הכול התחיל דווקא בעולם האיסלמי
מכיוון שאלכוהול אסור לשימוש, הקפה המעורר והממכר החליף את האלכוהול והפך לפופולארי עד כדי כך ששימש לפולחנים דתיים. במאה ה-16 החלו לקום בתי קפה עות'מאניים וטרקליני אירוח מכובדים אשר הכול נהרו אליהם במקום למסגדים. אנשי דת קנאיים ניסו לאסור את שתיית הקפה אך ללא הצלחה. הם אף ניסו להטיל עונש מוות על שותי הקפה, אך הקפה היה כה מוטמע בבני הדת האיסלמית, עד שלא ניתן היה למנוע את שתייתו. הקפה המוסלמי לא זכה בתחילה להצלחה אצל הנוצרים, עד אשר סוחרים מוונציה שינו את סגנון הקפה והפכו אותו לאירופאי יותר במטרה לחבבו על האירופיים. הניסיון לא עלה יפה משום שהכמרים דרשו לאסור את שתיית הקפה, מתוך אמונה כי מדובר במעשה כפירה מוסלמי. את הצלחת המשקה אנו חברים דווקא לאפיפיור אשר שתה מהקפה והתאהב בטעמו.. אז החלו לקום ברומא ובצרפת בתי קפה בסגנון אירופאי, אשר משכו אליהם מפורסמים ואנשי רוח רבים. לא נשכח את הדת היהודית, אשר השתלבה עד מהרה בעסקי שתיית הקפה. עד כדי כך שבמאה ה-18, כונה הקפה במצרים "המשקה היהודי". אם סיפורים ארוכים זה לא הצד החזק שלך, תמיד תוכל לספר עובדות קצרות ומרתקות על קפה. • הקפה שימש בתחילה כמאכל, ונזירים אתיופיים אכלו אותו כדי לשמור על עירנות. • לקפה סגולות רפואיות נוספות: היפנים עושים אמבטיות על משטחי קפה ואננס, כדי לרכך את עורם. • גם קיסר ברזיל התאהב בקפה וכדי לגדל את הפלא השחור, שלח קולונל בשם פלהטה, אשר פיתה את אשת המושל הצרפתיה, שהעניקה לו כאות חיבה זר עם זרעי קפה. • קפה הוא המוצר הנסחר ביותר בעולם, מיד אחרי הדלק. • באיי אינדונזיה גדל הקפה היקר ביותר בעולם. מי שגורם למחיר להיות כה יקר הם הקופים אשר אוכלים את פולי הקפה ופולטים את גרגיריו אשר נמכרים במחיר המופרז. • את הקפה נטול הקפאין גילו במקרה, כאשר משלוח של שקי פולי קפה נשטף בלב ים בדרכו לגרמניה. בתהליך הנסיון להציל את המשלוח, יצא הקפאין מהקפה וגילו שטעמו לא נפגם. • אנקדוטה נוספת, קצת פחות רומנטית, קשורה בחוק תורכי אשר מאפשר לגבר להתגרש מאשתו אם לא הכינה לו קפה.. • אנקדוטה אחרונה, המתאימה למקום בו אתם יושבים קשורה למושג 'טיפ'. מקור המושג 'טיפ' הוא בבתי הקפה האנגליים, שם נהוג היה להוסיף כסף כדי לקבל שירות טוב יותר, ובאנגלית: To Insure Prompt Service - TIPS.
הנ"ל מכאן, ולגופו של עניין: גם אני שותה קפה, פעם בשבוע. אני חושב שאחד הדברים החשובים בסוגיית הקפה, כמו בסוגיות של מאכלים אחרים ובכלל, זה מודעות וידע. אם יש לך ידע קונקרטי לגבי מאכל או משקה מסוים, אתה יכול לבחור האם לצרוך אותו או לא. אתה עשוי להחליט להימנע ממאכל שנחשב בריא, או לצרוך משהו שלא נחשב בריא במיוחד; כל עוד אתה עושה את זה במודעות, זה טוב כשלעצמו. אחת הבעיות היא כשמתחילים לבנות או לאמץ אידאולוגיות, ואז לגונן עליהן בקנאות ולעתים גם לכופף את המציאות כדי שתתאים לאידאולוגיה שלנו. וכך, למשל, אם מאד אוהבים קפה, אז מחליטים שיש לו סגולות מרפא מופלאות. אתה כתבת את זה בעצמך, אז אדגיש שאני משתמש בזה כדוגמה, ולא בהכרח אליך אישית. ויכול להיות גם הפוך. או קפה הפוך
אני זוכר שבמשך שנים הבאתי לכאן מחקרים על מעלותיו המופלאות של השוקולד. לא מיהרתי להביא מחקרים שהציגו את השוקולד באור מחמיא פחות... כיום, אני לא מוצא עניין בחיפוש מחקרים נוספים בנדון, לכאן או לכאן. אני עדיין אוהב מאד שוקולד, וממשיך לנשנש אותו מדי פעם - אבל באופן משמעותי הרבה פחות. אולי כי אני אוכל הרבה יותר פירות מבעבר, וזה עונה במידה מסוימת על הצורך במתוק. אולי מסיבות אחרות. אז בקיצור, שתה ותהנה, בלי אג'נדות - ורק תהיה מודע. אתה כותב שאתה משתדל לשמור על תזונה נכונה, וזה נהדר. אולי בהמשך המודעות תביא לשינוי גם בהרגלי הקפה שלך, ואולי לא.