בר מיצווה

vered73

New member
לאמא של

אמנם אנחנו רחוקים קצת פחות מעשור משם, אבל הסיפור והדרך בו סיפרת אותו ריגשו אותי מאד. תודה על הפרטים הרבים שתרמת, החלק הזה בדת תמיד הציק לי. חוסר השוויון בין קבוצות שונות (אל חשש איני מתכוונת לפתוח כאן מריבות ודיונים עקרים). אני מאמינה שיש מוטיבים בדת שאינם לטובת שיתוף המוגבלים בחברה, ואני מוצאת לזה עדויות גם במשפחה שלי, כאשר בחלק החרדי של המשפחה תמיד היתה נפוצה האמרה לא להתחתן עם נכה או ג'ינג'י. (כששאלתי למה ג'ינג'י אמרו לי בגלל האופי והחשש להתבוללות). {אצלי קיבלו את הכל ביחד בילד אחד. } אז שוב - הסיפור שלך מרגש עד דמעות (במיוחד החלק של הכותל)

סיפור מאוד מרגש

גם אנחנו עדין רחוקים מהבר-מצוה, אני חילונית די אדוקה (ה-"די" הוא כי אני גם ממש לא כופרת) והתיאור של חגיגת הבר-מצווה שלכם העלה אצלי דמעות.
כל הכבוד על התכנון המוצלח וה"תפירה" המיוחדת של האירוע לילד. מאחלת לכם עוד הרבה ימים של אושר, הישגים, שמחה ואהבה.

איריס56

New member
ל- גם אמא של

אני ממש מאושרת שגם את וגם הנסיך שלך נהנתם בבר המיצווה שלו. המטרה העיקרית שלי בעצם הרצון לערוך לאלון שלי בר מיצווה היא בעצם מספר של מטרות האחת היא להיות לרגע אמא של ילד רגיל בן 13 שעולה לתורה כמו כולם, להשאיר לאלוני חוויה וזיכרון מתוק מהוריו שאוהבים אותו מאוד, הידיעה מאיפה הוא בא ולאיזה דת הוא שייך והמטרה העיקרית היא הברית בין אלון לאלוהים - שזה למרות היותינו חילוניים חשוב מאוד מאוד לי ולאביו. למדתי המון ממה שכתבת לי ואני מאוד מודה לך - הצלחת להפיך בי תיקווה שלאלון תהיה בכל זאת בר מיצווה מיוחדת. העניין שלי כאן הוא כפול כיוון שיש לי עוד בן שאובחן בסינדרום ה- פ.ד.ד. שבעוד 3 שנים יחגוג גם הוא את בר המיצווה כך שעזרת לי כפול ותודה. איריס

skay5

New member
מועדים לשמחה! ברשותכם

אני קורא אתכם ולא יכול שלא להגיב, אנסה לקרוא לילד בשמו בעדינות. בר מצווה, בהיבט הדתי, מחול לכם מראש! שלא לעשות, בגלל היותו ילד יחודי הווי אומר, על מנת שלא תגרמו לעצמכם ולילד אי נעימות ברבים (בלשון עדינה) בזמן עלייתו לתורה, הקהל הנורמטיבי (ביניהם נוער) עלול שלא להבין ,,,, ואם בכל זאת רצונכם לעשות בר מצווה, בשבילכם לתחושותכם, אפשר לעשות במקום סולידי, בחוג המשפחתי הקרוב, המכיר את הילד והמקומות לדוגמא: יכולים להיות בכותל או באחת מאתרי קברות הצדיקים.. בתקווה שעזרתי!! חג שמח ומזל טוב! שתראו רוב אושר ונחת

../images/Emo140.gifשמחתי לשמח ואם יש עוד משהו -

שאת רוצה לשאול או להיעזר, את מוזמנת לפנות אליי במסר.

mayarel

New member
איזה סיפור מרגש

מקסים איך שהוא ואתם הצלחתם ולא ויתרתם וכל אחד מיכם קיבל כמעט בדיוק את מה שהוא רצה. פשוט יפיפה וממש כל הכבוד על ההשקעה שלך וכמה שהיית רגישה לצרכים שלו. אין מילים. מקסים.

תקוות

New member
ל"גם אמא של" התרגשתי מאד מהסיפור ו.

ובאמת הרעיון של הכותל יפה וממצה מאד את האוירה, אם זה מתאים לילד (לנער...) כמובן. או-אה נכנסתי חזק לנושא, ולי יש בעצם.......................... בת

../images/Emo6.gif יש לך בת ....

יש לי *גם* בת והיא אמורה לחגוג עוד מעט בת מצווה ומלבד הפרשת חלה וקבלת פמוטים להדלקת נרות שבת, היא עכשיו רוצה גם....לעלות לתורה במניין נשים. מכירה מקום אורתודוכסי שבו אנו יכולים לעשות זאת? בנות, בנות ....

לאמא של...ריגשת אותי כל-כך

כל הכבוד על ההבנה והגמישות שלכם ושל כל האנשים המיוחדים שעזרו לכם. אני כולי דומעת מהתרגשות. תודה לך ששיתפת אותנו אמנם בני רק בן 5, אבל לימדת אותי משהוא...

סיפור מרגש מקסים ואופטימי כל הכבוד!

באמת מרגש ויצירתי והעלית דמעות לעיניי!! אני חושבת שבר מיצווה, זו אבן דרך חשובה להרבה הורים, גם החילוניים שבינינו וטוב שיש פתרונות יצירתיים וארגונים שמסייעים. שרשור חשוב ותודה רבה לכולכן על המידע והסיוע. אצלנו זה עוד די רחוק, אך נותן הרבה נקודות למחשבה. תודה תודה. ומשפט קצר על הקהילות היהודיות - הקהילה הרפורמית פתוחה ומחבקת ופה במודיעין יש לה פעילות רבה. אני באמת חושבת שעדיף שלא להלעִיז וכל אחד יעשה את ההחלטה המתאימה עבורו.
חג שמח ותודה לך גם אמא של, שחלקת איתנו את הסיפור, התובנות והמידע

snooopi

New member
בר מצווה אורתודוכסי

הרב רפי פויירשטיין (הבן של פרופסור פויירשטיין שקיבל פרס ישראל) הוא רב של בית כנסת אורתודוקסי בירושלים ושייך לרבני "צוהר", יש לו ילד עם תסמונת דאון שבבר מצווה שלו עלה לתורה וברך ואפילו קרא בתורה בבית הכנסת. אין לי ספק שהוא או רב אחר מרבני צוהר יוכלו לייעץ לך בנושא. היום הרב רפי פויירשטיין מנהל את המכון שהקים אביו ואשר עוסק בעיקר בטיפול בילדים עם תסמונת דאון אבל גם בילדים אוטיסטים כך שבטוח שתוכלי לקבל עצה שהיא לא רק "רבנית-הלכתית" אלא גם מקצועית.

אלי ו.

New member
הערה קטנה על פסיקת הלכה ../images/Emo32.gif

פוסק הלכה רציני לעולם לא יפסוק הלכה בנושא בו אינו מתמצא. תפקידו של רב פוסק הלכה דומה לשופט שלפעמים נדרש לפסוק בנושאים טכניים הנדסיים. לפני שיפסוק פסיקה הלכתית עליו להבין את הנושא היטב, לברר במקרה הצורך עם אנשי מקצוע במה מדובר ורק אז לתת את הפסיקה ההלכתית. אני מבין שכתבת בזכות הרב פויירשטיין אבל כל פוסק הלכה רציני חייב לתת תשובה שהיא מבוססת הלכתית וגם מקצועית.

snooopi

New member
תשובה

אין רב המתמצא בנושא זה יותר מהרב פויירשטיין שהוא גם איש מקצוע בתחום. אני לא פסקתי בשמו, רק המלצתי לפנות אליו כרב מוסמך (הוא רב של בית כנסת אורתודוקסי בשכונת הר נוף ובוגר ישיבת מרכז הרב) אשר מבין בנושא הן בשל נסיונו האישי והן בשל מומחיותו בנושא האוטיזם ותסמונת דאון. נ.ב. עניתי בצורה עניינית למרות תחושתי שהיה פה נסיון ציני שלך לרמוז שהרב פויירשטיין הוא לא פוסק רציני או שאינו מקצועי. אני רק מקווה שהתחושה מוטעית ואז קבל את התנצלותי....

אלי ו.

New member
כאדם דתי

הסיטואציה של ילד חילוני (גם "רגיל") שמגיע בגיל 13 בפעם הראשונה לתפילה נראית לי מאיימת ובודאי לא נעימה. אני נזכר בהתרגשות שלי בבר מצוה כילד ומתחלחל לחשוב איך מרגיש ילד חילוני שהמקום זר לו רוב המתפללים אינם מוכרים לו, ולא ברור לו מהם קודי ההתנהגות במקום. הייתי מציע לנסות להגיע עם הילד לביהכנ"ס מידי פעם לכמה דקות, שיתרגל למקום ולאוירה. שבו לא רחוק מהדלת כך שתהיה לו אפשרות לצאת החוצה להתאורר ולחזור שוב. (כל הילדים נכנסים ויוצאים, הוא לא יהיה יוצא דופן) עליכם להחליט יחד מה אתם רוצים שהוא יעשה, רק יעלה לתורה ויברך או גם יקרא את ההפטרה. אם גם את ההפטרה, הייתי ממליץ לחפש מורה טוב.

נו, אל תגזים ... ../images/Emo13.gif

זה לא עד כדי כך מאיים, הם מגיעים לשם אחרי שלמדו אצל מורה או הורה והלימוד כלל גם הסברים על קוד ההתנהגות וכו', אפשר גם להסביר אז מה זה כל הקידות והקפיצות בשמונה-עשרה וכוכ'. כל בני המצוה החילוניים שהכרתי - והכרתי המון כי זה הגיל של לקוחותיי - היו נרגשים מאוד מן המעמד שבהחלט נתפס בעינים כמשהו שמחבר אותם עם דורות קודמים והדורות שעוד יאו בעם ישראל. וגם כשעא-בגרות. אבל ההצעה שלך ללכת עם הילד לבית הכנסת כמה פעמים לזמן קצר - היא רעיון טוב מאוד. יצא שלבן שלנו היו 3 בני דדים שחגגו בר מצווה זמן קצר יחסית לפניו וכך הוא יכול היה לראות ולהתרגל ואפילו לשמוע שגם ילדים "רגילים" יכולים לטעות!

רות ש

New member
ללכת על פשרה של בי"כ רפורמי

בבית כנסת כזה גם את וגם בעלך תוכלו לשבת עימו. יש להם גישה מדהימה לילדים עם לקויות בירושליים קיימו לפני שנה או שנתיים טקס למספר ילדים בתיפקוד נ מ ו ך ולפי מה ששמעתי היה מאוד מרגש. בהצלחה רות

למעלה