בשעה טובה ומוצלחת

הכוונה בנשק צבאי היא

שהנשק משומש בדרך כלל על ידי הצבא, נשק צבאי של אלף הוא נשק סטנדרטי של חיילים אלפים, ולכן אלף שאין לו את כישרון השליטה בנשקים צבאיים יכול להשתמש בנשקים צבאיים אלפים, אך הוא לא שולט בהם, כלומר הוא מקבל 4- לגלגולי ההתקפה איתם.

ננסק

New member
ברור שזאת הכוונה

ובכל זאת, זהו רק מאפיין אחד של כלי הנשק האלו - העובדה שצבאות משתמשים בהם. אגב, מה עם גרזן קרב גמדי? זהו נשק סטנדרטי של חיילים גמדיים, ובכל זאת זהו נשק אקזוטי, ולא "צבאי". אז זה עובד רק עם אלפים? תרגום צריך להיות נאמן למקור, הגיוני, ונוח לשימוש. "רגיל" תואם כאן בהחלט, מאחר ומדובר בנשק הרגיל והסטנדרטי עבור הרפתקנים - ואלו הם האנשים בהם עוסקים כל הספר וכל השיטה. זה סוג הנשקים בו תבחר אלא אם אתה לא מספיק קרבי, כלומר חייב להשתמש בנשקים פשוטים, או קרבי במיוחד, כלומר יכול אפילו להשתמש בנשקים אקזוטיים.

האלפים היו רק דוגמא

ובגירסה 3.5, גרזן קרב גמדי הוא נשק מוכר לגמדים, כלומר כל גמד יודע להשתמש בו, האמת, לי לא ברור במה שונה גרזן קרב גמדי מגרזן קרב רגיל, פרט לאיכות כמובן, ולהתאמת המידות...

ננסק

New member
הגמדים לא קשורים לעניין

עצם העובדה שהם מקבלים את השליטה בגרזן הקרב כיכולת מיוחדת, רק מעידה על כך שהנשקים האלו אינם "צבאיים". אם כבר, הם "צבאיים עבור בני אדם", כי נראה שזה הגזע היחיד שלא מקבל יכולת להילחם עם משהו אחר... (לגבי מה שמיוחד בו: גרזן מלחמה גמדי הוא עבה באופן יוצא דופן, ודורש שימוש בשתי ידיים)

ogmios

New member
ואני לתומי חשבתי

שגרזן מלחמה גמדי הוא פשוט גרזן מלחמה ממש קטן.

"רגיל" גרוע בהרבה

אני עוד זוכר את המונח המשעשע "חרב רגילה קסומה". מה רע ב"נשק קרבי"? "נשק מלחמתי"? זה מבדיל אותו מספיק מ"נשק פשוט" ו"נשק אקזוטי". נכון, גם שאר כלי הנשק הם מלחמתיים וקרביים, אבל כך גם במקור עם Martial שנועד פשוט ליצור הבדלה טכנית. למורג הרי קראו מאיזו סיבה בלתי מוסברת בשם טיפשי כמו "אלת-קרב" (ומה עושים עם Mace? מפצחים אגוזים? מגרדים את הגב?) כדי להבדיל אותו מאלות אחרות, אז למה לא להשתמש בהבדל מובהק יותר ובאמת תואם למקור כשמדברים על סוגי נשק?

ננסק

New member
נשק קרבי?

מה, זה אומר שיש נשק שהוא לא קרבי? "כמובן שלא", תענה, "זה רק מונח." ובכן, גם "רגיל" הוא רק מונח, והוא עדיף על "קרבי" בכך שהוא רגיל ביחס למשהו לפחות (עבור הרפתקאות ממוצעות), ואיננו חוזר על משהו ברור מאליו (כי אין כזה דבר נשק שאינו קרבי).

מה שבאמת מעצבן

זה ש"אלת קרב" היא מונח מבלבל שלא באמת קיים לכלי נשק שיש לו שם עברי יפה, ותיק ומקובל - מורג. אלת-שרשרת יכלה להיות תרגום סביר לטובת אלו שעדיין מצליחים להתבלבל מהמורג החקלאי שמציגים בנהלל (מין קרש כבד עם זיזי אבן) וזאת למרות ש"מורג" הוא גם כלי-דיש שונה מהדוגמא הנהללית המסקרנת ודומה מאוד למורג הקרבי שהתפתח ממנו (ראש כבד מחובר בשרשרת או חבל לידית). אבל למה אלת-קרב? זה שם כל כך עילג...

למה לא?

נשק קרבי, או נשק מלחמתי, הוא נשק שבעיקרון דורש הכשרה (צבאית? קרבית?) קצת מעבר לזו של נשק "פשוט", וקיים בעיקר בהקשר מלחמתיים (חוץ מחרמש, למרות שחרמש המו"ד מתואר, כמובן, כ"חרמש מחוזק למטרות קרב"). נכון שההגדרה "נשק צבאי", "נשק קרבי" או "נשק מלחמתי" איננה מושלמת, אבל היא קרובה יותר למקור, פחות אנמית ומבלבלת מ"נשק רגיל" ונותנת מושג במה מדובר.

ננסק

New member
לדעתך

לדעתו של המתרגם והעורך, כנראה שלא. גם לא לדעתי. (אנמית ומבלבלת?.. אהא)

זה לא חקוק בסלע

רק בספר כללים יקר מידי. למה אנמית? כי זו הגדרה יבשושית כזו, היא מצלצלת רע. "נשק רגיל" נשמע, אהמ... רגיל. זה לא אומר עליו כלום, חוץ מזה שאין בו שום דבר מיוחד. למה מבלבלת? כי כלי נשק עשויים להיות לא רגילים (קסומים וכו'). את מי זה יבלבל? כנראה את אותם אנשים שצריכים מילה פשוטה כמו "אלת קרב" במקום מילים מסובכות כמו מורג. סתירה משעשעת יש גם בשמות הדמויות, כשאותן סיבות שפוסלות את "פלדין" אמורות לפסול את "טרובדור" בעוד שאותן סיבות שאישרו את "אביר קודש" יכלו לאשר גם את "פייטן". נכון, כך הוחלט וכך הודפס, ולא ישנו את הספרים, אבל אף אחד לא יכול למנוע מאיתנו לא להשתמש במינוחים מוזרים וטיפשיים רק בגלל שכך נכתב בספר.

זה לא שלא ניסיתי

פשוט ספרי השחקן אצל מדריך חוג המו"ד שלי, ואין לי את המילון של כוכבי כסף, אז תירמתי לפי המילון שלי, שהוא מילון של אנגלית רגילה ולא של פנטזיה ומשקי תפקידים

ננסק

New member
הייתי ממליץ לשבת מראש

ביחד עם המדריך ולעבור על הכל. כפי שהתרגום שלך עומד כרגע, הוא שימושי כמעט רק לך... עם המונחים המקובלים, הוא יהיה שימושי לאלפי האנשים שקנו את הספרים. "לתרגם" אותו למונחים המקובלים יקח קצת זמן, ועדיף היה מראש ליצור אותו בהתאמה. שלא תבין לא נכון, אני שמח על הפרויקט הזה - אבל אפשר היה לדעתי לעשות אותו מראש יותר בחוכמה.

תרגם כרצונך

בתרגום הרשמי יש הרבה בחירות תמוהות עד טיפשיות ("אלת קרב", "טרובדור") לצד הברקות של עברית יפה ("תוסף", "מחסר") ופרט לצורך בתאימות אין שום דבר שמחייב אותך להצמד למינוח שלו. אתה יכול גם להציע מינוח משלך שיהיה טוב או מתאים יותר.

למעלה