בשמת

nony11

New member
בשמת

כמה כללים לגבי שתילה וטפוח של בשמת, מנסיוני האישי בלבד, לא לוקח אחריות. - את רוב רובן של הבשמת אני שותל בכלים במצע שתילה קנוי ומשובח. אם אני שותל במצע שאיננו מנותק (ישר באדמה), כדאי שהאדמה תהיה מבוססת על חמרה ומטויבת היטב בכמות רבה של קומפוסט. מנסיוני, בשמת הנשתלת ישר באדמה לא מצליחה. בקיצור, לשתול רק בכלים בתערובת שתילה. -המקום היחיד שאני רואה שיחי בשמת שמחזיקים לאורך שנים, הוא אצלי בבית, וגם לזה אין לי הסבר. באופן כללי, כדאי להתייחס לבשמת כצמח עונתי או דו שנתי לכל היותר. ערוגה או פיה של בשמת, צריכה חידוש צמחייה מסיבי אחת לתקופה. - באופן כללי, הבשמת, כמו מינים רבים של צמחים, זקוקה לאור רב, ללא קרינה ישירה. לדוגמא: מתחת לעץ, כאשר אני דואג "להרים" את נוף העץ גבוה ככל האפשר ע"י גיזום. מתחת לפרגולה, שוב, ככל שהגג יהיה יותר גבוה, והמקום יותר פתוח לאור - הבשמת תצליח יותר. מאמר מוסגר בנוגע לאור. האור שאנחנו רואים בעין, אינו האור שהצמחים רואים. הם רגישים הרבה יותר מאיתנו לשינויים באור. כאשר אנחנו גוזמים ענף, צריך להתבונן בתוצאה מנקודת ראותו של הצמח. אולי לנו זה נראה שינוי לא מי יודע כמה, אבל הצמחייה תודה לנו. באופן כללי, תמיד טוב להרים נוף של עצים, לעצב שיחים על גזע, ולדלל לדלל לדלל. -בקיץ אני שותל את הבשמת במקומות מוארים ככל האפשר ללא קרינה ישירה, לא חושף אותה לקרינה ישירה יותר משעה ביום (בשיא הקיץ). בחורף אני שותל אותה בשמש מלאה. בעיות - בחורף במקום ללא קרינה ישירה, ההצלחה תלויה בכמות האור, לא תמיד הבשמת תצליח. בקיץ, החום והלחות שוחקים אחוז גבוה של הבשמת, ורבות מהן פשוט לא שורדות את יולי אוגוסט. - רקבון צוואר השורש. בעיה נפוצה אצל הבשמת. חשוב מאוד לא להגזים בהשקייה. ההשקייה הנכונה ביותר היא כמות מים רבה ואח"כ מרווח מספיק ע"מ לתת לשכבת הקרקע העליונה להתייבש. עניין של מיקום ונסיון, קשה לתת פה מספרים. אני רוצה כבר זמן רב לנסות ולשתול בשמת בטוף נקי או בחול ים נקי, ולבדוק מה התוצאות והאם רקבון צוואר השורש מצטמצם. - דישון. הבשמת מגיבה מצוין לדשן. משאבת דישון תמיד מומלצת. למי שאין, לא כדאי לוותר על דישון כימי ידני. כפית של 20-20 לכל עציץ והגמעה של כל העייסק במים. אחת לשבועיים, והתוצאות מובטחות. - קיטום. אין מה לקטום בשמת שהגבעולים שלה רקובים או שהיא דרדלה באופן כללי. כאשר מגיעים לשיח בשמת בריא, שוב, צריך פה ניסיון, רואים שהגבעולים ארוכים מידי, ומתחיל צימוח של עלים בחלק התחתון של הצמח. זה הזמן לקטום באגרסיביות את השיח, בגובה 5-10 ס"מ מעל הקרקע. ההתחדשות היא מהירה, והצמח מתחזק לעוד עונה של פריחה. אלו רב הדברים. ן.

ציפי666

New member
תודה, אני מאוהבת בבשמת ועד שהתחיל

הסתיו אכלתי איתה קש. עכשיו סוף סוף יש לי נחת ממנה.

crazyflower

New member
השערה

המקום היחיד שאתה רואה בושמת שורדת לאורך שנים - מנחשת שהסיבה היא שאצלך אתה באמת גוזם נמוך כשגבעוליה מתארכים ומתקרחים ואילו לקוחותיך רוצים אותה פורחת כל הזמן ובשלב כזה - יש נטייה להחליף במקום לגזום

Rוני

New member
תודה לנוני ולרוני

רוני, טוב שכתבת שהעברת למילון בדיוק העתקתי כדי להעביר חסכת לי ועל זה אני מודה

oferessel

New member
../images/Emo24.gifRוני../images/Emo70.gif

גלי לנו מי הוא/היא הזוכה המאושר במכרז המברכים.

inbarm

New member
יש לי שאלה על הבשמת

מה גודל מערכת השורשים? כלומר, כשמגדלים במיכל, מה צריך להיות גודל המיכל כדי לקבל צמח מבסוט? תודה, ענבר.

shlumbergera

New member
האם לשתול מיד ב-4 ליטר?גם שתיל קטן?

אני מחליפה את המיכל לצמח כשהוא מגיע לשיא ההתפתחות שהמיכל מאפשר.

crazyflower

New member
בוודאי

כמה שפחות העברות הצמח מתאקלם שולח שורשיו לא רצוי לטלטל אותו בכל פעם זה אפשרי אבל לא רצוי תמיד עדיף לשתול במיכל הסופי. גם שתיל קטן.

גבי 26

New member
אצלי העציצים

הולכים לפי קוטר...יש לי 25,28,30,40 ו-50 אפשר תרגום בבקשה לליטרים. אני מתכוונת לשתול כל צבע בעציץ קוטר 28, מקווה שיהיה לה טוב.

crazyflower

New member
../images/Emo6.gif כל העציצים יש להם קוטר

ויש נתון נוסף - גובה מה שחשוב זה הנפח - כמות האדמה שנכנסת בפנים אי אפשר לתרגם קוטר לנפח בלי שיודעים את הגובה בכל מקרה - קוטר 28, בהנחה שגובהו כ 25 ס"מ זה בסדר גמור

אלי חדש

New member
אההה... אני לא מסכים וגם התמיד קצת

מיותר. כל צמח לגופו יש צמחים שלא אוהבים העברות ולא רגישים לעודף לחות ולהם הכלל הוא טוב = כלי גדול מההתחלה אבל... יש צמחים שעודף אדמה סביבם = עודף לחות תגרום לרקבון מהיר והם דוקא משגשגים בכלים קטנים . מעבירים אותם רק כאשר כמות השורשים שלהם מחייבת זאת. מסקנה = עצות לתת אבל לא לכתוב תמיד .

למעלה