ברשותכם

תמנה, לפני שנים רבות

ישבתי עם רב שחפץ להחזיר אותי בתשובה. נפגשנו באקראי ושיחתנו נעמה והתארכה. אט אט התהפכו היוצרות ובסוף הערב הוא זכה לעשות תשובה גדולה. הוא היצר מאוד על זה שאינני "ביניהם" כי הייתי יכול להגיע לגדולה. (לטענתו) על זאת השבתי כי בבוקרו של אותו היום הסעתי זונה במכוניתי (לא ידעתי שהיא כזאת בטרם עלתה) בסוף הנסיעה היא אמרה דברים נפלאים מהלב וגילינו יחד את נשמתה הטהורה לפני שנעטפה בהבלי עיסוקה. "אם יש בורא עולם" אמרתי לרב, "אני מניח שהוא רוצה אותי בדיוק היכן שאני כדי שבבוקר אוכל לגעת בנישמתה של הזונה ובערב בזו של רב." הוא חיבק אותי ואמר דברים שמחמת צניעות שאני אונס על עצמי, לא אוכל לומר. ג´ינגית. את מתעקשת לברר מהיכן רכשתי את אשר רכשתי כי את מניחה שהידע הזה יועיל לך (במה בדיוק?) ראי מי מולך, ודברי אל האדם. אל תמחזרי עלי את מה שאת מניחה שאינני יודע. ידיעותייך שאת מחלקת בחפץ לב מלאות חללים בלתי מוטמעים והדבר ניכר בם. אלמלא היית משוכנעת שבידייך הידע וממול הבורות, יתכן שהיית זוכה להתחזקות באמונתך מהשיחה ולא התחזקות בידיעותייך. אינני מכוון אלא בדיוק למקום שאת מבקשת אבל הזהרי. הוא לא בידע העצום שצברת. ההתחזקות באה ממקום אחר. חיים

giingiit

New member
בסדר. מתנצלת ששאלתי

נראה שלא נשאר על מה לדון כי כל שאלה שאני שואלת, אני זוכה לתשובה די מתנשאת. שאלת אותי שאלות אישיות ועניתי לך בלי התנשאות. אם דרכך היא זאת שמביאה אותך להתנשאות כזאת על אחרים אזי מה אגיד לך, תלך אתה בדרכך ואני בדרכי. ובמידה ושאלתי היא זו שגרמה לך לסטות ממידותיך הטובות שאותן אתה מציין בכל הודעה והודעה ושהינך ממעט להראות פה, אזי אני מנצלת ואעשה על כך תשובה. יום נעים תמנה

giingiit

New member
יופי טופי. עכשיו אפשר לנפח בלונים../images/Emo1.gif

שלום כיתה א´

giingiit

New member
אתה אדיוט

סתאאאאאאאם רציתי לראות איך תיפול למלכודת של גסויות אם אתה רוצה לדון ברצינות תודיע לי, אם ברצונך לטמון מוקשים, עשה זאת עם אנשים אחרים או בפורום לילדים ונוער או בפורום מלחמה. לא נראה לי שזה פורום למוקשים ומלכודות ואני לא רואה עצמי כעכבר. לפחות לא בשלב זה. איכזבת

נא לא להשתמש בביטויים כאלה.

אנו מבקשים מציבור הכותבים להשתדל להמנע מביטויים כאלה, אנו מאמינים שאפשר גם בלעדיהם-גם אם זה בצחוק. בתודה וצפיה להבנה. מרכז נטעים.

שלום לחיים שפיר היקר.

שלום לך, ארצה בתחילה לומר תודה על המחמאה ועל פתיחות המחשבה וגילוי הלב העצום שהפגנת במכתבך. צדיקות היא אכן מושג שעלינו לבחון אותו בשתי צורות-הצורה שבה היא מתגלמת בדת עצמה והצורה שבה היא מתגלמת באנשים הדוגלים בדת. יתכן מאוד והתרשמת באופן שלילי מאותו "מחזיר בתשובה" שניסה "לגייס" אותך למחנו. הדת היהודית איננה "מחנה" אלא דת של מחשבה אינטלקטואלית מעשית פתוחה לכל דורש ואינה מקטלגת אנשים בלגיונות כיתתיים. האדם שרוצה להכנס אל נבכי הדת היהודית ולחקור בה מגלה שהדרך להכנס אל דעת היהדות אינה פשוטה כלל וכלל ועל כן עליו לעבור הדרכה מסועפת וישרה. המלצתי היא-ראה את הצדיקות שבדת היהודית ולא בבני אדם,חקור ולמד את שאתה רוצה. ה-"חזון" האפוקליפטי שלך לגבי מלחמת מחנות יכול לקרות אך ורק מעל גלי האתר או בשידורי הטלויזיה מכיוון שהאחוז שבאמת נוקט בעמדות המשודרות הינו זעום כלפי כלל החברה (וזאת אני אומר מכיוון שאני עובד עם שני הצדדים ומתוך הכרות מעמיקה עם שני סוגי הציבור) לרוב ישנם יחסים מצויינים בין שתי הדעות ועל כן השיתוף ביצירה,בעשיה,ובעבודה היום יומית המניבה פירות רבים. וכשתראה ותחקור את הצדיקות שמקרינה הדת היהודית מתוך עצמה כבר תוכל להבדיל בין סוגי בני האדם השונים ולדעת את מיקומך ביחס ליהדות בצורה יותר שלימה בלא התחשבות בגורם שפיטה חיצוני (כמו אותו אדם שלמדת איתו). בברכה. מרכז נטעים

חן חן על התגובה

כדאי לקרוא את תגובתי האחרונה לג´נגית. בעניין צדיקות. ובכן בשבילי היא תכלית הקיום ודי בכך לרמוז כי יחסי למושג הוא עמוק וכנה. "רשע ברשות התורה" הוא המלכודת למי שמחפש ישועה אישית בדרך רוחנית. הבחירה בדרך האמונה אינה יכולה להוביל לצדיקות אם מלכתחילה נבעה משכנוע או משיקולים אישיים. לדאבוני, כל הגורמים המחזירים בתשובה היום, עושים לעצמם חיים קלים בכך שמצביעים על הרווח האישי (שאין חולק עליו) אבל מאחר ואני אינני מחפש זאת כבר בעולם הרוח, מצאתי את המוסדות המחזירים בתשובה כרדודים שטחיים ומשחיתים את רוח היהדות. ספר לי על צדיק גדול וארוץ לכלות את פניו. (ואני מזהה אותם גם ללא החלפת מילים) חיים

שאלה:

שלום,אכןקראתי את שכתבת לג´ינג´ית וארצה לשאול מספר שאלות:. כתבת שצריך לבטל את עצמך בפני תלמיד חכם-ואולם הדבר אינו מדוייק, ברשותך אסביר: התלמיד חכם מייצג מכלול רעיונות ומושגים שכרגע אני כפרט איני מסוגל לבחון את סך ההסתכלויות על אותו דיון או רעיון. התלמיד חכם צריך לכוון את טווח ראיתי ולכן עלי לבחון את דבריו, ובאים דבריו מתיישבים על הדעת ומתקבלים עלי לקבל את דבריו מכיון שהכח הלוגי שלי מחייב מקורח הנתונים שעלי לקבל את דבריו. -------- וברשותך אמשיך: ראיתי שכתבת כך :"האם ייתכן שעולם הדת הוא מרחב שבו, מי שיש לו כושר דיבור וצורך להפעיל אותו, מוצא מרחב ביטוי וקרקע פוריה לביטוי עצמי. האם "ההשתכנעות" שלך לקבל עול האמונה אינה בעצם למען הלגיטימציה של ביטוי הכישורים ". אכן הדת מאפשרת התרחבות הדעת,החושים,והיצירתיות. אך הדת גם הינה מכח החוקים שבה מגבילה (עול מצוות אינו דבר קל כלל וכלל). ולכן צריך להבין את הסינטזה בין חיי רוח יצירתיים לחיי דת פעילים. אני חושב שבעולם נטול חיובים ומצוות הקרקע פוריה אף יותר מכיוון שטווח פעולת האדם רחבה יותר. ---------- אמליץ לך לפנות למקום שאינו מחייב ואינו בבחינת "סמינר או מקום להחזרה בתשובה",אלא מקום פתוח לבחינת הרעיוניות שבדת היהודית. אם תהייה מעוניין צור קשר בדוא"ל:[email protected] מרכז נטעים.

על שאלות

מערכת הדת אינה מייצרת חומר אלא רוח. החומר נאחז בעולמנו באמצעים שאינם מחייבים החזקתו על ידי אדם. (אומנות היא ביטוי להעברת רוח למימד פיסי) בעולם הבנוי על נוכחות פיסית, נאבקת האומנות על מקומה. העולם הפיסי טובל בראיה הישגית חומרית ומכאן חשיבותה של האומנות. עולם התורה היא אומנות שאין לה אחיזה פיסית אלא נמצאת במוחם ורוחם של האוחזים בה. ללא העוסקים בה - תחדל. (אל תתקן אותי - אני מכיר את מדרשי חז"ל שאומרים שתורה קדמה לעולם). אומן גדול אינו מבקש אלא להביע את אהבתו לעולם (ואם תרצה לבוראו) על ידי אומנותו. כל מי שמחפש משמעות אחרת לאומנות מעלה חרס. כל אומן מחפש את הכישורים והכלים להביא את אומנותו לעולם באופן שהעולם יוכל לגעת. יש אומנים גדולים בכל תחום ויש שרלטנים. עיסוק בתורה הוא אומנות המתאימה לחלק קטן מהאוכלוסיה ולכן מילוי עולם התורה בחוזרים בתשובה בקצב שבו אתם הולכים, ימלא את עולמנו בשרלטנים ונבלים ברשות התורה. את דרך האומנות שלי מצאתי ותודה לאל אני זוכה לעשות תשובה כמעט כל יום בדרכי שלי. אינני מבקש לעצמי מאומה. אלא לסביבתי (כי לא נעים לחיות במקום שאינו מדיף ריח נעים.) לא הצטופפות היסטרית בבתי המדרש תביא גאולה, אלא הוצאת הרוח החוצה. ואת זה אתם עדיין לא יודעים לעשות.

חי אדר

New member
לחיים, שפיר קאמרת

אני מאוד מבין את נקודה שאתה מצייו. ובמובנים רבים על זאת אני מיצר. ונקודה זו שציינתה באות לביטוי רב בהודעותיי

חי אדר

New member
חיים שפיר

התכוונתי להודעתך ברשותכם. ולגבי כוונתי. בארמית שפיר קאמרת פירושו יפה אמרתה.

למעלה