בשעה קשה זו

תשובות מתרצה - מילים שלה מילה במילה

תשובה מתרצה לאהוד בן פורת, "ההספד" זו הצגה - ממש לא שיר!!! בחור יקר, הנחות היסוד שלך בטעות יסודן - תיעוד ושימור, ממש לא היה חלק מאופיו של מאיר - אני אספתי ושמרתי כל מה שעבר דרכי במקרה - כולל הציורים שהם "מחשבות בקווים וצבעים", שצויורו בתקופת היותו מזכיר קיבוץ משמרות, שאז הוא גזר על עצמו שנתיים שמיתה מכתיבה - כדי לא לפגוע בתפקיד הרם והחשוב "מזכיר הקיבוץ" וקטע ההספד שנכתב עבור ובמיוחד ליוסי בנאי ז"ל, היה כרעיון להצגה ורק חלק ראשון של הרעיון - ושעדיין לא הועבר ליוסי כי מבחינת מאיר זו היתה רק ההתחלה.....וכן, הרבה מאוד תוכניות היו למאיר, מפיק, במאי קולנוע, במה, הכל נמצא בארכיון הבית, תודה רבה תרצה אריאל תוספת של שירז לגבי ההספד: יוסי בנאי פנה אל מאיר וביקש רעיון למחזה, מאיר ישב וכתב ויצא לו ההספד, החומר נשאר קצת במגרה ויוסי בנאי קיבל אותו יום לפני ה30 למותו של מאיר ואז גם הקריא אותו לראשונה באותו ערב בצוותא.

אין מה לומר

הייתי צריך לחכות הרבה זמן לתשובות הללו, אבל הבטחת עד סוף היום ואכן קיימת את הבטחתך ואני מודה לך על כך. היה לי משהו לכתוב כתגובה, אבל בתקופה הזו של המלחמה בלבנון שממלאת את יומנו בצפון באזעקות כל כמה זמן. אני לא מצליח להתנסח ובעיקר לא למצוא את המילים בזמן. אז אני מקווה שלא אשכח את שרציתי לכתוב כתגובה ונחזור במהרה לשיגרה שלנו. אני מסיים במשפט שנהיה שגור בפי כל יותר מתמיד - "עברנו את פרעה נעבור גם את זה".

משמרותי

New member
שאלתי את מאיר

כאשר הוא גילגל בפני על כוס קפה וסיגריה? את הרעיון הזה "ואם המתיישבים לא יהיו מוכנים לדבר שכזה?" הוא אמר חופש הבחירה בידם, אבל במצב הנוכחי אי אפשר להמשיך לעולם ועד...בסוף כולם יגיעו להכרה שזה הפתרון המעשי ביותר לפלונטר.

אנשי החזון מקדימים את אנשי המעשה

המסמך שנכתב ב-1992 מראה עד כמה רחוק הוא ראה, ועד כמה קצרי ראיה מנהגינו. אני לא יודע בנוגע לפרט כזה או אחר, אבל הרעיון הוא בעיני נכון מאד. המדינה היא המצאה מלאכותית של המאה ה-18 בערך. לפני כן הייתה קיימת ה"ממלכתיות" וה"ממלכה", שנעלמו אף הן. וכבר יש ניצנים הרבה שמראים שגם הניסוי האינטלקטואלי של "מדינה" ושל "לאומיות" הולך ובא אל קיצו. מה יהיה אח"כ? כנראה ש"קהילתיות",והמדינות שישארו יהיו עלובות ואזרחיהן אומללים. אז מי אלה כל הגנרלים שמחלקים פה את הנוף לשלהם ולשלנו? מה המשמעות של "דגלנו"? למה "אנחנו" צריכים לסגור את עצמנו בתוך קופסה, שנדחקת ורבה עם "קופסאות" אחרות? האם בעתיד באמת נצטרך "מדינה" כדי שנוכל להיות עם חופשי בארצנו? ובמיוחד במצבנו, שערבים-יהודים-דרוזים-גרים-מהגרים-נוצרים-צ'רקסים-שיעים-סונים ועוד ועוד ועוד מעורבבים כמו שקשוקה - עד כמה ההמצאה האירופאית הזאת שנקראת "מדינה" - עד כמה היא באמת עוזרת ועד כמה היא רק מפריעה? לא צריך למחוק את הגבולות בלילה אחד, אבל צעדים שילמדו אותנו (=יהודים, ערבים ומה שבינהם) לחיות ולתת לחיות - זה צריך לקרות כמה שיותר מהר, ואת זה שום הסכם לא יוכל לתת, זה יקרה רק כשנראה את האנושי בכל אחד משכיננו.

AVI82

New member
מה שאתה יהיה נכון ויפה אולי באירופה

או בדרום אמריקה,שם הבדלי התרבויות לא שונים כ"כ ,אבל פה במזרח התיכון ההבדלים גדולים והשנאה רבה, וכמו שנאמר במקורותינו-לנצח נאכל חרב.

קצת פזיז לדבר ככה על הנצח, לא?

פה ההבדלים באמת גדולים - אשכנזים, גוים, ערבים, שיעים, חילונים, דרוזים, נוצרים, מזרחים, יהודים, ארמנים, פלסטינים, עזתיים, צפוניים, דרומיים, ערונים, רמלאיים וכו וכו וכו רק השאלה היא האם המדינה עושה שלום בין כל הערב רב הזה או שמא להפך.... למה בעצם אתה צריך דגל והמנון כדי להיות עם חופשי בארצנו? אני לא מדבר על היום או על מחר, אבל אם רק תפתח קצת את הראש (ואת ההשכלה), תראה עד כמה הדבר הזה שנקרא "ריבונות" או "מדינה" זה המצאה, זה דבר מלאכותי... מה, לאברהם אבינו הייתה תעודת זהות? לאדם וחווה היה רישום במשרד האוכלוסין? בת-שבע תלתה דגל כחול-לבן מהמרפסת שלה? משה רבנו לא נכנס לא"י בגלל שהדרכון שלו לא היה בתוקף? רגע, איך בכלל אנשים חיו כאן (ובכל מקום אחר) לפני המצאת המדינה?

משמרותי

New member
../images/Emo218.gifאכן חזון אחרית הימים

אמר בני [השכן עם הדשא] כל אחד צודק מבחינתו...ולכן צריך פחות לרדוף צדק ויותר לחפש שלום...כי הרעיון של מאיר זה החלק שלו באותו חזון של אחרית הימים,ואם תחברו את כל אשר כתב,תמצאו מעין תורה סדורה חלקית איך זה יתקיים...אבל המטרה רחוקה רחוקה והדרך ארוכה מאד,כי גם בצד השני צריכה ליפול ההכרה של אותה התורה.נהיה אופטימים ונקווה שחלקו יתקיים עוד בדורנו.

AVI82

New member
הרעיון,ללא ספק,נאה,אבל...

לצערי הוא לא מציאותי,שוב,אנשים שונים מדי,שלא כמו תקופות שאתה מזכיר,אז ההבדלים לא היו כאלו גדולים.ושנית,אנחנו נמצאים בעידן אחר בו כל אחד מחפש את הזהות שלו,את הפינה החמה שלו ולהיות שייך:למפלגה,לשכונה,לחבורה,לעיר וגם רחמנא ליצלן לדגל,המנון ומדינה.

משמרותי

New member
../images/Emo45.gifאפשר גם וגם

לא חייבת להיות סתירה בין הדברים,אולי אפילו הפוך על הפוכה.דווקא באוניברסליות,אולי יהיה יותר קל לאדם למצוא את עצמו.הבעייה נמצאת במיעוט קטן וקיצוני בשני הצדדים,שאגב בדרך התנהלותו סותר את עיקרי דתו...רא ה מדרש יונתי של מאיר,וחוץ מזה אבי,איפה האופטימיות?

AVI82

New member
אני אופטימי,באמת,אבל גם מציאותי.

ובכל מקרה לדעתי באמת יש משהו במה שאתה אומר.

למעלה