בשביל לפתח מהירות..

loislane1

New member
ניצן, תודה על ההסבר

שלכשלעצמו לא מסובך, אבל - לא הבנתי מה הקשר לעמידת העמוד. דבר נוסף: אתה מדבר על קו הגבול שבין מתח לרפיון. זה מצב שלא ממש קיים בלחימה (לפחות לא בלחימה שלי). המתח קיים לכל אורך הדרך. ההודעה לעלייה מצלצלת תמיד, ובדיוק בגלל זה מצא חן בעיני מה שאמר עמית (על הכנה פנימית של הגוף תוך ריכוז מקסימאלי), כי יכול להיות שהמתח המוגבר הוא מה שדופק את הקרב. טוב, אני נכנסת לפרטים אישיים מידי...

nitzano

New member
עמידת עמוד

תחילת עמידת עמוד ברפיון הגוף ולאחריו יש לדמות חיבוק בלון או בועת סבון בין הזרועות לחזה .על השרירים להיות רפוים ככל האפשר .לחץ רב על הבועה יפוצצה ,שיחרור רב מדי יאפשר לה לפרוח לשמיים .יש להגיע למצב של משחק בין חיבוק לשחרור ,אך עדין לשמור על שרירים משוחררים .זהו אותו המצב כמו בתחושה שבתחנת הרכבת רק ממושך יותר . ניתן לדמות זאת למיתר גיטרה - כאשר הוא רפוי לא ניתן לנגן ,כאשר הוא מתוח וגמיש אפשר לפרוט עליו ,אם יוחלף בתיל פלדה ויאבד הגמישות יעלם גם הצליל . מתח מוגבר אכן יאט התגובה .עוד דימוי שאהוב עלי הוא השוואת הזרועות בעמידת עמוד לענף דק של שיח .הענף גמיש ומתכופף תחת לחץ אך בשניה בה הלחץ נעלם הוא קופץ חזרה למקומו ואף עובר אותו .

loislane1

New member
או קיי, תודה!

אם לא תשמעו ממני בשעה הקרובה, סימן ששברתי מפרקת בניסיון "לעמוד עמוד". בצחוק.

loislane1

New member
מצחיק, כי

זה שזו עמידת עמוד ולא נר הבנתי כבר מהמילים "עמידת עמוד". חוצמזה, איך אפשר "לחבק בלון בין הזרועות לחזה" בעמידת נר? ההומור שלי, מסתבר, לא כזה משובח תודה על התיקון, בכל אופן

nitzano

New member
עוד דימוים

מכונית מרוץ לאחר שהותנעה בהילוך ראשון עם רגל על הגז ורגל על המצמד מוכנה לזינוק .מהירה בתגובתה ממכונית עם מנוע כבוי . מנורת שולחן ,שהקע שלה מחובר לחשמל ,וכל שחסר הוא הפעלת מתג האור עמ שתאיר .החשמל כבר במעגלי המנורה שלא כמו מנורה שאינה מחוברת לחשמל .

אממ... הדוגמא השניה קצת... לא זה.

החשמל במעגלי המנורה? או שיש סגירת מעגל או שלא. זה כמעט נכון, אבל ברמת המאקרו זה נכון תמיד.

nitzano

New member
מה עם החשמל בטלבזיה ??

מעגל קצת יותר מורכב (ודימוי יותר מדוייק) ממנורת שולחן

אתה מתכוון להבדל בין מצב standby

למצב active או powerdown? בסופו של דבר אין הבדל - מדובר במעגל שליטה שהוא נפרד מהמעגלים שמשתתפים ביצירת תמונה על המסך. במעגל השליטה הזה יש זרם והוא פועל כל הזמן (מחכה לאותות). הוא מצידו סוגר מעגל אחר כשאתה לוחץ על כפתור הדלקת הטלוויזיה. עדיין כשאין תמונה אין זרם וכו´. אבל אם אני מבין אותך נכון, אתה מתכוון להבדל בין קיום אנרגיה פוטנציאלית במערכת, למערכת סטאטית. אנסה להסביר, תגיד אם לכך התכוונת: קח גולה, הנח אותה בדיוק על פסגת גבעה, כך שכל משב רוח קל, או אפילו הרטט הנובע מפסיעת אדם או חיה בסמוך, יגרום לגולה להתגלגל במורד. זהו מצב יציב בעל אנרגיה פוטנציאלית. קח אותה גולה, הנח אותה בתחתית המדרון, בנק´ הנמוכה ביותר, כך שלא ניתן להזיזה בשום פנים ואופן ע"י הפעלת כח ניצב בלבד. חייבים להוסיף כיוון אנכי לכוח (להרים את הגולה כנגד כוח המשיכה) כדי להזיזה. זהו מצב מהסוג השני. האם להבדל בין שתי הגולות התכוונת?

nitzano

New member
דימויים וחסרונם

אכן קשה ואולי אף בלתי אשרי למצואאת הדימוי המושלם מכיוון שהוא עצמו צריך להיות הדבר אותו אתה מדמה . גם דימוי הגולות אינו מושלם ,מכיוון שפוטנציאל התנועה אינו בגוף הדומם . הרעיון הוא שהמוח מפעיל את הספינדלים (חיישנים ע"ג השריר) ,מביא אותם למצב חישה של מתח שרירי השלד .החיישנים מביאים למתיחה המינימלית הדרושה לשמירה על מיקום השלד במרחב ללא מאמץ מיותר .כיווץ שרירי השלד ממצב זה מהיר מכיווץ ממצב רפיון מוחלט .זוהי אחת משתי התועלות בעמידת העמוד ,אותן אני מכיר .(למעשה יש יותר)

רצועות גומי לשיפור המהירות

יש מגוון עצום של שיטות אימון עם רצועות גומי בחוזק שונה. האימון יכול להיות בזוגות או לבד. מחקרים שאני צפיתי בהם באוניברסיטה לאמנויות הלחימה בצ´יבה שליד טוקיו, הוכיחו שיפור משמעותי בתוצאות בכל מה שקשור במהירות בקרב אלו שהקדישו מספר שעות בשבוע לאימון עם רצועות הגומי. ג´ודו, קנדו, קראטה, שורינג´י קמפו, ואפילו בייסבול. יש לקנות בחנויות הספורט בישראל. יש מגוון חוזקים.

budoka

New member
היהיהיי, רגע אחד!

תן קצת פרטים על האוניברסיטה. גיששתי באינטרנט וכל מה שהצלחתי לגלות זה שהיא ממוקמת ב- TSUCHIURA.

זו אוניברסיטה

זו אוניברסיטה אשר הלימודים האקדמיים בה מתמקדים באימון, פילוסופיה, וכל ההבטים האחרים של אמנויות הלחימה המסורתיות, והספורטיביות של יפן. יוצאים ממנה עם לפחות שלוש חגורות שחורות לאחר אימונים אצל טובי המורים ביפן. ועם תואר אקדמי. המקום גם מארח את כל הסמינרים הכי מדהימים בתחום, כך שהלימודים שם גם מאפשרים הכרות עם כל המי ומי בתחום. יש אפשרות גם ללא-יפנים ללמוד שם, אבל זה דורש מכינה ללימודי יפנית, והלימודים ביפן אינם זולים כלל. INTERNATIONAL BUDO UNIVERSITY International Budo University was founded in Katsuura, Chiba Prefecture in 1984, to give people an international perspective based on the martial art spirit. The university offers courses in two disciplines, physical education and martial arts. The four-year undergraduate and two-year graduate programs have a total of about 2,000 students. In 1997 there were 142 foreign students from Brazil, Portugal, the U.S. and other parts of the world. In the martial arts curriculum, students learn athletics, sports physiology and martial art theory, and receive practical training in judo, kendo, kyudo (Japanese archery) and other martial arts. Theory and practice are combined to foster skills in both academic and sporting fields. In this sense, the university is unique in Japan.

_alon_

New member
אתה יכול לפרט בכמה מילים

על שימוש ברצועות גומי לשיפור מהירות? לתת אולי כמה תרגילים לדוגמא.

על מסה, כח ותנועה

אימון עם משקולות על הזרוע, כן מפתח כוח, ולמה? אמנם צודקים אלו המציינים כי כוח המשיכה מפעיל כוח כלפי מטה, מה שאינו מסייע לפיתוח שריר, אלא בתנועה כלפי מעלה, אבל מצד שני עצם קיום המסה הנוספת, מאלץ שימוש בכוח גדול יותר על מנת להניע את היד באותה תאוצה. בצורה דומה יש צורך בכוח גדול יותר על מנת להאיץ משאית, למרות שכוח המשיכה עצמו אינו מתנגד. מצד אחד, שימוש במשקולות ירגיל אותך להפעיל יותר כוח, כך שתוכל למשוך את היד ולהכות שנית מהר יותר (מה שאני אוהב לכנות זריזות). מהירות קוית תתפתח אף היא. אבל מצד שני אתה תרגיל את עצמך לבלום את המכה שלך בטרם עת, ולשחרר פחות אנרגיה לתוך היריב. מסקנה: אל תשאל פיזיקאי. תשאל את המורה שלך. זה יותר תלוי בצורת הלימוד והאימון והטקטיקה של השיטה, מאשר בעובדות פיזיקליות אבסולוטיות. אריאל

tessen

New member
משקולות ואגרופים

אכן כן יש יתרון באימון עם משקולת על מנת לפתח כוח, אך יש לשים לב לסוג התנועה שאותה מבצעים. אין צורך כל כך להשתמש בפיסיקה מספיק להרים משקולת ולהרגיש אילו שרירים עובדים. בעבודה עם משקולת על מנת לפתח כוח של אגרוף יש לשים לב לצורת המשקולת וצורת האחיזה שלה. לאגרופים ישרים עדיף בעיני לעבוד עם משוקולות כאלו שנקשרות מסביב לפרק היד אני אישית עובד עם זוג כזה. לאגרוםי כמו upper cuts עדיף להשתמש במשקולות dumbells שכן הן מוסיפות התנגדות לכיוון מטה. אין תחליף גם לאימון בעזרת גומיות או שק איגרוף שכן כאן מתחזקים לא רק השרירים "הגדולים" אלא גם הגידים וסיבי שריר אחרים שמשתתפים בתנועה.

amir_aikido

New member
קישורים עם דעות נוספות

מצ"ב קישורים לשני שרשורים בנושא ב- E-budo, שאני לפחות מצאתי בהם כמה רעיונות מאוד נכונים ומענינים, הרעיונות העקריים לדעתי: א. עבודת משקולות נכונה לא תגרום להאטה וסירבול של התנועה
עבודה לא מתאימה עלולה לצור זאת. ב. על מנת להגביר מהירות נדרש לנסות לעבוד הכי מהר שאפשר עם המשקולות. יש אימוני משקולות בהם מנסים להרים את המשקולת לאט לאט, לחוש כאילו היא שוקלת יותר ממשקלה, ולתת לכל נקודה בתנועה להתאמץ. באימון מהירות אנו רוצים לעבוד על סיבי שריר אחרים (לבנים) שתכונתם היא כיווץ מהיר, ולכן נהדוף את המשקל הכי מהר שביכולתנו (עדיין בויכוח האם עדיפות משקולות קלות שבאמת ינועו מהר או משקולות כבדות שלמרות המאמץ ינועו מהר. ג. על מנת לזרז תנועה כדוגמת אגרוף, חשוב מאוד לזרז לא רק את השרירים שמייצרים את התנועה אלא גם את השרירים האנטגוניסטיים לתנועה - בכיוון ההפוך. הגוף יודע שהוא צריך לעצור את התנועה לפני שתגרום נזק למפרקים, אם השריר האנטגוניסטי חלש, הוא צריך להתחיל לבלום את המכה קודם, והיא תגיע ליעד חלשה יותר. כשהשריר האנטגוניסטי חזק, הגוף ירשה לעצמו להפעיל את השריר התמוך בתנועה חזק יותר. ד. חיזוק השרירים לא סותר את הדרישה לתת את המכה באופן משוחרר
ה. שיפור המהירות שנובע מאימון השרירים עובד רק על אחד האלמנטים של המהירות. בנוסף לאלמנט זה יש עוד שני אלמנטים: תגובה עצבית (ושליטה על התנועה) וקריאת קרב. את התגובה העצבית ניתן לשפר מעט ע"י אימונים בטכניקה, השיפור יהיה בולט יותר ככל שהתנועה מורכבת יותר אך בכל מקרה יש גבול למידת השיפור כי את מהירות זרימת האותות בעצבים לא ניתן לשפר. קריאת הקרב היא שמאפשרת לאדם איטי יותר אך בעל רמה גבוהה יותר להיות טוב יותר מאחר זריז יותר. כנראה שזה האלמנט הכי משמעותי מבחינת זמן ובו ניתן להשיג את השיפור הכי גדול - במקום לנוע מעט מהר יותר פשוט מתחילים את התנועה קודם. מקווה שתרמתי משהו לדיון אמיר

בודוקאן

New member
הצעה

קראתי כאן דיון על נושא שאיני מבינה בו, אך מענין. יש לי הצעה. נפתח פורום חדש באתר וינגייט, שמנוהל ע"י מר עמוס גלעד, בנושא: אימון, תוכניות אימון ומאמנים. עמוס גלעד, למי שאינו מכיר, דאן 6 בג´ודו, מומחה בביומכניקה ואחראי על הנושא הזה בקורסי המאמנים בוינגייט (בין היתר). איש אשכולות עם ידע נרחב והבנה עמוקה. יכול להיות רעיון טוב להתיעץ איתו בנושאים כאלה, אני בטוחה שהוא תמיד יוסיף להבנה. הקישור לפורום: http://www.wingate.org.il/site/HE/wingate.asp?PI=132&catId=152&forumId=154

למעלה