ברכות מנורווגיה

ycyclop

New member
ערך מוסף

בחוג לבני נוער (ואני משער שחלק מזה תקף גם למבוגרים) היו כמה נקודות של ערך מוסף 1: חשיפה להרבה (7-8) מערכות חוקים שונות במשך השנה מחייבת חשיבה מופשטת יותר בשביל להתאים את עצמך כל פעם למערכת חוקים שונה. 2: לעשות אנליזה עם השחקנים על טקטיקות שונות. להבין צורות חשיבה ודגשים בתנאים שונים. דבר שימושי גם לחיי היום יום. 3: הצגת עמדה. ברוב המשחקים השחקנים צריכים לשכנע מישהו לשתף פעולה בצורה זו או אחרת. בהתחלה יש את ההרגשה של ככל שנצעק חזק יותר, אנחנו צודקים יותר. אם הזמן ניתן ללמד טכניקות של הצגת טיעונים, ללטש את צורת הדיבור ולשפרה. זה דבר בהחלט שימושי בחיים 4: כאשר יש מנחה חיצוני (מנהל החוג) הקבוצה נמנעת מויכוחים על פרטים שונים במשחק, זה משפר את האוירה ומאפשר "זרימה" טובה יותר של המשחקים (אבל זה יתרון מינורי, אולי אצל נערים קצת יותר חשוב, כי הם יכולים להגרר לויכוחים נוקבים על שטויות ולהרוס את המשחק) אני חושב שאילו הם הדגשים העיקריים.

montgomery

New member
תפסיקו לכלך על קטנים!

אני "קטן" לפי סטנדרטים שלכםואף פעם לא נגררתי לויכוח כי כל אדם שבא לשחק בא במטרה שיהיה משחק מאתגר ומהנה ואם בן אדם בא ורוצה לנצח(הסיבה של ויכוחים מסוג זה) פשוט שישאר בבית ויגיד לעצמו ניצחתי ויסגור סיפור! אז בבקשה: תפסיקו לכלך על קטנים

ycyclop

New member
לא חוכמה

כפי שאתה מציג את עצמך, יש לך "רקע" במשחקים ואתה רוצה להינות מהם. אנשים שנחשפים לדברים מסוג זה בפעם הראשונה לא תמיד מבינים שהמטרה זה להינות, והפסד או ניצחון נהפכים לחשובים יותר ולכן טוב שיש פוסק חיצוני. זה קורה יותר פעמים אצל צעירים מאשר מבוגרים , אחת הסיבות היא שאותם צעירים בד"כ נפגשים אחר כך, והאם הוא יצח או הפסיד מקבל משמעות רחבה יותר. אין פה שום כוונה ללכלך כפי שאתה קורא לזה, אלא יותר ציון עובדה

montgomery

New member
אוקיי, אוקיי

הכל נכון בנוגע לציון עובדות אבל אני חייב לנקוט עמדה בפעם האחרונה בנושא... במשחק יש מנצח ומפסידים ואם המשחק מורכב ממפסידים שורצים לנצח אז הם יפסיקו לשחק.... אם המשחק מורכב ממנצח שרצה לנצח הוא ישחק שנית ואז הוא יפסיד(בנקודה מסויימת כולם מפסידים) וגם הוא ייפרוש וזהו ידידי תהליך הסינון הטבעי...

למעלה