליי כי עובד בקיבוץ וההעברה היא פשוטה ומהירה. משכורות מגופים חיצוניים מעביר לחשבון הבנק של הוריו. ההוצאות משותפות ברמה מסויימת- שכירות לקיבוץ הוא משלם ואני לא (בת משק) הוצאות של קניות יש בנפרד עד כמה שניתן- רשום מה הוא מוציא ומה אני. חשמל, טלפון טלביזיה, נסיעות- רק אני משלמת. מעון לילד בקיבוץ רק הוא משלם. מגורים משותפים זה כמו כל זוג- ולצורך זה בדיוק ישנו כל עניין ה"הפרדה הממונית"- לאנשים שגרים יחד אבל שומרים על הבדלה כלשהי. האם אותך בתור השופט שכנעתי?

למעלה