ברכות מנורווגיה

האטי

New member
ברכות מנורווגיה

שבתי הבוקר מנורווגיה. הטיול היה מופלא כצפוי ואף כלל מרתוני Starship Catan בבקתות עץ ציוריות בעיירות קטנות ברחבי נורווגיה (בשעות שבהן מרבית הנורווגים כבר ישנים, למרות שבחוץ יש אור יום). תמונה בקרוב! נורווגיה כידוע היא מהארצות היקרות בעולם, ולכן משחקי לוח איכותיים (בגרמנית, אחרת הייתי עלולה להוציא עליהם הון) נמכרים תמורת 500 או 600 שקלים. למעשה, לו הייתי מוכרת בנורווגיה את משחק "שר הטבעות" שלי לאחר שרכשתי אותו, הייתי מרוויחה יותר מ-400 שקל! לא ביקרתי בחנויות מתמחות בתחום, אבל מרבית חנויות הספרים היו מצוידות בשר הטבעות, מתיישבי קטאן וב-Axis & Allies. אני רואה שבזמן שערכתי היכרות מעמיקה עם הפיורדים החמצתי שני מפגשים מוצלחים. אני מניחה שיתקיימו נוספים (גם אני רוצה לשחק מנצ'קין!). וזהו בעצם, רק נכנסתי להגיד שלום ושמחתי לראות את הפורום שוקק חיים.

backdoorslam

New member
../images/Emo176.gif שקיקת חיים!

לצערי הרב יש איזו מן ירידת לחץ מדאיגה.. הדיונים הצטמצמו מאוד, וגם אלו שכן מתקיימים מונעים על ידי מספר זעום של משתתפים. לא יכול להיות שאין עוד חבר'ה שהיו יכולים לתרום ולהנות מהפורום! רוצים לראות תמונות מנורווגיה (כן, אני מדבר בשם כולם)!

ycyclop

New member
פרסום ועוד

א: נסיתי לפרסם את הפורום ע"י שליחת חידות לyes party אבל אני לא יודע אם זה ממש עזר. ב: אני מספר על קיומו של הפורום לכל מי שמתענין (וגם לא) וכך עוד ועוד אנשים שומעים עליו, אני מקווה ששאשר אנשי הפורום גם מספרים וכך נגיע ליותר אנשים ג: זה שאנשים לא עונים לדיונים גם בעיתי, כי מי שנכנס לצפות בפורום לא רואה שיש "פעליות" ולכן לא חוזר. לכן אם אנשים כן יגיבו זה יגרור עוד אנשים.

האטי

New member
מפגש שיווק

אפשר לערוך פגישת סיעור מוחות להעלאת רעיונות לשיווק הפורום ולהעלאת המודעות למשחקי לוח באופן רחב יותר. מה דעתכם?

ycyclop

New member
בשמחה!

רק צריך לקבוע זמן (אולי נחכה שתחזרי מאילת, עוד שבוע לחכות, לא יקרה שום דבר)

כמה רעיונות...

אוקיי אני הגעתי לפורום הזה בגלל הודעה של מערכת תפוז... ומממ כולנו יכולים לשים בחתימה שלנו משהו כזה "גם אותי מכריחים לפרסם את פורום משחקי קופסא 800"

Tali Y

New member
בעיות מרחק?

ראיתי שאתה גר באזור הצפון. איפה במדויק? האם תוכל להגיע למפגש ולהשאר לישון אצל אחד מאיתנו (לנו יש כרגע חדר אורחים ונשמח לארח אותך אצלנו)?

Tali Y

New member
לא הבנתי?!

אבל אתה עדין מוזמן להתארח אצלינו אם הדבר מסתדר לך...

Tali Y

New member
ברוכה הבאה

האמת שחשבנו עליך מספר פעמים, בעיקר מתי את חוזרת... (ומה עם תמונות?) אז יופי שאת כאן, ובמיוחד בשבילך ראיתי שהמפגש נדחה בשבוע. לגבי רעיונות לפירסום, אולי אפשר להקדיש לכך מעט זמן מהמפגש הבא, על מנת שאנשים לא ירגישו מחויבים לכך?

ננסק

New member
ניגוד אינטרסים

כבר חודשים שאני עוסק באותו הדבר, רק עבור משחקי תפקידים. אני יכול להביא כמה מהרעיונות והסודות המקצועיים שאספתי, אבל נשאלת השאלה המוסרית - אם אני מעדיף להשקיע מרץ במשחקי לוח או במשחקי תפקידים? בהמשך לאחד הדיונים הראשונים בפורום ("למה לעזאזל אף אדם ממוצע לא מבין שמשחקי לוח זה דבר טוב"), נעשה ברור שהתרבות הישראלית לא מכירה במשחקים מכל סוג כדרך לגיטימית להעברת הזמן. לכן, חשבתי שצריך לעשות משהו בקנה מידה גדול יותר, פרסום "כלל משחקי שכזה". אחר כך הבנתי שזה רעיון אהבלי למדי, ושחשוב הרבה יותר להתמקד. אם כבר להתמקד, אז עדיף דווקא במשחקי לוח, שקורצים לקהל בוגר הרבה יותר מאשר משחקי התפקידים. אני חושב שהקהל הבוגר הוא קהל היעד האידאלי כרגע. מצד שני, אולי להיפך? ולא לשכוח שאני עוסק במשחקי תפקידים הרבה יותר מאשר במשחקי לוח. בקיצור, אני בדיון עם עצמי. דיסונס קוגנטיבי או וואט-אבר.

montgomery

New member
הקהל הבוגר

אינו דווקא הקהל הרצוי למשחקי לוח אלא הקהל שיותר נחסף למשחקי לוח... אדם בוגר שאין לו יציאה מעולם העסקים ירצה לנסות דברים אחרים ופה יש התפלגות של זרמים: הזרם השקט שהוא אתם הבוגרים שאוהבים לשחק משחקי לוח עם מבוגרים אחרים להעברת הזמן בנינוחות וברוגע. ויש את הזרם השני, שהוא מסיבות יציאות ידה, ידה, ידה. העירים יותר 11-18 רק עכשיו הגיעו לבגרות (מנטלית ולא פיסית) והם מתים לנסות דברים חדשים ופה החברה משחקת תפקיד... מה תעשו? תחפשו משהו חדש שאף אחד לא שמע אליו עם סיכוי גבוה ללגלוג או משהו שכולם עושים וסיכוי גבוה להיות מקובל... לכן לסיכום אם תקחו נער בתחילת דרכו שלא שם על החברה אתם תמצאו בעל ברית לכל החיים.

שיווק

כמלווה את הפורום מרגע לידתו... יתכן שיותר אנשים יוכלו ל"הכנס לעניינים" אם יוצגו רעיונות לצעדים ראשונים במשחקי לוח. שאלתי בעבר לגבי משחקי לוח לילדים והתשובות שקיבלנו עזרו לנו למצוא כיוון ב"התברברות" מינימאלית. לגבי מבוגרים - נראה שהרושם שמתקבל שהפורום מיועד ליודעי ח"ן בלבד ואולי מאמר או התייחסות לאיך מתחילים יאפשר למסוקרנים להצטרף למעגל המשחקים. חוצמזה - האם קיימים חוגים בהם אפשר להכיר משחקים ולמצוא שותפים למשחקי לוח?

ycyclop

New member
מקבל

שני דברים 1: אני לוקח לתשומת ליבי לכתוב מאמר מבוא לשחקן המתחיל/לנחשף לראשונה. 2: אני ניסיתי לפתוח חוג באיזור מגורי, אבל פשוט לא היתה היענות, זה כנראה נראה מוזר מידי להורים לרשום את ילדיהם לחוג משחקי לוח, זה הרי דבר שאתה יכול לעשות לבד בבית, לא צריך חוג. למרות שאני ניסיתי לתת לזה ערך מוסף, לא רק המשחקים

חוגי משחק

התכוונתי בשאלתי לחוגים/מפגשים לבוגרים. מהו, לדעתך, הערך המוסף של חוג מסודר על פני משחק בבית?

למעלה