בת זוג להשכרה

בת זוג להשכרה

בת זוג להשכרה מתקשה במערכת יחסים? אמרו לך שאתה לא רציני? אתה רוצה מישהי להראות לחבר'ה? מעכשיו, " חברה להשכרה" – תיתן לך בחורה שאיתה תתרגל מערכת יחסים. פגישה ראשונה, שיחות יום יומיות, ויכוחים, רגעים אינטימיים, ארוחות עם המשפחה, פגישה עם החבר'ה, *בילוי במסעדות, * טיול בחו"ל, * חופשות ועוד... בפגישות נשים דגש על התנהגותך בקשר, ונשפר את היכולת שלך. מינימום – 6 חודשים. המסיימים ירכשו מיומנויות בקשר בין אישי בדרך חוויתית. פרטים לגבי התשלום, יימסרו בפגישה אישית. * כל הטיולים והבילויים שכרוכים בהוצאה כספית משותפת, תכול על מזמין השירות.

לקשמי

New member
סרוגייט

לא יודעת, אף פעם לא הבנתי את סוג הטיפול הזה. בסדר, מתאמנים על מערכת יחסים זוגית אבל בתכל'ס זה לא אמיתי ולכן זה לא יכול להיראות כמו מערכת יחסים אמיתית זוגית שבה יש גם אהבה... מישהו יכול להאיר את עיניי בנושא?

מדובר בפרסומת ועמדתי למחוק אבל

הוא ניצל בזכותך- בזכות הדיון שפתחת
אני חושבת שזה מעין סוג של אימון איך להתנהג ואיך לא בקשר זוגי, בכלל ההיבטים.

../images/Emo140.gif תודה על ההבנה

זו לא ממש הייתה אמורה להיות פרסומת כמו להביא לפני משתתפי הפורום סוג חדש ל טיפול שהרבה אינם מצליחים להיות פתוחים אליו.

רחוק מסרוגייט

לא מדובר כלל בסירוגייט. מדובר על דגם של קשר שמתנהל מהתחלה ועד הסוף. הוא כולל בתוכו כל מה שקשר רציני מתיימר לכלול בתוכו: שיחות משותפות, יציאות ובילויים, פגישות עם חברים שלו, ארוחות וארועים עם בני משפחתו, התנהלות בעת ויכוח, שיחות על הקשר וכו'. בכל רגע ורגע הבת זוג תלווה אותו, ותראה לו היכן הנקודות הרגישות שעליו לשפר. בשלב כלשהו, כאמור בהתאם להתקדמותו, היא אף תגור אצלו והם יחיו כמו זוג לכל דבר ( כולל עבודות בית משותפות וכו') . מקווה שהסברתי את עצמי - אשמח לענות על עוד שאלות.....

לא עדיף..

לעבוד עם זוג קיים.. אני לא מבין את הצורך להדביק בת זוג.. זה לא כנה.. היא שם כי זה התפקיד שלה לא כי היא רוצה.. ואם זה כך היא לא ישרה בתוך הקשר..וכל המטרה אובדת.. שכן איך אפשר ליצור קשר בריא כשצד אחד לא ישר.. אני מעדיף ללות את האדם ביצירת קשר אמיתי.. על כל הקשיים במציאת מישהי..מה שאתם לא עובדים עליו.. על ביטחון עצמי.. מה שהשיטה שוברת.. שכן היא יוצאת מתוך הנחה סמויה שהאדם לא יכול כרגע לפגוש מישהי לבד ולכן צריך לספק לו מישהי.. וכך הקשר האמיתי נבנה ביושר וכנות ופתיחות מלאים.. כאשר המאמן נמצא בצד לא בתוך הקשר אור ואהבה

יתרונות וחסרונות

קודם כל מאחר ואתה עוסק בזה כמאמן אישי, אני יכולה להבין, ותסכים איתי שיש לך כאן אינטרס לעבוד על זוגיות אמיתית מהצד. אבל אני רוצה רק לומר לך שאין כאן סתירה לאימון אישי של זוגיות. מאחר ואתה, כך אני מניחה מטפל בזוגות שהם כבר קיימים, ולפחות הם נמצאים אחד עם השני למעלה משנה, ולא זוגות טריים בתחילת הקשר. אנחנו דווקא מתייחסים לאנשים שיש להם קושי לנהל מערכת יחסים רצינית, להגיע לכל השלבים שבה - ולאו דווקא בעייה ספציפית בזוגיות ספציפית. זה מעיין דגם של זוגיות, כך שאותו אדם מתאמן לנהל זוגיות. ה "בת זוג" תלווה את אותו אדם לכל אורך הקשר, ותבחן את כל הקשיים שלו. עם אותם אנשים שאין להם אפילו קשר לעבוד עליו, אין להם כרגע מישהי רצינית, כי הייתה להם בעיה מאיזושהי סיבה להגיע לכך, לא יעזור להם אימון על "קשר קיים" - כי הוא לא קיים. מעבר לכך, בקשר קיים, קיימים המון מטענים בין בני הזוג שגם עליהם צריך להתגבר, אך אם אותו אדם מלווה ב " בת זוג" ,דווקא המלאכותיות המסויימת של העניין יוצרת התחלה נקייה, כמו טאבולה ראסה, בלי מטענים ובלי כל משקעים מהעבר.יותר קל לאדם לבחון את עצמו, כי יש כאן רק גורם אחד שזה הוא. היתרון שיש באותה מלאכותיות שאותו מתרגל קשר רציני אך הוא מסיר מעליו את הפחדים שיש לו כשהוא מתחיל להיכנס לקשר רציני, או בשלבים המוקדמים יותר. כי הרי הוא יודע שזה סוג של משחק, אימון. מעבר לכך הוא יודע שהבת זוג שלו, לא תיפגע מכל הניסיונות שלו, כי הרבה פעמים זוגות אמיתיים פוגעים אחד בשני בגלל מגבלות ומעצורים שיש להם בקשר. וזה כבר משחרר עבורו. מבחינת יושר בקשר, להיפך, אין יותר ישר מזה, כי שני הצדדים יוגעים טוב מאוד מה המטרה כאן. הרבה פעמים דווקא בקשרים אמיתיים יש בעייה של אמון וחוסר יושר. אני אישית הכרתי בחור שהיה עם מישהי ועוד אמר לה שהוא אוהב אותה, אך נשאר איתה כי בעצם הייתה לו חרדה כלכלית - עד שבסוף עזב אותה, ואין צואך לומר שכשאמר לה את האמת, איזו פגיעה זו הייתה עבורה. ויש עוד המון מקרים אחרים לא ישרים. אנשים נמצאים אחד עם השני מהפחד להיות לבד, בטחון כלכלי, לחץ חברתי, וכו'...וזה לא להיות ישר. אני מבינה שזו תפיסה חדשה, אולי אפילו עתידנית במידת מה, אך אין לשלול אותה רק לשם כך.אנשים כמו אנשים, בהתחלה נרתעים מרעיונות חדשים, אחר כך מתנסים, מקבלים, מתרגלים ושוב, מגיע רעיון חדש והכל חוזר חלילה...

אגב...גם אימון אישי

זה לא משהו שלאנשים היה קל לעכל לפני כמה שנים טובות, והיו הרבה התנגדויות לכך מאותם סיבות.

אני מקבל אנשים לאימון זוגיות..

גם אם הם לבד.. לא יודע מאיפה הרעיון לאמן רק זוגות קיימים כבר שנה?... האימון עובד על כל השלבים.. מהפעם הראשונה שהוא חושב על לדבר איתה.. על בכלל.. מסכים שיש אפשרות להיפגע בקשר.. כן בכל קשר אמיתי יש אפשרות כזו.. וליצור קשר מלאכותי שבו אין אפשרות להיפגע זה נראה לי טעות.. איך אפשר ללמוד שפגעת.. אם אתה לא פוגע .. לא משנה מה?... מבחינתי אין לאדם מכשולים.. יש לו רק בחירות ויש לו את הכוח לעשות את זה לבד.. אני שם רק להזכיר לו את העובדה הזו.. ללכת איתו.. אך לא כמשתתף בחייו.. אין לי בעיה אם מישהו מתאים לו הרעיון הזה.. לפי דעתי זה שיטה שבה אפשר להתחמק מהחלקים שאנשים פוחדים מהם.. כן החלק הראשון של לגשת לאדם זר ולראות אם הוא רוצה להיות איתך כן או לא? הפחד שיש לאנשים בתוך הקשר שהקשר הוא לא מובן מאיליו.. שהוא יכול להתפרק בכל רגע.. אם לא ישקיעו בו.. החשששות הללו שכולנו חיים איתן.. שלא נעלמות.. לא ברגע שיש זוגיות.. לא ברגע שיש חתונה.. ולא ברגע שיש ילדים או נכדים.. אז איפה את מלמדת אותם להתמודד עם זה? אור ואהבה

אין לי בעייה עם דרך הטיפול שלך

אבל יש עוד דרכים אחרות לטפל . ניסיתי רק להראות יתרונות וחסרונות. בדרך שלנו, לא רק שאנו מלווים אותו לאורך כל הטיפול, אנחנו יכולים גם להבחין בדברים הקטנים ביותרשלא תמיד הוא יוכל להצביע עליהם. מאחר ומדובר אצלינו בליווי צמוד, העיצות שניתן לו הם יהיו באותו רגע, והוא גם יוכל לקבל עליהם פידבקים, מה שדווקא יגרום לביטחון שלו לעלות. אחרי שהוא יעבור את "ההכשרה" הוא יוכל להתחיל לנהל "קשרים אמיתיים" כך שיהיה לו מספיק זמן "להיפגע" אנחנו לא נחסוך זאת ממנו. כמו שמכשירים אותך לטסט ברכב, אז ברור שכל זמן הלימוד אתה לא באמת נוהג, ויש הבדל כשאתה יוצא לכביש האמיתי לבד, עדיין זה מכשיר אותך לפני שתתנסה בדבר האמיתי - ואכן גם לחסוך ממך בשלבים של האימון פגיעה אמיתית, שאליה תהיה חשוף אחרי שכבר הוכשרת להיות נהג. אנחנו מלמדים אותו לנהוג, ומתלווים אליו עד שיוכל לנהוג בעצמו. החלק שאתה מדבר שאנשים מפחדים ממנו, לגשת לאדם זר, ולנסות להבין אם אתה מוצא חן בעיניו, זו לא הבעייה היחידה, יש דברים אחרים שכשהם באים לידי ביטוי בקשר הם מאוד מכשילים, ואפשר למנוע אותם. אנחנו לא מתיימרים לטפל אגב בכל הדברים, יש דברים שיכולים להתקיים רק ב"קשרים אמיתיים" כמו מה שציינת, אבל עדיין יש כל כך הרבה דברים אחרים, שעליהם אפשר לעבוד...

למעלה