בתיה

בתיה ../images/Emo16.gif

היום ליוויתי חברה בדרכה האחרונה. בתיה, שכל כך אהבתי, בתיה שהייתה לי כמו אם, שלימדה אותי על עצמי. בתיה, שלמרות המחלה המשפילה והמעוותת לא ויתרה ותמיד דאגה להמשיך ולהתאים עגיל לצמיד, לצבוע את השיער גם שהיה מדובלל, ולסדר את הצפרניים גם שכבר לא ראתה אותן. בתיה, שאמרה לי שזו זכות שמאור נולד לי אבל שזו זכות שלמאור יש אמא כמוני, שלימדה אותי שמעבר להיותי אמא אני גם בן אדם, ובת זוג. רציתי להגיד לה עד כמה הייתה לי זכות להיות חברה שלה. בתיה, שתמכה בי ועזרה לי והבינה אותי, שעודדה אותי לצמוח ולהבשיל, שעזרה לי להגיע להחלטות, ששמחה עבורי בשינויי החיים (עברת לפרובנס הפרטית שלך - ככה היא אמרה לי שעברנו לגליל). בתיוש, שהיו לה ידיים של אמא, שהסרטן המגעיל לא קילקל. ששמחה עבורי ודאגה לי (איך הילדים מסתדרים בצפון, תספרי לי, בואי נדבר רק עליהם...) וצחקה לסיפורים שלי על הילדים, גם בפעם האחרונה שדיברנו אצלה, כשהיא כבר לא רואה ובקושי מדברת. בתיה שבעלה אהב כל כך שהיה לו קשה לתת לה ללכת, שרצתה שאעשה עוד ילד, שיהיה לה כמו נכד. רציתי לבקש ממך סליחה בתיוש, ביום ראשון שבאתי לבקר אותך בהוספיס, לא יכולתי להסתכל עליך בתיה, לא יכולתי לגעת, זו כבר לא היית את בתיה,, ובכיתי, וידעתי שתביני. נלחמת כמו לביאה שנה וחצי, במלחמה אבודה מראש, לא ויתרת, לא הרפית, הספקת להגשים חלומות, לנסוע ליוון ולפרובנס למרות הקושי הפיזי הגדול, לראות את בתך מסיימת קורס קצינות, לחגוג יום הולדת 50 בהפקת ענק כמו שרק את יודעת, לכל החברים, ולהרגיש נאהבת על כולנו. רציתי להגיד גם תודה - לדורון, רותי וגלית שהיו לי קבוצת תמיכה, ותודה גדולה ומיוחדת לעמנואל, שלא הספקתי להתקשר אליך לפני כניסת שבת, הייתי לי מורה דרך בשבועות האחרונים, ותודה, תודה ענקית על העזרה, על המילה ועל ההבנה לכל מי שכתב לי בזמנו ועכשיו לא הזכרתי. עצוב לי, מאוד.

doroniz

New member
אין מילים

גם אני לא מכיר את בתיה , אבל למדתי להכיר אותה דרכך. לכולנו היה ברור שהסוף של בתיה הולך וקרב וברור שהסוף הזה כואב ועצוב. המילים שלך מרגשות, כואבות ונוגעות יפה בכאב וגם מלטפות את בתיה. אני מכיר אותך כבר, את תתגברי ובגדול. דורון.

לי עד

New member
צר לי, איילת.

מעטים הם האנשים, יחידי הסגולה אשר משאירים חותמם על אחרים. כואבת את כאבך. רק טוב לכולכם שבת שלום

rutimay

New member
אוי, איילת, כמה זה עצוב.

כל כך מבינה אותך, לצערי... ולא אוסיף. מחבקת אותך וירטואלית, ואולי בסופ"ש הבא אוכל לעשות זאת פיזית.

RUTHIE1

New member
כל כך קשה למצוא את המילים המתאימות

לא מתקרבת לקרסולייך בענייני ניסוחים וכתיבה... העלית דמעות בעיני למרות שאני כבר מכירה חלק מסיפורייך עליה. אבל אני רוצה דווקא להדגיש את מה שאני שמחה עליו ברגעים כאלה. שמחה שזכית להכיר אישה כה מיוחדת ונפלאה. שמחה שזכית (ואני מסכימה פה עם בתיה) לגדל ילד כמאור (מקסים....) ושהוא זכה להורים כמוכם. שמחה שזכיתי להיות חלק מחייכם ולעזור לכם במעבר ל"פרובנס"... כמו דורון אני בטוחה שתצליחי להתגבר אבל מוכנה ושמחה להמשיך ולהיות לך לכתף בכל עת. אוהבת מאוד,

גאמי

New member
איילת

אני קוראת כאן ונחנקת מכאב וצער. אוהבת ומקווה שתוכלי לזכור אותה בדיוק כך, בדיוק כפי שתארת את האישה הגדולה הזו. הכאב ענק ואין יכולת להאמין שזה נגמר. אך דיברנו היום ואת חייבת להתאבל, חייבת, וזה שזה הטיב עימה לסיים סוף כל סוף זה דבר שכעת קשה להכיל. הייתי בסרט הנורא הזה והתחושה המעורבת שמלווה את הסוף תלווה אותי עד יומי האחרון. מחבקת אותך ושמחה שהצלחתי קצת להצחיק אותך היום בבוקר ואיזה עיתוי דפוק תמיד יש לי להתקשר, אבל אולי בעצם טוב שכך. וזוכרת מה אמרתי לך? תגידי שזה לא מפחיד העיתוי פתחתי ואמרתי לך בלא ידיעה שאת ומושיק בדרך הביתה ש"לאלוהים יש חוש הומור חולני לפעמים" וזה רק כי במשיבון שלך שמעתי את דה פאש מוד, ושאלת איך אני יודעת......אני כל כך מצטערת. מקווה שחוש ההומור שלי בכל זאת היה לשם שינוי פחות חולני מתמיד אוהבת, מחבקת, אין מילים. וכל כך מקווה לראותך היום בערב, כל כך מקווה. גלית מדליקה נר לכבודך בתיה זכרך לברכה

אiרין

New member
כל כך עצוב.../images/Emo7.gif ../images/Emo16.gif

מחזקת אותך חברה שלנו ומחבקת אותך חזק. לא קל בכלל לאבד אדם כל כך קרוב. איתך באבלך ואיתך לימים טובים יותר .

הי איילת

כל כך מבינה. איבדתי את החברה הטובה ביותר שלי, לפני 10 שנים שנראים לי כמו אתמול. חברתי הטובה, שהיתה ממש נפש תאומה, ואפילו קראו לה רונית כמוני, שסחבה את הסרטן הארור במהלך עשר שנים, וחיינו איתה את ההתפרצויות, את הניתוחים, את ההקרנות ואת הכימותרפיה, שסרבה לוותר ולהיכנע עד שנוצחה, שעברה ימים כל כך קשים בסוף הדרך כשאני יושבת לצידה. חייבת לומר לך שעד היום אני מדברת איתה, צוחקת כשנזכרת בצחוקים שהיו לנו ביחד, ומתגעגעת.. כל כך מתגעגעת.. מחזקת אותך בשעות צערך.. רונית

mayarel

New member
עצוב ../images/Emo16.gif

אני מצטערת איילת על האובדן של בתיה ועל הסבל שעברה ושעברתן יחד. מאוד ריגש לקרוא ממך פרטים על חייה ואישיותה. אין לי ספק שהזיכרון שלה ילווה אותך עם הרבה מראות וקולות וריחות ומקומות ואני מקווה שזה יהיה מלווה עם חיוך.

rot301

New member
משתתפת בצערך ../images/Emo16.gif

עצוב מאוד היה לי לקרוא על חברתך.הותרת אותי ללא מילים...

shirkoosh1

New member
עצוב, משתתפת בצערך

וכתבת מאוד יפה ונוגע ללב. גרמת לי לחוש צער על מותה של מישהי שלא הכרתי.

טל 0 0 0

New member
אילת, חמימוש,

כל כך עצוב , וכל כך מרגש תארת לנו אותה ואת הקשר בינכן. לבתיה -

yonitbrk

New member
איילת יקירתי

הכרתי אותך, באופן אישי רק אתמול, אך כפי שראיתי אותך ושמעתי על בתיה, אין ספק שהיתה אישה מיוחדת במינה(ואיך אפשר שלא, כשיש חברה כמוך). משתתפת בכאבך ובצערך. יונית.

ל י ל ך פ

New member
משתתפת בצערך

כל כך נורא לאבד כך אדם קרוב.. הניחום היחידי שעליו אני יכולה לחשוב, שזכתה והיתה לה חברה אוהבת כמוך.

זכרונות

תזכרי את הרגעים היפים והם אלו שיחזקו אותך ברגעים הקשים. מניסיון, זה מה שיכול להעלות חיוך ביום קשה וכואב. גילי

כתבת יפה ומרגש ../images/Emo16.gif ובתיה תיזכר כך

פרידה מרגשת וכואבת כתבת לה על החברה והאמא שזכתה בחברות טובה ואמיצה. שולחת לך
ומקווה שתזכרי אותה כפי שהיתה קודם, יפה ובריאה. זכרונות קשים נחרטים לעיתים בקלות יותר ואני מקווה שהזכרונות הטובים יתחזקו. נשמות טובות וקרובות זוכות להיפגש שוב. בדרך כזו או אחרת.

למעלה