בשבחי הקפה

אושרי

New member
בשבחי הקפה

מחקרים מדעיים רבים,מצאו את הקפה(כל הסוגים גם נטול הקופאין),כמגן מפני שבץ,התקפי לב על רקע איסכמי וסכרת. כל המרבה הרי זה משובח. אנא התיחסותכם ואנני מנסה לעורר פרובוקציות,אלא תהייתי לגבי ההתנגדות שלכם לקפה,ואני שואל כאחד שמשתדל לשמור על תזונה נכונה, אבל שותה הרבה קפה ומתיחס אליו כצמח מרפא. איפה אני טועה?

קפה...

מחקרים מדעיים רבים אכן מוצאים צמחים רבים כמועילים. הבעיה במחקר היא שהם בודקקים מה החומר, ומה הפעילות שלו. אף מחקר לא יגיד לך- קפה יכול לעזור לבעיה כזו או אחרת, אם שותים כמות כזו או אחרת, אבל במינון הזה- הקפאין גבוה מדי. אז בוא נפרק את זה- בכל דבר יש את החלק המועיל, ואת הפחות מועיל, בעיקר אם הוא טבעי. ציאניד מעולה נגד סרטן, אבל הוא הורג... אבל יש ציאנידים בקליפות שקדים, ובזרעי תפוחים, רק שאלה קשים לעיכול. אז מה עדיף על מה? ולמי? דבר שני- הקפה שאתה שותה הוא מעובד, הנמס- זה ברור, ושחור הוא גם קלוי. הנטול מעובד הרבה יותר, ומומלץ הרבה פחות. יש בו קפאין, מה שמונע ממערכת העצבים להרגע, משתן, ושוחק את בלוטת האדרנל. לפי הסינים, הוא מכלה את הג'ינג (אנרגיית החיים שלנו). הקפאין מסיס במים, ולכן מצטבר במקומות שונים בגוף, כולל במפרקים. אם חשוב לך להגן על עצמך מכל הרעות החולות שהזכרת- פשוט תמצא את התזונה שמתאימה לך, כמעט כל פרי וירק יוכלו לתת מענה לאחד או יותר מהדברים שציינת, אז למה ללכת על דברים שגם פוגעים בגוף?

ינוקא1

New member
אני בהחלט מסכים איתך

ואני חושב שלא בהכרח מה שאומרים עליו "בריא" הוא באמת בריא ומה שאומרים עליו לא בריא הוא לא בריא.

יעל ND

New member
לאוהד קפה שלום

במקום לדבר הרבה אני ממליצה לך בחום לפנות לספר "להעיר את שוטי הקפאין " שכתוב בשפה פשוטה ומביא לך מחקרים על מגוון נזקי הקפה. אני מטפלת בעיקר בענייני הפוריות, ומניסיוני יכולה להגיד לך, שהורדה מוחלטת של הקפה מהתפריט מטיבה ביותר עם מערכת הגברית, משפרת תיפקוד ומעלה את ספירת הזרע. וניסיון זה מחזק את המחקרים בנושא. גם במערכת העיכול, מערכת העצבים וכו' - הוצאת קפה מהתפריט נותנת תוצאות טובות. לגבי שבץ אין לי ניסיון וגם לא ראיתי את המחקרים, שהזכרת, רק שמעתי. דרך אגב, מי מימן את המחקר? לפעמים מעניין לראות. בכל אופן, וודאי יהיו חוקרים שירצו לחזור על התוצאות ונראה אם יצליחו. היו כבר הרבה מקרים בעבר של מחקרים פרדוקסלים, שהביאו אותנו למסכנות מוטעות וכשזה קרה - חזרנו לעמדות קודמות. כך היה לגבי העגבניות, ולגבי הביצים, למשל. והיום אנחנו חוזרים לעמדות הישנות שמזונות הללו חיוניות ביותר - ויש יותר ויותר מחקרים שתומכים בזה. שוב, לא ראיתי את המחקר, אבל מתייחסת אליו בזהירות רבה מאד ולא אתפלא אם כעבור זמן לא רב יצא מחקר נוגד את המחקר שהזכרת ויחזיר את אוהדי הקפה לעמדות הישנות: קפה מזיק וכולם ויש קבוצות גדולות של אוכלוסיה להם הוא פשוט אסור, כמו, למשל, אנשים עם בעיות בקיבה, אנשים עם בעיות לחץ דם, אנשים עם בעיות במערכת העצבים.... אבל שוב - פשוט תקרא את הספר, זהו לא ספר מקצועי, הוא מיועד לציבור הרחב, אני בטוחה שתבין את הכול, וגם יש לך הפניות מדויקות להמון מחקרים שתוכל לעיין בהם. בהצלחה.

הקפה - מקרה לדוגמה ועוד

1. מדוע למשל, נשמעו המלצות חמות מאוד וביותר, בזכות שתיית הקפה - לסוגיו השונים והרבה כוסות ליום - בשידור רדיו מכובד על-ידי דיאטנית קלינית בכירה ונחשבת בארצנו היקרה ????? ידעה מיד לשלול את מעט המחקרים, בגנות שתיית הקפה, שהועלו על-ידי המראיינת. ואף נשמע שמלכתחילה השידור היה מוטה לאהדת הקפה. = היות ומכירה אני אישית דיאטנית זו (וכמובן אל אציין שמה, חלילה) - ויודעת אני שהיא מכורה, אבל, ממש, מכורה לשתיית קפה - אין, אפוא, פלא, שתדבר רק "בזכותו" של הקפה. כמובן, שלא בגנותו. והמוזר היה שאין זה רדיו מסחרי - ובכל זאת לא היה איש מקצועי נוסף בתכנית - לשם איזון העניין. רק הדיאטנית והמראיינת. = ??????????????????????? 2. אמי - שתיבדל לחיים ארוכים וטובים - חייבת, כדבריה לשתות כוס אחת - רק אחת - של קפה, ביום. והסיפור הוא:- שיום אחד, הבאתי לה גוייאבות - אותן קטפתי מעץ של חברים. כה שמחה, להפתעתי, ומיד ניגשה לאכלן בכיף רב. בציינה, שכאשר אוכלת פרי נפלא זה - איננה זקוקה וצריכה לשתות קפה. ופרי הגוייאבה, יכול לבוא כדוגמה, והרי ישנם מזונות בריאים נפלאים נוספים, כמותו. 3. כתוספת לכל הנאמר כבר לפני על-ידי האנשים המלומדים כאן - בחינת ריח השתן הפרטי שלנו יכול להעיד גם על שתיית קפה. ריח חמוץ יותר נודף. שותי-שוטי הקפה - נסו להפסיק למספר ימים את שתיית הקפה - ותמצאו שריח השתן פחות חומצי. ריח חומצי חזק מעיד על עודף חומצה, בכלל בגוף, ביחס לבסיס. שני מצבים כימיים בלבד - איזון ביניהם חיוני לבריאות תקינה. וכאמור, הקפה מעלה את החומצה, ואין זה לטובת הבריאות הטבעית האמתית. == ואנחנו בריפוי הטבעי, מגמתנו היא לאכול מזונות, שמרובה התועלת בהם על-פני המיותר, הפסול והמזיק. = והשאיפה שלנו להיות רגועים וערים באופן טבעי. בבחינת "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם". מאשר, לאכול מתוך תאווה, גם דברים המזיקים לגוף - ו"לאזן" על-ידי "מרגיעים" אחרים - שגם הם מזיקים בפני עצמם. כי, כך, אין סוף ל"תיקונים". אנחנו, המאמינים בדרך הטבע מחפשים את הפשטות ודרך הישר. בברכת בריאות איתנה ורעננה ושיבואו ימים טובים לעם ישראל ולעולם כולו,
שלומית נצח

ladybug4NLP

Active member
לאחרונה אמר לנו הנטורופט שלנו כי

קפה מעלה רמות סוכר. ולמרות זאת אני ממשיכה לשתות - אם כי בכמויות ממש קטנות (העיקר את הקפה של הבוקר) רק אציין שכמו בכל דבר התשוקה למאכל/משקה מסויים הוא אות לחוסר או לעודף בגוף של רכיב כלשהו ולמרות זאת: אם למישהו יש תאווה ממש גדולה לאוכל/משקה מסויים-מה שנקרא "חלושס" -לא הייתי מונעת לגמרי כי התאוות גדולה מאד - כמו גם גועל גדול ממשהו מביא מזק לא פחות מהמנעות מאותו מאכל. לספק את התאווה ממש בקטנה. דוגמא: קוביית שוקולד קטנה למי מאד רוצה, קפה אחד וכד'. הבעיה מתחילה פעמים רבות לא עם המה אלא עם הכמה. כשקשה להסתפק בקוביה קטנה או בכפית גלידה או בפרוסת לחם קטנה וכד' אז מעניין איך אתם מתגברים על זה? וכמובן הרבה בריאות

hal767

New member
קפה אינו מזון ואינו מרפא

הוא אינו מונע בעייות רפואיות והוא מהווה גורם למחלות ולחוסרים שונים. מאד מתאים לרפואה המערבית לשבח את הקפה כבעל סגולות (כביכול) שונות, כמו שהיין מומלץ לשתיה יום יומית, כביכול למניעת מחלות לב, כמו שמומלץ לכל המבוגרים לצרוך באופן קבוע את האספירין ההרסני, כמו שמומלץ לאכול מוצרי חלב כמקור לסידן, בעוד שבפועל מאכלים אלה הינם שודדי סידן, וישנן עוד דוגמאות רבות אחרות להמלצות מטופשות ומנותקות מהמציאות שהופכות את האנשים לחולים כרוניים. ההתייחסות שלי ל"מחקרים מדעיים" היא מאד זהירה וספקנית לעיתים. זה נובע מכך שגורמים אינטרסנטיים שונים (תעשיות מזון ותרופות למשל) עומדים לעיתים מאחורי המחקרים השיקריים האלה. בנוסף לכך אדגיש את גישתה המסוכנת של הרפואה המערבית בטיפולים סימפטומטיים שונים מבלי להתייחס לגורמי המחלות. התוצאה הבלתי נמנעת של גישה זאת היא שאין רפואה מונעת ואין רפואה מרפאה. הרפואה המערבית אינה עוסקת בריפוי, אלא בלאפשר לאנשים לחיות עם מחלותיהם. הדוגמא שהבאת בנושא הקפה משתלבת הייטב בתוכן דברי. קפה הוא בראש ובראשונה סם. ריגעית הוא מעורר, אבל בניגוד לפירות למשל הוא אינו מספק לגוף מזון וחומרי אנרגיה. הוא מאלץ את הגוף לנהוג אחרת ממה שהוא רוצה וממה שהוא יכול, וגורם לו נזקים עקב כך. הוא תרופת רעל לכל דבר בגלל החומרים המזיקים המצויים בו. בנוסף לכך הקפה מגיב מאד חומצתית בגוף האנושי ולכן גוזל ממנו סידן, ברזל ויסודות מזון חיוניים אחרים, הוא פוגע ברירית של מערכת העיכול וגורם לדלקות ושיבושים בה, הוא גורם לעליה בלחץ הדם כחלק מניסיונות הגוף לסלק במהירות את הרעלים המצויים בו, הוא פוגע בכליות ובכבד וקשור להיווצרות אבנים והסתיידויות, באופן עקיף הוא קשור להיווצרות מחלות קשות כמו סוכרת, סרטן ועוד. מכאן שמאד מומלץ לא לצרוך את המשקה המחליא הזה ואת הבריאות יש לחפש באמצעות עשיה יום יומית בכיוון של תזונה נכונה ואורח חיים בריא. אלה בונים את הבריאות. הקפה ושאר תרופות הקסם למינייהן אינם בונים בריאות. אין ביכולתם לבנות ולו תא אחד בריא בגוף. תזונה טבעית בריאה ביחד עם חמצן כן יעשו זאת. בניה זאת היא רפואה מונעת ודרך ריפוי יעילים ואינם מזיקים לגוף כמו תרופות הפלא.

ladybug4NLP

Active member
Hal-תגיד אתה עושה דברים רק בשביל בריאות?

כי אוכלים ושותים גם עבור הנאה וכיף והנאה וכיף אמיתיים גורמים לספיגה טובה יותר של כל דבר שאתה מכניס לגוף. חלק מחברי כאן נשמעים כמו ספר חוקים מהלך ל"בריאות" אך בבריאות כלולים גם בריאות הנפש והנשמה, הכיף, ההנאה והשמחה. ואני חושבת שכל דבר שצורכים אותו בצורה מאוזנת, ובשמחה - גורם אך טוב, יותר מהתנזרויות ומאכילת עשבים . אזון הוא שם המשחק בכל דבר.

אכילה ושתייה בשמחה ובכיף - כיצד

היות ותינוקות מורגלים מלכתחילה שהכיף הוא במאכלים מסוימים - נשאר אותו כיף לאורך ימים ושנים. וכאשר מגלה האשם שהרגליו פסולים ומזיקים ומבין שמוטב לוותר עליהם - נשאר אותו הרגל של כיף ושמחה ועמו מצדיקים את המשך האכילה והשתייה הפסולים. ישנה תרבות אכילה ושתייה - תרבות אירוח עצמי משפחתי וחברתי. כך, אנחנו מתרגלים, שאוהבים אותנו יותר. כאשר אנחנו "אין" (Inn). כל ילד שאוכל את מה שנתנה לו אמו - הוא ילד מקסים, נהדר, אהוב ורצוי. ואם לא אכל או לא סיים עד הטיפה האחרונה שבצלחת - פחות אוהבים אותו ומפתים אותו באופנים שונים לסיים. - ואיזהו הילד שלא ירצה אהבה מאמו ומאביו ? ומכאן נוצר, כוחו של הרגל, שאיננו סתם ביטוי. מתוך אותו אילוף - עם הכוונות הטובות ביותר בעולם. אבל - השגויות ולא מתוך התחשבות בילד כלל וכלל. גם מתוך חוסר הבנה. להרגל יש כוח חזק וממכר. ומה עושים עם אותו כיף ושמחה ותשוקה ותאווה - כהצעתו של הרמב"ם - ממעיטים ביותר, ולעתים כמה שיותר רחוקות. מתוך רצון-טוב כלפי עצמנו, כן ואמתי להיות בריאים. נולדנו לחיות כנזר הבריאה - מגיע לנו להיות שמחים ומאושרים, כתולדה של בריאות איתנה, מאוזנת ורעננה. יחד עם זאת, מחפשים - ותמיד גם מוצאים - מהו המזון הטבעי והבריא והנכון, שיספק לגוף את תשוקותיו ותאוותיו מתוך "כוחו של הרגל" ובהדרגה מחנכים את עצמנו. ג'ודי יקרה - איננו אנשי חוק יבשים ואוטומטיים. והדברים נובעים מתוך למידה, הבנה, הכרה, אמונה, ידיעה, הפנמה ומודעות טבעית, שזורמת בתוכנו עם הדם והלימפה ובמערכת העצבים בכיף. חינוך אינו מתהווה ביום או ביומיים - כל אחד והקצב שלו, ולפי מצב בריאותו. בבית אבי - אכלנו פירות וירקות ומזון בריא בלבד, תמיד בשמחה ובכיף - כך, חונכתי והתרגלתי. והרגלים אלה ממשיכים עמי לאורך חיי. ואמנם, היו תקופות, שהייתה השפעה סביבתית אחרת עלי ו- בהחלט התפתיתי - ו"שילמתי" בשיבושי בריאות. לשמחתי - החינוך שקיבלתי מקטנות - בהיותו מושרש בי מאוד - השיב אותי תמיד לדרך הישר. הדרך הטבעית תמיד הוכיחה עצמה נפלא. ודרכי היום בבחינת - אין חכם כבעל ניסיון - לשני הכיוונים. ומוטב, לעתים רחוקות לאכול או לשתות דבר שמתאווים לו ומשתוקקים אליו. מכירה אני אנשי-קצוות, שבמקום כך - אוכלים את עצמם ועם היותם טבעונים-צמחונים ממשיכים להיות חולים וחלשים עשרות שנים. - זו דרך רעה. בברכה נאמנה ובשמחה,
שלומית נצח

hal767

New member
בריאות זה חשוב, נקודה.

מין הראוי לשים את הבריאות במקום ראשון. למי שאין בריאות אין איכות חיים. הוא אינו יכול להנות מכלום. אכילה ושתיה חייבים להיות מתוך הנאה. מי שמשנה הרגלי תזונה לדרך הנכונה ובהדרכה מתאימה ישנה גם את טעמו למזון ומאד יהנה מהאוכל הבריא. רוב האנשים הרגילו עצמם למאכלים שאינם מתאימים והם למעשה סוטים בכל הקשור לנושא הטעם. לא מצאתי מילה הולמת יותר מהמילה "סטיה". האדם המודרני הוא בפירוש סוטה תזונתי. ההתמכרות לטעמים מעווותים מביאה עליו אסונות בריאותיים בגוף ובנפש. הרגלי אכילה ניתנים לשינוי, ובעקבותיהם יחולו גם שינויים בטעמים לכיוון הנכון. ולשאלתך - אני ועמיתי מאד נהנים מהאוכל שלנו ויש באכילתו כיף הנאה ושמחה. איננו אוכלים עשבים. הערתך העוקצנית בנושא מעידה על כך שאין לך מושג בתחום המזון הטבעוני הבריא. אני לא מבין את דעתך באשר לאכילת כל דבר בצורה מאוזנת. מה מאוזן באכילת אוכל מחליא? מה מאזן שתיית אלכוהול וקפה? מה מאזן אכילת בשר שנרקב במערכת העיכול האנושית? אין כאן מקום למילה "מאוזן". חוסר האיזון בכל שקשור לתזונה המודרנית, לחשיבה לא נכונה, לנשימה דלה, לאורח חיים לקוי אינם ניתנים לאיזון. מה ש"מאזן" אותם הם תרופות רעל, התערבויות רפואיות מזיקות לגוף ולנפש ורופאים רובוטים אוטומטיים שאינם מבינם דבר בתורת הבריאות. זה האיזון שאת רוצה?

ladybug4NLP

Active member
למרות שהבריאות היא אכן חשובה מאד

ללא שום קשר לכך שרצוי לאכול אוכל בריא ולשאוף לבריאות טובה הרי שהקביעה ש"למי שאין בריאות אין איכות חיים. הוא אינו יכול להנות מכלום" היא אחת הדברים המזעזעים ביותר ששמעתי. אפשר להיות "בריא" ולהרגיש רע, ובדכאון ולא להיות מאושר. בריאות בהחלט לא בהכרח מובילה לתוחלת חיים ארוכה יותר אם כי חולי בהחלט יכול לקצר את חייו של אדם. ואפשר לא עלינו להיות חולים, ואפילו חולים מאד ולהיות מאד מאושרים. ולעיתים דווקא אדם שחולה יודע להעריך כל רגע שבו הוא חווה נחת, שמחה וכד'. יש כאלה שמקדים את בריאות הגוף אבל שוכחים את בריאות הנפשית. ורק לפני כמה ימים ראיתי את השחק עודד תאומי בטלויזיה מתראיין בתוכניתו של פרופ' יורם יובל-שיחת נפש. בשיחה זו הוא אמר שלמרות שהוא חולה מאד ויש לו לפעמים ימים קשים, ולמרות שעבר כבר את גיל ה- 70 ,היום הוא הרבה יותר מאושר מאשר כשהיה צעיר ובריא והוא מופתע שזה דבר שבכלל אפשרי. אושר וכיף ושמחת חיים הם לא בהכרח קשורים לבריאות והם קשורים להוויה של האדם ולא למצבו הגופני. ודרך אגב - לא כל חולי מתחיל מאכילה לא נכונה ורבים ממצבי החולי נובעים ממצב נפשי, אמונות מגבילות, קונפליקטים לא פתורים, חוסר קבלת האחר חוסר סליחה, טינה ובעיקר חוסר קבלה עצמית (כגון אוסטיאופורוזיס, סרטן וכד'). ודרך אגב- בספרו של הרמב"ם מופיעים כמעט כל הפירות והירקות כמזיקים לאדם ובמיוחד במצבם הטבעי. עם זאת יש לומר שהקישוא והאגס של עידן הרמב"ם הם לא אותו קישוא ואגס של ימינו. וגם ביהדות יש מצוה לאכול בשר ולשתות יין (אם כי בכמויות סבירות כמובן). אפילו בבית המקדש לא רק הקריבו קרבנות אלא גם אכלו אותם. אז בעיני - אזון הוא שם המשחק וכמובן שאנחנו יכולים גם להסכים אנחנו לא מסכימים
גם אני

hal767

New member
בקשר לאחד הדברים המזעזעים ששמעת

לא מאחל לך, אבל אם חס וחלילה תחלי באחת מאותן מחלות שאני פוגש ביום יום בעבודתי, תביני למה התכוונתי.

../images/Emo140.gif צודק בהסבריך ותודה hal767

במילים אחרות, על-מנת להדגיש הסבריך המפורטים הנכונים - "הרפואה" המערבית-הקונבנציונלית-המקובלת דוגלת ומפיצה רעיונות ל-שקט תעשייתי !!!!!!!!!!!! זו מילת המפתח - שקט תעשייתי. ונוח לרבים להשתלב בכך. וזה עתה שבתי מביקור חולים בבית-חולים נחשב - וזו איננה פעם ראשונה - וכאשר מתבוננים בחולים ובמבקריהם היקרים = מזהים בוודאות שהם, פשוט, שפוטים של הממסד הזה ומצייתים למופת - זה נקרא אילוף. קיום אוטומטי-רובוטי. איני סבורה, שבשיטות הקונבנציונליות יש נתק מהמציאות. זו המציאות הנפוצה שמתהווה דרכם והתרחבה והשתרשה למעלה ממאתיים שנים. לשמחתנו - חוסר שביעות רצון של חלק מהאנושות ואי-וויתור על חושים בריאים טבעיים של חלקים נוספים, מביאה יותר ויותר בני-אדם לחפש משהו אחר. והמשהו האחר הוא הריפוי הטבעי. חלק מגיע מ"שנאת המן" וחלק מ"אהבת מרדכי". העיקר שמתרבים המתעניינים והמשתמשים בריפוי טבעי - ראיתי זאת במהלך שנות חיי ברוך ה' - וכן ירבו. אנחנו בריפוי הטבעי מדברים אודות מחשבה יצירתית ועצמאית, והבנת גוף-האדם ובריאות מהי. מדברים על שיתוף פעולה, מתוך הבנה. המטופל והמטפל לומדים יחד את הנתיב הנכון לבריאות טובה יותר, משורש הבעיה - מתוך כבוד הדדי וענווה. וחזרה לעניין הקפה - אכן, הגוף משתמש ברזרבות להתעוררות. כמובן, אלה הולכות ומתכלות, כדבריך, עם נזקים בלתי נמנעים. אכלו בשמחה כל מה שבריא לגוף ומתאים לכם - נשמו בצבעוניות ובקלות - דרך האף בלבד (שאיפה ונשיפה), ותהיו בריאים = נפש בריאה בגוף בריא,
שלומית נצח

טאוֹ

New member
הכול התחיל דווקא בעולם האיסלמי

מכיוון שאלכוהול אסור לשימוש, הקפה המעורר והממכר החליף את האלכוהול והפך לפופולארי עד כדי כך ששימש לפולחנים דתיים. במאה ה-16 החלו לקום בתי קפה עות'מאניים וטרקליני אירוח מכובדים אשר הכול נהרו אליהם במקום למסגדים. אנשי דת קנאיים ניסו לאסור את שתיית הקפה אך ללא הצלחה. הם אף ניסו להטיל עונש מוות על שותי הקפה, אך הקפה היה כה מוטמע בבני הדת האיסלמית, עד שלא ניתן היה למנוע את שתייתו. הקפה המוסלמי לא זכה בתחילה להצלחה אצל הנוצרים, עד אשר סוחרים מוונציה שינו את סגנון הקפה והפכו אותו לאירופאי יותר במטרה לחבבו על האירופיים. הניסיון לא עלה יפה משום שהכמרים דרשו לאסור את שתיית הקפה, מתוך אמונה כי מדובר במעשה כפירה מוסלמי. את הצלחת המשקה אנו חברים דווקא לאפיפיור אשר שתה מהקפה והתאהב בטעמו.. אז החלו לקום ברומא ובצרפת בתי קפה בסגנון אירופאי, אשר משכו אליהם מפורסמים ואנשי רוח רבים. לא נשכח את הדת היהודית, אשר השתלבה עד מהרה בעסקי שתיית הקפה. עד כדי כך שבמאה ה-18, כונה הקפה במצרים "המשקה היהודי". אם סיפורים ארוכים זה לא הצד החזק שלך, תמיד תוכל לספר עובדות קצרות ומרתקות על קפה. • הקפה שימש בתחילה כמאכל, ונזירים אתיופיים אכלו אותו כדי לשמור על עירנות. • לקפה סגולות רפואיות נוספות: היפנים עושים אמבטיות על משטחי קפה ואננס, כדי לרכך את עורם. • גם קיסר ברזיל התאהב בקפה וכדי לגדל את הפלא השחור, שלח קולונל בשם פלהטה, אשר פיתה את אשת המושל הצרפתיה, שהעניקה לו כאות חיבה זר עם זרעי קפה. • קפה הוא המוצר הנסחר ביותר בעולם, מיד אחרי הדלק. • באיי אינדונזיה גדל הקפה היקר ביותר בעולם. מי שגורם למחיר להיות כה יקר הם הקופים אשר אוכלים את פולי הקפה ופולטים את גרגיריו אשר נמכרים במחיר המופרז. • את הקפה נטול הקפאין גילו במקרה, כאשר משלוח של שקי פולי קפה נשטף בלב ים בדרכו לגרמניה. בתהליך הנסיון להציל את המשלוח, יצא הקפאין מהקפה וגילו שטעמו לא נפגם. • אנקדוטה נוספת, קצת פחות רומנטית, קשורה בחוק תורכי אשר מאפשר לגבר להתגרש מאשתו אם לא הכינה לו קפה.. • אנקדוטה אחרונה, המתאימה למקום בו אתם יושבים קשורה למושג 'טיפ'. מקור המושג 'טיפ' הוא בבתי הקפה האנגליים, שם נהוג היה להוסיף כסף כדי לקבל שירות טוב יותר, ובאנגלית: To Insure Prompt Service - TIPS. הנ"ל מכאן, ולגופו של עניין: גם אני שותה קפה, פעם בשבוע. אני חושב שאחד הדברים החשובים בסוגיית הקפה, כמו בסוגיות של מאכלים אחרים ובכלל, זה מודעות וידע. אם יש לך ידע קונקרטי לגבי מאכל או משקה מסוים, אתה יכול לבחור האם לצרוך אותו או לא. אתה עשוי להחליט להימנע ממאכל שנחשב בריא, או לצרוך משהו שלא נחשב בריא במיוחד; כל עוד אתה עושה את זה במודעות, זה טוב כשלעצמו. אחת הבעיות היא כשמתחילים לבנות או לאמץ אידאולוגיות, ואז לגונן עליהן בקנאות ולעתים גם לכופף את המציאות כדי שתתאים לאידאולוגיה שלנו. וכך, למשל, אם מאד אוהבים קפה, אז מחליטים שיש לו סגולות מרפא מופלאות. אתה כתבת את זה בעצמך, אז אדגיש שאני משתמש בזה כדוגמה, ולא בהכרח אליך אישית. ויכול להיות גם הפוך. או קפה הפוך
אני זוכר שבמשך שנים הבאתי לכאן מחקרים על מעלותיו המופלאות של השוקולד. לא מיהרתי להביא מחקרים שהציגו את השוקולד באור מחמיא פחות... כיום, אני לא מוצא עניין בחיפוש מחקרים נוספים בנדון, לכאן או לכאן. אני עדיין אוהב מאד שוקולד, וממשיך לנשנש אותו מדי פעם - אבל באופן משמעותי הרבה פחות. אולי כי אני אוכל הרבה יותר פירות מבעבר, וזה עונה במידה מסוימת על הצורך במתוק. אולי מסיבות אחרות. אז בקיצור, שתה ותהנה, בלי אג'נדות - ורק תהיה מודע. אתה כותב שאתה משתדל לשמור על תזונה נכונה, וזה נהדר. אולי בהמשך המודעות תביא לשינוי גם בהרגלי הקפה שלך, ואולי לא.

ub8

New member
../images/Emo45.gif

אני אוהב את סגנון הכתיבה שלך :)

yigalby

New member
עד כמה שהצלחתי לבדוק בזמנו

קפה במוקומות בו גדל היה משקה מיוחד לאירועים מיוחדים בלבד ולא לשתייה יום יומית ואם זאת כדאי לשמור בפרזיר קפה שחור לצורך עצירת דימומים קשים יחסית (או כורכום). בנוסף הבעיה הגדולה של הקפה שהוא סם ממכר חזק,כבר אמרו לי כמה אנשים על שבועיים סבל בהפסקת קפה,למרות שבד"כ תקופת ההתנקות הפיזית היא יום או יומיים.סמים ממכרים הם דברים שלא מומלצים ומפריעים לגוף מן הסתם בתפקודיו השונים. מה גם שאני לא אוהב להיות תלוי במשהו בחיי היומיום שלי. ההפרעה שלו לספיגת מינרלים ,והצרת כלי דם (כנראה) הם גם תופעות לא חיוביות. וכל זה כאשר יש צמחים שונים נחמדים יותר לשתייה כמו נענע,מליסה,בבונג,אניס,לימונית,לואיזה מרווה,טימין זוטה ועוד. יום טוב יגאל

0 אור 0

New member
גם בברזיל?

בתור מישהי שגדלה בבית בו הסתכלו עלי כאדם מוזר שלא שותה קפה, אני לא יודעת אם זה נכון

למעלה