ברנר ועמל ב'

Lee Jun Fan

New member
ברנר ועמל ב'

שלום, אני בכיתה ט' ומתלבט לאן ללכת - תיכון ברנר או תיכון עמל ב'. הייתי רוצה לדעת כמה דברים לגבי התיכונים הנ"ל: 1. אילו מגמות יש בכל אחד? 2. האם יש בברנר/עמל ב' 7 יח"ל אנגלית (בעצם - 5 יח"ל אנגלית ועוד 2 יח"ל תרגום)? 3. אני יודע שבברנר, ערבית זה מקצוע חובה לכיתות י'... אבל האם כך גם בעמל ב'? 4. אילו קווים מגיעים לעמל ב' (קווים שיש קרוב לחט"ב ברנר), וכמה זמן הליכה מצומת סרקין (משה תבורי) לעמל ב'? ובכללי, איך התיכונים? מה הרמה... מבחינה חברתית וכו'... תודה.

o r t a l i t

New member
היי Lee Jun Fan,

יש לי כמה תשובות שיכולות לעזור לך [אחח אני זוכרת את ימי ההתלבטות שלי] ... 1. בעמל ב' יש 5 מגמות - ביוטכנולוגיה, אלקטרוניקה, טכ"ם [=מחשבים], תקשורת ותעשייה וניהול, כשכל אחד מהם כולל מקצוע עקרי ומקצוע משני [בביוטכנולוגיה למשל זה ביוטכ' וכימיה, בתקשורת זה תקשורת (עיונית+מעשית) ומד"ח (פסיכו-סוציו)], כל אחד 5 יחל [לפעמים זו עבודת גמר, אני יודעת על טכ"ם שיש להם כזו] ובמסגרת שלושת הראשונות יש לך אפשרות לעשות גם 5 יחל פיזיקה [יש כיתת מצטיינים ושם בדכ עושים 5 פיזיקה]. זה בא כ"חבילה" שנבחרת עם ההרשמה שלך לבצפר [למרות שאתה יכול לעבור מגמה אחרי כמה שבועות, אם לא מוצא חן בעיניך]. בברנר יש מגמות כמו בכל ביתספר עיוני : פיזיקה, מחשבים, כימיה, ביולוגיה, תקשורת, היסטוריה, ספרות, תושב"ע, גאוגרפיה, ערבית וכו' [לא מבינה בזה ככ].. ואתה בוחר 2 מקצועות לקראת כיתה יא'. 2. בעמל ב' אין, בברנר גם לא ידוע לי. 3. בעמל ב' לומדים רק את המקצועות ש-צריכים-, לכן ערבית וגאוגרפיה לא נלמדים P: 4. 92 [דן] ו98 [קווים] עוברים בצומת סירקין ומגיעים לעמל ב'. אתה גם תמיד יכול לקחת 166 וללכת ברגל מהקניון לבצפר [סביבות 10 דק' הליכה]. הליכה מצומת סירקין לעמל ב' זו חתיכת הליכה.. בסביבות השלושתרבעי שעה, בהנחה שאתה לא הולך ממש מהר. בכללי אני יכולה להגיד לך רק על עמל ב', שם אני לומדת... אני חושבת שהחברה בעמל ב' איכותית, אני ממש נהנית :] כמו בכל בצפר, יש כמה בעיות פה ושם, כמה מורים מפגרים, אבל פותרים הכל XD בסהכ אתה יכול להגיע ל36 [+-] יחל בתעודת בגרות, כש25 מתוכן מקצועות מורחבים ל5 יחל [אנגלית, מת', 2 מקצועות מגמה ופיזיקה], שזה אולי קצת קשה, אבל משתלם לעתיד וזה P: בהצלחה ! :] [וואי איזו חפירה דפקתי. חסר לך לא לקרא ולהעזר P:]

Lee Jun Fan

New member
תודה רבה!

תודה רבה... זה עזר לי מאוד :). רק משהו קטן לא הבנתי... אמרת שאלקטרוניקה/טכ"ם/ביוטכנולוגיה באים כ"חבילה" עם פיזיקה 5 יח"ל, אז זה חובה ללכת לפיזיקה 5 יח"ל אם אני בוחר באחת המגמות האלה? ואם לא, אז יש גם פיזיקה (לא 5 יח"ל) בנפרד? ושוב, תודה רבה :).

Lee Jun Fan

New member
אוי.. ועוד משהו קטן...

בעמל ב' יש אפשרות לגשת לבגרות בספורט?

o r t a l i t

New member
הממ..

פיזיקה 5 יחל לא חובה בשום מקרה.. ואין את זה בנפרד. האפשרויות שלך הן רק 1 מ5 שציינתי, אם אחד הנושאים מעניין אותך - עמל ב' מיד P:

o r t a l i t

New member
הממ..

פיזיקה 5 יחל לא חובה בשום מקרה.. ואין את זה בנפרד. האפשרויות שלך הן רק 1 מ5 שציינתי, אם אחד הנושאים מעניין אותך - עמל ב' מיד P:

nany12

New member
אמממ אני הייתי בברנר חטיבה

ולמען האמת, אני לא זוכר אפילו שניית התלבטות עמל ב', אם אתה רוצה לצאת בנאדם. בהצלחה!

bft02

New member
אני יכול לענות רק על 2 סעיפים..

3.לא. אין ערבית בכלל. 4.קו 98 ו92 מגיעים הכי קרוב לעמל... והליכה...ממ אם הקצב שלך טוב אז חצי שעה בערך

NYMets Man

New member
את נשמעת כמו בחורה איכותית

עמל ב', ובלי לחשוב פעמיים...

danieli rose

New member
מה שהוא אמר...

חברה מדהימה. פשוט כיף לבוא לבצפר. וחייבים לציין... שהיא די מגוונת.. את יכולה למצוא חברים לא משונה לאיזה קבוצה את שייכת חברתית. ושכחו להגיד שיש גם את קו 96 שעובר בבוקר פעם בחצי שעה ליד חטיבת ברנר, מגיע עד לקניון ומשם זה איזה 5-10 דקות הליכה...:)

MoR ShIrAz

New member
תשובה

עד לפני שנה גם אני הייתי בכתה ט' בחטיבת ברנר, והיתה לי התלבטות קשה בין עמל ב' לתיכון ברנר, כל השנה הייתי בטוח שאני הולך לעמל ב' אבל לקראת סוף השנה הבנתי שברנר זה המקום שלי, הגעתי לתיכון ובואי נאמר שאני מרוצה 100 אחוז, צוות מורים מדהימים, חברים מדהימים [וכל הקטע הזה של הערסים ממש לא נכון] ובתור אחד ששונא ערסים לא יצא לי להתקל באף אחד. יש הרבה דברים כיפיים בברנר כמו הגיחה של כתות י' החדשים, שזה באמת אחת החוויות הגדולות שהיו לי בחיים (ואני רציני). מבחינת רמה, רמה של כל תיכון עיוני, ברנר נחשב בין הטובים גם, המורים -ממש- אחלה, ולגבי ערבית - השנה עשו משהו חדש ושונה מכל שנה, מי שייש לו בתעודה של סוף כתה ט' פחות מ 65 הולך ללמוד ערבית מדוברת (ערבית באותיות עבריות) שזה ממש נחמד, ומי שייש לו מעל 65 הולך ללמוד ערבית ספרותית (אותיות ערביות). השנה גם יש מגמה חדשה - מגמת רדיו, ממש אולפן שידורים אמיתי בבית הספר וזה ממש נחמד.. סה"כ אני ממש ממליץ על ברנר אחלה תיכון ואני מרוצה שבאתי אליו מכל בחינה שהיא :) ואני לא מתחרט שלא הלכתי לעמל ב' (לא שאני נגד הבצפר חס וחלילה הוא גם מצויין אפילו יותר מברנר, אבל השאלה היא מה התחום שאת רוצה הלאה בחיים, הומני או טכנולוגי) בהצלחה לך

nany12

New member
חחחחחחחחח

עזבי אין טעם להגיב...אני רק מחכה לראשון שיעלה על המשפט "ואני לא מתחרט שלא הלכתי לעמל ב' (לא שאני נגד הבצפר חס וחלילה הוא גם מצויין אפילו יותר מברנר" ויבין מה התשובה האמיתית...

NYMets Man

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מיכמיך3

New member
לי הייתה בחירה בין בן גוריון לעמל ב

כל שנה שעברה, כיתה ט', היה לי תקוע בראש שאני הולכת לעמל ב' אבל אח שלי למד שם והוא אמר שהמורים סתם חרא, על הפנים. אני גם לא מצטערת שלא הלכתי לעמל ב', אני מאוד מרוצה מבן גוריון, יש לי אחלה כיתה, אחלה מורים, חוץ ממורה אחת, ללשון. בבן גוריון גם יש מגמת תקשורת-רדיו ויצא לי לדבר עם מישהו שלמד בבן גוריון והמליץ לי על המגמה הזאת. על ברנר אין לי ממש מה להגיד, אני לא לומדת שם. אבל אני בכל זאת ממליצה לך ללכת לברנר, אפילו שאני לא מכירה ת'בצפר. אם אני לא הצטערתי שלא הלכתי לעמל ב' ואם גם מור לא הצטערת שהוא לא הלך לעמל ב' אז תאמין לי שגם אתה לא תתצטער על זה. לך לברנר.

Lee Jun Fan

New member
תודה לכולכם!

תודה לכולכם, כרגע עמל ב' בעדיפות ראשונה. נראה כבר בהמשך אם יהיה שינוי (יש גם ערב הכוון עם היועצת בהמשך החודש, אולי זה יגרום לי לשנות את דעתי..).

למעלה