בתי הדין הרסבניים

בתי הדין הרסבניים

עיינתי בחוק הדיינים ולא מצאתי שדיינים בבתי הדין הרבניים חייבים להיות רבנים. לפי ס´ 3 כשירים להתמנות לדיינים מי שהוסמכו לכך על ידי מועצת הרבנות הראשית. תנאי ההסמכה נקבעים בתקנות. התקנות צריכות לעמוד במבחן של סבירות. לדעתי כל מי שכשיר להיות שופט יכול להתמנות דיין. כאלה נמצאים גם בקרב משפטנים שהם חילונים, נשים ולא יהודים. לדעתי ועדת המינויים חייבת למנות דיינים גם מתוך הקבוצות האלה ולא רק מתוך המגזר החרדי כפי שהיא נוהגת כיום.

nirdagan

New member
כולנו יודעים שהבחינות זה מכשול קל

יחסית למהומות שתוביל התנועה היהודית האורתודוכסית התיאוקרטית בישראל על מפלגותיה הרבות. ראינו איזה מהומות היו לנו שמונתה לראשונה אישה כחברה במועצה דתית. ושם אין בכלל בחינות, זה תפקיד ציבורי-פוליטי ברשות המבצעת. אין אפס. התנועה היהודית האורתודוכסית התיאוקרטית בישראל היא שמרנית בצורה קיצונית, והמהפך שחל בעולם במהלך שנות העשרים של המאה הקודמת בה נשים החלו לקבל זכויות השוות לגברים לא קרה אצלה.

ציפי ג

New member
אני מכירה כמה גברים

מוצלחים למדי שלא עברו את הבחינות. אבל כנראה שאתה ופנדריך, תמיד יודעים יותר טוב מכולם. אשריכם.

nirdagan

New member
לא טענתי שקל לעבור את הבחינות

ושכולם עוברים, אלא שיחסית למכשולים אחרים הבחינות הם המכשול הקל. חבל שתגובתך איננה מתייחסת לטענותיי כהויתן, אלא לסילוף שלהן.

סתם הערה ../images/Emo104.gif

אין דבר כזה יהדות אורתודוקסית. זוהי פיקציה של התנועות הרפורמית והקונסרבטיבית שרצו לבדל עצמן, והשתמשו במונחים מושאלים מעולם הנצרות.

nirdagan

New member
אני מקבל את הפיקציה הזאת

כדרך לגיטימית ונוחה לתאר את מי שהקונסרבטיבים והרפורמים רצו לתאר. גם רוב שירי חג החנוכה מבוססים על שירים נוצריים. עדיין הם קיימים.

אם כך..../images/Emo104.gif

האם תוכל להסביר לי: 1. מהי היהדות האורתודוקסית? 2. מה ההבדל בין היהדות הקונסרבטיבית וזו המכונה אורתודוקסית?

nirdagan

New member
לעניות דעתי יותר מעשי

לבטל את המעמד של בתי הדין הרבניים כמוסד שיפוטי. פתיחת הדיינות לאנשים בעלי הכשרה משפטית, ולאנשים משכילים בכלל, זה בדיוק מה שבתי הדין הרבניים לא רוצים, וייתקל במאבק עקשני בתוך מערכת בתי הדין הרבניים. ראינו איזה מהומות היו כשאישה התמנתה לראשונה לחברה במועצה דתית. לעומת זאת שינוי המעמד של בתי הדין יוביל למאבק בין מערכת בתי הדין ובין הכנסת, ובו יש סיכוי לכנסת לנצח.

nirdagan

New member
מציאות זה דבר יחסי

כמו כן רק מי שמאמין שניתן לשנות את המציאות יכול לשנות אותה.

אני מסכים אבל......

הביטול צריך לבוא בשלבים. הציבור בישראל לא בשל לביטול הכפיה הדתית. לעומת זאת אם בתי הדין ייפתחו לדיינים לא חרדים ואף לנשים יהיו כאלה שיתמהו למה צריך בכלל דין דתי ואז תבוא הגאולה.

זה יותר טוב מבתיהמ"ש לתעבורה../images/Emo141.gif

זה עוד יותר טוב מאשר בבתיהמ"ש לתעבורה, שם אין צורך בכל הבנה בענייני תעבורה (תשובתה של הולב"ש, ללא בושה, בבג"ץ), ואפילו ברשיון נהיגה, מן הסתם אין צורך. אני מניח שאם שופט התעבורה היה נדרש לידיעות בענייני תעבורה ברמה שדיין נדרש לידיעות בענייני המעמר האישי, וכו´, הייתי יכול ללכת לים, בידיעה שמפעל חיי אכן הושלם. שבת שלום. האתר של קימקא

דוידוף

New member
אתה רוצה לומר שנתקלת ב

שופטי תעבורה שלא מבינים בדיני תעבורה? הרי הם עוסקים רק בזה כל היום.

צר לי מאוד לאכזב אותך ../images/Emo141.gif

צר לי מאוד לאכזב אותך, אבל מי שנכנס לעבודה עם קונצפציות מסויימות, לא על נקלה ישתחרר מהן, ואותו הדבר אם הוא נכנס בלי קונצפציות. עד כמה נכון הוא הכלל אפשר ללמוד מהיוצא מן הכלל, המעיד על הכלל: פסה"ד בעניין מ"י נ´ עמנואל (פ"ד תעבורה, כרך א´, חוב´ 5, עמ´ 27). כמורה-נהיגה מקצועי אני יכול להגיד לך שזהו פס"ד יפהפה (ונכון!), אבל, לדעתי, רוב שופטי התעבורה (אם לא כולם) היו מגיעים לתוצאה ההפוכה. בדקתי ולא מצאתי בכל הפסיקה פס"ד דומה, וככל שניסיתי להחיל את צורת החשיבה שבו על מקרים דומים - זה פשוט לא עובד. יש בעייה נוספת עם זה: ישנם שופטי תעבורה מצויינים, אשר מתחילים מאפס, מתגלחים על זקנם של נאשמים רבים, אבל בסוף, כשהם כבר מגיעים להבנה טובה בתחום הזה, הם בורחים לנו לבימ"ש השלום (וזה נחשב ל"קידום" במערכת המשונה הזאת), ואנחנו שוב מקבלים שופטים חדשים, אשר צריכים ללמוד את הכל מההתחלה ... ואילו השופטים הגרועים, אשר לעולם לא יקודמו לשלום, הם יישארו אתנו לנצח. לכך יקראון במקומותינו סלקציה שלילית. וישנה עוד בעייה: "בית הספר" העיקרי לשופטי התעבורה הוא התביעה המשטרתית, אבל כיוון שבביהמ"ש לתעבורה הם מקבלים בקלות יתירה את מה שהם מבקשים (שהרי רוב שופטי התעבורה הם חבריהם-לשעבר, אשר באו מאותו בית-הספר עצמו), הם לא צריכים להתאמץ, ובמקום בו לא מתאמצים, לא לומדים הרבה. וזה מבטיח שדור יילך ודור יבוא, והרמה לא תעלה. יש לכך גם סיבה: המערכת, כנראה, לא רוצה שופטים שיעמיקו-חשוב, דבר שיביא למעט תיקים והרבה זיכויים. היא מעוניינת בדיוק ההיפך: הרבה תיקים, ומעט זיכויים. איך מעיפים שופט? האתר של קימקא

למעלה