ברקים

• פותח הנושא Boxy
  • פורסם בתאריך

Boxy

New member
ברקים

חבר´ה..תגידו... כדאי ללכת לברקים? מי שלא יודע, זה פרוייקט שבו מקבלים תואר שני בהנדסת מכונות.. ובכלל כדאי ללכת להנדסת מכונות? יש לזה ביקוש בשוק? מה אפשר לעשות עם זה הלאה??? תודה מראש...

פגז compot

New member
כדאי, אבל יש קץ´

קודם כל, תבין שלא מדובר בתואר שני, אלא בהשלמת כל הקורסים של התואר השני בארבע שני. כלומר, אתה תצטרך להשלים תזה במהלך השירות הצבאי, וזה כמובן החלק הכי קשה בתואר השני. אגב, אני מניח שאתה עולה עכשיו ליב´, כי אחרת כבר היית יודע לאן אתה הולך. במקרה הזה, באמצע שנה הבאה יערך בטכניון יום פתוח לסטודנטים, ותוכל לנסוע לשם ולהתרשם מהפקולטה להנדסת מכונות, שהיא אחת הגדולות בטכניון. אם תאהב - לך ללמוד את זה, אם לא - לא. תמיד תהיה עבודה למהנדסי מכונות, אבל אל תצפה לשכר של עשרות אלפי שקלים בחודש, לפחות לא בהתחלה. ברור שככל שתהיה מנוסה ומוכשר יותר, אנשים ירצו שתעבוד אצלם וישלמו בהתאם.

Boxy

New member
אני בפרשת דרכים...

אני כבר סיימתי את ביה"ס... למען האמת התקבלתי כבר להנדסת מכונות בטכניון... אבל אני לא יודע אם אני באמת רוצה את זה. מבין? השאלה היא האם למקצוע יש עתיד? ולאן אני אוכל להתפתח ולהתברג בעתיד... מה זאת התזה הזאת? והאם הלימודים במסגרת ברקים הם פחות איכותיים בעקבות הלימודים לתואר השני ישר... כפי שאתה רואה אני מאוד מבולבל... תודה בכל זאת!

פגז compot

New member
תראה

בסה"כ אני במצב דומה לשלך, ואני בטוח שאתה יודע יותר טוב ממני מה זה הנדסת מכונות, ומה אפשר לעשות עם זה. להנדסת מכונות בוודאי ובוודאי שיש עתיד, ואם תהיה מהנדס מכונות מוצלח תמצא תעסוקה בקלות (!!!!), כי תמיד היה, יש ותמיד יהיה ביקוש למהנדסי מכונות (בניגוד למהנדסי אוירונאוטיקה למשל שפעמים רבות מתקשים למצוא עבודה בארץ, ונאלצים לחפש בחו"ל, או לחלופין לא לעסוק ממש בהנדסת אוירונאוטיקה, אלא להתגמש ולעבור להנדסת מכונות). תוכל להתברג באלף ואחד מקומות - תעשיות צבאיות (ייצור ותכנון טנקים, כלי נשק קלים, מערכות במטוסים וכו´ וכו´), בתעשיית הרכב (מנועים למשל), בתעשיות רפואיות (שמעתי על כל מיני מכשירים שמתכננים ובונים מהנדסי מכונות), ובעצם כמעט בכל מקום - ובקיצור אל תדאג לתעסוקה. אגב, מומלץ מאוד שתפתח היום לוח דרושים שמתפרסם בידיעות או במעריב ותבדוק הצעות עבודה למהנדסי חשמל. אני מניח שהלימודים לא פחות איכותיים, אבל מוותרים על קורס-שניים. זה כנראה דומה לפסגות, שם עקב הוספת התואר בפיסיקה (או יותר נכון, התואר בהנדסת חשמל) מוותרים לך על מעבדה עם פרוייקט בפיסיקה (כי ממילא אתה עושה פרוייקט בחשמל), וכן על קורס אחד בכימיה. כלומר, מתגמשים קצת, ומקבלים עוד תואר. אגב, חשוב שתדע שיתכן ואתה מפסיד בחירה עקב הוספת התואר השני. שוב, במקרה שלי (חשמל-פיסיקה) אני נאלץ לוותר על בחירה של מרבית מ - 14(נדמה לי) ההתמחויות שמוצעות לתלמידי חשמל בטכניון, ויש לי אפשרות לבחור רק מספר מוגבל ומצומצם של התמחויות. ככה שמראש אני מגביל את עצמי להתעסק באלקטרוניקה פיסיקלית (למשל), ולא תהיה לי הזדמנות לבחור תכנון מעגלי VLSI (לא יודע מה זה, כרגע, אבל אני יודע שלא אוכל לבחור את זה). אתה צריך לבדוק אם גם תוכנית ברקים אוכפת עליך הגבלות כלשהן. תזה = עבוד מחקר, שאתה עורך בשיתוף עם דוקטור או פרופסור, כאשר הוא מנחה אותך. קח בחשבון לפחות שנה עד להשלמת התזה, ובערך 100 - 150 עמ´. כלומר את התואר השני תסיים לכל הפחות שנה לאחר הגיוס. ולבסוף, אם אתה לא יודע אם אתה רוצה את זה אל תלך לזה. אתה פשוט תבזבז הרבה מאוד זמן, ועוד יותר הרבה כסף, אם תגלה מאוחר מדי שאתה לא אוהב הנדסת מכונות, ויתכן אפילו שתאלץ להיתקע עם מקצוע שאתה לא אוהב לכל החיים. ולכן, אם יש לך אפשרות, אתה חייב לנסות לדבר עם מהנדס מכונות, או עם מישהו בפורום שלומד את זה בשנה מאוחרת, ולהתייעץ איתו - אחרת אתה לוקח סיכון גדול מידי לטעמי, ואתה יכול עוד להתחרט עליו (או שלא).

Boxy

New member
קודם כל תודה!

תודה על שלא התעצלת וענית לי על מרבית השאלות! סתכל, אני רוצה להיות מהנדס וזה בטוח! אני רוצה לעסוק במחקר ופיתוח ולהשתלב בעבודה מעניינת (ומשתלמת!) והספק היחיד שיש לי לעכשיו זה האם יש למהנדס מכונות נתיב סלול להייטק? כך שאני לא יודע אם אני רוצה את זה רק מהסיבה הנ"ל... ובעקבות להצעתך: האם יש מישהו בפורום שלומד או למד הנדסת מכונות ויכול לספק לי פרספקטיבה אחרת? אודה מאוד אם כן...

פגז compot

New member
איך אתה מגדיר היי-טק?

כמו שאמרתי, אם תפתח מודעות דרושים תוכל לראות בדיוק מיהן החברות שמחפשות מהנדסי מכונות (ושוב, יש הרבה כאלה). אתה גם יכול להיכנס לאתרי האינטרנט של חלק מהחברות ולראות בגדול מה הם עושות ואיזה מוצרים הן מתכננות. ובקשר להיי-טק, זה תלוי איך אתה מגדיר את זה. ושוב, כאנלוגיה להנדסת חשמל - מהנדס חשמל יכול לעסוק בתכנון מערכות חשמל לצוללות של צה"ל(עבודה מעניית, אבל לא היית חושב שהיא נופל לקטגוריית ה"היי-טק"), והוא יכול גם לתכנן מעבדים באינטל (היי-טק לכל הדעות). והנקודה שלי היא, שמהנדס מכונות יכול לתכנן אופניים לחברת RALIGH, ויכול באותה מידה לעסוק בתחום ההי-טק, אין לי מושג איך, אבל אם תשאל מהנדס מכונות הוא בטח ידע, ובטוח שגם יש עיסוקים מובהקים בתחום ההי-טק הפתוחים למהנדסי מכונות. ואם כבר בהיי-טק עסקינן - למה אתה "חייב" לעבוד בהיי-טק, אם אתה מתעניין בהנדסת מכונות אז אני מניח לשמל שהיית רוצה להשתתף בתכנון המרכבה סימן-5, ואם תרוויח יפה, אז מה זה משנה אם אתה עובד בהיי-טק או לא בהיי-טק. חוץ מזה, יכול להיות ששמעת על אחד ממהנדסי המכונות הידועים ביותר בעולם, איזה אמריקאי שהגאדג´ט האחרון שלו הוא המכשיר הממוחשב הזה עם שני גלגלים שאפשר לעמוד עליו והוא "יודע לבד" לאן אתה רוצה לנסוע, וזז במהירות 30 קמ"ש(כמו קורקינט, רק ממוחשב והוא "לומד" את הרוכב). הקיצר, את המכשיר הזה הוא מוכר ב - 3000$ לחתיכה, וכבר מכר לא מעט, ואנליסטים העריכו את החברה שלו ב -100,000,000 דולר. (ואני לא מדבר על התקופה של לפני שנתיים שאז מוכר לימונדה היא מקבל הערכת שווי של חצי מיליון דולר). אותו מהנדס מכונות הוא גם אחד מבעלי הפטנטים על איזה מכשיר שעליו מבוסס הלב המלאכותי הראשון(משאבה מתוחכמת), והכסף נשפך לחשבון הבנק שלו כמו מים.

Boxy

New member
שכנעת אותי!

אני כנראה אלך על זה...שכנעת אותי...זה באמת נשמע די מעניין. אם החיים שלי יהרסו בגלל העצות שלך, אני אמצא אותך...

Hawk17

New member
עוד עצה כדי לדעת מה זה הנדסת מכונות

הי בוקסי(מתחרז עם פוקסי...) תעשה מה שאני עשיתי, זה ישמע מוזר אבל נכון: סע לספרייה של אוניברסיטה כלשהי (ת"א דווקא היתה טובה אני חושב) ופשוט תסכל בספרים של ההנדסה! וגם בעבודות הגמר של סטודנטים מהמקצוע והכי יפה גם כתבי העת הצבעוניים של המהנדסים.( כמובן שכמעט כל החומר הוא באנגלית..) זה מה שאני עשיתי וזה הדבר שהראה לי הכי טוב מכולם מה זה כל הנדסה, כי שם הכל פרוס לך בצורה של מידע, סרטוטים ואף תמונות. ואם תקדיש זמן ותעיין תדע טוב מה זה כל אחד. זה מה שאני עשיתי וזה עזר לי מאוד להבין יותר מה אני רוצה. כמו כן ממולץ לדבר עם בעלי מקצוע מהתחום, זה גם מאוד עוזר. בקשר למכונות: - יש בזה היי -טק ועוד איך! איפה?: מכטרוניקה. שזה לומדים כאן הנדסה מכנית בשילוב עם אלקטרוניקה (וגם מחשבים אני חושב.). דוגמא לתחום הייטקי במכונות? רובוטים, שזה מן הסתם מהנדסי מכונות מתכננים אותם פיזית ואלקטרונית. גם יש אלמנטים של מכניקה הקשרורים גם לאלקטרו אופטקיה ומיקרו-מעגלים, שגם את זה לומדים אלה שבחרו הנדסת מכונות אם הם רוצים. בהצלחה לך שם

Boxy

New member
נץ,תודה על העצה

ועל ההארה... הייתי זקוק ל"פוש" קטןוסיפקתם לי את הסחורה. אשמח לשמוע דעות נוספות!

למעלה