ברכה לראש השנה

• פותח הנושא Fleur
  • פורסם בתאריך

אור302

New member
ההפך הוא הנכון, עבורי, עד כדי טראומה.

יום ההולדת שלי נופל על פסח. משמע? משמע כילד הייתי מקבל מתנה משולבת: פסח, יום הולדת ואפיקומן. הכול ביחד מתנה אחת. שנים רבות של עבודה מושקעת נדרשו לחינוך מחדש של הסבתות שלי שאין מערבבין שמחה בששון ולכל שמחה המתנה שלה.

d a p h n a

New member
אה, אבל זה היופי...

שמאחר וחנוכה הוא לא באמת חג של מתנות בארץ, אז היו עושים מסיבת חנוכה, וכל הילדים היו מקבלים רק סביבון וקצת מטבעות שוקולד, ואני הייתי מקבלת מתנות יום הולדת.

פעם הבאה

מסתבר, בדיעבד, שהעוגה שכיכבה אצלי בילדות בימי הולדת כי היא נטולת קמח אבל מעולה היא עוגת קריסמס איטלקית שאנחנו אוכלים פה כל שנה. מצחיק.

GeJuFan

New member
אצלי זה מאד מאד משתנה

מבחינת התאריך הלועזי בכל מקרה. למשל בשנה שבה נולדתי בכלל יום העצמאות היה כשבוע לפני היום שנולדתי ול"ג היה כמה ימים אח"כ. וככה זה בד"כ, ותמיד עם התאריך העברי.
השנה עם התאריך הלועזי יצא בין ל"ג בעומר לשבועות, נראה לי הייתה שנה מעוברת, לא?

BigMatilda

New member
אצל אחותי הבחירה היא בין פסח יום הזיכרון, או

או יום השואה... כבר יצא לה להתעורר ביום ההולדת מהצפירה... אוהבת את החנוכה שלי!

d a p h n a

New member
אצלי בגלל שנולדתי בנר ראשון של חנוכה...

המשפחה תמיד חוגגת בתאריך העברי, לא משנה מתי הלועזי יוצא, כך שיום ההולדת שלי תמיד יוצא בחנוכה - ובנוסף יש לי את התאריך הלועזי לחגיגות נוספות.

BigMatilda

New member
יו אנחנו מרגישות זהה לגבי חנוכה!

כולל עניין יום ההולדת!!! בעיני זה תמיד, עוד בארצישרואל, היה החג הכי הכי מוצלח.

22ק ו ס ם

New member
אני רואה בזה משהו תרבותי

זה לא רק חג המולד אלא גם כל חג אחר, חג ההודייה (שאני יודע שהוא לא חג דתי), איסטר וכו'. אם יש אנשים פה בסביבה שחוגגים אותו אז אני אחגוג איתם. אני ביוזמתי לא אשים עץ אשוח בבית שלי אבל אין לי בעייה עם בת הזוג שמה ומקשטת אותו ולהחליף מתנות בחג.

diversity is what you make it

במקביל לעובדה שאנשים כאן מודעים מאד לשונות, יש גם קבלה גדולה של השונות.
אני יכולה לומר שהנסיון שלי מאד שונה (...) משלך - בקבוצת המחקר שלנו יש יהודים (המון...), נוצריה-חילונית שנשואה ליהודי, כמה נוצרים מאמינים, לרבות מורמוני, סינית, טאיוואני, הודי. כולם יודעים מאיפה האחרים באים, ובהתאמה לא ממש ממצמצים כשמישהו מאחל משהו לחג (בין אם זה Merry Christmas ובין אם זה Shana Tova (נא לקרוא במבטא המתבקש
) או Happy Diwali. בעיני זה דווקא נחמד, כשהסטודנטית הסינית מביאה ממתקים (סוג של..) סיניים בראש השנה הסיני, או שמישהו מביא עוגיות כריסמס, או שאני מביאה - כמו השבוע - עוגת דבש ותפוחים לישיבת הקבוצה. זה פותח פתח לשיחות מאד מעניינות ולחשיפה תרבותית שלפעמים מרוב PC הולכים לאיבוד.

ובקיצור, אני יהודיה, אם כי חילונית, אני מספרת למי שאני פוגשת שהשבוע הוא ראש השנה היהודית ומאחלת שנה טובה. מעולם לא נתקלתי בתגובה שלילית - ובינינו, תמיד טוב לקבל איחולים להתחלה של דברים טובים.

d a p h n a

New member
למען הסר ספק

אין לי באופן עקרוני שום בעיה עם זה שאנשים חולקים את החג שלהם עם אנשים אחרים. אני מסכימה איתך שזה מאוד נחמד אם מישהו מביא מאכל מסורתי לחג שלו וכו'.

אבל - זה יותר בעייתי כשמישהו מניח אוטומטית שהחג שלו הוא גם החג שלך, וזה הדבר שבדרך כלל פחות עושים בארה"ב.
סתם לדוגמה, יש מישהי שאני מכירה באנגליה, שידיד שלה אמר לה "נו, אז מה את עושה לחג המולד?" והיא אמרה לו "כלום, אני יהודיה". ואז הוא אמר "כן, אני יודע שאת יהודיה, אבל בכל זאת, את צריכה לעשות משהו בשביל החג, לא? יהיה לך ממש מבאס להיות עם עצמך בחג." ולא משנה מה היא אמרה, הוא לא הצליח לקלוט שעבורה זה לא חג, זה סתם יום רגיל, ושאין לה שום צורך לציין אותו בשום צורה שהיא.

זה אחרת לגמרי מאשר כשמישהו בא אלייך ואומר "הי, מחר חג המולד, בא לך להצטרף אלינו לארוחת החג?"
יש כאן הבדל בין מישהו שמזמין אותך להצטרף לחגיגה שלו (תוך הכרה בכך שזו לא החגיגה שלך), לבין מישהו שמניח אוטומטית שזו החגיגה שלך.

אינספק

אבל אני חייבת להודות שנתקלתי בנטייה הזו להניח שכולם חוגגים חגים נוצריים (אולי באמת משום שהם נתפסים כפחות דתיים ויותר תרבותיים?) גם בארה"ב. פחות במקום בו אנחנו גרים, מאחר ויש כאן אוכלוסיה יהודית גדולה ומאד משמעותית בעיצוב החיים האזרחיים. יותר דווקא במקומות העבודה ובאקדמיה.

d a p h n a

New member
טוב, כרגיל...

כל הכללה שעושים, במיוחד על מקום בגודל של ארה"ב, לא באמת עובדת.

שלייבלה

New member
אני מברכת את המנחים היהודיים שלי

לא בצורה פומפוזית במיוחד, אבל בשבוע לפני החג אני חותמת ב-shana tova, ayelet.
המנחה הישראלי-לשעבר שלי גם עונה בברכה חמה משלו, והמנחה היהודיה-אמריקאית בדר"כ עונה ב-happy new year סמלי.
אני מודה שעד לשרשור הזה, מעולם לא חשבתי שיכולה להיות בעיה עם זה שאני מברכת אותם. זה נראה לי טבעי לגמרי.
אני חותמת כמעט כל מייל בתקופת החגים ב"חג שמח", אז ככה אני כותבת גם להם.

d a p h n a

New member
אני לא חושבת שיש עם זה "בעיה"

אני פשוט לא אוהבת להניח שמי שבצד השני בהכרח חוגג את החגים.

עם המנחה הישראלי שלי, למשל, אנחנו תמיד מברכים זה את זו בחגים, כי אנחנו יודעים איפה אנחנו עומדים.

אגב, כשאני מלמדת, ומגיע חג משמעותי (יהודי או נוצרי או כל חג אחר שאני מודעת אליו), אני לעיתים מסיימת את השיעור במשהו כמו "חג X שמח למי שחוגג אותו, וסופ"ש נעים למי שלא".

אור302

New member
אני מבטל שיעורים בראש השנה ויום כיפור

חוסך הרבה כאב ראש.

d a p h n a

New member
האמת שהתכוונתי לשיעור שלפני החג

לא לשיעור שנופל בזמן החג.

למעלה