בשם האלים

Blue Beetle

New member
סדר העניינים הנכון

דרור, מנסיון, אחרי שריאתי עשרות אנשים שמתחילים בבניית עולם (גם אם זה רק פנתיאון וסיפור בריאה) בדיוק כמוך, אני יודע שאתה בדיוק בכיוון הנכון כדי: א. לגרום לעולם שאתה משחק בו ללכת לאיבוד בערימה של טקסטים מיותרים על הבריאה, על ההיסטוריה ועל הגיאוגרפיה של העולם בסופו של דבר לא תתן לך כלום. ב. לגרום לעולם שלך להיראות בדיוק כמו כל עולם מחקה טולקין אחר. גם אם אתה רק רוצה להכניס אלים למשחק שלך באופן הגיוני, תזכור שהצרכים של המשחק הם אלו שאמורים להוביל. אם אתה משחק כבר בעולם קיים תחשוב על האופי של המערכה שלך מה כבר הרצת בא ואז תוכל להתאים אליה את האלים. אם אתה בונה עולם משחק, תחשוב טוב, טוב מה אתה רוצה לשחק ואז תתאים לזה את האלים. בהצלחה.

MetalSinagouge

New member
שאלה בקשר לאלים אמריקאים.

התגלגלתי לפורום הזה בטעות, והשירשור הזה נושא עימו שאלות מאוד מעניינות בקשר להוויה האנושית, וגם האלוהית. ראשית שאלה למתעניינים: האם ניל גיימן אי פעם אמר במפורש מה האלגוריה בספר? לי אישית יש כמה רעיונות, אבל משלי הם. מישהו יכול להסביר לי את המשפט: Faith without blood can only take us so far." -- Wednesday, American Gods, Neil Gaiman מה הכוונה ב"דם"? אני יודע שוונדסדיי- די בטוח שזה רפרנס לאודין, בלוד זה אולי בקטע של גזע?

0Pandemonium0

New member
הקרבה.

תאמין במה שתאמין, אם לא תעשה שום דבר, אם לא תהיה מוכן לסכן משהו, להקריב משהו, אז לא תיצור שינוי. בהקשר של הספר, וונדסדיי מתכוון, כמובן, למלחמה הגדולה בין האלים החדשים לישנים.

MetalSinagouge

New member
וואלה, איך לא חשבתי על זה.

הרי הקרבה הייתה מנהג אצל הנורדים. זה ספר ממש חזק. על השאלה האם אודין הוא אל שקיים אפשר להתווכח ולא להגיע לאף תשובה, אבל לראות את "שרידי האופי" שלו באלים אמריקאים ושר הטבעות לדוגמא, זה פשוט חזק. הוא אל שראוי לסגידה בין אם קיים הוא או לא. קראת את סדרת סנדמן במקרה?

MetalSinagouge

New member
אודין= גנדלף.

כבר מההוביט, מהתגובה שלו "לבוקר טוב" של בילבו הבנתי שמדובר בדמות "קסומה". אח"כ גם התחלתי להרגיש את הגישה המסתורית שלו המתבטאת במסעות רחוקים, כובעים רחבי שוליים, ואז לפני הכניסה למוריה- תגובתו לפרגרין המעצבן. הוא גם למעשה מה שדוחף אותי לקרוא את שר הטבעות, וכ"כ עצוב היה שהאחווה (ספויילר) יצאה לשטח המדהים והירוק הזה, וגנדלף נפל לפיר חסר התחתית
עופר לובזנס, אצל הנורדים האמונה הייתה יותר בסגנון של לשאוף להגיע לאלים רוחנית, ולא כ"כ לסגוד להם כמו במונותאיזם כיום. זה מה שאני רוצה: לעמוד על פסגה של גבעה סמוכה לפיורד ולחכות לו. LOL. כמה וואגנרי מצידי.

אודין?ראוי לסגידה?לא תודה

אל שאחד משמות החיבה שלו הוא Oathbreaker לא ממש נשמע לי מישהו שהייתי רוצה להאמין בו ולסגוד לו (לא שאני מאמין גם ב"אלוהים" המסורתי של עמנו...אני אגנוסטי שנע לכיוון האתיאיזם
), ואיפה ראית אותו ב"שר הטבעות"? נ"ב אני חושב שמה שהוא מתייחס אליו ב"אלים אמריקאיים" זה שאלים יכולים לקבל קצת כוח מאמונה, אבל את מירב הכוח הם מקבלים מקורבנות, ובמיוחד קורבנות דם, שמוקרבים להם.

MetalSinagouge

New member
יכול להיות.

זה גם שופך אור על למה בעצם (ספויילר) התגלה שהמלחמה הייתה תוכנית של אודין מלכתחילה. באופן כללי, לא ממש אהבתי איך שלוקי צוייר שם. גם לא הבנתי את הקטע עם הפה התפור.

MetalSinagouge

New member
העניין הוא שגם אני לא זוכר.

יש לי איזה משהו במעורפל בראש בקשר לזה שהוא "פיטפט" סודות יותר מדי, אבל יכול להיות שדמיינתי את זה. כשהדמות הזו הוצגה קודם בכלא לא עלה בדעתי שזה לוקי, ובמהלך שיטוטים באיזה פורום פה גילו לי שהיה שם משחק מילים, שכן לבחור קראו Low-key. לעומת זאת, רק מקריאת התקציר הבנתי שוודנסדיי זה האיש החביב חסר העין. (אני שמעתי תאוריה שבעצם עין אחת פשוט מופנת כלפי פהים, אבל זה כנראה לא מדוייק שכן יש מיתוס ידוע שעין אחת בטוח שוכנת מתחת ליגדראסיל, למרות שזה יכול להיות הגיוני עם היו לו 3 עיניים, עין שלישית שכזו, כמו שהמסורות ההודיות אומרות).

למעלה