ברך

ברך

אני סובלת כבר כחצי שנה + מכאבים בלתי נסבלים בברך. על פניו אין סיבה נראית לעין לכאבים... אמנם הרופאים המאבחנים הם רופאים צבאיים, אבל אף אחד מהם לא הצליח לתת לי הסבר לכאבים האלה שמשתקים אותי עד כדי כך שלפעמים אני פשוט לא מצליחה לקום על רגליי. רופא אחד שלח אותי לפיזיותרפיה, שם לא גילו בעיה מיוחדת, רופא אחד שלח אותי לצילום, גם שם לא מצאו גורם לכאב, רופא אחד פשוט נגע לי בברך וטעם שהכל תקין ורופא אחד ייעץ לי לקחת אקמול נגד התפתחות של דלקת. החלק שמלחיץ הוא שהכאב לא קשור לתנועה, אלא סתם ככה. אני יכולה לפעמים ללכת במהירות ולא להרגיש כמעט כלום, ולפעמים לשכב במיטה ולבכות מכאבים. יש רגעים שאני מרגישה כל פעימת לב כזרם של כאב שמתפשט לי לכל הרגל. אני כבר לא יודעת לאיזה כיוון לפתח את זה, מקור הכאב הוא לא בעצם, מרגיש כאילו הוא בשריר מאחורה, אבל כשזה מגיע לרמות גבוהות של כאב אני מרגישה את זה בעצמות של השוק והירך, קצת בברך עצמה (בעיקר השוק) כבר פניתי לכל סוגי הטיפולים שאני מכירה והומלצו לי, אבל הכאבים רק מחמירים עם הזמן.

Arthur Dent

New member
MRI ומהר!!!

MRI היא בדיקה מאד יקרה ששום רופא לא רוצה להפנות אליה כי הבוסים שלו (או המפקדים שלו) חוסכים כסף. אם באמת את מרגישה שיש שם משהו, תתעקשי על זה. ברך היא איבר עדין מאד ותקלה בברך יכולה ללוות אותך שנים. אחרי שעשית MRI, אפשר לפנות גם למטפלים אלטרנטיביים שונים, שיש להם לדרכי אבחון שונות (רפלקסולוגיה, רפואה סינית, וכל מה שיש. אל תפחדי להשקיע כסף בזה - הסכום זניח לעומת הסבל שאת יכולה לחסוך, ועל הדרך את יכולה לגלות על עצמך ועל החיים הרבה דברים מעניינים.

Arthur Dent

New member
MRI - זאת שיטת צילום מדוייקת לעומק הגוף

עם טכנולוגיה מגנטית לעומת בדיקת C.T או רנטגן, שמשתמשות בקרני רנטגן. אני לא יודע מה יותר מסוכן ממה, אבל MRI היא אחת הבדיקות הכי מדוייקות שיש כיום.

Arthur Dent

New member
לי היה משהו די גדול בבטן שלא התגלה

בבדיקות רגילות זולות (CT, רנטגן, אולטרא-סאונד) ואף אחד לא חשב להפנות אותי לבדיקה רצינית כי כולם חסכו כסף. לא יאמן איזו שחיתות וטיפשות. אם רק הייתי יודע על הבדיקה הזאת, הייתי אפילו מממן אותה מהכיס שלי.

Arthur Dent

New member
אני לא מבין איך להחזיק יצורים חיים בכלוב עוזר

לבריאות של מישהו בסביבה. זה נראה לי כמו דכאון עמוק שמתפשט לכל מי שבאיזור, משרה תסכול וגורם לאנשים להיות צבועים כלפי עצמם בעיקר, כשהם אומרים שהחייה שבכלוב (או האדם) רוצה את זה, וזה טוב לה להיות בשבי.

אבל מה אפשר לגלות בזה?

בגלל שזה משדר לי לכל הרגל, ולפעמים גם ברגל השניה יש כאבים (לא בברך) או כל מיני דקירות כאלה בעצם במקום לא קשור בכלל, אני מפחדת שזה משהו יותר עמוק מבעיה בברך ספציפית

אם תוכלי להסביר איזה סוג כאב

את חשה. מה בהתחלה (דקירות, שריפה, עקיצות, מחטים סכינים וכו') ואיך חת חשה את ההתפשטות. וגם באיזו רגל את חשה את הכאבים יותר חזק אם בכלל.

בעיקרון הרגשה שקיבלתי

מכה חזקה על שריר תפוס....וזה משדר לכל הרגל רק שבשאר המקומות אני כאילו מרגישה את זה בעצם ולא בשריר. לא זכור לי שקיבלתי איזושהי מכה לפני שזה התחיל... הפזיוטרפיסטית נתנה לי תשובה של תתנועתיות יתר שפשוט דפקה לי את הברך.

כמו שבטח ראית קיבלת תשובות

רבות. כמובן שאת צריכה לראות בעל מקצוע כל שהוא כי אבחון דרך האינטרנט הוא יעיל באופן חלקי ביותר ויכול להיות מתיש כיוון שצריך לשאול שאלה ולהמתין לתשובה וחוזר חלילה, אבל בואי נמשיך. 2 שאלות עיקריות: האם הייתה תקופה (גם אם מלפני שנתיים חמש או שמונה שנים) שבה משום מה היית כורעת הרבה? כיפוף ברכיים כשהישבן נמצא באויר. שאלה שניה. כשאת עומדת, למשל בתור ארוך, יכול להיות שבלי מישים את עומדת כשהרגל שלך ישרה, ואת נותנת לחץ על הברכיים כלפי החלק האחורי שלהן? כאילו שאת מכופפת את הברך הפוך (אם ישנה בעיה של מפרקיות יתר אז ניתן ממש לראות את זה בעין, אם אין בעיה כזו זה פחות נראה לעין אבל שוחק את הברכיים מאוד. תשימי לב שישנם אנשים שלא רק ניצבים כך כשעומדים הרבה אלא גם מנדנדים שוב ושוב את הרגל ממצב ישר למצב אחורי כזה ובעצם גורמים לשרירים שלא אמורים לתמוך בברך לתמוך בה ואז יוצא שהברכיים מתרגלות ליציבה כזו שגורמת אחרי הרבה זמן לכאבים ללא ממצאים. זה היה על יציבה. מעבר לכך, ישנו אבחון שעוזר לנו להבין את עצמנו כחלק שלם עם גופנו והוא לא תמיד נעים או מקובל על מי שמבקש את עזרתנו, לכן בהיסוס מה אני שואלת כאן משהוא ותרגישי בנוח להתעלם לחלוטין משאלתי הבאה. יכול להיות שהיית נתונה במשך תקופה ארוכה (יכול להיות שנים) ללחץ כבד, שקרוב אף לפחד, שנעלם לפני כחצי שנה? (אני אתן דוגמאות שחלילה לא מכוונות ישירות אליך אלא מעבירות את רוח הדברים, מכות בבית. עבודה מלחיצה, קרוב משפחה חולה מאוד וכו'...) או לחילופין מתח כבד ביותר, תחושה של פחד עז כמה חודשים לפני הופעת הכאבים? לפי התאור שלך אני חושבת שהחלק הראשון יותר דומה. לא רוצה כמובן להחליט בשבילך. על כל פנים תשובה על כך אלי, לא תשפר את הרגשתך אלא רק תיתן לך הבנה על קשרי הגוף והנפש שהם אחד. כשכואב בגוף זה מראה לא פעם על כך שכואב גם בנפש, ולעיתים אנחנו לא מוכנים להודות בכך (פה אני מדברת כבר על עצמי של לפני כמה שנים...) הרבה בריאות. כדאי לפנות למטפל טוב עם המלצות.

eshiatsu

New member
כשאת אומרת שניסית כל מיני טיפולים

למה בדיוק את מתכוונת? ללכת פעם או פעמים זה לא נקרא , לדעתי , לנסות טיפול. טיפולים הולסטיים זה לא קסם זה תהליך ולכן אני ממליץ לך דווקא לנסות ולהתמיד בשיטת טיפול לאורך כמה מפגשים וגם אז לא לצפות להחלים בבת אחת , אלא לנסות להבחין בכל שיפור אפילו קטן שתרגישי ובלי קשר להמשיך בבדיקות יותר יסודיות תרגישי טוב חגי קירשבלום - מטפל שיאצו מומחה האתר שלי

כאמור.....

ניסיתי את כל ההמלצות שניתנו ע"י הצבא.... הטיפול היחידי שקיבלתי הוא פיזיוטרפיה, מקבלים עד שישה מפגשים וזה לא עזר.

eshiatsu

New member
איזה המלצות ניסית?

כשיש כאב תמיד שווה לבדוק מה עוזר להקל עליו ומה מחמיר אותו לדוגמא תנסי לשים קרח ( משהו קר ) כשכואב ותראי את התגובה אחר כך תנסי אותו הדבר עם כרית חמה ואותו הרעיון לגבי תנועה של הברך , עיסוי שלך את המקום , לחץ קבוע על הברך ועוד . תרגישי טוב ואת מוזמנת לשאול עוד חגי קירשבלום - מטפל שיאצו מומחה האתר שלי

אסתר884

New member
היי

יתכן כי נוצר שם עומס.. שמקורו ממקום אחר בגוף.. שכן יציבה לא נכונה יכולה לעשות צרות צרורות. למשל עקמת בגב אפילו כזאת קלה שאינה מורגשת... ברכיים זה חלק שיחסית די מהר נפגע... גם ספורט אתגרי ותחרותי יכול לגרום לכך... גם הליכון יכול לגרום לכך... מאידך גם תנאי רגשיים נפשיים עשויים להשפיע. השפה העברית התיחסה לכך למשל במשפט פיק ברכיים ולא בכדי. אני מאוד ממליצה לך על רפלקסולוגיה זאת משום שהיא משלבת את הגוף והנפש ... על ידי אבחונים אישיותיים ורתימת אלה למהלך הגוף. חג שמח אסתר

0 אור 0

New member
איך לטפל בעצמך כמו שצריך

פו יקרה , קראתי את כל השרשור ואני רוצה להמליץ לך איך לנהוג. קודם כל, כדאי למצות את האבחון הרפואי - ואני מצטרפת להמלצה לבקש MRI - כדאי אולי שההורים יתערבו, זה בדרך כלל גורם לגורמים צבאיים להיותיותר נכונים לעזור. שנית, להערכתי יש פה שילוב של יציבה ותנועתיות לא נכונה לגוף שלך, עם שרירים שדורשים טיפול מדוייק ועבודה רצינית. הטיפול שיכול לעזור לך, יכול לבוא מתחום העיסוי ו/או מתחום התנועה - לצערי, לא תוכלי לקבל אותו דרך הצבא. יש פיזיותרפיסטים מעטים שכן מגיעים לרמה הזו, אבל אין לי מושג איך תוכלי להגיע דוקא לאותו אחד שיכול לעזור לך. תצטרכי למצוא מטפל מומחה ברפואה משלימה, ולהבין שאת נכנסת לתהליך של לימוד וטיפול שבסופו גם תיפטרי מהכאב וגם תדעי איך למנוע הווצרות עתידית של הבעיה. קשה להגיד לפני אבחון, אם מדובר ב 2-3 טיפולים, או שמדובר בתהליך יותר ארוך - זה תלוי , עד כמה הבעיה מושרשת ועמוקה, ועד כמה היא קלה לאבחון וטיפול. לפעמים יש שריר שעושה צרות לכל הגוף - ובשחרור שלטריגר קריטי אחד כמעשה קסם הכל נעלם, אבל לפעמים זה תהליך מורכב של ניסוי וטעיה. למרות שאני רפלקסולוגית, אני חושבת ההכיוון שלך לא צריך להיות רפלקסולוגיה או דיקור סיני, אלא שיטות שעובדות בצורה יותר ישירה על השרירים ועל התנועתיות - בין אם זה עיסוי רפואי, או שיטת אלכסנדר, או גרינברג או שיטות נוספות שנוגעות ישירות בנושא. מילת אזהרה : ישנם מטפלים רבים שמדביקים את התוית של עיסוי רפואי לתואר שלהם ובעצם הם יודעים פחות ממני (ואני אומרת לך שהידע שלי בעיסוי לא מספיק לאבחנה שאת צריכה). את צריכה לחפש מישהו שהתמחה בקורס הארוך של העיסוי הרפואי, או בקורס הארוך של תאי יוגה תרפי.

אסתר884

New member
אני סקרנית

מדוע החלטת שעבודה לא ישירה על השריר או השלד אינה יעילה מספיק?! דווקא הרפלקסולוגיה רותמת את היכולת של הגוף לרפא את עצמו.. זה לא ישיר על השריר או השלד אבל זה הכי ישיר שיש. זה עבודה משולבת בכל הפרמטרים ... חג שמח
אסתר

אסתר884

New member
מה גם..

שיש לא מעט רפלקסולוגים שמשלבים לפני הטיפול עצמו גם עבודה על המרדיאנים.. עבודה על הגב כהכנה לטיפול. שזה ערך מוסף נוסף. שוב חג שמח. אסתר

0 אור 0

New member
העבודה ברפלקסולוגיה היא מאד עדינה

כפי שכתבת היא רותמת את הגוף לרפא את עצמו, אבל כשיש בעיה של טריגרים בשרירים, של שרירים תפוסים עד כדי הדבקות, ושל יציבה לא נכונה שנובעת או גורמת מ/לבעיה השרירית - אזי יש יתרון גדול לטיפול מאד ישיר ואפקטיבי על מקור הבעיה עצמו, וכמובן הדרכה תנועתית והדרכה לטיפול עצמי לפתרון הבעיה (שלמרבית הרפלקסולוגים אין הידע לתת אותה). הסיבה , אגב, שלמדתי עיסוי והמשכתי ללמוד עוד שיטות אחרי הקורס הראשון, היתה בגלל האפקט הזה - למרות שאני יכולה לטפל במערכת השלד והשרירים דרך הרפלקסולוגיה ולא פעם עושה את זה, כשמישהו מגיע עם גב תפוס שמקשה עליו אפילו לשכב כדי לקבל את הטיפול, לפעמים שילוב של חצי שעה עיסוי לפני הטיפול, עושה הבדל עצום. מהכרות שלי עם העיסוי הרפואי - ראיתי אנשים עם בעיות מהסוג הזה, שקיבלו דיקור ממטפלים טובים ברפואה סינית תקופה ארוכה ללא הצלחה, ואז מפגשים ספורים של עיסוי פתרו את הבעיה. לעומת זאת, בבעיות של מערכות פנימיות, בפרט המערכת ההורמונלית, לחץ דם, בעיות רגשיות , חוסר איזון , הרפלקסולוגיה היא השיטה הטובה והאפקטיבית ביותר (ועם כל הכבוד לשיטות האחרות - ויש כבוד)

0 אור 0

New member
../images/Emo207.gifוגם אני סקרנית

את קשורה לאסתר84? ואם לא - אז מה זה הקטע עם ה 84? מקווה שזה לא נשמע בוטה, סתם עוררת את סקרנותי עם כינוי כל כך דומה ל 2 רפלקסולוגיות

למעלה