בשורות משמחות

yaelag

New member
בשורות משמחות

קבלתי הרגע (לאחר המתנה של יום בלבד) מסמך מהארכיון הציוני. רשימת עולים באניה טרנסילבניה, בה עלו אימי והוירה מרומניה. הם נשלחו לשער העליה (בדיוק כמו שאימי מספרת תמיד). רק טעות קטנה בידים, אימי נולדה ב 1945 והם כתבו 1940, אבל בכלל לא משנה. תודה לכולם על העזרה וההמלצות , ביחוד לחוה3

חוה3

Member
נפלא../images/Emo13.gif

מעניין באיזה תאריך בסוף הגיעה האניה לארץ? שמחה עבורך
וכל הכבוד לארכיון הציוני, לדעתי הם ממש שברו שיא! חוה

yaelag

New member
בקשר לתאריך

התבלבלתי משהו. על המסמך ששלחו לי (זה דף אחד בלבד, כלומר חלק מהרשימה המלאה, ועליו בני משפחתי), כתבו בצד שמאל למעלה כך: טרנסיבלניה 1 אוקטובר 1950 מישום מה נתקע לי בראש התאריך שאת אמרת אתמול, האניה שבה באו בני משפחתך. ולכן הנחתי שהתאריך 1/10 הוא תאירך הרישום. אבל כנראה שזהו התאריך בו הגיעה האניה ממש. מה דעתך?

חוה3

Member
1 באוקטובר הוא תאריך ההגעה לדעתי

במסמך אצלי התאריך מופיע במרכז. רשום כך: רשימת העולים שהגיעו באניה "טרנסילבניה" ב- 17.9.1950. ודרך אגב אצלי במסמך אמי מופיעה תחת שמו השני של אחיה. רשום שם האח, מיכאל, עם תאריך לידתו. שם אמי רשום כ -ברנט שזהו שמו השני של מיכאל אבל עם תאריך לידתה.

Sadetsky

New member
לא יאומן! אני יודעת שהיה יום חורפי

אמי הגיעה בספינה זו! לאמי יש הסטוריה של תעודות מזויפות (מילטו אותה כמה פעמים) ולכן מעניין אם ברשימה שלך היא סופסוף מופיעה בשמה האמיתי. תוכלי לעיין בשבילי אם אתן לך שם? (אפשר במסר) אודה לך מפה עד הירח ובחזרה.

ברכות!

ונכתב פה כבר מספר פעמים על אמינות הפרטים שנרשמו לפני תקופת המחשב, והדיגיטציה. אני הגעתי ארצה עם דרכון בו פרט לשמי והתמונה שלי אין כמעט שום דבר מדויק.

עב

New member
גם תקופת המחשב לא נקיה מטעויות

יש אצלי הבדלים קטנים בין תעודת הלידה הישראלית טרום-המחשב לבין תעודת הזהות הממוחשבת. התאריך העברי לא זהה וכמובן למספר הזהות נוספו ספרות מלפנים ומאחור. טרום המחשב - יש הבדלים בין אישור הלידה שלי מבית החולים לבין האישור ממשרד הפנים. בעוד 200 שנה מישהו ישב ויתהה האם מדובר באותו אדם או לא. מילא.

yaelag

New member
לא, הם יידעו את האמת גם בעוד200

כי את עושה עבודת שורשים, וילדייך ונכדייך ימשיכו והם אלה שיהיה להם חשוב להדורות הבאים ידעו את העובדות (והאמת) על בני המשפחה. גם הורי סיב וסבי סיבינו לא ידעו שמישהו ימצא מסמכים מימי טיכו (או תרפפו"?) ויוסיף עוד ועוד עלים וענפים על העץ המשפחתי.

נפלא! ואיזה מהירות...

הטעויות האלה תמיד גורמות לי לפקפק ולחשוב שאולי בכל זאת הטעות אצלי ולא ברישומים. למשל סבי מצד אבי, שכל המשפחה טוענת שנולד ב-1908, הרישומים באושוויץ טוענים שהוא נולד ב-1912. עכשיו צריך לנסות ולהשיג את תעודת הלידה שלו (טרבניק, יוגוסלביה). אלא שמסתבר שגם בתעודות לידה יש טעויות. בתעודת הלידה של אבי רשום שהוא נולד בחודש מארס ובעצם הוא נולד (לפי טענתו) באפריל. לכו תדעו.

../images/Emo45.gif שמח בשבילך, ואם תוכלי להביא

סריקה של המסמך, רק כדי שנוכל "להריח" אותו - אשמח. ארנון

yaelag

New member
תודה ../images/Emo24.gif הרבה יותר טוב

והמשפחה שלי הם גרוס אנדרה ומגדה ותמר (זאת אמא שלי המקסימה), הם השם הרביעי מלמעלה

bilen

New member
ברכות ! כן, העניינים לא מדוייקים

אצלם. לאמא שלי רשמו עליה מאוחרת בחודשיים מהתאריך המקורי, כי כנראה שרשמו את מועדת התיצבותה בקיבוץ כתאריך עליה. לא נורא!

yaelag

New member
אני שולחת לך מסר

ואולי נעשה בקרוב מפגש צאצאי האניה טרנסילבניה

ענתר

New member
../images/Emo65.gif שמחה בשמחתך

האם את יכולה לנסות ולנחש מה קרה שהגיע תשובה כה מהירה? אילו פרטים מסרת להם? כמה שילמת להם? תודה מראש

למעלה