בשר.....

בשר.....

על אילו מזונות בשריים אתם הכי ממליצים לי לאכול? חוץ מזה , בינינו, קצת קשה לי לאכול בשר כי זה די מגעיל אותי אבל בכל זאת , איך אתם ממליצים לי להתעלם מהעובדה שהבשר שאנו אוכלים הוא בעצם- איבר טחון של בע"ח?

את לא חייבת להתעלם...

היי שרון
אני לא רוצה לצאת איזה מטיפה משוגעת, אבל את לא חייבת "להתעלם מהעובדה שהבשר שאנו אוכלים הוא בעצם- איבר טחון של בע"ח". צמחונות היא דרך חיים מקובלת של אנשים רבים. אני צמחונית כבר כמעט שש שנים, בלי תוספי תזונה ובריאה לחלוטין, ללא כל חוסרים. גם אם לא מבחינה עקרונית- את לא חייבת לאכול דבר שאת לא אוהבת, ואין שום סיבה שתשכנעי את עצמך לאהוב דבר שאת לא אוהבת לאכול. רק תקפידי לאכול הרבה ירקות ותחליפים שונים לבשר- ואת מסודרת
שלך, הדס

girman

New member
דווקא לא חייבים צמחונות

אני נמנע מבשר, מכיוון שהוא מגעיל אותי בגלל צבעו האדום. אבל צמחונות זה לא הפיתרון- כדי לצרוך מספיק חלבון, ברזל ובי-12 מתזונה נטולת בעלי חיים צריך לחיות על תפריט מאוד מסויים, מאוד משעמם ופחות טעים :). בכל מקרה, מומלץ לאכול בשר בגלל תכולת ויטמין הבי-12 הגבוהה שבו, שמחסור בו מוביל לאנמיה (אין בי-12 באף! מזון מהצומח)אם את אוכלת מדי יום בצהריים מנה של עוף או דגים (כי את לא אוהבת בשר), מרבה לאכול מוצרי חלב ואוכלת לפחות 4 פעמים בשבוע ביצים- לא סביר שיהיה לך מחסור בויטמין זה. בכל מקרה, תזונה צמחונית היא לא הפתרון. הפיתרון הוא לשלב, להינות מעוף (כי הוא לבן, וקל יותר פסיכולוגית לאכול אותו, נראה לי לפחות) ולאכול אחת לשבוע כבד עוף - שמכיל כמות גדולה מכל הויטמנים שיכולים להיות חסרים לך מאי אכילת בשר. גם גבינות צהובות מכילות הרבה בי-12

למעלה