בשבחי הקפה

yigalby

New member
אני לא בטוח שהמוצא שלו מברזיל

יותר מכיוון תימן ואתיופיה. התמינים למשל משתמשים יותר בקישר ,קליפות הקפה מאשר בקפה עצמו. שתייה יומיומית היא פשוט בגלל שהוא ממכר ותו לא.לכן הקדמונים נמנעו מלשתות אותו בקביעות. ישנו ספר על רופא יהודי מאמצע המאה ה19 בירושלים - ר' דוד דה סילבה.שהיה מתפלא על שותי הקפה שלא יכלו להתחיל את היום בלי לשתות כוס קפה.

../images/Emo140.gif ../images/Emo45.gif ולגבי השוקולד

תודה על היסטוריית הקפה - מעניין מאוד ומחכים. השוקולד ~~~ שאלתני אשה בת 45, שהגיע אלי לעניין העיניים (מעט החלשות הראיה), וכבר הייתה שנה שלמה באכילה טבעית לחלוטין - בגלל מצוקות קשות של מערכת העיכול - והוטב לה מאוד. בשמחתה זו שאלה את מדריך תזונה הטבעית שלה, מתוך נאמנות לעצותיו המועילות - שאלה : - *** כיצד להתמודד ומה לעשות במקום, תשוקה ורצון עז לאכול שוקולד, בימי הווסת ומעט ימים שלפני ? *** אשה רצינית, עניינית, רגישה ואמתית ו-נאמנה לעצותיו ביותר, והתוצאות אף הקדימו לבוא והתמידו. - נזף בה הלה, ושילח אותה בכעס, על כי איננה שומעת בקולו. = כנראה, אי-הבנה הייתה עם הרגישות של שניהם, שהתנגשה - וחבל. היות ולפני 32 שנים (שהיה עניין זה) לא ממש הדרכתי את עניין התזונה והיו לי חסרים של ידע לכך - עניתיה, שאבדוק ואשוב אליה עם פתרון. תמיד האמנתי שיש מאכלים בריאים יותר. חיפשתי ומצאתי, שמגנזיום ואבץ הם המרכיבים שהתפרסמו כעיקריים בשוקולד. פניתי לספרי ריפוי טבעי - צמחים למיניהם - ומצאתי, ששקדים, תאנים ומשמשים, הם מענה נפלא לשאלה זו. צירוף מקרים מופלא היה במהלך הימים הללו. פגשתי מאמר, שפורסם באחד העיתונים היומיים. כותרתו :- מדוע נשים בתקופת הווסת נמשכות לשוקולד ? = שהיא תופעה נפוצה מאוד. ~ ממצאי המחקר, שנערך בארה"ב, הצדיקו את ממצאי-שלי כנ"ל. שכאשר חסרים בגוף האישה רזרבות ממחצבים אלו - יזעק הגוף לעזרה בעתות כנ"ל, בהם זקוק ליותר מהמעט שאולי קיים. כן - לפעמים ישנם מחקרים טובים, בכל זאת. שמחה ביותר אותה אישה, באמרה, שלתשובה כזו ציפתה מההוא. ומיד ניגשה לאכול בכיף אמתי גם את המזונות הבריאים הללו - ורווח לה באמת. כמובן, קיבלה גם צילום המאמר הנדון. כמובן, ישנם מזונות נוספים בריאים להוסיף להללו. בהצלחה בבריאות נעימה ורעננה,
שלומית נצח

0 אור 0

New member
מנסיון אישי

כשממש ממש בא לי משהו - ולא חשוב אם זה שוקולד או משהו אחר, אז כל השקדים והתאנים והמשמשים שבעולם לא יחליפו אותו, מה שכן - מי שלא טעם את הפירות הללו שיובשו באויר חם (במקום הקלויים והמיובשים התעשייתיים הרגילים) הפסיד משהו טעים בטירוף - ולא ממשדומה בטעם לחליפיהם הפחות בריאים. לצערי כשהחלטתי שאני רצה לקנות את המכשיר, נתקלתי במחיר מפחיד שגרם לי לוותר.

mic26

New member
את גרה במדבר

חשבתי שלזה התכוונת כשכתבת על האוויר החם. בכל מקרה, לייבש באוויר, כמו שסבתי עליה השלום היתה עושה, גם אפשר. מגשים שלמים היו יושבים במרפסת. והטעם...

0 אור 0

New member
החום מייבש לנו את השכל ומוצץ את הכח

אבל אני לא בטוחה שהוא כל כך טוב ליבוש מבוקר של פירות, ממה שאני זוכרת מילדותי כשהיינו מייבשים פירות בחוץ (לא בנגב) זה לא יצא בטעם כל כך מטריף כמו אלו שטעמתי אצל ידידותי משוגעות הRAW FOOD

mic26

New member
לא תהיה ברירה, תצטרכי לארגן לי משלוח

וכך אוכל להשוות בין מעשי ידיה של סבתי ז"ל לבין אלה של ידידותייך.

טאוֹ

New member
משלוח לצרפת עולה הרבה כסף ../images/Emo11.gif

ולכן אני מציע שאור תשלח לי, ואני אדווח לך ולכולם. תודה מראש.

ועוד לגבי תשוקה/תאווה מניסיוני

מצאתי, בעשרות שנות חיי, שכאשר אני אוכלת מיגוון של מזונות בריאים בצורתם הטבעית אינני מתפתה / מתאווה / משתוקקת לאחרים - ממש לא. בפשטות וקלות וחופשיות לא קונה, לא נוגעת ואינני לוקחת - לא מפריע לי כלל - באמת לא - לראותם מול עיני, על-ידי בביתי או במקומות אחרים. כי איש באמונתו יחיה ואני - עם אמונתי שלי בשלום ובשלווה - שמביאים אותי, תמיד, לבריאות-בריאה ורעננה באמת של הגוף והנפש - התנהלות בקלות ואיתנות. מתוך בחירה לבריאות טובה ונכונה, המוח שלי מנותב ומנווט לאכילה בריאה, למזונות הנכונים - בשמחה ובטוב-לבב, ברצון-טוב והנאה פשוטים , כנים וחופשיים. לא מתוך התכחשות וכפייה עצמית ואין לי צורך כלשהו להיות כמו כל האחרים, שבריאים לפי מתכונת של טיפת חלב, קופות-החולים, בתי-החולים, משרד-הבריאות, בתי-המרקחת, הדרך הקונבנציונלית-המערבית-הנפוצה, ודעות בלתי-עצמאיות של אנשים סביבי. יתר המאכלים והמשקאות - המבושלים, המעובדים, המתועשים, המטוגנים והאפויים, הכבושים והמוחמצים, התוססים והמותססים - אינם נתפשים כברי-אכילה ושתייה. כך, כמו שבשר, עוף, דגים, ודומיהם - מתמיד וללא יוצא מן הכלל עד היום, ובע"ה עד 120 - אינם בגדר מאכל עבורי - וגם אם המראה, הריח, וההגשה יהיו מקסימים ומפתים - ארעב ולא אכניסם לפי ולגופי, וודאי - לא לגופי. אף לא טעמתי מהם מעולם, ביודעין. ואכילה, "ככל האדם", מניסיוני ולפי התורשה שקיבלתי מאבותיי - מביאה אותי לתוספת משקל מכובדת (הכי הרבה בתקופת השרות בצבא עליתי 20 ק"ג), בריאות רעועה יותר ומצב נפשי ירוד יותר - ממש לא אהבתי עצמי בעת שכזאת. כמובן, הגעתי לכך מתוך אי-אהבה עצמית ודימוי עצמי ירוד ומשובש. מה שמכשיל ו"מפיל" אותי, ושוב יגרום לי לאכול שוקולד, עוגות, פסטות וכדומה - יהיה מצוקה נפשית, מתח, לחץ - נפילה נפשית - מערבולת רגשות שלילים שנקלעתי לתוכם. עבודה עצמית-שלי נפשית רוחנית ושכלית וגופנית לאורך השנים מחזקת אותי. בהדרגה, מוצאת אני את עצמי עם פחות נפילות וקצרות יותר ויותר - שליטה יותר ברורה ואיתנה בכיף. נפש בריאה בגוף בריא - והיום אני מרגישה יותר טוב מבעבר - בריאה ואיתנה - ושולטת בחיי פי מיליון יותר. ומתוך נפילותיי אני מבינה אחרים וקל לי להנחותם ברוח-טובה ונעימה, ולא מתוך אמונה עיוורת בדרך הבריאה. תודה על תשומת הלב ומקווה שניסיוני יוסיף לכם ולבאים אליכם. נולדנו לחיות בכנזר הבריאה. שבת שלום ומבורך,
שלומית

0 אור 0

New member
מקווה שלא תגיעי למצבי מצוקה ומתח שוב

מנסיוני , מעבר כמובן לטיפולים אנרגטיים וטיפולי מגע - יש מוזנות שמסייעים במצבים האלו, וכל האנשים שהסתכלו על עצותי כמשהו הזוי הודו שאכן זה עוזר: ראשית כל שיבולת שועל, ואח"כ שורה של דברים טעימים כמו בננות, דובדנים, אגוזים ובטטות

תודה ודוגמה לעידוד כל החפץ

אכן, גיוון תזונתי - ובעיקר פירות וירקות רעננים וטריים ובצורתם הטבעית (שלם, סלט טרי) - זו המתכונת. הגוף והנפש נענים הכי טוב לטבעי באמת. וכאמור, עבודה נפשית-רוחנית שכלית לאורך השנים - משתלמת ביותר - רק בכנות ויושר מוחלטים עם עצמי, ובגמישות - והכל באהבה , רצון-טוב, והתחשבות בעצמי. אין שום נזיפה, הלקאה, הענשה, אונס, וכדומה. לכן, בעת נפילה אנרגטית אינני מנסה בכוח לבלום. אלא, בקצב, שנראה מתאים לאותה עת. אינני נלחמת בתאוות ובתשוקה לאכילה ולשתייה למאכלים שיותר נזק בהם מתועלת. אינני עוצרת עצמי בכוח השכל בלבד. שילוב של גוף ונפש להצלחה טובה. וכמו שאומרים :- ידע הוא כוח. כלומר, הבנה נכונה של העניינים לכאן ולכאן מאפשרת החלטות בריאות ונכונות. אינני מוותרת לעצמי מתוך כיף להיות בריאה באמת. כך, הכישלונות בחיים הולכים ופוחתים עד לכמעט אפס, ב"ה. יחד, ומתוך תשומת-הלב, שהולכת ומשתפרת ומשתכללת, מתרחבת לארבע רוחות השמים ומעמיקה ומגביהה - לפי הצורך וההבנה. יסתיימו בוודאי עם הנשימה האחרונה בעולם הזה - מקווה בגיל 120. כל אחד יכול. בבחינת "חנוך לנער על-פי דרכו". אינני גיבורה, חכמה, נכונה ומוכשרת מאחרים. ההבדל, שמי שניכשל - פשוט וויתר לעצמו מהר מדי. לכן, "שבע ייפול צדיק - וקם". כשנכשלתי - התחלתי מחדש. כל מצוקה ובעיה ומחלה - ואפילו הקשים ביותר - הם קרש קפיצה- לטוב יותר, נכון יותר, בריא יותר - ניסיונותינו באים לנו - כדי שנצליח באים ונעלה. אור יקרה - לפי כתבייך - גם את עושה כברת דרך נאה ומכובדת - לכן, את מבינה שהעבודה משתלמת מאוד. שוב, תודה ושבת שלום ומבורך,
שלומית

מצגת שקשורה בקפה

בדיוק קיבלתי מצגת, שקשורה גם לקפה - Mayonnaise&Coffee.pps 917K הצג הורד = עם הרבה מוסר השכל לחיים בכלל. ואמנם, למי שמעוניין - הרי, לעלות / לרדת / להיכנס / להיפגש - לשתיית כוס קפה - בעצם, הפך גם למושג מושאל לעוד כמה עניינים משותפים בין בני-אדם. במסגרת מפגש בלתי מחייב / מחייב חברתי / עניין עסקי / רומנטי / סתם "להרוג" את הזמן . וכבר היו דברים מעולם, שפגישות לשתיית קפה הסתיימו נפלא בלי שתייה בכלל, ואולי רק שתיית מים - אולם, עם השתכרות ולא - מיין / אלכוהול / סמים ....... ובהנאה בכל זאת. וקראתי פעם מחקר, שצריכת קפה (בשתייה, בעוגה, בקינוחים ועוד) מקשה ומפריעה גם להתמודד עם השמש - עצמת אורה וחומה. לכן, הנאה מהחיים תמיד חשובה ביותר אבל, לא בבחינת "אכול לשתה - כי מחר נמות"... תיהנו היום עם מחשבה אודות המחר קיץ קל ונעים,
שלומית נצח Mayonnaise&Coffee.pps 917K הצג הורד

טאוֹ

New member
המצגת שניסית לצרף להודעה - אינה

אבל אולי התכוונת לזה:
The Mayonnaise Jar And Coffee When things in your life seem almost too much to handle, when 24 hours in a day are not enough, remember the mayonnaise jar…. And the coffee….. A professor stood before his Philosophy class and had some items in front of him. When the class began, wordlessly, he picked up a very large and empty mayonnaise jar and proceeded to fill it with golf balls. He than asked the students if the jar was full. They agreed that is was. The professor then picked up a box of pebbles and poured them into the jar. He shook it lightly. The pebbles rolled into the open areas between the golf balls. He then asked the students again if the jar was full. They agreed it was. The professor next picked up a box of sand and poured it into the jar. Of course, the sand filled up everything else. He asked once more if the jar was full. The students responded with a unanimous “yes”. The professor then produced two cups of coffee from under the table and poured the entire contents into the jar, effectively filling the empty space between the sand. The students laughed. “Now” said the professor, as the laughter subsided, “I want you to recognise that this jar represents your life.” “The golf balls” are the important things – your god, family, children, health, friends and your favourite passions- things that if everything else was lost and only they remained, your life would still be full “The pebbles” are the other things that matter like your job, your house and your car. “The sand” is everything else – the small stuff. “If you put the sand into the jar first”, he continued, there is no room for the pebbles and golf balls. “The same goes for life”. If you spend all your time and energy on the small stuff, you will never have room for the things that are important to you. “Pay attention” to the things that are critical to your happiness. Play with your children. Take time to get medical check-ups. Take your partner out to dinner. Play another 18. There will always be time to clean the house and fix the disposal. Take care of the golf balls first, the things that really matter. Set your priorities. The rest is just sand. One of the students raised her hand and inquired what the coffee represented. The professor smiled. I’m glad you asked. “It just goes to show you that no matter how full your life may seem, there’s always room for couple of cups of coffee with a friend”.​

המצגת אודות הקפה ו-המיונז - כן

התכוונתי, טאו, למה שהבאת -תודה אלא, קיבלתי מצגת במתכונת אחרת נחמדה וחביבה - לוא היה לי מייל שלך - חשבתי להעבירו אליך. נראה לי, שהיית מצליח טוב ממני בזאת. אבדוק אחרי שבת כיצד כן להעלותה - בתחום זה אצטרך עזרה. שוב, תודה על הפורום ומשתתפיו הנחמדים שבת שלום ומבורך,
שלומית נצח

TheGreatNut

New member
אני מאמין שהכי שווה...

במידה וזה מעשי, ועם קפה זה מעשי מאוד, הוא שתבדוק את זה על עצמך. עשה הפסקה עם הקפה למשך חודש. נסה לראות אם יש הבדל. תחזור לקפה אחרי חודש, נסה לראות אם יש הבדל. לי אישית קפה נראה די מגעיל.
והוא גם לא טעים לי. ועצם זה שהוא משפיע על העירנות ועל חוסר העירנות באופן כה קיצוני מאוד מפריעה לי. אבל זו סתם דעה אישית שלי. אין באמת אף בן אדם שיכול להגיד לך בוודאות שקפה מזיק לבריאות האישית שלך או שהוא תורם לה, אם כי יש הרבה מאוד שחושבים שהם יכולים להגיד לך וחושבים שהם יכולים באמת לדעת את זה עבור אנשים אחרים מלבד עצמם. בריאות היא עניין מאוד אינדיוידואלי. איפה שאפשר עדיף לבדוק את הדברים באופן אישי. איפה שאי אפשר עדיף באמת לחפש את אנשי המקצוע שעליהם אתה הכי סומך בשביל לקבל את חוות דעתם.

למעלה