בשמת

עיזהה

New member
נכון. יש גם צמחים שמפתחים

מערכת שורשים רק בקוטר העציץ - כל האמצע נשאר ריק. צמחים כאלה עדיף להעביר עציץ רק כשמילאו את הקודם. כך למערכת השורשים יש אפשרות להתפתח הרבה יותר.

crazyflower

New member
טוב בסדר לא אכתוב יותר תמיד

למה עודף אדמה = עודף לחות? ההפך הוא הנכון איזה צמחים משגשגים בכלים קטנים יותר מאשר בגדולים (למעט ההויות)? אני משתדלת כמה שפחות העברות אבל זו רק אני...

טסונמי1

New member
אלי חדש צודק! מאוד צודק

לכן כשאני שותלת למשל 5 בשמיות בעציץ הסופי שלהם כל עוד שהשורש לא מבובב אני משקה רק[והדגש על רק] את גוש השורשים-האדמה מיסביב יבשה-וזאת כדי לימנוע ריקבון מעודף אדמה לחה

טסונמי1

New member
ועוד פטנט בשתילת בשמיות

אני אף פעם לא לוקחת את השתילים הטריים והיפים שרק הגיעו אני תמיד בוחרת את "הזקנים" יותר למרות שהם פחות יפים-אני מחפשת את אלה שגוש השורשים שלהם כבר מילה את הכוסית לחיצה על הכוסית מלמדת אותי מה מצב השורש דווקא אלה פורצות מהר מאוד

crazyflower

New member
תודה על הטיפ אבל... גם את?

מה זאת אומרת בעציץ הסופי שלהם? את לא שותלת אותם מיד בעציץ הסופי?

bel011

New member
לדעתי לאה התכוונה - בעציץ הסופי

להבדיל מהעציץ הזמני שבו קונים אותם, כלומר הכוסיות.אני יודעת שהיא שותלת ישר בעציץ סופי.....

Rוני

New member
שאלה - בהנחה שבשמת אינה מחזיקה

מעמד בחורף באזור ירושלים אבל אני מצליחה לשמור עליה כבר שלוש שנים כשבחורף אני מכניסה אותה הביתה השנה היא לא נראית טוב ענפיה האריכו ועליה התדלדלו מתי הזמן הנכון לקטום אותה? ושוב - לזכור - ירושלים

crazyflower

New member
לא חושבת שיש 'זמן טוב'

ברגע שהיא נראית כך גבעולים ערומים וארוכים אני גוזמת. נמוך.

מייקלה1

New member
אצלי, הן לא עוברות חורף בירושלים

ואני מתייחסת אליה, כחד שנתית.אני גם שותלת שתיל אחד בעציץ למרות, שכמה שתילים ששתולים יחד נותנים אפקט "מלא" בפרק זמן קצר.

מוטי בר

New member
נוני11הבושמת בירושלים לא שמעה על כך

והיא גדלה יותר מידי טוב בשמש מלאה,ובקיץ. כל כך טוב שהיא הופכת לשיח קטן בגובה של מטר על מטר ליד הקירות אם היא נשתלת ממש באביב המוקדם. ולך רוני, ולכל הירושלמים. העיפו מבט בגינה הציבורית בפינת הרחובות בצלאל והגידם מול מרכז ג'ראר בכר (בית העם),וראו כמה שמש יש לה לבושמת שלנו, וגם מול גן הפעמון בכניסה למשכנות שאננים, כל אורך הכביש בושמת בגובה של חצי מטר לפחות בכל קיץ. אגב, הבושמת מעדיפה אזורים קרירים מוגני קרה, וגם בירושלים יש מקומות שהיא שורדת כמה שנים ברציפות אם היא בפינה מוגנת ממש אפילו בגינה עצמה. הצמח רב שנתי באזורים מוגני קרה. הריבוי מיחורים וזרעים. באזורים לחים וקרירים בקיץ עולה ספיח רב מאוד מהזרעים. הצמח מעדיף שתילה במיכלים רחבים ושטוחים כמו השרכים. מעדיף אדמה חומצית המכילה כבול וקומפוסט. אויבים הכי גדולים: נמטודות אקרית אדומה. מחלות: פתיום, פוזריום, רגל שחורה, בוטריטיס.(באזורים חמים מאוד ולחים).

nony11

New member
אני לא מתפלא

צודק, ההמלצות שלי נוגעות לשטח המחייה שלי - בשפלה. לא מפליא אותי שהבשמת בי-ם מצליחה בקיץ בשמש מלאה, גם יותר קריר וגם יבש יותר. חוץ מזה, מה זה כל הקללות האלה בלטינית? למי בדיוק אתה קורא רגל שחורה? סתם ניסיתי לעזור וכבר קוראים לי בוטריטיס בפנים... ן. נ.ב. גם אני מעדיף אדמה חומצית.

למעלה