בר ויסקי

Wine Guy

New member
דן

אנחנו מכירים כבר תקופה, מכבד את הידע שלך, אבל...

אני לא נוהג להכנס לדיונים מהסוג הזה, באופן כללי ובטח שלא בפורומים, מה לעשות, שונא לריב ולהתווכח.

לצערי, הפעם אני חייב להגיב. הדברים שכתבת כאן לא מדוייקים בחלקם ובחלק אחר הם אפילו גובלים בטעויות והכפשות שאני לא מוכן לקבל. אתה מכיר אותי וגם אחרים פה בפורום ויודעים שאני לא מתבטא באופן בוטה בד"כ אבל הדברים שלך כאן לא מקובלים.

כתבתי טקסט ארוך והחלטתי למחוק ולהגיב בקיצור. אם תרצה אשמח לנהל דיון (או שיחה עם כוס וויסקי) מחוץ לפורום, אני לא חושב שהדיון הזה צריך לעניין את כולם.

אז בקיצור:
* התלונה שלך על ברמן נעשתה יום אחרי, אחרי שאני התקשרתי לשאול איך היה לך. עשיתי שיחת הבהרה עם הברמן והחזקתי אותו קצר אחרי זה. מעולם לא פיטרתי אותו ולכן אין סיכוי שאמרתי לך שזה מה שעשיתי. כאמור, אני יודע בדיוק על מי אתה מדבר, הוא מעולם לא היה בשום תפקיד ניהולי בבר. מי שהפך למנהל הבר מאוחר יותר היה גם קרח ובערך באותו הגובה, אולי התבלבלת?
* הבר היה שקט רוב הזמן. פעם בחודש הייתה מסיבה. זה לא היה ערב שמיועד לאנשים כמוך. אגב, אלו היו הלילות הכי רווחיים, את הלילות השקטים עשינו בשביל הנשמה.
* את הבר מכרנו אחרי 4 שנות פעילות, בהן הרווחנו יפה, בסכום די גבוה, מכיוון ששותף שלי עבר לאיטליה ללמוד ייננות ואני חזרתי ללימודים.
* כמה דברים שכתבת שקריים, מבזים ואני חושב שראוי שתתנצל על כתיבתם כאן:
א. כתבת שהשרות היה זוועה וגרוע (ציטוטים שלך) ושזה מה שהוביל לסגירה של הבר - זה שקר גס ויש אלפי אנשים בארץ שיעידו.
ב. כתבת שהמקום התנהל כמו בית תמחוי לסטודנטים - לא יודע איך אתה מגיע למסקנות כאלה - הבר נחשב לאחד היוקרתיים והיותר יקרים בירושלים. לדוגמה,
היינו היחידים שהציעו בירות מעולות שמחירן עבר את ה 30 ש"ח באותה תקופה (פשוט מכיוון שלא מכרו כאלה בירות בירושלים ואם כן אז רק בכוס של שליש כדי שזה לא ישמע יקר: סן ברנרדוס כריסמס, סמיקלאוס מחבית, מרדסו, קוואק וכו'...)
ג. השתמע מהכתיבה שלך כאילו אבא נתן לי 200,000 שקל לשרוף, לא יודע מי זה אבא שלך וזה לא ענייני, בדיוק כמו שאבא שלי הוא לא עניינך. עבדתי קשה מאוד בשביל הכסף שלי, החלטתי לנסות ולהקים מיזם: מרכז הדרכה ליין ובר. הצלחתי ברמה מסויימת, לא הצלחתי בדברים אחרים, העיקר ניסיתי. ניסיתי ליצור מקום שמציע מבחר גדול של יין, בירה, וויסקי וקוקטיילים. מקום שמציע גם ידע, סדנאות וערך מוסף. ניסיתי לקדם את ירושלים. אני גם חושב, בצניעות, שבחלק מהדברים הצלחתי לא רע (לא סתם הבר נבחר לבר הבירה הטוב בירושלים וגם בר היין הטוב בירושלים). הגישה השלילית שלך כאן לדעתי לא ראויה.

אוהב לקבל פידבקים ולנסות ולשפר - לא מקובלת עלי השמצה פומבית ושיקרית כזו!
 
עומד מאחורי הדברים שכתבתי

1. התלוננתי בפנייך מיד ואמרת שתפטר אותו. אני זוכר את זה וחבר שלי זוכר את זה. ראינו אותו לאחר מכן עומד בבר ומחלק הוראות (בזמן שאתה והשותפים שלך לא הייתם במקום) ואין סיכוי שהתבלבלנו. אגב, שיחת הבהרה עם ברמן שמשתכר בזמן משמרת, יוצא מהבר, מטריד לקוחות ומאיים על אחרים? גישה מעניינת.

2. הזמנת אותנו לפסטיבל הוויסקי. לא סביר שהייתי מגיע לערב שקט שלא מיועד לאנשים כמוני סתם כך.

3. לא יודע מאיפה להתחיל לענות על עניין הרווח היפה.

4. השירות שאני קיבלתי היה מזלזל, פוגעני ואלים.

5. אני מכיר לא מעט סטודנטים שהגיעו לבר בכדי לאכול מנות ב-9 ש"ח וכו'.

6. לא מכיר את אבא שלך ולא יודע מאיפה הגיע הכסף. לא רמזתי לגבייך, אלא התייחסתי לתופעה.

כתבת שאין חינוך לתרבות שתייה וכו'. אני טוען שהבעיה היא במקומות כמו הבר שלך, הנורמה ג'ין וכו'. שמים בקבוקים על מדפים יפים וזהו.
 

Wine Guy

New member
דן

אתה ממשיך באותו קו פוגעני ומתנצח. מאוד לא נעים לי הדיון הזה כאן ואם לא הייתי מרגיש שיש עוד אנשים שעלולים להשתכנע שמה שכתבת נכון, באמת שלא הייתי מגיב.
1. בחיים לא הייתי מבטיח ללקוח, לא משנה מי הוא, שאפטר ברמן בגלל תלונה שלו. זו תגובה לא ראויה בעיניי. לא ראוי להחליט לפטר אדם, על סמך תלונה של אדם אחר, מבלי לברר את העניין. ביררתי את העניין ולא, לא סמכתי אך ורק על המילה שלך, יש לי כבוד גם לאנשים שעובדים עבורי מספר שנים ולכן ערכתי בירור עם הברמן. לא יאה לך? אתה מתנהל אחרת ומפטר עובדים על סמך תלונות של לקוחות - שיבושם לך. אני חושב שזה לא ראוי. לא יודע איך הגעת למסקנה שאותו ברמן מונה להיות המנהל של המקום, אם הגעת שוב והיה נדמה לך שאתה רואה את אותו אדם ושהוא מחלק הוראות ומשם הגעת למסקנה שהוא מנהל את הבר - באמת שתהיה בריא - לא יודע איך אתה מגיע למסקנות שלך. מצד שני, אני מציע שתבדוק את עצמך היטב לפני שאתה קובע שאני התחייבתי לפטר ברמן שלי ואח"כ מיניתי אותו למנהל בר. מקווה שברור לך שאין רחוק מהאמת מזה ושמה שכתבת כאן פוגעני, שקרי, לא מבוסס ולא מקובל.
2. הזמנתי אותך לאירוע שהתקיים במשך חודש שלם. מתוכו, בערב אחד הייתה מסיבה. כנראה, לפי הדברים שכתבת, הגעת ספציפית לאותו הערב. כפי שכתבתי, זה לא ערב שמיועד לאנשים כמוך וחבל לי שהגעת לאותו הערב של המסיבה.
3. מאיפה אתה חושב שאתה מכיר את העובדות?!?! מאיפה השחצנות להתנסח כמו שהתנסחת?!
4. הסתכסכת עם ברמן אחד, שבכלל לא היה במשמרת. משם הסקת שכל ההתנהלות של הבר היא זוועתית וגרועה - אני חושב שהביקורת שלך לא רצינית.
5. שוב אתה מביא חצאי אמיתות, מנסח את זה בדרך שבא לך ומנסה להוציא את המקום כ"בית תמחוי לסטודנטים". העובדות, אם נדייק, היו שעשינו פעילות שיווקית במטרה ליצור פעילות בשעות אחר הצהריים ביום שבת. לכן ניסינו את הקונספט של "אפרטיבו" במסגרתו שילמת 9 ש"ח עבור אוכל בנוסף למחיר השתיה. הקונספט לצערי לא עבד אבל מכאן לבוא ולקרוא לנו בית תמחוי - המרחק גדול - והניסוח שלך גובל בלשון הרע.
6. לא נותר אלא להבין את התיחסותך אלי באופן אישי אחרי יתר ההתיחסויות האישיות אלי - תפסיק להתמם, ההתנסחויות שלך פוגעניות ולא ראויות!

לגבי מה שכתבת לסיום:
לכבוד הוא לי להכלל בקטגוריה אחת עם הנורמה ג'ין. אני חושב שגם הנורמה ג'ין, גם המיה בר ז"ל וגם אחרים עשו ועושים ככל שביכולתם כדי לקדם את תרבות השתיה פה בארץ. נכון, קורה לעיתים שברמן הוגה את שם המזקקה לא במבטא הראוי או שוגה בנושאים אחרים. מה לעשות דן, כשמנסים אז גם טועים. ישנם מספר ברים בארץ שמנסים לפתח את תרבות השתיה כאן בארץ. לא מספיק איכותי לרמתך המתנשאת, שב בבית ותשתה עם חבריך. השמצות כמו שכתבת כאן, לא ראויות לדעתי ועושות בדיוק ההיפך ממה שאתה מתימר לעשות - פוגעות בתרבות השתיה, מרתיעות את משתתפי הפורום מלנסות ולקדם את התרבות ויוצרות לכולנו שם רע - בבקשה הפסק עם התנסחויות אלו!
 
התגובה שלך מחדדת את הביקורת שלי

(שאיננה אישית, אגב, אבל אתה בוחר לקחת אותה למקומות אישיים בכדי שתוכל להיעלב ולנטרל אותה במקום לענות עליה).

יש בארץ גישה של "עצם זה שאני טורח לאפשר לך לשתות אצלי זה משהו שצריך להתפעל ממנו" וזו בערך הגישה שעולה ממה שכתבת. מבחינתך, מי שמעביר ביקורת - שלא יבוא. וזה בדיוק מה שקרה (בוא נאמר שאם שאלו אותי איפה שותים בירושלים לא אמרתי שלא בבר שלך, אלא פשוט הכוונתי למקומות אחרים. אולי אתה חושב שזה טוב לבר שלך, כי אני וחבריי מתנשאים וכו', אבל בסופו של דבר ברים אחרים הרוויחו לקוחות נאמנים על חשבון הבר שלך).

תלונה של לקוח היא דבר קדוש בעיניי. אני זוכר שאמרת לי בפירוש שזו לא הפעם הראשונה שאתה מקבל תלונות כאלה על הברמן ההוא, וכששמעתי את המשפט הזה החלטתי להדיר את רגליי מהבר שלך. המסקנה שלי הייתה שאתה מזלזל בלקוחות שלך ונותן להם שירות גרוע בכוונה ובידיעה. אתה יכול להתלונן עד מחר אבל העובדות לא ישתנו (ויש לפחות ארבעה אנשים בפורום הזה שיודעים על מה אני מדבר). לא "הסתכסכתי" עם הברמן שלך, מכיוון שאני לא נוהג להסתכסך עם אנשים שנותנים לי שירות - אני פשוט מעביר את הכסף שלי למקום אחר ומאחל למקום הקודם בהצלחה (ואני מבין שאתה ממשיך בקו של "הצלחנו", בסדר).

אוי ואבוי... מישהו העיז לספר חוויה אישית על הבר שלך ולומר שהוא לא היה מי יודע מה. מסקנה: הוא פוגע בתרבות השתייה, מרתיע את משתתפי הפורום מלנסות ולקדם את התרבות ויוצר לכולנו שם רע. מגוחך.

אני בהחלט מעדיף בר עם שירות טוב ושני בקבוקי ויסקי על בר עם שירות כמו שלך ו-100 בקבוקים (כהגדרתך). למרבה המזל, מצאתי שילוב של השניים ולכן אני יוצא לאמריקן קולוני ונהנה שם מאוד. בהצלחה.
 

Padod

New member
תודה ובשמחה

נעשה מאוד מעניין בשרשור אבל אני חושב שאתמקד דווקא בקשר הזה ואתעלם משאר הדיונים האחרים כי אין דרך אחרת להתרכז פה.

יבוא במזוודה - חוקי גם חוקי אם כי אם אין לך קבלה עבור הפריט אינך זכאי להגיש זאת כזיכוי מס. ליתר דיוק, העניין אינו סביב 'אינו חוקי' מכיוון שאין חוק העוסק ומגדיר את המותר בנושא.
אז ששש
לצערי, אין דרך להסביר את המבחר הקיים באותם מקדשי-וויסקי ישראלים אם לא דרך הדיוטי-פרי וכו'.

אני לא מכיר את התמחור של הוויסקי היום. אני מניח שזה נותן לך גישה למבחר מכובד של סינגל מאלטים, בלנדים, ברבנים וכו'. אבל גם אם תקבע רף מחיר שונה (נגיד 100$ כוויסקי הבסיסי), כל עוד פילוסופיית התמחור שלך היא מינימליסטית זה יוצא יותר משתלם ללקוח. אני לא מגביל את המבחר ל75$ אלא מתייחס ל75$ בתור רף עליון לוויסקי הבית, קובע באמצעותו מחיר אחיד לכל הוויסקי שזולים מ75$ ומתמחר בהתאם את כל הוויסקי היקרים ממנו.

עלויות הקמה - סוגיה בעייתית. אי אפשר באמת להעריך עלויות הקמה מבלי לבחון את הקונספט, המקום הקיים ואנשי המקצוע שיביאו אותך משם לפה. אם ראייתך היא ראייתו של איש עסקים המאמין כי עליו לא רק להרוויח משכורת חודשית נאה, אלא גם להכניס אקסטרא כסף לבנק אני מניח שזה לא פרויקט שפונה אליך. וטוב שכך כי כאלה אנשי עסקים פותחים ברים שמחזיקים מעמד חצי שנה, וכשהרווחים יורדים הם נוטשים. זו גישה, היא עובדת, אנחנו רואים מה היא עושה לתרבות השתיה בארץ.
לעומת זאת, תחת ההשקעה הזו - שתחזיר את עצמה תוך מספר שנים אם תהיה רווחי ומתמיד וכו' - מאפשרת לך למשוך משכורת קבועה (שאינה נחשבת כ'רווח' אלא כהוצאה קבועה מבחינתי), לעשות בדיוק את מה שאתה אוהב תוך שאתה מנופף עם האצבע האמצעית לכל אותם מביני-כל שהיו בטוחים שזה לא יעבוד, בשעות שנוחות לך ואינן מונעות ממך מלעסוק בתחומים אחרים במהלך היום. במדינות קצת פחות לחוצות מזו, מדובר בעסקה מאוד אטרקטיבית.

למה לא עשו את זה עד היום? זה יתייחס גם לכל הסקפטים לאורך הדיון הזה.
שאלה מעניינת. יש לה יותר מתשובה אחת, אז אני אסכם בסיפור אהוב מקובץ סיפורי חלם,
על חלמאי שנתקע עם מכוניתו באמצע המדבר ואזל לו הדלק. "אבוי ואבוי, הנני תקוע בלי דלק, מה אעשה?!"
והנה לו באופק מתגלים אורות של עיר. "אה! אלך אל העיר, אדפוק בדלתותיהם ואבקש שיתנו לי מעט דלק"
בדרכו אל עבר האורות הרהר החלמאי, "אבל מה אעשה, יודעים הם שאני תקוע וחייב דלק כדי להמשיך...לבטח יתקעו לי מחיר אחולבלוע...אבל חייב אני דלק ומה אעשה?"
מגיע החלמאי אל העיר, דופק בדלת הראשונה שמוצא, וכשזו נפתחת אומר החלמאי "לא צריך את הטובות שלכם, ולא צריך את הדלק שלכם"

קל להיות פאסימי, וקל להיות סקפטי אבל אם פסלת את הרעיון לפני שחשבת עליו לפחות 5 דקות - יצאת חלמאי.
 
אני מאוד מסכים איתך בכמה נושאים

הגישה הקיימת היום בישראל בנוגע לברים מתחלקת לשני סוגים עיקריים של יזמים:
1. כרישי עסקים עם אינסטיקטים מפותחים היודעים לזהות הזדמנויות ופותחים בהשקעה גדולה, ברעש ובצלצולים מקומות גרנדיוזיים שנסגרים בתוך מספר שנים מועט, אבל לעיתים ברווח יפה. למעשה, היזמים עוברים למקום אחר תוך כדי שהם מפסיקים לתחזק את המקום הישן ואז פשוט נותנים לו לגווע בזמן שהם מעבירים את הלקוחות למקום החדש. זה עובד בעיקר בתל-אביב.
2. חולמים עם עיניים נוצצות, שמאמינים שאם ייאספו כמה חבר'ה יוכלו לפתוח מקום "משלהם" וכך יהפכו לבעלי בר מצליח ומשגשג. יש וריאציה של "אבא נתן לי 200,000 ש"ח" שנפוצה בעיקר בירושלים. מקומות כאלה מחזיקים מעמד בין חצי שנה לשנתיים-שלוש (לפעמים נסגרים עוד לפני שנפתחו ולפעמים פשוט נעלמים יום אחד).

ההבדל בין שני הסוגים הוא השכלה כלכלית, ניסיון מצטבר של כל הצוות והבנה של המציאות העסקית הרלוונטית. לראשונים יש את הנ"ל ולאחרונים יש במקום זה רצון לצאת עם כוסיות ולשבת מחוץ לבר שלהם עם כוס של בירה ביד.

מה שחסר זה סוג שלישי של יזמים, שחושבים לטווח ארוך ושמעוניינים לתרום לתרבות השתייה בישראל. אני מכיר כמה כאלה, ואפילו התבקשתי פעם או פעמיים לבדוק התכנות של מיזמים בתחום. בוא נאמר שעדיין לא חזרתי עם תשובה חיובית. אני לא תולה את האשם בקהל (או בעצם בהיעדרו), אגב. יש מספיק חובבי ויסקי בכדי לפתוח מקום כמו הנורמה ג'ין אבל עם שירות טוב והבנה טובה של הצוות בתחום שמפרנס אותו.

אני מאמין שאם חמישה חבר'ה פה בפורום יתאגדו ויקבלו מימון רציני של אנשים עם סבלנות, מיזם כזה יכול להצליח (ופה תלוי איך אתה מודד הצלחה). אף אחד שלא היה מיליונר קודם לא יהפוך לכזה, אבל אפשר להתפרנס מזה בכבוד אם עובדים קשה.
 
אני מצטער

אבל התוכנית העסקית הזו איננה מבוססת על מציאות עסקית אמיתית, והיא נראית יותר כמו תרגיל של סטודנט שנה א' בקורס יסודות המימון. גם תחת ההנחות המתירניות ביותר, המספרים הללו לא מייצגים פעילות עסקית אמיתית.

אתה בנאדם רציני, ולא נראה לי שתפתח מחר בר בהתבסס על התוכנית הזו, אבל לצערי יש לא מעט אנשים שאבא נתן להם קצת כסף והם פותחים בר לשנה-שנתיים. מתישהו הם מבינים שיש יותר הוצאות מהכנסות ושזו ההגדרה החשבונית להפסד. אני יכול להצביע לך על לא מעט עסקים להם ייעצתי שהתחילו עם משהו כמו מה שכתבת ושהגיעו לתוצאות דומות, רק עם הסימן מינוס בשורה התחתונה.

עסקים כדאי להשאיר לאנשי עסקים. שירות לאנשים כמוך. חבל לי שלא שוכרים אותך כמומחה בתחום.
 

Padod

New member
אז במקום

שאענה על שאלותיו המעניינות של גל, תן תשובות.
תן תכנית עסקית. או בהיעדר זאת - ואני מודה, איני איש עסקים ובכך אני מתכוון שכשאני פותח עסק אני לא מכוון להכפיל את ממוני אלא רק להרוויח משכורת צנועה במשך העשור הקרוב - תן את המחיר הנמוך ביותר שבר מינימליסטי שמתמקד אך ורק בוויסקי יכול לתמחר כוסית וויסקי ב30 מ"ל.

מבטיח להתייחס לעומק לכל ההערות שהועלו בדיון המרתק הזה - וסוף סוף דיון מרתק בוויסקי שאינו סביב חוזק חבית - כשאהיה פחות שתוי...אחרי הכל, כבר אחרי 8 בערב.
 
הכפלת הון?

בעסקי המסעדנות מדברים על 10 - 15% רווח ממחזור מכירות.
הכפלת הון זה אולי בשוק האפור...
 
דן, אתה בעל עסק, נכון?

תקן אותי אם אני טועה, אבל שכר הדירה הוא קבוע. הוא לא משתנה בהתאם לכמות הטראפיק.
ומשכורות לעובדים צריך לשלם עד ה10 גם אם מסתבר שהחודש הקודם לא היה טוב כמו שחשבת.
וגם הספקים רוצים את הכסף שלהם בסוף. לא מעניין אותם שלא מכרת את כל מה שקנית מהם.
 
אתה לא טועה

שכר דירה הוא הוצאה קבועה שמשלמים לרוב מראש, ושלא נגזרת מכמות המבלים, מגובה ההכנסה וכו'. יש לא מעט הוצאות כאלה, ומשמעותן היא שאתה יכול לא לפתוח דלת לחודש וזה יעלה לך המון כסף. אגב, יש מדינות בעולם בהן אתה משלם ארנונה לפי גובה ההכנסה, כך שממסים יותר עסקים רווחיים ומאפשרים לעסקים בצמיחה להתקיים בכבוד.

משכורות משלמים ויהי מה. אם יש לך חמישה אנשים במשמרת אתה משלם להם את שכרם גם אם היו שני לקוחות וחצי.

הספקים רוצים את הכסף שלהם בהתחלה. הם לא מתים על הרעיון של אספקה ותשלום בעת המכירה, ולכן גובים ממך כסף מראש תמורת הסחורה ומבחינתם אתה יכול לחלק אותה לעניים.

בקיצור, חלק לא קטן מההוצאות נובע מהוצאות קבועות שאתה משלם גם אם לא הכנסת שקל.
 
אם זה היה פייסבוק, הייתי עשה לייק

אני חושב שיש פה בפורום המון כוונות טובות, אבל מעט מאוד נסיון בתור מי שהשם שלו מתנוסס על הצ'ק.
 

Padod

New member
קודם כל

אל תדבר איתי במושגים של מה אנשים אחרים השיגו ומה לא. זה סתם מגביל וזה חלמאי.
אחר כך, אני מכוון למשכורת צנועה. 8-10 אלף לחודש אחרי כל ההוצאות. זה. הכל.
 
יש מציאות מסויימת

אם אתה רוצה להתנתק ממנה, בבקשה. אבל היא כאן והיא לא הולכת לשום מקום.

הנסיון שלי בניהול מסעדנות הוא קטן מאוד, אבל מהמעט. שצברתי וראיתי, עושה רושם שמי שמחזיק מעמד זה מי שמשמשחק עפ"י כללים מסויימים.

10 אלף? אפשר להחזיק משפחה בישראל בצורה מכובדת ב10,000 בחודש?
אולי נטו בפריפריה... אולי.
 

Padod

New member
אז אנחנו לא מסכימים

אם הכללים המסויימים האלה תקפים - איך מישהו מצליח אי פעם לחדש משהו?
 
דווקא רבים מחדשים פה

משך ההתחדשות הממוצא בישראל בתחום המסעדנות הוא שנתיים, כמדומני.
 
למעלה