בתוליה של קייטלין

דמדומית

New member
בתוליה של קייטלין

ראשית, אפתח בזה שאציין שאני כותבת חדשה בפורום זה. קוראים לי יוליה גוטניק, וכמה מכם מכירים אותי מקהילות ה"פ וטולקין באורט. זה הכינוי הנוראי שבו אני משתמשת בתפוז. לספרי SIF (נחמד יותר לקצר את השם של הספרים ככה) נחשפתי בזכות יעל נומקין, שאין לי שמץ של מושג באיזה כינוי היא כותבת כאן. ואני מודה לה על כך. ועכשיו, לשאלה שלי: אאל"ט, במשחקי הכס פטיר "אצבעון" מספר למישהו (אדארד?) שגם קייטלין וגם ליסה העניקו לו את בתוליהן. במקרה כלשהו שנחשפנו למחשבותיה של קייטלין בנושא, נראה כי היא נהגה להתנשק עם פטיר (וגם ליסה מאשרת את זה מאוחר יותר), אך מבהירה במקום אחר שאת בתוליה היא נתנה לאדארד (עוד לפני שאהבה אותו). ליסה, לעומת זאת, מבהירה לסאנסה חד משמעית (ובצורה מפחידה במיוחד) בסוף סופת חרבות שהיא נתנה את בתוליה לפטיר באיזה לילה שהוא היה שיכור כלוט. נאמר גם שהוא לחש את השם "קייטלין" באותו הלילה. כשהוא מדבר עם סאנסה, מעט לפני האירוע עם ליסה, מסביר לה פטיר שהוא הציל אותה בעיקר כי קייטלין העניקה לו את בתוליה. השאלה היא כזאת: האם א. פטיר חושב ששכב עם קייטלין, ומתרברב באוזני מי שזה לא יהיה גם בקשר לליסה סתם כך? ב. פטיר יודע ששכב עם ליסה, אך מתרברב שהוא שכב עם קייטלין סתם כך (או אולי כדי להשכיב איכשהו את סאנסה)? ג. פטיר באמת חושב ששכב עם שתיהן, ולא משקר כלל?

כריכרכה

New member
ג', די ברור, כי הסיפור של ליסה אמין

ואין ספק שהוא שכב עם ליסה פעמים רבות אח"כ.

דמדומית

New member
ידוע לנו על פעמים רבות אחר כך?

משום מה חשבתי שהייתה את הפעם האחת הזאת של ליסה ופטיר. והשאלה היא מה פטיר חושב, ומה באמת קרה. כי לי זה יותר נראה שהוא אומר לכולם את תשובה ג', אבל באמת חושב שא'.

תיאוריה

ג'ון ארין הוא זקן שלא הצליח להוליד ילדים, מגיעה אישה צעירה שטוענת ששכבה עם אצבעון ויולדת לו ילד... זה לא בהכרח נכון, אבל זה הגיוני.

אכן הגיוני

גם כשליסה אומרת "עשינו ילד יחד", יתכן שהיא מתכוונת לא רק לילד שאותו נאלצה להפיל. אך כעת עם מותה של ליסה אין מי שיאמר את זה, וגם אם אצבעון יודע מזה זה יהיה לחלוטין מנוגד לאינטרסים שלו להצהיר על כך.

Silver Fox

New member
וואי, לא חשבתי על זה. ../images/Emo112.gif../images/Emo82.gif

זה באמת נשמע הגיוני.

לגוטל

New member
לדעתי הוא ללא ספק שכב עם ליסה

אבל קייטלין זה סיפור אחר, והוא משקר לעצמו כאן... אם יש לפטיר נקודת חולשה, זו קייטלין וכרגע הבת שלה סאסנה. אחת משתי אלו יביאו לנפילתו, זה בלתי נמנע.

amberos

New member
אצבעון אומר מה שמתאים לו להגיד

הוא יודע שלא שלא שכב עם קייטלין פשוט מתאים לו להגיד את זה.והוא בטח לא יתן לאף אחד לפגוע בתוכניות שלו,ובטח הוא לא יתן לסאנסה להפיל אותו או כול מישהו אחר

לגוטל

New member
ברצינות...

אז מה יקרה איתו, הוא יכבוש את ווסטרוז בסוף? כל דמות תיפול מתישהו, ולדעתי ברור שפטיר יהיה בשיא שלו הוא יקבל בראש ממקום לא צפוי, וזה כל כך מתאים שזה יבוא מקייטלין או סאנסה כך שלמרות שזה צפוי, כולם רוצים לראות את זה.

amberos

New member
אם אתה אומר...

אבל אני מעדיפה שזה לא יקרה...ולאצבעון יש מספיק שכל כדי שאיזה אישה לא תהיה הנקודת חולשה שלו

לגוטל

New member
וואלה?

אני דווקא לא סובל אותו... לדעתי אם כבר נקודת חולשה זה אומר משהו לא צפוי, ליריבים כמו טיריון וואריז הוא יכול להתכונן, אבל לא למשהו שהוא בעצמו לא מצפה לו. המוות שלו יהיה בשבילי יותר מענג מזה של ג'ופרי אפילו.

Maleficent

New member
לדעתי, ג'.

כמו שכבר נאמר, ליסה מבהירה לסאנסה שהיא איבדה את בתוליה לפטיר, זמן מועט לאחר שנפצע בדו קרב עם בראנדון. ליסה אף מספרת שאצבעון קרא לה "קייט" בזמן ששכבו. עכשיו, ידוע לנו שאצבעון היה מאוהב קשות בקייט, שע"פ הpov שלה אנו לומדים שהיא ופטיר אמנם השתעשעו מעט, אך את בתוליה היא איבדה לאדארד (ומכך בעצם נולד רוב, אם אינני טועה). כאשר פטיר כולו מסומם מהתרופות בעקבות פצעיו בדו קרב, ליסה באה אליו, ומשום דמיונה לקייט פטיר היה בטוח שאת בתוליה של קייט לקח, ולא את של ליסה. ולכן הוא אינו משקר בכוונה, אלא פשוט אומר את מה שלדעתו היא האמת. (סביר להניח שליסה שכבה איתו גם לאחר מכן, בפעם שלא היה מסומם, ולכן הוא חושב שלקח "גם" את בתוליה של ליסה.) ו... ברוכה הבאה

T r i v i n

New member
לפי מה שאני יודע...

המעשה אם ליסה התרחש אחרי משתה כלשהו ופטיר היה שיכור לא מסומם. אגב, יש בכלל סמים בווסטרוז? יש חלב פרגים ויין חלומות אבל זה לא בדיוק סמים.

אלה סמים לכל דבר

חלב פרגים הוא מן הסתם גרסת שא"ק לאופיום (שעשוי מפרגים). בעיקרון כל תרופה יכולה להיות סם ממכר, וכל סם ממכר יכול להיות תרופה, תלוי במינונים. בתחילת המאה הקודמת השתמשו בקוקאין כתרופה. מעבר לזה, ודאי ישנם עוד כמה עשבים בעלי תכונות מעניינות...
חפש אצל המלומד הקרוב אליך.

גם ברפואה המסורתית בעולם שלנו היה

חלב פרגים שזה תוצר של פרגים תרבותיים - חלש יותר מאופיום. בארה"ב של סוף המאה ה19, היה מקובל להשתמש כמעט לכל דבר - הקלה על שיעול, שלשול, חרדות "היסטריה של נשים" בלאודנום= משרת אופיום. בכירורגיה היום משתמשים בחומר שמכונה חלב הרדמה [השם בו הוא נמכר הוא אחר והחומר לבן - סתם אסוציאציה זורקת לחלב פרגים הישן והטוב]. בתקופות יותר קדומות, השתמשו למשל גם בקנביס לאלחוש. יין חלומות?- אולי אבסינת או אלכוהול חזק אחר שמחוזק ב"צמחי מרפא" מתאימים.

T r i v i n

New member
../images/Emo2.gif

חלב פרגים נשמע כל כך תמים ונחמד אז מסתבר שזה אופיום. הבורות היא ברכה. אתה חושב שאביר שנפצע פעמים רבות בקרב יתמכר לחלב פרגים?

הלדין

New member
אפשרי בהחלט.

גרגור התמכר אליו. הדבר צוין בפרק הראשון של סרסיי ב-"משתה לעורבים".

למעלה