ברך

תשובה

הפיזיותרפיסט, שהדריך במכון כושר שבו התאמנתי, לקח אותי הצידה לשתי דקות, בדק טווח תנועה גלאוטוס מקסימוס וכופפי ירך. הגיע למסקנה שיש דלקת ב-ITB כתוצאה מתנועות אגרסיביות רבות של שריר שחזק אצלי ולעומתו שריר שחלש אצלי, ואז יש פיצוי של רצועת ה-ITB שמתחככת עם הברך. כאשר שמעתי זאת, קראתי על הבעיה ומצאתי תרגילי מתיחה וחיזוק של ה-ITB וזה עזר. עכשיו, לאחר קריאת ספרים בנושא מדעי האימון הגופני הבנתי שפציעה קורית בלפחות אחת משתי סיבות: ביצוע לקוי או עודף ביצוע.

0 אור 0

New member
זה בדיוק ההתמחות של העיסוי הרפואי

למצוא איפה המקור של הבעיה, ולטפל באותו השריר בשילוב של מגע ושל תרגילים עצמיים לביצוע של המטופל ולשיפור התפקוד של אותם שרירים והיציבה.

בציר63

New member
יש לשלול קריש דם בווריד

את חייבת להגיע לרופא מומחה ולדרוש שלילת DVT - סתימה וורידית. התאור שלך של סבל דווקא בשכיבה כשזרימת הדם איטית יותר והקשר לדופק פשוט - פשוט מתבקש הצורך לבדוק את זה. לו אני במקומך הייתי יש רץ למיון!!!

אסתר884

New member
בד"כ פקקת הוריד פוגעת בזמן קצר הרבה יותר

הבחורה סובלת כבר חצי שנה... לפי כך אם היה משהו סביר להניח שמזמן היה עולה לריאה או ללב ... נכון שכאבים יכולים להעיד על DVT ... אך לאו דווקא במצב של שכיבה... לא שיזיק בדיקה.. אך מאידך לא נראה לי כדאי להלחיץ. אסתר

בציר63

New member
לצערי, יש לי נסיון מר עם זה

אימי ז"ל סבלה מ-DVT בברך. האבחון לקח כמה חודשים והיא המשיכה לסבול כך שהחוקים לגבי פגיעה לזמן קצר הם סטטיסטים אבל לא קשיחים. דווקא בקימה משכיבה הכאב עולה בגלל השינויים בלחץ הדם כך שזה מה שהעלה אצלי את החשד יחד עם חוסר האבחון. מצטער אם הלחצתי, אבל אבל אין מקום לעיכובים או הימורים במערכת כלי הדם וראוי לשלול מהר ככל האפשר.

אסתר884

New member
בקימה משכיבה יש מאמץ אז סביר שיכאב

גם אם יש בעיה אחרת בברך... נכון שתמיד טוב לבדוק הכל.. על זה אנחנו מסכימים

בציר63

New member
המשפט הזה הוא שהקפיץ...

"יש רגעים שאני מרגישה כל פעימת לב כזרם של כאב שמתפשט לי לכל הרגל." אולי אני זה שצריך טיפול רפלקסולוגי להרגע

אסתר884

New member
דברים נצרבים לנו חזק...

כל כך חזק שלעיתים הם מחדשים לנו את החוויה כל פעם מחדש שמשהו מזכיר אותה... ואם מדובר בDVT אז כל טיפול מגע לא רצוי כלל ועיקר... זה אחד הבעיות באיבחון דרך פורום... מקווה שתמצא שלווה... אסתר

shaniraviv

New member
מסכימה מאוד עם הצורך בשלילת קריש דם

היי פו, קראתי את כל השרשור ואני בהחלט מסכימה עם כמה מהדברים שנכתבו והומלצו כאן, מחד אין להילחץ- אין זה עוזר כלל למצב, מאידך חשוב מאוד לבדוק את הדברים לעמקם כיוון שאכן מדובר בבדיקות שעלותן אינה מבוטלת, אין הרופאים ממהרים להפנות מטופלים אליהן בהחלט צריך להתעקש לקבל הפנייה לבדיקת MRI וכמובן לשלול המצאות קריש דם, במיוחד אם יש הסטוריה רפואית של זה במשפח, עישון,.גלולות למניעת הריון וגורמי סיכון נוספים. לאחר שלילת הדברים הנל אי מאוד ממליצה על טיפולים הוליסטים כגון רפלקסולוגיה, דיקור, שיאצו ודומיהם , יש לקחת בחשבון כמובן שאין זה קסם ולרוב צריך להתמיד תקופה מסויימת כדי לראות את ההטבה אחרי הכל אין מדובר בניתוח. את הכאב את סוחבת כבר כחצי שנה- אז למה לא לנסות להתמיד בהקלתו זכרי כי אין מחיר לבריאותנו. בברכת רפואה שלמה,

בציר63

New member
גילוי קריש

למיטב ידיעתי, MRI יכול לשמש לזיהוי קרישים. במקרה של אימי, האבחון נעשה ע"י באולטראסאונד ספציפי לגילוי קרישי דם.

למעלה