בשביל לפתח מהירות..

karate

New member
בשביל לפתח מהירות..

איזה דרך יותר יעילה? 1. לחזור על אותה התנועה במהירות מלא פעמים? או 2.לחזור על אותה תנועה עם משקל לא גדול(לדוגמא אגרופים עם משקולות) כמה שיותר מהר אבל פחות פעמים מהאפשרות הראשונה?

WhiteBear

New member
מניסיוני, לפי הבנתי את הוראות השיטה

שאני לומד: אם "לומדים" את התנועה - כלומר חוזרים עליה הרבה פעמים, וגם מבצעים אותה מאד לאט ובודקים כל סנטימטר של הביצוע שלה (שוב ושוב....): בנוסף, מבצעים את התנועה תוך שמירה על עקרונות ושיחרור רב: אז מגיעים למצב שהמהירות של התנועה גדל. לי, אני חושב, זה עבד... איזה שיטה אתה לומד ?

לא מבין בשביל מה המשקולת?

הרי המשקולת מפעילה לחץ כלפי מטה, וכדי לתת אגרוף מהיר צריך להוציא אותו קדימה; מה אני מפספס?

karate

New member
קודם כל תודה על התשובות

אני מתאמן בכמה שיטות במקביל בקשר לשאלה שלך דוד...המטרה היא ליצור התנגדות מסויימת בזמן שאתה נותן את האגרוף וכך שאתה עובד בלי התנגדות בזמן שאתה מבצע את אותה התנועה אתה מרגיש את היד יותר קלה ולכן האגרוף יותר מהיר

ההתנגדות הזו לא רלוונטית למכה.

דיברנו על זה הרבה ומספיק בפורום, אני מציע לקרוא קצת בארכיון: אתה לא באמת מחזק את המכה שלך.

karate

New member
דיבורים ..זה לא יעזור

אני מדבר מתוך נסיון ולכן אם יש פה משהו שיוכל לעזור לי בקטע הזה מתוך הנסיון שלו אני אשמח

מצטער, עדין לא מבין

(אני מצונן והמוח שלי גם בהקפאה וגם סתופ מנזלת, אז תסלח לי אם אני גם איטי קצת) המשקולת עושה את היד כבדה. השריר שמחזיק את היד למעלה, הוא לא השריר שמוציא אותה קדימה. הייתי מבין תרגול עם גומייה הקשורה לקיר, והוצאת אגרוף תוך מתיחת הגומיה - כאן יש התנגדות ליישור היד. אני לא מבין את ההכבדה על היד.

loislane1

New member
אני לא חושבת שההכבדה

על היד נעשית בעת אגרוף, אלא בתוך כדי תרגיל שמפעיל שרירים אחרים, שכן מושפעים מההתנגדות.

loislane1

New member
אף אחד לא הגיב, אז...

כשאתה עושה מתרגל קאטה אתה לא עובד על כל תנועה ותנועה, פשוט בגלל שהמטרה היא לזרום, נכון? בדיוק כך העבודה על כל דבר אחר - המטרה היא לא לתרגל כל פעולה בצורה מדוייקת עד העצם, אלא לתרגל את סביבת השרירים כולה. אולי אני פשוט רגישה יותר מידי לנושא של המהירות (פשוט כי אין לי...) ולכן אעצור כאן. לילה טוב שיהייה, חבר´ה

לא לתרגל בצורה מדוייקת ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

אלא איך לתרגל? לפי מה שאני מבין, הדיוק הוא חלק מהזרימה. מה אני מפספס?

loislane1

New member
דיוק - כן, אבל

אתם מדברים כאילו קיים רק סוג אחד של אגרוף - אגרוף ישיר, בגובה החזה או הראש, קצר או ארוך. אבל האמת היא שיש המון סוגים של אגרופים. ואפשר אפילו לומר שהשימוש באגרוף הישיר הוא לא כזה שכיח שרק עליו צריך להתאמן. רק לדוגמא, יש את סוג האגרוף שבא יחד עם פינוי (מגבלות האינטרנט לא מאפשרות, אבל אתם בטוח מבינים למה אני מתכוונת). על כל פנים, בסוג הזה יש צורך במהירות כפולה מזה של המכה הישירה, כי הוא בא גם לפנות. תחשבו על איזו מהירות בן אדם צריך לעבוד כדי לתפעל כזו מכה ביעילות. וזה רק עוד סוג אחד. יש עוד המון וריאציות שבכלל לא מזכירות את העבודה על השריר שמשמש את האגרוף הישיר, אלא אם כן הלוחמה שלכם היא מאוד חד גונית (שזה רע לכשלעצמו, אבל לכל אחד השיקולים שלו...). על כל מקרה, ממש לא התכוונתי להאריך, אבל כמו שכבר אמרתי, המהירות היא נושא רגיש אצלי. אה, ובקשר לעבודה על שריר ספציפי אחד - אפילו אם הוא השריר הנכון, זה לא נראה לי אפקטיבי. מה שאתה מחפש הוא עבודה על קבוצה של שרירים, עבודה בכמה וריאציות. אחרת לא תהייה שונה מהבודי בילדרז (או שאני זו שמפספסת משהו)

הבנתי ../images/Emo13.gif

אני לא בטוח שאני מסכים, כי הרי בשיטה שלי לא מתאמנים על חיזוק שרירים, אבל לפחות הבנתי את ההגיון מאחורי צורת התרגול הזו.

nitzano

New member
not really true

If you work on the wrong muscles you´ll make them stressed and short.These muscles might slow your movement down

nitzano

New member
|OFF|

I have a problem opening javascript therefore I can´t write in hebrew (I had a virus -not me but my computer does anybody know how to solve it?

ג´אווה מורידים ומתקינים אוטומטית...

מכאן. אבל אני באמת לא מבין בזה, אולי עדיף לחכות שמישהו כמו דלית יענה.

nitzano

New member
../images/Emo13.gifתודה לכולכם מצאתי הפיתרון

לאנטי ווירוס החדש יש firewall וזה מה שמנע ממני שוב תודה

חובבן

New member
אולי הבעיה היא בהגדרות ה security

של ה IE שלך. לך לך ל tools->internet options->securety ונסה להוריד ל medium

למעלה