בר מצווה לסימנים

בר מצווה לסימנים

אתמול לפני 13 שנים אלבום הסולו השני של ברי, סימנים של חולשה, יצא לאור, רגע לפני תחילת השנה החדשה הגיע אלבום שהתקשה להטמע בקלות, לא יצא ממנו שום סינגל. אבל לאט לאט האלבום הזה הפך לאחת מאבני היסוד של המוזיקה הישראלית, ונחשב בעיני רבים היום לאלבומו הטוב ביותר של ברי. הצליח לתפוס מקומות גבוהים מאוד במצעדי האלבומים הטובים ביותר, בינהם מקום 13 במצעד 100 האלבומים הישראלים הטובים ביותר של 7 לילות ומקום 11 במצעד 100 האלבומים הטובים ביותר ברחבי העולם, כשהוא האלבום הישראלי שהגיע למקום הגבוה ביותר. למי שלא יודע, הרעיון מאחורי 11 א' היה להוציא את סימנים של חולשה מחדש, עם כל מיני שירים חדשים (שהלכו והתרבו עד שהפכו לדיסק שלם) מלבד זאת אפשר למצוא שם את רעש לבן, כמה יוסי ועוד 11 רצועות מעולות אחת אחת. שיהיה במזל טוב! (מה אתם חושבים על הדיסק? מה השיר שאתם הכי אוהבים ממנו? שהכי לא אהבתם בהתחלה והשתנה לכם היחס אליו, מתי שמעתם את האלבום פעם ראשונה? וכו', יאללה שפכו!)

Tinch

New member
אני חייבת לשאול -

למה כולכם החלטתם, שהרעיון מאחורי '11א' היה להוציא את סימנים מחדש?

קיר קמט

New member
איזה מצעד 100 אלבומים הטובים ברחבי

העולם? לא הבנתי בהתחלה מה כל ההתלהבות מהאלבום הזה, אני חייב לציין. אהבתי הרבה יותר אחרים.. אני מתחיל לכבד אותו יותר ויותר עם הזמן
... למרות שלפעמים יש יותר מדי רגעים שזה אלבום של רע מוכיח... יותר מדי מופק, יותר מדי עומס, יותר מדי סמפלר, פחות מדי מוזיקה.

מזלטוב (במלרע!)

את האלבום לקחתי במקום דיסק שקיבלתי ליום הולדתי ה15 נראה לי.. הוא שכב אצלי כמה זמן על המדף ולאט לאט שמיעה פה שמיעה שם התאהבתי בדיסק הזה (שהיה הדיסק הראשון של ברי שרכשתי!) האהבה שלי אליו התחזקה לאור העובדה שהדיסק הבא שקניתי היה נגיעות \= (דיסק שאני פחות מתחברת אליו, בטח הבנתם חח).. הדיסק היחיד שאהבתי כמו סימנים של חולשה היה האחר איזה שנה וחצי אח"כ... קשה לי לבחור רצועה אחת שאהבתי, אני פשוט די מתייחסת לרוב האלבומים (במיוחד אלבומים כמו זה ששומרים על רצף מסויים) כיצירה אחת.. ואם בכל זאת לפרט אני חושבת שחבל שאת לא והדמעות של לילי (ואולי גם תני לי מקום) השירים שהכרתי עוד לפני קניית האלבום היו אלה ששבו את ליבי.. כמובן אח"כ נוספו עוד לרשימה.. ספציפית עכשיו אם הייתי צריכה לבחור שיר לשמוע זה היה "הזיות". ההמלצה הקבועה שלי לאנשים ששואלים (למרות שבתור "מתחילה" אפשר לומר, היה לי טיפה קשה לעכל את הדיסק).

Big bear

New member
מזל טוב

אחד הדיסקים היותר אהובים עלי. יש בו לדעתי סגנון קלאסי כזה של ברי, גם שירים שקטים עוצמתיים כאלו [נפתלי, חבל שאת לא] וגם כאלו קיצביים, להופעות, שכולם מכירים. [כמה יוסי, רעש לבן] יצא לי לשמוע אותו ברצינות רק לפני כמה שנים, אחרי שכבר הכרתי חלק מהשירים.. בעקרון כל השירים שם מוצלחים, רובם גם מוכרים, בטח בגלל ההצלחה של הדיסק. נפתלי הדג, עמוק בקצפת, חבל שאת לא, עושים לי את זה כל פעם מחדש. מזל טוב סימנים, אינשאללה ירבו כמוך.

Miss Murder

New member
מזל טוב לאלבום המעולה הזה../images/Emo65.gif

האלבום האהוב עליי של ברי. אין ספק שזה נחשב אלבום גם של רע. השירים האהובים עליי הם"בשבילך","אם הייתי","תני לי מקום" וגליה.

למעלה