ברך

אסתר884

New member
זאת אני פשוט היה איזה בעיה עם תפוז ../images/Emo13.gif

ובהקשר של דברייך לפני שנתיים ומשהו דווקא בתחום לימודיי האנרגטיים הגיעה בחורה בשנות השישים לחייה עם בעיה רצינית מאוד בברכיים.. וקושי לעמוד ברציפות זמן קצר. לאחר מספר פגישות לימודיות בהם התנסנו בסוג הטיפול האנרגטי הזה הגברת חזרה לרקוד ולהלך כעלמה בת 20. אז אין לי מושג איך הגוף בדיוק עובד... ואני גם לא בטוחה שמשהו כאן או אפשהו על הפלנטה יכול להגיד במאת האחוזים.
אסתר 884 (לשעבר84(

0 אור 0

New member
את מבינה שאין לי כל כוונה לזלזל ביכולות

של הרפלקסולוגיה, לא במקרה בחרתי ללמוד אותה, ולא במקרה גם אחרי שלמדתי עוד המון שיטות אחרות, היא עדיין השיטה העיקרית בה אני בוחרת לטפל. אבל אחרי שנחשפתי לקשיים שבעיית שריר קטנה יכולה ליצור, אני תמיד מעדיפה להסיר את הדברים האלה מהדרך לפני שמתפנים לעבודת העומק. באותה מידה, גם כאשר מישהו בא אלי עם חום וגרון כואב, אעדיף לטפל ממוקד בבעיה המקומית (אולי אפילו לשלוח אותו לנוח עם כוס תה וקצת דבש) לפני העבודה האמיתית. זו שאלה של אסטרטגיה טיפולית - וזו הגישה שלי.

אסתר884

New member
אין לי ספק שלא מזלזול

נתתי את הדוגמא משום שרציתי להראות שטיפול אנרגטי הצליח להפיג כאב קשה שממש שיתק את האישה מפעילות תקינה... . בכל אופן כנראה שזה באמת קשור לאסטרטגייה טיפולית.. אסתר

בתור אחד שסבל מבעיות בירכיים כרוניות

אם הבעיה היא מכנית, אין מנוס מעבודה על השלד שריר, כפי שאור אמרה. כל מיני אורטופדים "חכמים" הציעו לי ניתוחים, הייתי אפילו בטיפול ארוך (12 טיפולים) של רפואה משלימה, איזה טיפול אנרגטי שאני לא זוכר בקופ"ח, ואפילו דקרו אותי במחטים סיניים. כלום לא עזר. עד שפיזיוטרפיסט "עלוב" הציע רעיון, הקשבתי, יישמתי ועכשיו אני כבר לא סובל, וכאשר זה חוזר, אני יודע בדיוק מה לעשות. כפי הנראה, הבעיה של פו הדוב אינה כשלי, אך רק כדוגמה לבעיה מכנית שבה עבודה לא ישירה על השריר שלד לא תעזור ויהי מה.

אסתר884

New member
מסתבר שכל גוף עובד אחרת...

לך עבודה מכנית.. לגברת שסיפרתי אודתיה טיפול אנרגטי מאוד עזר... מה שמוביל אותי למסקנה שצריך לשאול את הגוף... אני באופן אישי מרגישה ככל שאני מתקדמת בדרכי כמטפלת.. שמעט מאוד אני יודעת.. וחשוב לשמור על ענווה.. ואם אבוא עם גישה "אני המטפלת אני יודעת" אני עשויה לפספס הרבה . שבת שלום
אסתר

אז תשאלי את הגוף

1. האם ישנה תנועה שאתה מבצע באופן לקוי? 2. האם ישנה תנועה אותה אתה מבצע יותר מידי? אם התשובה לאחת השאלות היא כן, צריך למצוא איזו תנועה. את יכולה לטפל באנרגיות ולהביא מכשפים, מערכת שריר שלד בנויה ועובדת ע"פ אותו עיקרון בכולנו, ואם יש כאב כתוצאה מבעיה מכנית לא יעזור כלום אלא להיות ספציפי. האמיני לי, הייתי אצל מטפלים וכולם אמרו בלחש עם הרבה אנרגיה ואהבה "אנו לא ידעים, נשאל את הגוף ונזרים אנרגיות" והתוצאה הייתה למזלי, רק בזבוז זמן. אם את יודעת מעט מאוד, לכי תלמדי על הנושא או הפני למטפל שכן יודע, זה יעזור הרבה מאוד למטופל. אלא אם כן הבעיה של המטופל אינה רצינית, וצריך רק זמן מנוחה והתאוששות המערכת יעשו את העבודה.

0 אור 0

New member
לגוף דרכים משלו

נכון שברמה של אסטרטגיה טיפולית, אני לעתים קרובות מעדיפה להתחיל את הטיפול ב"ניקוי השולחן" מבעיות מציקות- ובמילים אחרות, טיפול ישיר בסימפטומים. אבל יחד עם זה, חשוב להבין שלא פעם יש יותר מדרך אחת נכונה לטפל בבעיה,מ ולפעמים הדרך האיטית והעמוקה יכולה להיות הנכונה יותר. אם נתייחס למקרה בו אנו דנים בשרשור: בעיות חמורות וסבוכות של שריר ומפרק או שלד. אז בדרגה קלה, בעצם כל טיפול יעזור. בדרגה בינונית אני אישית מעדיפה את הטיפול הישיר של המטפלים ישירות בבעיה - עיסוי רפואי, פיזיותרפיסטים טובים, אלכסנדר וכאלה אבל לפעמים בדרגה החמורה, שבה שום מעסה רפואי או כירופרקט לא יעיזו לגעת , שוב נחזור לאופציה של טיפול ברפלקסולוגיה (ולפעמים דיקור) ונגלה שדוקא שם, במקרים הכי קשים, כשאי אפשר לגשת בכלל לאיזור בגלל חשש לנזק בלתי הפיך , יש לרפלקסולוגיה הצחה רבה בשיפור של המצב. נכון, שהקבצ יותר איטי - אבל יותר בטוח, וללא ספק אפקטיבי מאד. כך שזו סגירת מעגל לאופן הטיפול. ואם מטפלת מנוסה ברפלקסולוגיה, או מטפלת בקינסיולוגיה אומרות לך שיש מה לעשות , אל תניח שהן ילחשו לברך שלך לחשים מסתוריים ושום דבר טוב לא יצא מזה. הטיפולים האלו מאד אפקטיביים גם לבעיות שלד ויציבה - ההשפעה פשוט מעודנת יותר ולוקח הרבה יותר זמן עד שרואים תוצאה.

אסתר884

New member
היי

גם רופא של הרבה שנים יודע מעט מאוד... רב הנסתר על הגלוי. כל גוף עובד אחרת... אחרת כולנו היינו מתחלים מאותו דבר וכולנו היינו מחלימים מאותה תרופה..מה שבפועל לא קורה. כנ"ל גם לגבי מערכת השלד. יש אדם שיכול לשאת משקל רב כל החיים ולשעוט כמו שור ויש אחד שירים סל סופר ותתרחש פריצת דיסק... (מוקצן כדי להמחיש). זכותך להאמין במה שנכון לך וזכותך גם לא להאמין.. אבל יש אנשים שאנרגיות מאוד עוזרות להם.. ויש כאלה שלא וזה גם בסדר. למה זה קורה?! כי אנחנו שונים. היית אצל מטפלים אבל לא צריך להיות מכשף כדי לקלוט שיש לך בעיה באמונה ובעיקר ביכולת הקבלה. יש אנשים שחלו במחלות מאוד קשות ובזכות האמונה נצחו. יש אנשים שחלו במחלות מאוד קלות אבל בגלל הפסימיות נפטרו או חיו רע... זאת שאלה של בחירה. הכל פתוח. ידע זה לא מפתח להבנה..לעיתים אפילו מקור לחסימה. משום שכל פעם שנדמה לנו שאחנו יודעים מתגלה טפח נוסף. זה שם המסע. התקבעות והתקשות מובילה לשבירה. זה אגב חוק בטבע. מה שקשה נוטה להישבר. לא פעם ולא פעמיים מגיע מטופל ומטרת הביקור שלו לטפל בבעיה X ותהליך הטיפולי מתגלה שהמקור הוא Y. אם באים בגישה של אני יודע... אני המטפל ...אני למדתי... יש מקור אחד לכל דבר.. יש טיפול אחד שמתאים.. זה מקבע.. זה חוסם את היכולת להגיע למקום שאולי לא היה נראה מההתחלה . נסתרות הם דרכי האל.. ואנחנו לא אלוהים. לימודים מקנים השכלה שהיא חשובה ככלי ראשוני.. הטיפול כמו הרבה מקצועות אחרים דורש יכולת להתאים לזמן למקום ובמקרה של עבודה על גוף האדם יכולת להרגיש ולהכיל. גם הרפואה הקונבציונלית עובדת בשיטה זאת.. ולכן רופא טוב זה רופא שמרגיש.. שמעז... שפורץ את תחום ספרי האנטומיה פיזיולוגיה פאתלוגיה. יש הבדל מאוד מהותי מהמקום שממנו מגיע אתה לבין המקום שאני מגיעה ממנו. ההבדל הוא בגישה. ענווה זאת מילה מאוד חשובה בטיפול.
שבוע נפלא אסתר

תשובה יפה בהחלט

אם לשים לרגע בצד את השקפתי, מאוד מרשים ומעיד על איכות של מטפלת. את אומרת: "כל גוף עובד אחרת... אחרת כולנו היינו מתחלים מאותו דבר וכולנו היינו מחלימים מאותה תרופה..מה שבפועל לא קורה" כלומר לפי מה שאת אומרת, בגלל שאנו לא מחלימים מאותה תרופה כל גוף עובד אחרת, זהו היסק לוגי פשוט. אבל אם שני אנשים באים עם אותם סימפטומים ומחלימים בעקבות שני טיפולים שונים, בהכרח אחד מהשניים נכון: או ששני הטיפולים טובים לאותה בעיה או שהייתה להם בעיה שונה אם מזה את מסיקה ששניהם בעלי גוף שעובד אחרת, את מפספסת משהו חשוב. ספציפית למערכת השלד, נקודת ההתחלה של האדם מרגע הלידה יחד עם אורח חייו הם אלו שמכתיבים בסופו של דבר את מבנה השלד וזה כולל גם את הגנטיקה. אף אחד לא טען שיש טיפול אחד לבעיה X ובוודאי לא לסימפטום Y. הרי מעטים הם המקרים בהם אורטופד באמת מאבחן נכונה (ותאמיני לי נתקלתי בחיי בהרבה מקרים מתחום הספורט), ולכן לא רלוונטי לדבר על בעיה X כי לא באמת יודעים שזה מה שיש. אז מדברים על סימפטום Y. ותתפלאי כמה גישות שיטות ודיעות יש לאותו סימפטום דווקא משום שכל אורטופד יאבחן אחרת. בדיוק כפי שאת תאבחני ותטפלי אחרת בשני אנשים עם אותם סימפטומים. מכאן ועד להסיק שכל גוף עובד אחרת ארוכה הדרך. וזה לא גורע מאיכות התשובה שלך
.

אסתר884

New member
טוב...

אין שום סתירה בין מה שאני כתבתי לבין מה שאתה מביא פה... שני הטיפולים מתאימים כל אחד למטופל שלו ... ויכול להיות שכל הטיפולים היו טובים. יתכן גם כי יש בעיה שונה למרות הסמפטומים הזהים... הרפואה המשלימה אומרת .. עבודה על העומק לא על הסמפטומים. סימפטום זה מראית עין חיצונית. התבוננות פנימה עמוקה. אין לי ספק שלגנטיקה יש משמעות כבדה... ואורטופד כמו כל רופא.. "יורה באפילה" לעיתים... לכן רופא טוב הוא רופא קשוב שמשלב את הכלים קרי הידע ... והמגע האישי . .. אתה מאוד עסוק בחוסר האמון שלך וזה מוביל אותך להצדיק את עמדותייך בכל מחיר. אני לא מבינה מה אתה מנסה לעשות?! זה קצת כמו לבקש מחתול שינבח... אתה נכנס לפורום רפואה משלימה ומבקש שיתנו לך הסברים לוגיים מדעיים למשהו שבמהותו לא תמיד לוגי והגיוני.. אבל מאידך מליוני בני אדם בעולם מצביעים עליו כמציל חייהם משפר איכות חייהם .. אולי אתה רוצה שישכעו אותך?! אבל למה בדיוק? מאמין טוב... לא מאמין גם טוב! בתחושה שלי חוסר האמון שלך במטפלים או בטיפולים זה חוסר האמון שלך בעצמך ובך.. שכן מה שמשתקף לך מהעולם זה בעצם אתה. נשאלת השאלה המתבקשת... האם משהו פה בפורום או בעולם הגדול יכול לתת לך מענה למשהו שאתה רק אתה בעצמך יכול לתת לעצמך?. אני מאמינה בדרכי לאחר הרבה מאוד התפתלויות .. אמונה שביסודה יש ידיעה.. אך התחילה באמונה. אמת לא אמת?!.. זאת האמת שלי והיא עושה לי כל בוקר מחדש שיר בלב.. מפתחת אותי.. מרככת אותי.. מעצימה אותי.. מקרבת אותי לעצמי לתיקון שלי .. אז מה זה משנה אם יש לכך נוסחה פיזיקלית/מתמטית?!.. לך חשוב נוסחה כזאת.. צא חפש אותה! אבל תחפש אותה בחנות שמוכרים אותה !... אלה אם כן בא לך רק להתנצח... רק טוב... אסתר

אני לא מנסה לשכנע או להשתכנע

וגם לא למצוא הסברים, אלא רק להבין מכם על איזה תדר מחשבתי אתם עובדים כדי לשפר את איכות חייהם של מטופלים. או במילים אחרות מהי דרך החשיבה שלכם. זה ההכל, לא יותר. לוגיקה נכונה תמיד, אחרת אין תקשורת.

אסתר884

New member
הי

אני יכולה להבין את הצורך שלך בלוגיקה ... שכן העולם שאנו חיים בו מחפש הגיון בכל דבר. את ההגיון הזה קבעו אנשים.. שחלקם נאחזים בו גם כשהוא מוכיח את עצמו כלא נכון.. לא בריא.. . לטעמי אתה מאוד מחפש להרגיש דרך ההבנה של הראש.. וזה שתי שפות שונות. שונות בתכלית. לכל מטפל דרך חשיבה משלו... בד"כ מטופלים משקפים תהליך שהמטפל עבר עם עצמו או עובר וכבר נמצא בשלב אחר.. לכן גם קשה להסביר את זה צריך לחוות את זה. תשובתי היתה נוכח התכתבות אין סופית שהתנהלה פה בשבוע שבועיים האחרונים והיה נדמה שמחד יש לך רצון להצטרף מאידך כל ניסיון של משהו כאן לתת מענה מתקבל בהתנגדות. התנגדות זאת הודפת אותך עוד יותר לתחום ההגיוני לוגי מחשבתי שכלתני.. למדני .. שזאת לא השפה המדוברת אצל אדם שרוצה להרגיש.. וטיפול הולסיטי במהותו בתחום הרגש. הלב. האינטואיציה. אנשים הולכים ללמוד כדי לרכוש כלים ראשוניים בלבד.. אחרי כן הם מביאים את עצמם וניסיונם ולכן חשוב שיעברו גם הם עצמם תהליך של זיקוק ועבודה עצמית על מנת שלא יתבצעו השלכות.. ושוב על מנת שיכולו לזהות דברים.. לא לשפוט (כי אנו רואים באחר מה שאנו רואים בעצמנו)... מאחלת לך המון בהצלחה.. יש לי הרגשה שגם אם לא תעסוק בתחום .. תחום זה אם רק תאפשר לו יפתח לך את הלב.. יאפשר לך לתת אמון באנשים ולזמן אלייך אנשים שראויים לכך.. אסתר

freearth10

New member
או שיש עוד או ש אחד... ../images/Emo13.gif

"או ששני הטיפולים טובים לאותה הבעיה או שהיתה להם בעיה שונה" או שטיפלנו במה שהביא את חוסר האיזון והוא יכול לשבת על סיבות שונות כל כך. פעם טיפלתי באותה התקופה בשני ילדים בני אותו גיל בהרטבת לילה. אצל האחד זה היה סיפור של חוסר הרצון להינתק מאמא. אצל השני בגלל הפחד שלו להרגיש חזק כמו אבא שהתנהג באלימות רבה. אצל האחד: שני טיפולים והסימפטום נעלם, (לא שהוא לא הגיע בגלל סימפטומים אחרים של אותה הבעיה, כי לצערי הוא הגיע רק כשמשהו הציק לו ולא באופן קבוע), אצל השני גם אחרי 10 טיפולים ההרטבה לא נעלמה אלא רק נחלשה והמרווחים בין הרטבה אחת לשניה גדלו. מאיה

עוז46

New member
ואני רואה קצת אחרת

איני רואה את עצמי כעושה נפלאות. אם ידי זהב, שמרפאות כל דוויי וחולי במגע קסם. בסך בכול מנסה למצוא את מקור הבעיה, שלפעמים מצחיק בפשטותו, הגורם שם מתחיל להתגלגל כל הסיפור. אם יציבה לא נכונה, פעולה/ אי פעולה, כיוון, או כל דבר אחר. מסביר למטופל דרכי תיקון עצמי, בהתנהגות כדרך חיים, תזונה, חשיבה חיובית, פעילות גופנית- כמה איך ומתי. ולגבי הסימפטום, הכאב , שבגללו הגיעה אלי? אפשר להקל, להראות לגוף איכן שכח, ושיתחיל לעבוד על עצמו, אבל לא לרפא. תמיד נותן לגוף לעשות את שלו. לרפא בעצמו. וכנראה ישנם דרכים רבות ( רפלקסולוגיה, דיקור, שיאצ'ו,ארומטרפיה וכו') להראות לגוף כיצד לרפא . והכי חשוב, שהגוף של המטופל יקבל את ההנחיה, יתחבר לשיטה, כי שם ההצלחה. ואם אותם סימפטומים, בשיטות שונות, נכון לכל גוף , להוביל את עצמו לריפוי, בהדרכה והכוונה של המטפל.

0 אור 0

New member
המהות של הרפואה המשלימה

אנחנו לא מטפלים בבעיה, אנחנו מטפלים באדם שפונה בגלל בעיה X ומנסים לברר ממה היא נובעת ואיך אפשר לעזור לו להגמל ממנה. ולמרבה הפלא אצל אחד בעיית השרירים נובעת מהעובדה שהוא נולד עם רגל קצרה מדי ומנסה לפצות, אצל השני זה זכרון של פגיעה ישנה שנשארצרובבנפש, אצל השלישי בעיה אחרת, וכן - יש יותר מדרך אחת לטפל : תלוי באדם עצמו, בהתפתחות של מה שעובר עליו בחיים, ובמטפל עם השיטות שהוא עוסק בהן. וכל מה שכתבתי לא סותר את העובדה שהגישה שלי עם סימפטומים מאד מציקים, היא כן לכוון בתחילת הדרך לסימפטום עצמו.

freearth10

New member
מנסיון חיי

אני יכולה לספר לך שבעזרת אנרגיות ו"מכשפים" הצלחתי לעבור מצליעה וכאבים חדים עם כל צעד וצעד להליכה שבדרך כלל אנשים שלא מכירים אותי אפילו לא מזהים שיש לי איזושהי בעיה ברגל. מאדם חסר אנרגיה וחולה כל הזמן, הפכתי לאדם בריא שלא מכיר את קופת חולים ובטח שלא את התרופות והטיפולים שבה כבר למעלה מ-15 שנה. באמצעות אותן אנרגיות והמכשפה שבי אנשים לא מאמינים איך הגיעו עם כאב שכזה ויוצאים עם תחושה של הקלה שאם זה תהליך מתמשך הוא גם מאפשר להם לשחרר את הסיבה שהביאה את הבעיה המציקה. מאיה

למעלה