ועוד לגבי תשוקה/תאווה מניסיוני
מצאתי, בעשרות שנות חיי, שכאשר אני אוכלת מיגוון של מזונות בריאים בצורתם הטבעית אינני מתפתה / מתאווה / משתוקקת לאחרים - ממש לא. בפשטות וקלות וחופשיות לא קונה, לא נוגעת ואינני לוקחת - לא מפריע לי כלל - באמת לא - לראותם מול עיני, על-ידי בביתי או במקומות אחרים. כי איש באמונתו יחיה ואני - עם אמונתי שלי בשלום ובשלווה - שמביאים אותי, תמיד, לבריאות-בריאה ורעננה באמת של הגוף והנפש - התנהלות בקלות ואיתנות. מתוך בחירה לבריאות טובה ונכונה, המוח שלי מנותב ומנווט לאכילה בריאה, למזונות הנכונים - בשמחה ובטוב-לבב, ברצון-טוב והנאה פשוטים , כנים וחופשיים. לא מתוך התכחשות וכפייה עצמית ואין לי צורך כלשהו להיות כמו כל האחרים, שבריאים לפי מתכונת של טיפת חלב, קופות-החולים, בתי-החולים, משרד-הבריאות, בתי-המרקחת, הדרך הקונבנציונלית-המערבית-הנפוצה, ודעות בלתי-עצמאיות של אנשים סביבי. יתר המאכלים והמשקאות - המבושלים, המעובדים, המתועשים, המטוגנים והאפויים, הכבושים והמוחמצים, התוססים והמותססים - אינם נתפשים כברי-אכילה ושתייה. כך, כמו שבשר, עוף, דגים, ודומיהם - מתמיד וללא יוצא מן הכלל עד היום, ובע"ה עד 120 - אינם בגדר מאכל עבורי - וגם אם המראה, הריח, וההגשה יהיו מקסימים ומפתים - ארעב ולא אכניסם לפי ולגופי, וודאי - לא לגופי. אף לא טעמתי מהם מעולם, ביודעין. ואכילה, "ככל האדם", מניסיוני ולפי התורשה שקיבלתי מאבותיי - מביאה אותי לתוספת משקל מכובדת (הכי הרבה בתקופת השרות בצבא עליתי 20 ק"ג), בריאות רעועה יותר ומצב נפשי ירוד יותר - ממש לא אהבתי עצמי בעת שכזאת. כמובן, הגעתי לכך מתוך אי-אהבה עצמית ודימוי עצמי ירוד ומשובש. מה שמכשיל ו"מפיל" אותי, ושוב יגרום לי לאכול שוקולד, עוגות, פסטות וכדומה - יהיה מצוקה נפשית, מתח, לחץ - נפילה נפשית - מערבולת רגשות שלילים שנקלעתי לתוכם. עבודה עצמית-שלי נפשית רוחנית ושכלית וגופנית לאורך השנים מחזקת אותי. בהדרגה, מוצאת אני את עצמי עם פחות נפילות וקצרות יותר ויותר - שליטה יותר ברורה ואיתנה בכיף. נפש בריאה בגוף בריא - והיום אני מרגישה יותר טוב מבעבר - בריאה ואיתנה - ושולטת בחיי פי מיליון יותר. ומתוך נפילותיי אני מבינה אחרים וקל לי להנחותם ברוח-טובה ונעימה, ולא מתוך אמונה עיוורת בדרך הבריאה. תודה על תשומת הלב ומקווה שניסיוני יוסיף לכם ולבאים אליכם. נולדנו לחיות בכנזר הבריאה. שבת שלום ומבורך,
שלומית