בשורה רעה

בשורה רעה

הי! לצערי עלי לבשר לאחד מהאנשים הקרובים אלי ביותר בשורה קשה מאוד (ואני מתכוון לזה). ברצוני לבשר לו/לה את הבשורה בסביבה שתהיה הכי מתאימה כדי שהוא יקבל אותה בהבנה (עד כמה שאפשר). כמובן שהדבר שהכי חשוב זה איך אני אומר את מה שיש לי לומר, אבל חשבתי אולי למישהו פה יש רעיון לאיך להשרות אווירה יותר חיובית, לרכז אנרגיות חיוביות שישפיעו גם על אותו אדם וכו'. בכל מקרה, אני מתכוון לדברים שאני יכול לעשות לפני השיחה (הכנה של המקום)/בזמן השיחה מבלי שהוא ישים לב אליהם. חשוב לי להדגיש שהכוונות שלי הן טובות, ואין לי כל כוונה לערער את כשר השיפוט של אותו אדם או משהו כזה, אלא רק ליצור אווירה מתאימה לבישור בשורה רעה תודה מראש

Diableror

New member
לא צריך כישוף בשביל זה

רק לדבר איתו ברכות ובהבנה. אם תיצור אווירה של "שנטי" זה לא יקהה את המכה.בתור חבר עליך לספר לאותו אדם את הבשורה,לא משנה כמה היא קשה.אני מאמין שהמקסימום שאתה יכול לעשות זה לתת כתף תומכת ואוזן קשבת. פרט לכל זה,יש את השורה האדומה בראש העמוד. בהצלחה
Diableror

ברור

לא חשבתי אחרת- ברור שמה שחשוב באמת זה איך אני אגיד את זה, וברור לי שמאגיה לא שווה כלום כשהיא באה לבד (גם השורה האדומה מוכרת לי היטב ולא מהיום...). מה שאני מחפש זה משהו שיוכל לבוא בנוסף למילים, משהו שייצור אווירה יותר רגועה, יותר שלמה- האווירה ה"אולטימטיבית" שכביכול תעניק לאותו אדם סביבה הכי פחות גרועה כדי להתמודד עם הבשורה. לגבי האופן ה"מילולי" שבו אבשר לו את הבשורה, והתנהגותי אחר-כך - אף אחד לא ממש יכול לסייע לי (ואני גם לא מבקש). אני כן מחפש ידע על איך ליצור אווירה יותר "שלמה" בחדר מסוים. אווירה שתסייע למצב, שתשלים את המישור המילולי. לא נראה לי ש"שאנטי" זה בדיוק מה שמתאים פה (תתקן אותי אם אני טועה)

Diableror

New member
אני לא ממש מבין

אתה רוצה להקל על עצמך או על החבר?למה ליצור אווירה "מכושפת"? אני לא רוצה להשמע מתקיף,אני פשוט לא יורד לסוף דעתך. Diableror

אני אנסה להסביר

קודם כל, אתה לא נשמע מתקיף, ואני מאוד מודה לך על תשומת הלב. אני לא רוצה ליצור אווירה מכושפת, אלא אני רוצה להעזר במאגיה כדי ליצור אווירה יותר רגועה ומרגיעה (זה נראה לי קצת יותר מ"שאנטי"). אני רוצה להקל על שנינו, אבל יותר עליו. בוא נגיד שהבשורה הזו עלולה לערער לו כמה דברים בחיים, ואני מנסה שזה לא ייפול עליו יותר מידי בבום. אני מנסה לרכך את המכה, או יותר נכון את השוק הראשוני, על מנת שהוא יוכל לגשת לעניין בצורה יותר הגיונית , ולא לפעול לפי הרגש הראשוני... (סליחה אם אני חופר לך יותר מידי :) )

Diableror

New member
אין על מה לסלוח :)

אין דבר כזה "אוורית בוא-נספור-עד-10-ונחשוב-מה-עושים".חוץ מעצות ועזרה מחבר,אתה יכול לבצע טקס שישפיע על החבר שלך,בצורה כזו שתקל עליו נפשית.אני לא ממש בעד,כי לכשפים יש זמן משלהם ודרך משלהם,ככה שאם לא תהיה ממש ספציפי,אפשר לוותר על הרעיון.אם תנסה להשפיע על הרגש הראשוני שלו(או כל רגש אחר) בצורה "מאגית",זה יחשב כ"מאגיה שחורה"(ואנחנו רוצים להמנע מזה-המטרה לא מקדשת את האמצעים). אם תראה שהוא פוגע בעצמו ו/או באחרים בצורה קיצונית,אתה יכול לנסות "ביינדינג",למרות שלדעתי רצוי להמנע. Diableror

האפור

New member
מסתייג קצת..

אני אומנם מסכים עם העובדה שאם תנסה להשפיע על הרגש הראשני של החבר לשך זה יחשב למאגיה שחורה, ואם ברצונך להקל עליו אני הייתי דווקא כן ממליץ לך לפנות לעניין בדרך הזאתי, רק להיות מושע שהתגובה שתתקבל היא לא תגובה אובייקטיבית אלא משוחדת לטובתך- ואנחנו לא רוצים לעשות את זה. "אין דבר כזה "אוורית בוא-נספור-עד-10-ונחשוב-מה-עושים"." לא ממש מסכים עם זה, באותו אופן שאפשר לגורם לחדר מסויים או לבית מסויים (על אותו רעיון של מעגל) להיות יותר מטוהר אנרגטית אתה בהחלט יכול לנסות לרקום איזשהו טקס מאגי חביב שיעניק לחדר הזה הרגשה של רוגע ושלווה, ולקוות שהחבר שלך יצליח להתחבר למוזה הזאתי שאתה תשרה על החדר תוך כדי טקס מאגי. אישית דברים מסוג זה פעלו לי הכי טוב מכל עבודה מאגית שנסיתי בזמן האחרון.

ToryMaster

New member
אוקי

אפשר ליצור איזה טקס ליצירת תחושה שלמה ורגועה יותר בחדר. לי עולה בראש לפנות לפורום פנג שווי ולבקש הנחיות, ואז ליצור איזשהו טקס טיהור קטן, שישלים את זה. מלבד זאת, אפשר ואף נחמד ליצור כישו, שיקל מעט על האדם שמבשרים לו את הבשורה, אבל את זה רצוי בעיני לעשות אחרי שמספרים, לא לפני.

tontie

New member
../images/Emo4.gif

זה לא נשמע לי מצב נעים בכלל... לפי מה שאני מבין אתה רוצה לטפל בסימפטום ולא במחלה. הכוונה שלך טובה, אבל זה לא נראה לי שונה בהרבה מלשקר לו. עם דברים קשים צריכים להתמודד. הרצון להקל עליו נראה לי כמו בריחה. אני הייתי מנסה למצוא דרך לגרום לו להקל את הבשורות יותר מהר, ושההבנה וההשלמה איתם תהיה מהירה יותר. לזה צריך לשאוף. בהצלחה, אורי

tontie

New member
אוף... זה לא הוגן ../images/Emo7.gif

לא ידעתי איפה לשלוח... רציתי לענות באופן כללי על כל מה שאמרו כאן, לא היה לי תגובה מסוימת שרציתי להגיע אליה.

זה קצת סוטה מהנושא, אבל...

יש רצוי ויש מצוי. נכון שהרצוי זה לטפל במה שקראת, למרבה האירוניה, מחלה. לעומת זאת, המצוי הוא שיש דברים שלוקח זמן להתגבר עליהם, ושום דבר לא יוכל לטפל בהם חוץ מזמן (ואולי גם הרבה מחשבות פנימיות). אני מאמין (ואני בטוח שרבים פה יסכימו איתי) שבן אדם שיבוא לשיחה רגוע יותר, יקבל את הנאמר בשיחה ברוח קצת יותר חיובית (או לפחות יבוא עם יותר אנרגיות להקשיב). בן אדם שיבוא לשיחה עם אנרגיות שליליות, מראש לא יהיה פתוח לשיחה, והדבר ישפיע על השיחה. מכיוון שהסביבה יכולה להשפיע על האנרגיות של האדם (כמו שציינו פה- פאנג שווי), ככל שהאנרגיות בסביבה יהיו חיוביות יותר, האדם יושפע מהן (למעשה שנינו נושפע מהן לטובה), והשיחה הטראומטית תתחיל בנקודת פתיחה טובה יותר. כמובן שאחרי השיחה צריך להמשיך לטפל בנושא בדרכים "ארציות", אבל זה כבר סיפור אחר שמתאים, אולי, לפורום שונה לגמרי :) זאת דעתי בכל מקרה. תודה!

למעלה