בשעה טובה!

ziv4ever

New member
בשעה טובה!

ההורים הסכימו לממן לנו את רכישת הקרקע. עד לסיום תהליכי הפיתוח יש עוד זמן (יולי 2007ֿ), ובכל זאת: אי אפשר להיות יותר מדי מוכן. על כן אני שוטח כאן כמה שאלות: 1. מה זה גרמושקה? 2. האם בהרחבות של מושבים במכירה מאורגנת, נהוג לקבל מידע על סוג הקרקע, לצורך בניית היסודות, או שיש צורך לשכור איש מקצוע? 3. כמה זמן אורך תהליך אישור המבנה? כמה הוא עולה? 4. חברות בנייה טרומית (כמו לדוגמה "הארגז"), נוהגות לפרסם את תכניות הבנייה של הדגמים הסטנדרטיים שלהם. עד כמה מהותית תהייה הסטייה מהתכנית הזו? 5. המחיר שנוקבת ספקית הבניין, כולל תכנון, רישוי, ריהוט קבוע, דלתות וחלונות, אינסטלציה, חשמל ומערכת בית חכם, הוא 68 אלף דולר כולל מע"ם, לבית 4 חדרים 111 מ"ר. כמה, להערכתכם, יהיה מקסימום הסכום הסופי בגדר הסביר? על כמה לבקש את המשכנתא?

בינא

Member
מה זה "גרמושקה"? "הארגז" = טרומי?

שאלותיך מחייבות להפנות אותך לאתר "בית" www.bayit-il.co.il, בו תמצא הרבה מידע וגם מילון מונחים לענף הבניה שמוצע כי תעיין בו, כמו גם בשאר פרקי האתר הנוגעים לשאלותיך ומוצע שתתחיל בפרק 1 ותמשיך לפי הסדר... אם מותר לשאול..באיזו הרחבה מדובר? של איזה מושב? ותשובות לשאלותיך בקצרה: 1. "גרמושקה" = תוכנית הגשה לקבלת היתר הבניה. מגיש הבקשה יהיה אדריכל או מהנדס או הנדסאי בנין ועל התוכנית הזו יהיו חייבים להיות חתומים גם מהנדס קונסטרוקטור מתכנן שלד המבנה, אתם כבעלי הזכות לבניה בנכס, מהנדס בצוע של קבלן רשום או מלווה בניה מקצועי ומפקח = אחראי על הביקורת. 2. חובה על מי שמוכר לך את זכות החכירה בנכס (הקרקע של מנהל מקרקעי ישראל ולכן אינך קונה את הקרקע אלא קונה את הזכות לחכור אותה ל-99 שנים), לתת לך כל נתון שקשור בקרקע, כולל תוצאות בדיקות הקרקע באם בוצעו כאלה, תוכניות מדידה עדכניות של גבהי הקרקע במגרש, תוכניות הגוש והחלקה הכוללים את הרחובות, נקודת הביוב להתחברות, מיקום פילר חשמל/טלפון/כבלים, מיקום נקודת שעון המים, מיקום החניות העתידי ועוד. 3. תהליך תכנון ורישוי עד מתן ביתר לבניה יכול לארוך בין 3 חודשים למי שבאמת מבין ויש לו "קשרים" עד שנה, אם יש סיבוכים, קשיים, שביתות, שינויי חוקים, בעיות בירוקרטיות ועוד. המחיר משתנה בהתאם לגורמים שונים ומשונים ולא ניתן לענות על השאלה הזו, כי זה מתקרב לנבואה... 4. חברת "הארגז" אינה חברה לבניה טרומית. בניה טרומית היא בניה עם קירות בטון ואילו חברת "הארגז" בונה בניה קלה על בסיס שלד עץ. לא ברורה שאלתך "עד כמה מהותית תהיה הסטיה מתוכנית זו?" - מהותית למי? איזו סטיה? האם אתה מתכוון שאם הם מציעים לך תכנון מסוג אחד ואתה רוצה משהו אחר, אם יהיה אכפת להם? או אם הם יהיו בכלל מוכנים לכך? או כמה זה יעלה אם הם בכלל יסכימו לסטות מהסטנדרט?...לא ברור מה אתה שואל? 5. מי זו ספקית הבנין? "הארגז"? האם אתה מתכוון שחוץ מהמבנה שעולה במפעל את הסכום שנקבת, אתה רוצה לדעת כמה יעלו היסודות למבנה כזה (מה הם דורשים בכלל?); כמה יעלה הממ"ד? (10,000 $ נוספים), כמה יעלה פתוח החצר? כולל מדרכות, שבילים, משטחים, חבור חשמל/ מים/ ביוב / טלפון/ כבלים/ גז, בריכות ביוב וקווי ביוב, בורות ניקוז מי הגשם, השלמת גג מעל לממ"ד, מערכת סולרית (דוד-שמש), מזגן, חניה, שערים, אדמת גן וכיו"ב? נ.ב. - מע"מ = מס ערך מוסף (לא מע"ם) ובכן להערכתי, אם זה מה שאתה שואל, תאלץ להוסיף עוד כ-45,000 $ + מע"מ.

ziv4ever

New member
תודה, ועוד:

קודם כל - כל אחד והמקצוע שלו. הרשה לי כמה הערות בונות לגבי האתר שלך. האתר שלך - בל יסולא מפז מבחינת התוכן. הוא מספק, בחינם, הררי מידע שבמקומות אחרים ברשת משלמים עבורו. אממה, הוא נראה כמו הבית שיהיה לי בלי עזרה של איש מקצוע. ראיתי שעדכנת את האתר לאחרונה בחודש אוגוסט, ובכל זאת הוא בנוי בטכנולוגיה שהפסיקו להשתמש בה לפני 6 שנים. המלצה שלי: תיכנס לאתר "ויקיפדיה", גלגל עד למטה, תיכנס לאתר של "מטא-ויקי", תוריד לך בחינם את הפלטפורמה של ויקי, ותעשה לך ויקי אתר יפה הרבה יותר וידידותי הרבה יותר - גם לך וגם ללקוחות שלך. בניגוד לבנייה, באינטרנט אפשר לייצר דברים איכותיים יותר, בכלום השקעה. ואם אין לך זמן ללמוד משהו חדש, אולי כדאי שתעשה את מה שאתה ממליץ באתר - תפנה לאיש מקצוע, שלם יותר, קבל הרבה יותר. אחרי זה, תפנה אליי בפרטי ונדבר על איך לשווק את האתר בלי כסף. לענייננו: כנראה שערבבתי בין המינוחים "טרומי" ו"תעשייתי". לגבי הסטייה מהתכנית של "הארגז", הם מודיעים שהם מוכנים לקבל כל שינוי. השאלה היא כזו (אני יודע שהתשובה סובייקטיבית, אבל כפי שכבר הבנתם אני בתחילת הדרך): על פניו, התכנית המדוברת נראית מתאימה. גם המחיר. אולם קרוב לוודאי שתהיה סטייה עיצובית מסוימת. השאלה שלי מופנית למי שהתנסה ברכישת בית תעשייתי: האם השינויים שמקובל לעשות הם מקיפים ורחבים, או שנהוג להסתפק בתכנית הבסיס ולשנות רק דברים שאינם נוגעים, לדוגמה, לקירוי, מיקום המטבח בתרשים, צנרת וכו'. שוב, אני יודע שלאנשים שונים מתאימות תכניות שונות, אבל הכוונה היא האם התכנית שמופיעה ברשת היא בסיס לשינויים קלים, או לתכנון מוחלט מחדש. העלות המצוינת כוללת ממ"ד ויסודות. העלות של מערכת סולארית ומיזוג ידועה לי. יתר הסעיפים, אחלק לשניים, כדי שיהיה לי נוח יותר: פיתוח החצר - מדרכות, שבילים (מה זה?) בריכות ביוב וקווי ביוב, ניקוז מי גשם (עד כמה זה נחוץ? בבית הוריי, מרחק כקילומטר מהאתר, אין כאלו ואין הצפות בחורף), חנייה (מה ההבדל בין זה לבין "משטח") וכיוצא באלו. הפרק השני נוגע לחיבורים: ח"ח, מים, ביוב, גז, טלפון+כבלים (אותה ספקית). מה המרכיב של כל אחד מאלו בסכום בו נקבת? ועוד עניין: החלקה שביקשנו, וקיבלנו, נושקת לחלקה ב‘ של הוריי. כלומר, בנוסף ל-418 המטרים המופשרים, עומדים לרשותנו 7 דונמים שלמים לא מופשרים ולא מתוכננים. בדקנו, מסתבר שמותר להשתמש בהם לצורך גינה. כמובן שאני לא מתכוון לגנן 7 דונם, אבל יהיה נחמד להוסיף לחלקה עוד 200 מטרים ירוקים. האם נתקלת בכזה מקרה? מלבד העלויות וכו‘, מה אני צריך לדעת? באתר שלך מופיע רצף דברים שיש לטפל בהם, ואחד המרכיבים המשמעותיים הוא הליך הרישוי של הבית. האם כשמדובר בבינוי תעשייתי נוסח ”הארגז“, התהליך הופך קל יותר? הם כותבים שבמסגרת השירות הנלווה לבית, הם מודדים ומסייעים בהגשת הגרמושקה. האם שיטת הבנייה הזו מוכרת לך? האם אתה ממליץ עליה? הכתובת של העמוד הרלוונטי ב"הארגז": http://www.haargaz.co.il/index.php?thepage=pages&id=26&sub_id=63&sibling_id=63 בקרוב אפנה אליך באופן פורמאלי, עם מידע אודות המיקום וכו'.

למעלה