בשם האלים

Dror Bar

New member
בשם האלים

לא יודע למה אבל תמיד יש לי את בעיית האלים , מצד אחד אלים הם חלק חשוב מאוד בעולם המו"די ולוותר עליו נראה לי איבוד חלק משמעותי בעולם , אך לחשוב על אלים הפך להיות דבר שקשה לי מאוד. ניסיתי כמה אפשרויות: שני אלים- לא הצליח , לא אהבתי שזה לא מפולג. האלים במו"ד- יותר מידי שחור ולבן, שטוחים ולא נותנים לי את החופש. המון אלים- כל אחד מהם היה חשוב וזה יצר בלגן אחד גדול. תמיד קסם לי הרעיון שלכל אל יש חיה שמייצגת אותו, כמו הרעיון של רוחות החיות של האנדיאנים ובדרך כלל לאלים שלי יש חיה אבל לאחר שסיימתי לקרוא את הספר "סדרת הטאמולי" של הסופר דיוויד אדינגס ( שבשביל העיקרון כמעט זהה לסדרת בלגאריאד ) האלים בעולם הזה גם קסמו לי, הבעיה שיש אלפים מהם. האם למישהו יש שיטה פשוטה לסדר לי את כל עניין האלים?

Sabre Runner

New member
אני מעדיף את שיטת 'אלים אמריקנים'.

אם קצת תיבול של הרקולס/זינה ועוד משהו שאני לא זוכר את שמו. האלים היו ראשונים. איך הם נוצרו, מי באמת התחיל את כל הבלגן, למה וכמה... לא ממש חשוב. הם פשוט יותר חזקים מכל אחד אחר, בני אלמוות אבל קטנוניים כמו כולם. ויש אלפים מהם. אז הם דורשים שיעריצו אותם ויסגדו להם כי מזה הם מקבלים את הכוח שלהם. אולי יש אלים שתפסו לעצמם טריטוריות רוחניות מסוימות ואולי לא. אולי אל מצורף לשבט או לעם מסוים ואולי לא. זה הכל. לתוספת קריאה אני ממליץ על ה-Eternals וכמובן על American Gods. -- "Faith without blood can only take us so far." -- Wednesday, American Gods, Neil Gaiman

l o r e

New member
פנתאונים ופטרונים

חלק את האלים לפנתאונים. פנתאונים הם מעין משפחות של אלים, שבהן כל אל אחראי על תחום מסוים שקשור למשפחתו. אתה יכול ליצור פנתאונים לפי אזורים, למשל אלי הצפון, האלים של אנשים ההר ואלי הים. אפשרות אחרת היא פנתאונים גזעיים או פנתאונים לפי מדינות או גושי מדינות שקשורות בקשרי גזע/תרבות. אנשים ששייכים לקבוצה מסוימת מאמינים בד"כ בפנתאון של אותה הקבוצה. כל אל הוא פטרון של תת קבוצה מסוימת באוכלוסייה ורוב התפילות של אותה תת קבוצה יופנו לאל זה, אבל הם מאמינים ומתפללים גם לאלים האחרים. לדוגמא: רוסטה הוא נגר בהילאריוס ממלכה שרוב תושביה מאמינה בפנתאון פילניוס תנדריוס. כמאמין אדוק, לפני שהוא מתחיל ליצור ארון חדש הוא מתפלל לארגסט, פטרונם של החרשים והאומנים. כשהוא מנחית את פטישו על אצבעו הוא מקלל את ויניס התעלולן, האל ששולט בתאונות המינוריות. כשהוא רואה לקוח עשיר וחדש הוא מתפלל בליבו לארגהם, אל המסחר וכו'... הוא מאמין בפנתאון בכללותו וילך למקדש לימים הקדושים לכל האלים בד"כ, אבל יתפלל לעתים קרובות יותר לפטרון שלו. הפנתאון יכול לכלול גם אלים אפלים כמובן. האלים האלה יכולים להיות חלק חשוב אבל מפחיד בפנתאון, למשל אל המוות, שאחראי על שיפוט נשמותיהם של המתים. מצד שני, הם יכולים להיות אויבים, כמו לדוגמא וארס, שבגד באבי האלים זאראס וניסה להשתלט על הפנתאון. היחס לפנתאונים אחרים יהיה נגזרת של התרבות המקומית. חברה סובלנית ופתוחה מבחינה דתית תשלב לתוך הפנתאון שלה אלים מתרבויות אחרות. כובשים לעתים יאמצו את האלים של העמים הנכבשים כדי ליצור אינטגרציה ולמנוע בעיות על רקע דתי ולעתים ינסו למחוק את האמונה בפנתאון המקומי כאמצעי דיכוי. מדינות פנאטיות מבחינה דתית יגדירו לעתים קרובות אלים אחרים כאלי שקר ואת מאמיניהם כעובדי אופל או עובדי אלילים וכו'... כשאתה משתמש בפנתאונים כל האלים חשובים בהתאם למעמדם בפנתאון מצד אחד ומצד השני בהתאם למשמעות שלהם לגבי המאמין, אבל כל מאמין בפנתאון יאמין בכל האלים שבו. לדוגמא: רוסטה יודע ומאמין בקישט, אל הציידים, אבל סביר להניח שהוא לא יתפלל אליו כמעט. רוסטה כמעט ולא ישתתף בטקסים לאל זה, היות והם נערכים בד"כ ע"י ציידים במעבה היער. מצד שני, למרות שזאראס, אבי האלים, שולט בים (משם הגיעו החיים לפי האמונה) וזאראס מעולם לא ראה את הים בעצמו, סביר להניח שהוא יפקוד את המקדש בכל חג שקשור לזאראס עקב מעמדו כאבי האלים. כשיש לך סדרה של מס' פנתאונים אפשר לסבך את העניינים. בתור התחלה, סביר להניח, שיהיו חפיפות בין הפנתאונים השונים, כך שאל אחד יתפקד בתפקידים דומים בשני פנתאונים שונים. אפשרות אחרת היא אותו האל אבל בשמות שונים בשני פנתאונים או אותו השם עם שני תפקידים שונים. וארס לדוגמא הוא אלם של הבוגדים וברנש שלילי באופן כללי בפנתאון של פיליניוס. לעומת זאת בפנתאון של איי אגרמה, וארס הוא המושיע שגאל אותם משלטונו האכזר של זאראס אל המצולות האפל. עוד סיבוך משעשע הוא סכיזם, פילוג באמונה. דוגמא קלאסית לכך היא סיפורו של פאי, אל הפיצה. לאחר סדרה של מלחמות בין המאמינים הכנסייה התחלקה לשני פלגים: הבייליפים, שמאמינים שעלי דפנה מוסיפים טעם למאכל הקדוש ולאורגניסטים\ שטוענים שהדפנה טמאה ורק האורגנו הוא התבלין הקדוש היחידי (נגנב מטרי פראטצ'אט בגדול). כך שמאמינים ששייכים לאותו פנתאון, ולמעשה מאמינים באותו האל, למעשה נלחמים אחד בשני על רקע דתי.

Nihau

New member
אלי מקום ואלמנט וחיות טוטם

לדעתי זה הכי מגניב כאשר יש לך אל ששיך להר או לנחל או ליער הספציפי הזה. חיות טוטם שכל אחת מהן בעלת משמעות אישית אחרת למי שנבחר\בוחר בהן כאלוהות הפרטית שלו. זה נותן כל כך הרבה גיוון וכל כך הרבה אפשרויות ובאותו זמן לא מגביל אותך כי תמיד אפשר לעבור מקום ותמיד אפשר לשנות חיה. זה כמובן מלווה בהמון סיפור מאחורי כל דבר שכזה אבל זה רק עושה את הכל מעניין יותר.

Dror Bar

New member
מה דעתכם על הסידור הזה

קשת- אבי האלים צייד – האל המגורש (והרשע כמובן איך אפשר בלי אחד כזה?) ^פנתיאון הבית: זיריס- האלה החתולה- אלת הנשים והפריות. אליאן- אלת הרפואה והטוהר. ניקל- פטרון התבואה והאסיף. אירלן- פטרון היציבות והשלטון. אילירם- האל התעלולן, אל הילדים ^פנתיאון הקוסמוס: אפראט – האלה הילדה, אלת הקסם ( הייתי חייב לקחת). אוליבין- אל היסודות. בעל המטבעות- פטרון המוות/מלאך המוות. הזקן-שומר הזמן. אילירם- אל התאונות זריוול- אלת המזל ^פנתיאון העבודה: ריאל- אלת האומנים. פילבן- אל המלאכה. וירן- אל הצייר. איסימר- אל השליחות ^פנתיאון הסביבה: ריוון -אל היער. איסימר- אל המסע. סילבן- אל המלחמה ^פנתיאון המפלצות (בעיקר הטרולים): חירל- אל האש. סיורד- אל המלכודות והצייד. וינס- אל הכפור. וירדל- פטרון הרבייה

l o r e

New member
פנתאונים סיפוריים

במקום לנסות למלא רשימה מילונית של אלים, יהיה לך קל יותר סיפור שמתאר את יצירת הפנתאונים ויכול לתפקד גם כסיפור בריאה. לדוגמא: התרבות האיזירית החלה במדבריות נאקסט לחוף הים סון. כשהגלים הגדולים, שהאיזירים קראו להם סון אמי (סון המשמיד) החלו להכות בחופים, האיזירים ברחו לתוך היבשת ונתקלו בעמים אחרים ועוינים. אחד מהשאמאנים, אור מז, שלהם הסתכל לכוכבים וראה שם קבוצה כוכבים בצורת חנית, שהצביעה לעבר הר גדול. השאמאן אסף את אנשיו וצעד בכיוון. לאחר שנים ארוכות של מסע, סון אמי הפך משמה של תופעת טבע לאל המשמיד. כל אסון, שנפל על השיירה הגדולה, יוחס ישירות למעשיו של סון אמי. סון לעומת זאת הפך משמו של הים, לשמו של האלה נותנת החיים. אצל האיזירים כל הנשמות בסוף יתאחדו בחיקה של סון האדירה. סון אמי הוא בנה הבוגדני והקנאי של סון, שהרחיק את האיזירים מאמם הגדולה. במסעם האיזירים נתקלו בבני אדם, שהשתמשו בנשק חדש ומשונה - הקשת. האיזירים אימצו את הקשת והשאמאנים החליטו שקבוצת כוכבי החנית בנוסף לכוכבים אחרים יוצרת צורה של קשת. כך נוצר ואש (הקשת) האל המכוון, המציל את עמו. הפנתאון האיזירי הכיל במקור את שלושת האלים הללו בלבד, אבל עם השנים נוספו אלים נוספים. ההר הגדול שניצב מעל העמק, בו התיישבו האיזירים, נקרא קאר ראג'ם (השומר הגדול בשפתם). קאר ראג'ם הוא בנו של ואש וואש הציב אותו לשמור על האיזירים. וכו'... בקיצור, תנסה לחשוב מאיפה העם המדובר הגיע ומדוע התפתחה האמונה באל מסויים. ככה הרשימה שלך תצא קטנה יותר והגיונית יותר. תמנע מפנתאוני מפלצות. אף יצור לא מגדיר את עצמו כמפלצת. אם אתה רוצה ליצור אלים, שמתאימים לעמים מפלצתיים ואפלים יותר, תוכל לקחת את האלים האפלים מהפנתיאון המקורי שלך ולהחליט שהמפלצות מאמינות בהם. אפשרות אחרת היא שהעם שהמפלצות צרות עליו מניח, שהמפלצות סוגדות לאלים האפלים שלו. המפלצות כביכול יכולות למעשה להאמין בפנתיאון משלהם או אפילו לסגוד לפנתיאון של העם התרבותי כביכול אבל בצורה שונה. לדוגמא: בני הזון המפלצתיים (אורקים לצורך העניין), שמובלים ע"י שליטיהם אדוני העיניים (ביהולדרים) מאמינים בקאר ראג'ם אף הם. הזון מאמינים שהם נוצרו מבשרו של קאר ראג'ם והעובדה שהאזירים חוצבים בהר, כדי להשיג את דמו (מתכת), תמנע לבסוף מבני הזון להיוולד. הזון מתפללים לאלם ואש, הקשת יורה המחלות, שיפיל אסון אדיר על האיזירים ומתכוננים למלחמה כנגדם בעזרת תפילות לסון אמי, המשמיד האדיר. ברגע שיש היגיון מאחורי הפנתיאון, כלומר הוא נבנה כסיפור ולא כרשימה אקראית של שמות, סביר יותר להניח שהשחקנים יתחברו אליו. הסיפורים גם יכולים להוות בסיס למערכה שלמה, לדוגמא: כאשר הזון החלו לתקוף את האיזירים, השמיים התכסו בעננים כבדים וואש נעלם מעיני האיזירים. האיזירים חושבים שרק מטהו של אור מז, השאמאן הראשון אליו דיבר ואש, יוכל לקרוא לואש לחזור לעמו. לרוע המזל, המטה נקבר עם אור מז במהלך המסע וכמובן צריך קבוצה קטנה, בלה בלה בלה בלה... מסע כזה יכול להיות בנוי לחלוטין על אגדות עם איזיריות, שעכשיו חלק מהאמת מאחוריהם מתברר.

Blue Beetle

New member
אלים מותאמים אישית

אצלי הדת , הפנתאון, הממסד הדתי וכל שאר הדברים הקשורים בכך תלויים בראש ובראשונה במה שאני רוצה לההריץ ואיך שאני רוצה להריץ את זה. אם המערכה עוסקת במאבק בין טוב לרע אני אכין פנתיאון של אלים טובים (
) ופנתיאון של אלים אפלים (טרול). לאלים הללו יהיו כנראה כוהנים "בסגנון מו"ד" - כלומר מיסיונרים בעלי נטייה קרבית משהו שנאבקים לטובת האל ומייצגים אותו במאבק התמידי בין טוב ורע. אם המערכה היא אפלה לחלוטין ואני רוצה להעביר אווירה של אימה וייאוש ייתכן שאני אכין פנתיאון של אלים מקומיים אכזריים (אל לכל אזור נפרד) ששולטים פיזית בנתינהם ודורשים מהם קורבנות אדם. מערכה פנטסטית-נאיבית-מסתורית תדרוש אולי אלים דמויי אדם שמסתובבים בין בני התמותה ורק לעיתים רחוקות ניתן לחשוף את זהותם האמיתית. וכן הלאה וכן הלאה עוד הרבה דוגמאות. אם אתה רוצה פנתיאון אלים בשביל המערכה שלך תחשוב קודם כל, איזו מערכה אתה מעוניין להריץ. הדבר נכון לא רק לגבי אלים אלא גם כמעט לכל אלמנט במשחק.

אם אתה לא מסתדר - תעתיק

תגנוב מהיוונים את הנבחרת האולימפית, ותשנה להם את השמות. לרומאים זה עבד מצויין.

Dror Bar

New member
אוקי בסדר גמור

התחלתי כבר עם סיפור הבריאה וכנראה שאני אעלה אותו בקרוב אבל משהו שאני לא מצליח- הכל התחיל מאל/אבי האלים... מאיפה הוא נוצר ?בא?התחיל להתקיים?

Blue Beetle

New member
סדר העניינים הנכון

דרור, מנסיון, אחרי שריאתי עשרות אנשים שמתחילים בבניית עולם (גם אם זה רק פנתיאון וסיפור בריאה) בדיוק כמוך, אני יודע שאתה בדיוק בכיוון הנכון כדי: א. לגרום לעולם שאתה משחק בו ללכת לאיבוד בערימה של טקסטים מיותרים על הבריאה, על ההיסטוריה ועל הגיאוגרפיה של העולם בסופו של דבר לא תתן לך כלום. ב. לגרום לעולם שלך להיראות בדיוק כמו כל עולם מחקה טולקין אחר. גם אם אתה רק רוצה להכניס אלים למשחק שלך באופן הגיוני, תזכור שהצרכים של המשחק הם אלו שאמורים להוביל. אם אתה משחק כבר בעולם קיים תחשוב על האופי של המערכה שלך מה כבר הרצת בא ואז תוכל להתאים אליה את האלים. אם אתה בונה עולם משחק, תחשוב טוב, טוב מה אתה רוצה לשחק ואז תתאים לזה את האלים. בהצלחה.

Dror Bar

New member
זה בדיוק חלק מהבעיה

אני בונה טכנית את העולם, התחלתי מחלק קטן ששם המשחק התחיל ואני רוצה להמשיך, חלק מהשחקנים פשוט כבר שואלים אותי על האלים ואחת רוצה להיות כוהנת. מכוון שאני מנסה את כל סוגי ההרפתקאות- אימה,מתח,בילוש , מסתורין, "שבור ת'דלת" וכו' אני לא בטוח לאן תוביל המערכה . זאת בדיוק הסיבה שאני הסתבכתי

Blue Beetle

New member
קלאסי

השורה התחתונה היא שאתה לא צריך פנתיאון מסודר קבוע ומילוני. השחקנים שלך רוצים לדעת על האלים? תשאל כל אחד ואחד מהם אלו אלים הדמות שלהם מכירה מילדות, לאלו אלים עבדו, אלו חגים נחגגו... בשביל הכהנת שלך תשאל את השחקנית איזה אל/ איזו אלה היא רוצה לעבוד, תן לה להשתתף בבניה של האל (רק תדאג שיהיה מאוזן). וכל פעם שתרצה להוסיף אל לצרכי הרפתקה או לצרכי התפתחות העולם, אל תהסס להוסיף. תזכור שאלים יכולים להיות מקומיים ולא כל אדם בעולם חייב להכיר את כל האלים שמתרוצצים להם בעולם.

Dror Bar

New member
בסדר גמור

ואחרי שאני שומע ורושם את האלים אז אחרי זה לפתח אותם? בנוסף רוב השחקנים אמרו לי- אנחנו מאמינים באל האלפים/גמדים/בני אדם וכדומה... אני לא רוצה אל לגזע זה נדוש

Blue Beetle

New member
בוא נתחיל מהתחלה, אתה חושב הפוך

ספר על הקמפיין שאתה מריץ. מה היה במערכה עד כה? מיהן הדמויות של השחקנים? מה הן רוצות בחיים?

Dror Bar

New member
אחרי אסיפת נתונים

אני לא יודע עדיין לאן הקמפיין ילך בדיוק, בנתיים אני מנסה כל מיני סוגי הרפתקאות שאני מעדיף לא בסגנון " שחוט את האורק" אלא יותר חשיבה ורעיונות. בנתיים הם החזירו זוג אהוב שחי לפני כמה מאות שנים והבת חזרה בשביל לנקום בבן שכביכול בגד בה ( קיצ'י לחלוטין). הם חיפשו תרופה למחלה שגורמת להפללה של אישה כערפד ולכן נשלחו לבית האפור (כידוע הרפתקאה שהתפרסמה באורק ,טובה מאוד ומומלצץ בחום).
מכאן זה בעתיד הם הולכים להיכנס לכלא על פשע. הם הולכים להיכנס למקדש לאליל נחש (משחק שאמור להיות בנוי על פלאשבקים *אם למישהו יש קישור להודעה בפורום בקשר למשחק כזה אני אשמח לקבל* . וזהו בערך לפחות עד לכאן. קצת על הדמויות ( שונא לרשום את המקצוע, זה כזה מגביל): גרמיט- קוסם אשליין אלפי , תחביב לבנות דברים, מטרת הדמות היא: לשפר את יכולתיו כקוסם ולהיות הממציא/הנדסי הגדול ביותר. וראנא- זוטונית סיירת שמטרתה בחיים היא להוכיח שהיא לא חלשה. קים- אלפית דרואידית עם נחש שמטרה להגן על הטבע ולהיות בקשר כמה שיותר טוב עם נחשים( לא יודע איך לשלב את זה ממש). פרדין- אלפית מכשפת שתמיד נמשכה לעולם הרוחות עד שאחיה מת והפך להיות הרוח שלה (שאמאן), מטרתה למצוא דרך לשלב בין הקסם לבין עולם הרוחות. *חסר שם עדיין1*- דמות חדשה , קוסם מזמן שמטרתו להיות מזמן האש הטוב ביותר בגלל יריבות בין שני משפחות ( משפחתו יסוד האש והאויבת מים ). *חסר שם 2* - נינג'ה , שמעוניין להפוך לאומן הצללים. מה אני עושה מפה?

Blue Beetle

New member
מתנצל על העכוב בתשובה

מודמים.. לך תסמוך עליהם שהם לא יישרפו.. ממה שנראה אין למערכה שלך כל כך כיוון. זה לא בהכרח דבר רע - המערכה שלך מתמקדת בדמויות ובהרפתקאות שהן עוברות ואין ממש תמה מרכזית נכון? (הערת סוגריים: זה אחת מסוגי המערכות הכי כייפיות שיש). אני ממליץ על פנתיאון פתוח, ז"א אומרת שלמעשה יש מספר לא מוגבל של אלים - ותמיד אפשר להוסיף עוד. האלים שהדמויות מכירות הן אותם אלים שהדמויות מכירות מהבית (האלים להן סגדו במקום שנולדו וגדלו) והאלים איתם נתקלו או שמעו עליהם עד כה. כל פעם שתצטרך להכניס להרפתקה אל (למשל אל הנחש שכתבת למעלה) תוכל לבנות אותו לצרכי ההרפתקה שלך. לגבי אופי האלים ו-"תפקידם": תלוי בצרכים שלך. האל יכול להיות אל שקשור לנושא מסויים (כמו אל נחשים או אל טבע). אל עם נטייה מוגדרת (למשל אל שצובר כוח ע"י אכילת עולמות שלמים) או אפילו סתם אל מקומי (אל של עיר). תזכור שלא חייב להיות בהכרח אל אחד לכל נושא (יכולים להיות כמה אלי נחשים). אם אתה צריך עזרה יותר ממוקדת, אני אשמח לעזור לך בפרטי. קיצר, בהצלחה.

l o r e

New member
האלים לאו דווקא חייבים להתאים

דווקא האלים במערכות דמויות טולקין מתאימים את עצמם לעלילה הכללית בעוד שבד"כ האלים יכולים להתקיים והמשחק יכול להיות קשור אליהם רק בעקיפין בעזרת דמויות מאמינות ולא מעבר לכך. אני מסכים איתך שאין צורך ליצור תנ"ך חדש מהיסוד עבור העולם, אבל ליצור סיפור מסגרת כללי לאלים בהחלט הופך אותם מסדרה של בונוסים ליישויות. עד היום זכור לי אל החרב הממזרית (The Bastard Sword God), שחיפש שחקן שרצה כוהן עם חרב ממזרית. אני תוהה אם אותו שחקן היה נוקט בעמדה אחרת אם הוא היה מזדהה עם אל מסוים, שאינו בנוי מסטטיסטיקות של 4 תחומי השפעה ושלושה דומיינים, שמתוכם הוא יכול לבחור שניים.

למעלה