ברצינות!

ברצינות!

כמו שכבר שמתי
הרבה מכם (כולל אותי) רוצים להיות רופאים/אחיות/פרמדיקים/מש´ו דומה בתחום הרפואה שזה מוביל אותי לכמה שאלות,
מה אתם רוצים להיות בתחום (אם בכלל)?
אם רופאים/אחיות אז באיזו מחלקה?
האם אי.אר גרמה לכם לרצות להיות רופאים או שהרצון להיות רופאים גרם לכם לאהוב אי.אר?
מה אתם מתכוונים לעשות כדי להגשים את זה? (כמו להתנדב במד"א לבחור מגמות מתאימות בתיכון...)
למה אני שואלת את זה?

התשובה שלי:

אני רוצה להיות רופאת ילדים! אי.אר די השפיעה אבל זו לא הסיבה העיקרית, ובטח שאני יותר אוהבת אי.אר בגלל הקטעים מלאי הדם שבה (אם היו יותר...) אני בכיתה ט´ ואני עוד לא בוחרת מגמות ואני עוד לא יכולה להתנב (שנה הבאה...) אבל השנה אני הולכת ל"פרחי רפואה" (בתקווה שכן ירשמו לפחות 25 ילדים) וחוצמזה אין לי מושג למה אני שואלת את זה!

סולסיטה

New member
ושלי:

אם וכאשר, אז רופאה.
אני יודעת בעיקר מה לא (גניקולוגיה!!!, שיניים).
רק בגלל ER, ולכן אני גם בכלל בכלל בכלל לא סגורה על זה.
אני לומדת במגמה ריאלית, זו הקדמה די בסדר לעניין... מעבר לזה אני אמשיך לראות ER! :) (רק שתדעו, שמעבר לצחוק שבעניין, אני למשל למדתי כמה דברים בסיסיים ברפואת חירום מהסדרה, ואפילו אבחנתי בסדרה פעמיים לוקמיה ופעם אחת סרטן בריאות- מצילומים ובדיקות דם).
מאיפה לי?
לאב יו אול!

~*~gaL

New member
שלי:

רופאה
אמרג´נסי רום :))
את זה אני לא ממש זוכרת. אני יודעת שאי. אר. גרמה לי לרצות להיות רופאה של אנשים, כי כשהייתי קטנה רציתי להיות וטרינרית.. העניין הוא שאני לא חושבת שהתחלתי לצפות בסדרה בגלל שרציתי להיות וטרינרית, פשוט יום אחד ישבתי מול הטלוויזיה - והנה היא הייתה.
אז כמו שיודעים פה כבר, עברתי את הקורס במד"א, ואני מתכוונת לקחת מגמת ביולוגיה בשנה הבאה (אנחנו בוחרים את המגמות שלנו ביא´, אנחנו ביצפר מוזר)
כדי לחקור על חברי הפורום ולנסות לדעת עליהם כמה שיותר פרטים, אפילו את הקטנים ביותר, למען המטרה שלך להשתלט על העולם! הא! או שפשוט.. את רצית לפתוח נושא מעניין?

סולסיטה

New member
גל! ../images/Emo18.gif

דבר ראשון- דווקא הרבה בתי-ספר בוחרים מגמה בי"א, גם אצלינו! תרגישי בנוח :) (אולי אנחנו בעצם באותו בי"ס?!
) דבר שני- זהירות!!
מגמת ביולוגיה היא מגמה למשקיענים, יש בה המון חומר ממש לא מעניין (צמחים, למשל) מעבר לחלק קטן ומסויים שמעניין (תורשה וגנים, בעיקר). היא הרבה פעמים דורשת חריש, ויכולה להוציא בן-אדם מדעתו - ע"ע ביוטופ (עבודה, בד"כ משעממת, שבה את צריכה לבוא להמון מפגשים בטיזנבי ולצפות בדברים לא מעניינים. את משקיעה המון זמן, ומיותר לציין שהוא לא עובר בכיף!). אל תטעי ותחשבי שכל החומר מעניין (כי הוא לא!), ושזה מה שיעזור לך להתקבל ללימודי רפואה באוניברסיטה (כי זה לא*). * לגבי האונ´: הם מעוניינים ב: 1. ממוצע ציונים כללי גבוה + פסיכומטרי גבוה/שילוב ציוני עברית-אנגלית-מתמטיקה גבוה 2. בגרות ריאלית עם ציון יפה, כלומר הגברה של כימיה/פיסיקה/ביולוגיה ואם יש לכם עוד אופציות, כמו ביוטכנולוגיה, רובוטיקה (אני לא בטוחה!!!) ועוד כמה מקצועות יחודיים. הבגרות הריאלית הכי קלה וידידותית היא: כימיה. אני הוצאתי ציון סופי 99 ב-3 היח´ שכבר עשיתי, וממש לא התאמצתי! בקושי למדתי, למען האמת- רק לפני מבחן. יש כמובן כאלה שהלך להם יותר קשה- אבל אלוהם הציונים. אל תחפשי לך אתגרים מיותרים שאח"כ תתחרטי עליהם (פיסיקה, למשל), או השקעות מתישות שאין לך ראש אליהן (ביולוגיה, למשל), לכי על הציון הפשוט ביותר להשגה (כימיה!). באחריות.

~*~gaL

New member
סול! ../images/Emo18.gif

(מי יודע? אולי אנחנו באמת באותו בי"ס?!
) אחותי הייתה שם ואמרה לי שלדעתה זה הכי כדאי. היא התחילה בכימיה ויצאה מזה כי היא לא אהבה את זה. כן, הביוטופ באמת לא נשמע משהו, אבל מה לעשות... אני שמחה לשמוע שזה לא יעזור לי להתקבל ללימודי רפואה באוניברסיטה. סוף סוך מישהו אומר לי את זה כמו שצריך :) אז לא משנה איזה מגמה אני לוקחת? יקבלו אותי ללימודי רפואה גם אם אני אקח משהו אחר? (אני שואלת ברצינות..) ניסיתי להתחיל ללמוד תקשורת השנה (צריכים להתחיל את זה בי´) וזה פשוט היה משעמם רצח, אז יצאתי מזה. תראי, אולי אני אלך לכימיה רק כדי לנסות, אבל משום מה נראה לי שזה לא בשבילי, כל האותיות והמספרים האלו.. בעע..

WizMaster

New member
תיקחי את הדברים הכי קלים שיש...

את האוניברסיטה ממש לא מעניין אילו מגמות בחרת, מעניין אותם רק ממוצע בגרותי(+בונסים על מקצועות של 5 יח´) גבוה, ושהפסיכמוטרי שלך הוא מספיק גבוה(720 לפקולטה למדעי הרפואה אם אני לא טועה). שום דבר שלמדת בביצפר לא קשור ללימודים גבוהים! ובקשר לשאלה המקורית, רופא משפטי נשמע לי הכי מעניין.

סולסיטה

New member
אני יכולה רק לומר לך:

1. שיש מקצועות, ביניהם רפואה, שכמו שהסברתי דורשים מקצוע ריאלי - כמו כימיה, פיסיקה, ביולוגיה... ותלכי על זה שתוציאי בו ציון מקסימלי. אני מאמינה (אבל מעולם לא בדקתי) שאת צריכה גם 4-5 יח´ מתמטיקה. כלומר- לגבי ריאלי אני יודעת, ולגבי מתמטיקה מעריכה. 2. כימיה: תראי, גם אותי הפחידו פעם אותיות ומספרים אבל... גיליתי שזה סתם נראה סינית, אבל זה לא באמת, להפך- זה נורא פשוט וסיסטמטי! אני אומרת לך באמת ובתמים שהיה לי קלי קלות, ובירכתי בכל יום על זה שבחרתי במגמה הנכונה (אחת מהבחירות היחידות בחיים שלי שעשיתי כמו שצריך
). אם תבואי בראש טוב, ולא בראש של "אמאלה... כל האותיות והמספרים... אני נכשלת על בטוח!" - תראי שזה נורא פשוט, את צריכה להבין קצת (חומר עם רמת קושי מינימלית) - והכל זורם!! :) אל תפחדי, ואל תושפעי מאחותך (מנסיון, זה רע. אני למשל סופר-ריאלית, ואחותי סופר-הומאנית, והיא הכניסה לי אנטי לאותיות ולמספרים- כמו שציינתי מקודם- אבל אז קלטתי שזה מה שהכי הולך לי!).

~*~gaL

New member
תודה על התשובות, ../images/Emo13.gif

וסול, רגע, תני לי להבין משהו (כי לנו לא הסבירו את הדברים האלו): דורשים ממני ללמוד או פיסיקה או כימיה או ביולוגיה? כלומר אני חייבת לבחור מביניהם? ויכול להיות שאת צודקת.. נראה מה קורה השנה, מה הולך לי יותר טוב.. :)) אה, ווויז, 720?! אווו..

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

אני שאלתי על זה בפורום תיכנון קריירה לפני כמה שבועות, ואמרו לי שהכי מומלץ למי שמעוניין ללמוד רפואה בעתיד, לבחור כימיה ופיזיקה בתיכון

the magic

New member
למה כולם אומרים את זה??

כל מקום שכימיה מוזכר בו, אמרו שזה כדאי... אני באמת אבל באמת לא מבין למה! אני בינתיים בחרתי במגמת פיזיקה, כי אני יודע שאני מאוד ריאלי. אמרו לי שזה קשה בטירוף, רמה של 5 יחידות מתמטיקה (שגם את זה אני עושה) ושלא כדאי בכלללל... לעומת זה באו ואמרו לי ש5 יחידות כימיה זה קלי קלות ובקושי משקיעים. יכול להיות שבגלל שהמורה הכי שנואה עליי היא המורה לכימיה, אבל אני פשוט לא סובל את המקצוע! לא בגלל שהחומר לא מעניין, לא סובל את זה, כ"כ רוצה ששיעורים יתבטלו! אגב, על ביולוגיה אני מוותר כמה שיותר מהר. המקצוע הכי מסריח עלי אדמות.

סולסיטה

New member
תראה:

כולם אומרים את זה, כי זה פשוט נכון! כימיה זה נורא קל (בתור מישהי מהמגמה אני אומרת את זה) ופיזיקה זה יותר קשה, מבחינה עובדתית. אולי לא בהתחלה, אולי אפילו לא לכולם, אבל לרוב המכריע! גם אני מאוד ריאלית, ונפרדתי מהפיזיקה עם 100- אבל העדפתי חיים קלים ומאושרים ולפתח לעצמי את תרבות הפנאי :) ולגל: יסבירו לכם את זה כשיגיע הזמן (עוד חודש-חודשיים). לכל בי"ס יש מדיניות משלו, שהוא מרכיב כדי להוציא לעצמו שם יותר טוב, לתת אופציות לכל סוגי התלמידים, ולהוביל אותם להישגים מירביים. למשל, יש בתי-ספר שמחייבים אותך לבחור ב-2 מוגברים לפחות, כדי שאם תתקלי בקשיים ותרצי לעזוב אחד מהם- תוכלי. או למשל עניין הפיזיקה והכימיה כחובה משותפת- כדי שאלו שהם ריאליים, אבל לא מספיק בשביל פיזיקה- יימלטו דרך הכימיה. הכל שאלה של שיטה, של ביקוש התלמידים (עם למשל ירצו 40 ילדים מהשכבה שלך ללמוד 3 מקצועות ריאלים- יש סיכוי גדול שיפתחו לכם כיתה מיוחדת) ושל האפשרויות של ביה"ס. אם את רוצה פרטים ממש מדוייקים, תפני למי שצריך בביה"ס, או שתכנסי לכיתה שלי...
מאיפה את? ממש מעניין אותי לדעת!
ועכשיו לעצה חשובה: גל, אין לי מושג כמה את מוכנה להשקיע ואיזה יכולות יש לך, אבל לאנשים שרוצים זמן פנוי לעצמם ולהוריד לחץ- מומלץ מאוד שלא לקחת יותר ממקצוע או שניים. המינימום הוא אחד (אבל תלוי מהו סה"כ היח´ הכללי שלך, את צריכה 20), וככל שתבחרי יותר- תצטרכי להשקיע יותר, ולפעמים אנשים ממש מתחרטים על זה. אז תחשבי פעמיים לפני שאת עושה לעצמך חיים קשים, תזכרי שלא משנה איזה ריאלי לקחת וכן משנה הציון (אל תקני שטויות שאנשים אומרים כמו "מסתכלים על כימיה אחרת" או "בשביל רפואה חשוב ביולוגיה". זה בולשיט!!) - ותחשבי אם את מוכנה ומסוגלת להקריב את הזמן שלך לעצמך ולחברים (ול-ER
) בשביל ללמוד. תחשבי על זה טוב מאוד, את עלולה לסבול אם תקבלי החלטות שגויות!!

WizMaster

New member
סליחה, קבלי תיקון...

לפי אוניברסיטת תל אביב, מינימום של 670 בפסיכומטרי(גם דיי מאתגר...)

ע י נ ב 1

New member
לאי ארים לעתיד

כדי ללמוד רפואה צריך ממוצע בגרות מעולה (היתרון במתמטיקה ופיסיקה שמעבר לכך שחייבים ללמוד אותם מורחבים אחרת אי אפשר להתקבל בלי השלמות, הוא שמקדם הבונוס שלהם גבוה מביולוגיה למשל בחישוב הסופי של הממוצע המשוכלל. אני לא יכולה לנקוב לכם במספרים כמה ממוצע צריך או פסיכומטרי כי הנתון הזה משתנה ממוסד למוסד ומשנה לשנה בהתאם להציע מול ביקוש (עד כמה שידוע לי או הולך להבטל) וכן גם עוברים ראיון אישי וכו... בכל אופן אתם עוד צעירים בשביל להחליט אבל לכו על הלימודים שיפתחו בפניכם את הכי הרבה אופציות...אני נשמעת מורתית משהו אני יודעת :) בכל מקרה אם יהיו לכם שאלות אשמח לענות לכם ואפילו לשלוח לכם (ובזה להיפטר סופית) מהעבודת הביוטופ המכוערת שלי שדרך אגב אין לי מושג איך אבל איכשהו כולם מקבלים עליה 100 בסוף

mgirl

New member
ברצינות!

אני רוצה להיות רופאה, אבל לא בטוחה - אולי אני יעבוד במחשבים. אבל אני לוקחת מגמת מחשבים, לא ביולוגיה. אם אני אהיה רופאה, אני אהיה בחדר מיון, או בפנימית. אי.אר גרמה לי לרצות להיות רופאה. היא עושה נפלאות, הסדרה הזו. אני הולכת להתנדב במד"א במסגרת מחויבות אישית בשנה הבאה.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

אני רוצה להיות רופאה
לא יודעת עדיין תחום, סביר להניח רפואה כללית ~~ הרצון להיות רופאה גרם לי לראות ER. אני כנראה עוד חודשיים מתחילה קורס התנדבות במד"א (לא סגור 100%) ואני מרחיבה ביולוגיה פיזיקה וכימיה בתיכון (אני בכיתה מדעית, אז יש שלושה מורחבים
) ואת שואלת את זה, כי ~~ כי ~~~ אמממ ~~ שאלה קשה
שניה אני אבדוק באנציקלופדיה ~~

המממ

New member
אפשר אח"כ לפתוח אי אר משלנו...

אחרי שכולכם תסיימו את לימודי הרפואה שלכם. אני רציתי להיות רופאה עד גיל 5 בערך (עבר לי). עכשיו אני יותר בקטע האומנותי... או שפות וכאלה. מישהו פה חוץ ממני היה במגמת סְפרות? או מגמה הומאנית אחרת? בכל אופן, בכל מה שתבחרו- בהצלחה, וגם בהצלחה במבחנים הרבים שיש לכם בבצפר. יומטוב ושקט שיהיה לנו!

אממ...

אנחנו מתחילים עם המגמות בכיתה י´ ואנחנו בוחרים 2, אפילו זה לא מספיק כי אני רוצה 3, לא בעצם 4, אווווווף! ואצלנו אם בוחרים כימיה/פיסיקה חייבים ללמוד את השני במשך שנה ואז לבחור אחד מהם+מגמה אחרת או את שניהם. ובקיצור מה שאפשר לאחל לכולכם המתלבטים וגם אלו שכבר החליטו בהצלחה! ושמוזי!

Rוית

New member
רק אני תקועה במקצוע "מעניין" כמו

מינהל?!
ובקשר לשאלה הראשית ראשית (אם אתם זוכרים אותה, לפני שזה הפך להיות שירשור בית סיפרי שכזה), אני כמו הילדים הקטנים עוד (מי אמר שאני גדולה?
), אין לי עוד שמץ מה אני רוצה לעשות שאני יהיה גדולה
.. אני יותר בתחום המוזיקה, אבל בארץ הרבה לא יוצא מזה, אז אולי תחום אומנותי אחר, או לעזור לאנשים, אבל לאו-דווקא רופאה..

למעלה