בשעה קשה זו

בשעה קשה זו

אני מוצאת לנכון להפיץ מסמך זה אשר טומן בחובו סוג של הצעה. מסמך זה ורבים נוספים היו ועדיין חלק מאוסף גדול של כתבים אבל היום החלק הפוליטי נראה מתאים. למאיר היו שאיפות לשלום ולכן פנה כמעט לכל ראש ממשלה מכהן והציע לו בעדינות את הצעתו- מעולם לא קיבל מכתב תגובה. היום, יש לי רצון עז להפיץ את דעתו ברבים לכן אתם מוזמנים להפיץ הלאה את המסמך ומעניין יהיה לראות תגובות... ולשאלת השאלות, האם לדעתכם יש אפשרות לקיים רעיון כזה או שמאיר כרגיל חושב גבוה מידי? אשמח לדעתכם. לכל מי שיושב בצפון, אנא חיזקו וחזקו את השכנים גם. אנחנו איתכם. בית אריאל

באמת עם כל הכבוד

למאיר אריאל ז"ל ואני מאוד אוהב ומתגעגע אליו, הדפסתי את הדברים וקראתי אותם. צר לי המסקנה היחידה שהגעתי אליה היא שהם יפים רק על הדף, בדיוק כמו נאומי הבחירות שנשא בזמנו במסעותיו עם להקת קריזמא. אגב, אני עוד מחכה לתשובות שהפנתי לתרצה.

רפי צבר

New member
הבעיה העיקרית שיש לי עם הדברים

היא שהם לא מנוסחים בצורה האופיינית לגבר גבר... שירז ביחאט זרקי פה איזה קטע, את בעצמך אומרת שיש לך אז למה הביצור?! יש פה צמא קשה למים זכים... אני בטוח שכתבתי מחשבות של אחרים גם

לכל השולחים אליי מסרים פרטיים-

הרגעו נא. גם שאלות פורום תפוז וגם שאלות פורום מאיר ברשת הודפסו והועברו במרוכז לידי תרצה אריאל.

רפי צבר

New member
אני התכוונתי

לומר שהקטע לא מנוסח בצורה האריאלית האופיינית, כנראה יצאתי קצת לא ברור..

נו שויין...

ככל הנראה שהקטע גבוהה מידי עבורכם ולא חלילה שאין הערכה לדעתכם. גם אני לא הייתי מוכנה לגור תחת ריבונות סורית או כל מדינה ערבית אחרת וזאת מכוון שכרגע אין שלום אמיתי עם אף אחת מהן כולל מצרים. אבל הנה, בחופי סיני יש לא מעט ישראלים שחיים שם ואין להם בעיה עם זה בדיוק כמו שישראלים חיים בארצות רבות אחרות ומשלמים מיסים וכו. אז מה הבעיה? הבעיה היא שאבא שלי היקר היה כבר במקום שבו ארצות ערב הסובבות אותנו מקבלות אותנו באופן חד משמעי ולכן מכבדות ויש שלום ומאחר והמצב הזה עוד רחוק, קשה לדמיין את זה קורה באמת, מה גם שאותן ארצות לא ממש מתקרבות אפילו לקבלת ישראל, לכן הרעיון הזה כנראה מאוד מקדים את זמנו, ניפגש עוד מאה שנה... אשר לחומרים אחרים, בקרוב.

קטע גבוהה מדי?

אני לא יודע למה את עונה לי כך, לא אמרתי את דבריי חלילה מתוך עקיצה אלא בכנות. אני לא רוצה לחזור להתכתבויות הלא נעימות שהיו בעבר, זה לא הקטע שלי אבל עם כל הכבוד את לא חושבת שהאמירה הזו קצת פוגעת? מאיר הקדים את זמנו גם בחייו וגם במותו, אין לי ויכוח על כך אבל כמי שאוהב את מאיר כבר שנים רבות (עוד כשהוא חי בינינו ואני הייתי צעיר יותר) אני חש שהדברים שלו מובנים כיום יותר מתמיד. אני לא אומר את זה רק על סמך מה שאני קורא בפורום אלא גם שיחות שאני מנהל לא בצורה וירטואלית. במלחמה הזו שמתנהלת בלבנון בתקופה זו, אני גם שם לב שהמשפט "עברנו את פרעה נעבור גם את זה" שגור בפיהם של לא מעט ולא רק מאלה שנמנים בין מכיריו. אחד הדברים שאני באופן אישי אהבתי אצל מאיר עליו השלום בשונה מהתגובה שלך ובכך (למרות שאני יודע שאת משתדלת לייצג אותו נאמנה אני מוכרח לומר שאני חש איזו החמצה), מאיר מעולם לא נתן את התחושה שהוא מסתכל עלינו מלמעלה. אני כמובן לא מתכוון לאותה זווית ראיה שקיימת היום. הוא לא ציין את העובדה שלא מבינים אותו אולי למעט בפרשה שהיתה בסוף חייו. הוא ידע שההבנה כמו ההכרה בגדולתו עוד בוא תבוא, וזכור לי שהיה חשוב לו שהיא לא תבוא מיד אבל תישאר לזמן ארוך. מקווה שתקחי את דבריי לתשומת לבך. לגבי השאלות שהפנתי לתרצה היקרה, יש לי ברוך השם עוד סבלנות לחכות אני רק מקווה שהן לא תשכחנה ובסופו של דבר תספקנה אותי. מאחל ליום טוב ושקט מהצפון המופגז.

נו שויין 2

אין בדבריי שום ירידה על הקורא אלא הבנה שהקטע שהעלתי הוא לא לזמן הזה עדיין. העלתי אותו כדי שאולי תבינו קצת לאן מאיר שאף, לאן רצה שנגיע ולא התכוונתי שהקטע גבוה מבחינת ההבנה שלכם. כפי שאמרתי, נפגש עוד מאה שנה ונראה אם יום אחד באמת נשב בשלום עם השכנים, אז יהיו כאלו שיסכימו לשבת על אדמת סוריה ובלבד שלא לעזוב את ביתם. זה לא חייב להיות אתה. קשה לי להסכים איתך שדבריו של אבי מובנים היום יותר, אם זה היה כך היינו נראים קצת אחרת אך אין זה אומר שאתה וכל באי פורום זה שלמדו קצת להכיר את דרך כתיבתו היחודית, כן מבינים וכן רואים שאפשר גם אחרת, רק עניין של השקפה. לא אמרתי שמאיר מסתכל עלינו מלמעלה (על אף שאני באופן אישי מרגישה כך) ואשר להחמצה שאתה חש, צר לי. אי אפשר לספק את כולם ובטח שלא אתיימר לייצג אותו אלא רק להביא לכם קטע פה ושם. ואשר לשאלות ששאלת את תרצה, עדיף שתעלה אותן שוב כי רק עכשיו יש לה קצת זמן באמת להתפנות לזה.

שאלותיים לתרצה

מאיר אריאל עליו השלום היה איש שאהב לתעד כל מיני רגעים בחייו, כמו שהוא תיאר זאת בהספד שכתב ויוסי בנאי זכרונו לברכה הקריא. התיעודים נעשו מעבר לשירים שכולנו מכירים, גם בציורים שצייר ואפשר למצוא את חלקם בספר "ברכות והספדים" ואפילו בסרטי וידיאו, למרות שלצערי לא נעשו מספיק קליפים לשירים שלו. השאלה הראשונה היא אם בכל זאת היה משהו שהוא תיכנן לתעד ולא יצא לפועל? אם בציור שלא הצליח, בתיעוד בוידיאו אם הוא הצטער למשל שהוא צילם את "מסע הבחירות עם להקת קריזמא" כסרט מסע ולא כסרט שהתמקד בכל מקום ומקום או בשיר שהתכוון לכתוב ולא היתה לו מוזה. אם היו בכלל פעמים שלא היתה לו מוזה ומעניין אותי איך הוא הרגיש עם זה. אני זוכר שהוא סיפר פעם שכמי שהחל את דרכו כזמר המזמר הוא היה רגיל שהמלחמות מספקות לו לא מעט השראה, כמו בלא מעט מקרים אחרים בהם ניצב מול המוות. השאלה השניה שלי קשורה להספד שהזכרתי בהתחלת דבריי. היא נכתבה עבור יוסי בנאי ז"ל ויוסי כזכור קרא אותו בערב השלושים לזכרו של מאיר. השאלה היא איך מאיר הגיע ליוסי ולמה הוא החליט לכתוב לו דווקא את השיר הזה. אני מודה לך מראש על תשובתך. אני אשמח אם מישהו מכם יוכל להעביר את תשובתה של תרצה לפורום.

טקסטו של אב"פ הזכיר לי

לשאול את שירז שאלה: יש אפשרות לראות את התמונות שמאיר צייר היכן שהוא ברשת? אני זוכר שלפני שנה אפילו הוצעו למכירה כמה מהן אי שם בנהריה [הבוערת
] - הגם היום הן מוצעות?

לא לצפייה כן למכירה

אין לי כוונה להעלות את ציוריו לרשת מכוון שזה המון ציורים ולהתחיל לבחור זה קשה וגם אין כל כך זמן. אבל, אם תבוא לבית אריאל נוכל להציג לך את הציורים ואם תרצה לרכוש, אז נסתדר. כל זמן מה אנחנו מקיימים תערוכה אך לא צפויה כזו בקרוב.

המון ציורים?

סתם לשם ההמחשה, כמה ציורים הוא צייר? באילו גדלים? אכן צפו ביקור בקרוב... יחד נשדרג לי את הסלון בביתי החדש בנווה צדק (צל מגדל שלום). יש שעות קבועות, או לתאם איתך במייל?

לשם המחשה

תבוא לכאן ותראה הכל. ישנם כ200 ציורים, חלקם בצבע וחלקם רישומים בשחור לבן. יש רישומים שממש משתייכים לשירים מסויימים. רובם הגדול צויירו כאשר היה מאיר מזכיר המשק ולי יש הרגשה שהדמויות הרבות שהוא צייר הן התרשמות שלו מאנשים בקיבוץ או מחוץ לקיבוץ. יש למשל ציור אחד שכתוב עליו ו. תרבות. גודל הציורים נע בין שמינית עמוד לעמוד של A4 ולמעשה אין גדולים מזה. אצלינו יש הגדלות של ציורי המקור כי לדעתינו זה נותן מימד חיובי לציור. יש שרוצים העתק ויש שרוצים מקור, ציורי המקור אינם למכירה.

למעלה