בר מצווה

BrightEye

New member
רק תסתכלי על הבת של הרב עובדיה יוסף

תראי מה קורה שם ואולי תחשבי שוב על כל הנושא של "מה רבנים כתבו".
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000977260
" בראיון עם אריה דרעי ב"גלובס" לפני כשנה שאלנו אותו מדוע אין מעורבות של נשים בש"ס, והוא השיב שאלה הנשים שלא רוצות. את האמירה הזאת שמענו גם מכמה וכמה בכירים בכל המפלגות החרדיות - אשכנזיות וספרדיות.
"אני נפגשת לאחרונה עם קבוצות גדולות של נשים חרדיות מכל הזרמים ששואלות את עצמן מדוע יימנע מהמדינה שנשים כל כך מוכשרות ייקחו חלק בעשייה בה, גם הפוליטית. המשפט אולי מסורבל אבל המשמעות שלו ברורה. יש עניין ורצון להשתלב, אבל יש לעשות את זה באופן שהתמורה תהיה מרובה מהבעיה"."
&nbsp
לאט לאט הן מצליחות לפלס את דרכן, בקושי רב,
ואת, שלא צריכה לפלס שום דבר, בעצם הניסיון לקפוא על השמרים, מעודדת בעצם את השוביניזם והפטרונות של הרבנים שמדכאים נשים דתיות חכמות שרוצות יותר.

3תיתי

New member
מה קרה? עכשיו כבר לא הולכים על ה"מקובל" וה"נהוג"?

BrightEye

New member
בלי צחוק באמת, שמתי לב שאצלך הכל במקשה אחת

בכיוון אחד.
כל הדוגמאות אחת הן.

3תיתי

New member
הבנתי. כשמדובר בועד, צריך ללכת עם ה"נורמה"

וכשמדובר בבר מצווה, אז לא. כשמסבירים לי לאט, אני מבינה.

BrightEye

New member
לא הבנת, לפי מה שאני רואה את מסובבת את האמירות

שיתאימו לתאוריה שלך...

בן שלא מכיר - יעלה לתורה, בת שמכירה ואוהבת - לא תעלה?

זה הגיון שמתאים ליהדות החרדית, אולי.

אני לא מבינה למה מכל המסורות, לבחור לאמץ דווקא את המסורת היפה של אפליית נשים...

מחשבות

New member
למרות שאני מסכים אתך, את מפספסת הכל. במסורת לא שואלים

שאלות. פשוט נוהגים לפי המסורת. מסורת יכולה להיות על האש ביום העצמאות וזה רחוק מדת ואפליות.

"עשה לך רב" - כל אחד בוחר את מי הוא שואל....

כמו שתיתי רמזה עם החוגים והכשרות -
מנעד ה"מסורת" רחב מאד.

וכמו שצוינה עדינה בר-שלום - אישה מאמינה שומרת מצוות, יותר מ"מסורת", והיא דווקא כן שואלת שאלות.

כל אחד בוחר מה הוא לוקח לעצמו מה"מסורת", וכל אחד בוחר לעצמו עד כמה הוא שואל שאלות ועד כמה הוא הולך עם "ככה זה".

michal@gal

Active member
מנהל
בטח שחגגנו

הבן עלה לתורה ואחר כך המשפחה המצומצמת חזרה אלינו הבייתה לארוחה משותפת.
כמה חודשים אחר כך נסענו לטיול משפחתי בחו"ל לכבוד בר המצווה.
&nbsp
עם הבן הגדול הלכנו לבית הכנסת השכונתי, האורתודוקסי.
עם הבן הצעיר כבר נלך לקהילה קונסרבטיבית שיוויונית.

יעלעל

New member
למה לא אולם?

ואם כבר, אז אולם היוצאים בבן גוריון

אצלינו עלו לתורה, שני הבנים וגם הבת הבוגרת. שלושתם עלו בבית הכנסת הקונסרבטיבי. אהבתי את זה שהם לא למדו רק את הפרשה שלהם אלא למדו קצת על יהדות וגם קצת על נצרות ואיסלם. למדו על התורה, למדו איך להיות שליח ציבור בבית הכנסת, למדו את המסביב כמו גם את הטעמים ואיך קוראים בתורה.
בסופ"ש של בר/ת המצווה, הם הניחו תפילין ביום חמישי, היו שליח הציבור ביום שישי וביום שבת, כתבו את שיעור התורה לדרשה של יום שבת וניהלו את כל התפילות בשישי ושבת. היה מקסים. לדעתי זה חשוב כי כמשפחה יהודית, גם אם לא מסורתית מדי, אני רוצה שהילדים ידעו את הבסיס על הדת שלנו. מה הם יעשו עם זה זאת כבר בחירה שלהם. אחרי העליה לתורה התכנסנו בבית לארוחה עם משפחה וחברים קרובים, משהו בסדר גודל של 70-80 איש. אני דווקא שמחה שיש ארועים שמאפשרים לנו להתכנס, עם אנשים שאנחנו אוהבים וכיף לנו איתם.
תינוקת הבית לא רצתה לעלות לתורה, אז היא לא עלתה. אצלה ארגנתי כמה בנות בשכבה, הזמנו רבה (אשה שהיא רב) שהגיעה לעשרה מפגשים והיא דיברה איתם על יהדות, תורה, ישראל, על זהות יהודית ועל המשמעות של גיל מצווה וכו'. אנחנו בחרנו בגדול את הנושאים. חלק מהמפגשים היו עם האמהות. היה מאוד מוצלח לטעמי.
אגב, אחת החוויות המרגשות ביותר הייתה לנו בטקס הנחת התפילין של הבת. הרבה הסבירה על הטקס, על התפילין וכו'. לאחר הטקס היא הושיבה אותנו במעגל וביקשה שכל אחד מאיתנו (היו שם משפחה קרובה ו-2 זוגות חברים ממש טובים שלנו) ייתן לנערה מתנה לחיים. נאמרו שם דברים מאוד מאוד מרגשים עליה, לא נשארה עין אחת יבשה בין האנשים וזה כולל את הגברים ואת אבי הקשוח.
אפשר גם לארגן משימות לנער, ברוח מה שמוצא חן בעיניכם. 13 משימות שקשורות לפרט, למשפחה, למדינה. למשל, למשפחה, לארגן יום טיול או ארוחה (כולל תפריט, תקציב וכו'). התנדבות איזה יום במקום שחשוב לכם, דברים כאלה. מכירה משפחה שעשתה את זה, מאוד מרגש. אח"כ עשו מצגת מכל המשימות והציגו זאת בבר/ת מצווה שהייתה ארוע מצומצם למשפחה וחברים קרובים.
ושיהיה במזל טוב.

פרח 5551

New member
הבן שלי רוצה טיול לחול, חשבנו כל המשפחה שזו כולל בת עם בעלה

יש למישהו רעיון?
בתקופת ספטמבר

xfwind

New member
פורום טיולים וחופשות בחו"ל יהיה לך לעזר, גם "למטייל"

לאונידס

Active member
להתחיל בלברר עם הילד מה הוא רוצה

הכוונה שלי לא שמות של מקומות כמו לונדון פריס או תאילנד כי לרוב הילדים בני ה 13 אין באמת מושג, הכוונה שלי היא לתחומי עניין שלפיהם ניתן לתפור טיול.

למעלה