ברכה

zeevik32

New member
ברכה

שלום לכולם שמי זאב ואני מנהל שותף של פורום גייז דתיים באתר ואללה. רציתי להביע את הערכתי העצומה לכל ההורים. אתם נלחמים על זכות בסיסית של ילדיכם לחיות בכבוד. אתם נלחמים נגד הומופוביה-צורה אחרונה של גזענות שעדיין נחשבת מקובלת משום מה. אתם מפיצים אור של קבלה אהבה וחסד בעולם. על אף שגם לכם מאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאד קשה. מי כמוני יודע. אמא שלי שאלה אותי-אני לא הייתי מעז לפתוח בשיחה. היא יודעת חורקת שיניים תומכת ומתמודדת. לא יודעת איך להגיד לאבא. אשמח לשמוע ייעוץ אפשרי. אבל הכי חשוב היה לי להגיד-נפלא שאתם כאן אוהב אתכם ומאחל שבוע נפלא זאב

Yuval Y

New member
ברוך הבא, ברוך תהיה ../images/Emo140.gif

אני מעכיך אותך על ניהול פורום גייז דתים, ועל עזרתך ותמיכתך. וכמובן, אתה מוערך על עצם היותך
אני מקווה שלך ולהוריך יהיה קל יותר. אתה מוזמן להצטרף לפורום, ואולי עוד יהיה לזה המשך. שבוע נפלא
יובל

babushka

New member
היי זאביק, שלום וברכה גם לך ../images/Emo140.gif

ראשית, הרשה לי למסור את מלוא הערכתי לאמך - שראתה- וזיהתה אצלך , וידעה לשאול אותך לנטייתך.
היות והיא באה לקראתך - ו'פתרה' לך 'חצי בעיה' - (כלומר היא כבר יודעת , אבל אביך עוד לא -) - מוטל עליך עכשיו - לפתור את החצי השני של בעייתך - כלומר - לעזור לה - להביא לידיעתו של אביך , ולדבר בגלוי . אני מאמינה- שזו בעייה מאוד לא פשוטה (במיוחד במגזר הדתי) - אבל אין מה לעשות - לדעתי- חובה לטפל בבעייה אפילו אם הטיפול די כואב. (ומוטב מוקדם מן המאוחר.) מניסיוני האישי - אומר לך - כי הבן שלנו התלבט קשות ונלחם עם עצמו כמה שעות (ואולי יותר ) - במשך אותו ערב - עד שהוא אזר אומץ - ו'הושיב אותנו' (הוריו) - 'על כוס קפה' - ואחרי כמה משפטים סתמיים ... אמר את המילים (שגרמו לנו 'לאבד' כמה דפיקות לב - מבהלה או תחושה אחרת-) "אבא - אמא "- (אולי זה היה בסדר הפוך לא זוכרת) -"בוודאי שמתם כבר לב עד היום - שאני כמעט בן שלושים - ועדיין לא התחתנתי?"... "האם אתם יודעים מדוע?"... - אנחנו לא כל כך יכולנו לענות - לא הכרנו ולא ידענו מעולם לפני כן על העולם הנקרא 'הומו / לסבי ' (אולי ידענו רק כמילים בבדיחה או קללה - אך בוודאי לא כמשהו קרוב השייך לנו). אני מניחה היום כי חווינו את תחושת 'הלם הגילוי' - ואני זוכרת כי זה ליווה אותנו עוד כמה שבועות או יותר אחרי אותו ערב - למרות שאנו המשכנו לתפקד כאילו כרגיל , יצאנו הרבה לטייל- ביקרנו אצל הנכדים - נסענו לחופשה - ותוך כדי זה - דיברנו ביננו - בעלי ואני , ניסינו 'להחליט' אם לספר את 'סוד הגילוי' הלאה במשפחה - תהינו כיצד לעשות זאת - נאלצנו לענות לשאלות 'מה נישמע' - כאילו 'העולם שלנו' הוא ללא שינוי - והכל כמינהגו נוהג... אני חייבת לספר לך זאביק - כי כמה שהתקופה הקשה שעוברים ההורים (לאחר שנודע להם כי בנם /בתם - לא יקימו משפחה 'קונבנציונלית' -- בסופו של דבר , החיים שבים למסלולם , אנחנו שלמים עם עצמינו , למדנו לחיות עם מה שיש , ולאהוב את הבן זוג של הבן (שהיכרנו קצת יוצר מאוחר מזמן שידענו על הבן- למעשה , אנחנו קצת 'לחצנו' על הבן שיכיר לנו את זוגו)- ... מה שאני רוצה להגיד לך זאביק (עם כל 'הנאום' הארוך הזה שלי)- תתחיל אתה- לתכנן - כיצד 'תושיב' אתה את שני הוריך (אפילו שאמך כבר יודעת)- אל תחסוך בהסברים - תאמר להם - שאתה יודע - כי מה שאתה הולך לספר להם - הוא מאוד לא קל - ובוודאי שזה עלול להביא לתקופה של 'עצבות' כמו 'אבל'- אך - למען העתיד- וקבלת העובדה בצורה 'הכי בריאה' שאפשר ..וכמובן שמירת היחסים הטובים במשפחה . מה שלא יהיה - הוריך הם - אתה הבן שלהם - ושום דבר לא יכול לשנות את זה. עוד עיצה לי אליך - (כפי שסיפר לנו הבן שעשה בטרם סיפר לנו-) קרא אתה בעצמך כמה שיותר חומר על הנושא - נסה להעביר להם מהידע שלך - ומה 'שצפוי ' להם בעיקבות הגילוי, ואל תשכח לשבת איתם כמה שצריך- לענות על שאלות ישירות - (גם אם צריך להכין עוד כמה כוסות קפה אחרי כן.
). וטיפ אחרון - אל תשכח למצוא הזדמנות - להודות לאמך שהיא 'זיהתה' אותך וידעה לשאול - . מאחלת לך
ויישר כוח בבושקה- נחמה

sid2

New member
סיד מת ....

שלום לכם , ביום בבוקר הבנו אני ובן זוגי שזה הסוף ...סיד הכלב שלנו כבר שנתיים וחצי ,שלי כבר 12 שנה שהגיע הזמן לסים כץ לסבל הנוראי שלו ממחלת הסרטן .אני בן 33 סיד איתי מתחילת ההתפתחות שלי כאדם מתבגר מי שקיבל אותי לאורך כל הדרך באהבה רבה ובנאמנות ללא גבולות . אני בטוח שהוא היה זה שעזר לי להתמודד עם חיי ולא אחת עזר לי להבין שאם אין אני לו מי לו,אולי כבר היתי מת בלעדיו כי לא פעם נמאס לי מהכל אבל בבוקר הוא היה צריך לצאת החוצה .כאבנו במשך מספר שבועות את כאביו והחלטנו שזהו לא מגיע לו הזמנו את הוטרינר אלינו הביתה הוא שכב על הספה ונירדם כשאנחנו והחיות האחרות עוטפים אותו באהבה . לכל אלו שלבד לכל אלו שביחד הוא היה המרפא שלי הוציא אותי החוצה לפחות 3 פעמים ביום , היה הילד שלי במשך כל השנים האלו וכך ישאר תמיד הילד שלי . תנו אהבה ליצורים הללו הם מחזירים ללא גבולות . הלב שבור . חיבוק גדול מאיתנו לכולכם ובאמת אני מאחל לכולכם לקבל אהבה גם אם זה מכלב או חתול . ההורים שלי לא קבלו אותי כמו שהוא קיבל אותי ולא היו מסוגלים להבין את חיי אבל הוא היה לחלק מהם. זו לא ככ הודעה שקשורה לפורום אבל ... זה חלק ממני. שבוע טוב לכולם וחיבוק גדול .

omadawn

New member
../images/Emo20.gif יהי זכרו ברוך

כמעריץ כלבים מושבע שבילה רוב חייו עם כלבים, אני יכול להבין אותך. תתנחם בכך שהכלב חי חיים ארוכים ומלאי אהבה, כלבים רבים לא זוכים לכך. זכרו של הכלב ישאר עימך לשנים רבות, זו המתנה האמיתית. *חיבוק גדול*

babushka

New member
סיד- משתתפת בצערך .

יחד עם זאת - טוב שסיימתם את סיבלו של הכלב. עכשיו הכלב- ישן רגוע. אתם כמובן לא תשכחו אותו במהרה - כי אי אפשר לשכוח בן-בית אוהב ונאמן כמו כלב. גם לנו היתה כלבה נפלאה שחייתה איתנו כבת בית 16 וחצי שנים ! - וראינו אותה בסיבלה הנורא כחודשיים לפני שלא יכולנו עוד- ונאלצנו 'להרדימה'. - עברו כמה שנים מאז- אך עדיין לא שכחנו אותה. שאו ברכה בבושקה נחמה

sid2

New member
../images/Emo107.gif תודה

תודה רבה לכולכם , אני נישאר סיד .

dotandvir

New member
ברוך הנא

הי זאב, ברוך הבא לפורום. כמשתתף חדש בעצמי (גם בפורום של "גייז דתיים" בוואלה עם כי שם יש לי ניק שונה) אני יוכל להעיד עד כמה הפורום הזה מספק תמיכה ועזרה. אני סיפרתי לשני ההורים שלי בו זמנית אבל זה לא תמיד כל כך פשוט. אני מאחל לך שכל החלטה שתקבל תאפשר לך לחיות בשלווה עם עצמך. אני לא מכיר את אביך ואת מידת האדיקות שלו או עד כמה יהיה לו קשה לקבל את מי שאתה. אין לי שום עצה קלה שתפתור את ההתלבטות. אבל אתה מכיר את מעגלי התמיכה של אביך יותר טוב. אולי תוכל להעזר בדיון הציבורי שנפתח עכשיו בחברה הדתית ולשמוע את דעתו באופן לא ישיר. בהצלחה, דותן

ת ה ל ה

New member
../images/Emo141.gifתודה זאב, מחזיקים אצבעות

אנחנו מנסים כבר זמן מה ליצור קשר גם עם הורים דתיים, [אם הבנתי נכון אתם משפחה דתית? ] על חרדים אני חושבת שאין כרגע מה לדבר.זה קשה מכל הסיבות שאתה בטח יודע. בלי שום קשר לדתיות טוב לשמוע שאמא שלך מקבלת את הענין עם כל הקושי הכרוך בזה. מה דעתך להציע לה לשוחח בטלפון, אולי גם לבוא אלינו לתהל"ה? שם גם תוכל לקבל עצה איך לספר לאבא. היה לנו מקרה דומה של אם שבאה אלינו כמה שנים טובות לפני שהעיזה היא ובנה לספר לאבא. לא שזה מומלץ אבל אני מבינה את הקושי. כמובן שאתה מוזמן גם כן. רשימת אנשי הקשר לפי איזורים נמצאת באתר שלנו. ספר לי מה קורה ובהצלחה. תודה על המלים החמות. אנחנו מנסים לעשות את המירב. דליה

zeevik32

New member
תודה לכולם

תודה ענקית לכל התומכים והתומכות!!! לא קשה לשים לב שזה בעיקר אימהות...
אין אפס,אימא תמיד יודעת לא סתם קיבלתן את התפקיד אגב,אני אישית בעל תשובה,כמו הרבה גייז דתיים והוריי הם חילוניים אך זה לא מפחית כלל מהעצמה שאבא סולד מהעניין. אנחנו מרוסיה וציבור רוסי ברובו מאד מאד הומופובי. במיוחד הגברים. אני כרגע לא מעז לחשוב איך אגלה לאבא. אבל-אבל...זה חוסם אותי בכל הנושא של הקשר. אני חושב שאולי יהיה טוב יותר לסיים תהליכים שלי עם עצמי (אני בטיפול) להגיע להיות עצמאי כלכלית. ואז-זה יהיה בלתי נמנע. הדבר שהכי מלחיץ זה בריאותו הפיזית של אבא-היא רופפת בלאו הכי. שוב-תודה לכולכן,במיוחד לבבושקה נחמה (את מרוסיה במקרה?) אתן מוזמנות לפורום גייז דתיים בואללה-הנה הקישור. http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/index&forum_id=2814&cat_id=510 המון חברה-דתיים כחילוניים-זקוקים לתמיכתכם. וחשוב מאד מאד מאד שתהיה מסגרת תמיכה להורים דתיים באופן נפרד. בעיות שם הרבה יותר קשות וייחודיות תודה עצומה זאב

babushka

New member
לזאביק- לא, אני לא מרוסיה ../images/Emo9.gif

רק הכינוי שלי -אולי .
ובנוסף אני יודעת משפט שלם ברוסית ! " ראבוטה זאקונצ'ילאס ! יא אידו דאמוי , נו ייסט ראבוטה דומה !
) זהו . עד כאן. (אגב:אני גם יודעת את הפירוש- והוא: "העבודה ניגמרה - אני הולכת הביתה- אבל יש עוד עבודה בבית "). ועכשיו אני חוזרת לעיניינינו ברצינות. קודם כל- אני לא עולה חדשה. אני ילידת הארץ. אני אמא לשני בנים ושתי בנות. ואנחנו חילוניים . למה אני מספרת זאת לך? סתם. בכדי לציין שיש לנו בן אחד גיי (כמוך) , והבן האחר - הוא חוזר בתשובה- (גם כמוך ) -אבל הוא (תלמיד ישיבה חרדית). אצלינו במשפחה - אין בעייה עם זה. אנחנו מאוד אוהבים את הילדים שלנו- והילדים ביחסים מצויינים האחד עם השני - ואיתנו - פשוט מתנהגים בכבוד האחד אל השני - כל אחד ומנהגיו ואורח חייו.- אף אחד לא מנסה 'לשנות ' את האחר . (אני דואגת לאוכל עם 'כשרות מתאימה' עבור הבן החרדי- כאשר הוא מגיע הביתה .)- ובקשר לבן הגיי - כולם יודעים כבר- ובן זוגו מגיע יחד עם הבן - חופשי ומקובל. גם כאשר הבן החוזר בתשובה שלנו - עשה את צעדיו הראשונים - אל התשובה - לא עצרנו בעדו ולא הסתכסכנו איתו- (כפי שראינו שקרה אצל הרבה משפחות חילוניות - שאחד או יותר בנים אצלם- חזרו בתשובה.) אינני יודע איך היה אצלך? איך קיבל אביך- אותך - כאשר החלטת 'למרוד' בכללי הבית החילוני שלכם - וליצור לעצמך מסגרת דתית?? האם יש לך עוד אחים? מה הם עושים? האם 'נפגע' אביך - מעצם היותך דתי?? מה אתה חושב?? ובאמת מה יקרה - כאשר 'תנחית' עכשיו עליו גם את היותך גיי?? האם כאחד שהגיע מרוסיה - הוא עלול להפגע יותר? האם אתה גר בבית? האם אתה תלוי כלכלית באביך? אלו שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך - ומאידך - אימך - בעצם כבר יודעת עליך וזה קצת לא 'פייר' שרק היא 'נושאת בנטל הידע 'הכפול' עליך . כלומר- להיות דתי בחברה הרוסית - זה לא כל כך נפוץ. האם אני טועה? שא ברכה בבושקה - נחמה

LeeCooper69

New member
חה חה חה ../images/Emo6.gif

יא טוז'ה פאנימיו רוסקי
ואני גם לא רוסי

למעלה