תראה
בסה"כ אני במצב דומה לשלך, ואני בטוח שאתה יודע יותר טוב ממני מה זה הנדסת מכונות, ומה אפשר לעשות עם זה. להנדסת מכונות בוודאי ובוודאי שיש עתיד, ואם תהיה מהנדס מכונות מוצלח תמצא תעסוקה בקלות (!!!!), כי תמיד היה, יש ותמיד יהיה ביקוש למהנדסי מכונות (בניגוד למהנדסי אוירונאוטיקה למשל שפעמים רבות מתקשים למצוא עבודה בארץ, ונאלצים לחפש בחו"ל, או לחלופין לא לעסוק ממש בהנדסת אוירונאוטיקה, אלא להתגמש ולעבור להנדסת מכונות). תוכל להתברג באלף ואחד מקומות - תעשיות צבאיות (ייצור ותכנון טנקים, כלי נשק קלים, מערכות במטוסים וכו´ וכו´), בתעשיית הרכב (מנועים למשל), בתעשיות רפואיות (שמעתי על כל מיני מכשירים שמתכננים ובונים מהנדסי מכונות), ובעצם כמעט בכל מקום - ובקיצור אל תדאג לתעסוקה. אגב, מומלץ מאוד שתפתח היום לוח דרושים שמתפרסם בידיעות או במעריב ותבדוק הצעות עבודה למהנדסי חשמל. אני מניח שהלימודים לא פחות איכותיים, אבל מוותרים על קורס-שניים. זה כנראה דומה לפסגות, שם עקב הוספת התואר בפיסיקה (או יותר נכון, התואר בהנדסת חשמל) מוותרים לך על מעבדה עם פרוייקט בפיסיקה (כי ממילא אתה עושה פרוייקט בחשמל), וכן על קורס אחד בכימיה. כלומר, מתגמשים קצת, ומקבלים עוד תואר. אגב, חשוב שתדע שיתכן ואתה מפסיד בחירה עקב הוספת התואר השני. שוב, במקרה שלי (חשמל-פיסיקה) אני נאלץ לוותר על בחירה של מרבית מ - 14(נדמה לי) ההתמחויות שמוצעות לתלמידי חשמל בטכניון, ויש לי אפשרות לבחור רק מספר מוגבל ומצומצם של התמחויות. ככה שמראש אני מגביל את עצמי להתעסק באלקטרוניקה פיסיקלית (למשל), ולא תהיה לי הזדמנות לבחור תכנון מעגלי VLSI (לא יודע מה זה, כרגע, אבל אני יודע שלא אוכל לבחור את זה). אתה צריך לבדוק אם גם תוכנית ברקים אוכפת עליך הגבלות כלשהן. תזה = עבוד מחקר, שאתה עורך בשיתוף עם דוקטור או פרופסור, כאשר הוא מנחה אותך. קח בחשבון לפחות שנה עד להשלמת התזה, ובערך 100 - 150 עמ´. כלומר את התואר השני תסיים לכל הפחות שנה לאחר הגיוס. ולבסוף, אם אתה לא יודע אם אתה רוצה את זה אל תלך לזה. אתה פשוט תבזבז הרבה מאוד זמן, ועוד יותר הרבה כסף, אם תגלה מאוחר מדי שאתה לא אוהב הנדסת מכונות, ויתכן אפילו שתאלץ להיתקע עם מקצוע שאתה לא אוהב לכל החיים. ולכן, אם יש לך אפשרות, אתה חייב לנסות לדבר עם מהנדס מכונות, או עם מישהו בפורום שלומד את זה בשנה מאוחרת, ולהתייעץ איתו - אחרת אתה לוקח סיכון גדול מידי לטעמי, ואתה יכול עוד להתחרט עליו (או שלא).