תראה:
כולם אומרים את זה, כי זה פשוט נכון! כימיה זה נורא קל (בתור מישהי מהמגמה אני אומרת את זה) ופיזיקה זה יותר קשה, מבחינה עובדתית. אולי לא בהתחלה, אולי אפילו לא לכולם, אבל לרוב המכריע! גם אני מאוד ריאלית, ונפרדתי מהפיזיקה עם 100- אבל העדפתי חיים קלים ומאושרים ולפתח לעצמי את תרבות הפנאי

ולגל: יסבירו לכם את זה כשיגיע הזמן (עוד חודש-חודשיים). לכל בי"ס יש מדיניות משלו, שהוא מרכיב כדי להוציא לעצמו שם יותר טוב, לתת אופציות לכל סוגי התלמידים, ולהוביל אותם להישגים מירביים. למשל, יש בתי-ספר שמחייבים אותך לבחור ב-2 מוגברים לפחות, כדי שאם תתקלי בקשיים ותרצי לעזוב אחד מהם- תוכלי. או למשל עניין הפיזיקה והכימיה כחובה משותפת- כדי שאלו שהם ריאליים, אבל לא מספיק בשביל פיזיקה- יימלטו דרך הכימיה. הכל שאלה של שיטה, של ביקוש התלמידים (עם למשל ירצו 40 ילדים מהשכבה שלך ללמוד 3 מקצועות ריאלים- יש סיכוי גדול שיפתחו לכם כיתה מיוחדת) ושל האפשרויות של ביה"ס. אם את רוצה פרטים ממש מדוייקים, תפני למי שצריך בביה"ס, או שתכנסי לכיתה שלי...
מאיפה את? ממש מעניין אותי לדעת!
ועכשיו לעצה חשובה: גל, אין לי מושג כמה את מוכנה להשקיע ואיזה יכולות יש לך, אבל לאנשים שרוצים זמן פנוי לעצמם ולהוריד לחץ- מומלץ מאוד שלא לקחת יותר ממקצוע או שניים. המינימום הוא אחד (אבל תלוי מהו סה"כ היח´ הכללי שלך, את צריכה 20), וככל שתבחרי יותר- תצטרכי להשקיע יותר, ולפעמים אנשים ממש מתחרטים על זה. אז תחשבי פעמיים לפני שאת עושה לעצמך חיים קשים, תזכרי שלא משנה איזה ריאלי לקחת וכן משנה הציון (אל תקני שטויות שאנשים אומרים כמו "מסתכלים על כימיה אחרת" או "בשביל רפואה חשוב ביולוגיה". זה בולשיט!!) - ותחשבי אם את מוכנה ומסוגלת להקריב את הזמן שלך לעצמך ולחברים (ול-ER
) בשביל ללמוד. תחשבי על זה טוב מאוד, את עלולה לסבול אם תקבלי החלטות שגויות!!