ברית מילה...?

white star

New member

מעניין אותי איך יגיב יפה נפש שלא חתך לבן שלו וצריך להסביר לו אחרי שכל הילדים בכיתה צוחקים עליו...

מעניין יותר איך יגיב זה שכרת לבנו איבר בריא

וגילה שזה לא משנה בכלל, והערלים לא סובלים מהצקות חברתיות בשל כך.

http://www.gonnen.org/social.htm
מקווה שהלינק הזה ישכנע אותך לא לחתוך לילדים שלך :p

תגיד, קיבלת ממני ת'מסר..? אני יודע שהתיבה ש'ך דפוקה...

נו טוף, אתה אל תחתוך כאילו הלווו

ומחלות קשורות עורלה, בין היתר סרטן נפוצות יותר אצל עכו"מ בלתי נימולים שיש כאן כאלה שמחבבים משחק בעורלתם.
יאקקקקקקק

Uri04

New member
לא יחתכו ולא בטיח

לא מבין את המנהג הזה, בתכל'ס. סתם טיפשי ולהבנתי גם פוגע בהנאה בסקס.
כל עניין השייכות לעם היהודי לא מעניינת אותי. אדם לא בוחר להיולד יהודי, אבל לחתוך לו חלק מהגוף זה בהחלט עניין של בחירה של הוריו. אני לא רוצה להמשיך את המסורת המיותרת הזו.

טוף, מה 'ני יגיד לך

אם תהיה אמא נוכחת לילד שלך, תצטרך להקשיב גם לה ולא תוכל לקבוע על דעת עצמך, או אם יש לך בן זוג והוא בעד ברית מילה תצטרך לעבור מסע ארוך בו יסבירו לך... וגו
אמא שלי אמרה, "חתכתי לכם כדי שלא יצחקו עליכם בגן הילדים" - נו מה אפשר להגיד על זה.
ואני חוזר ואומר - לא יודע כמה זרגים לא נימולים פגשת בימי חייך, אני רבים. פיכסססס, זה דוחה ברמות. הרוב. המעט אסתטיים מאוד וכיף לשחק בהם.

Uri04

New member
כמובן שצריך להתחשב בדעת הבן/בת זוג

אבל נשאלתי לדעתי
. אני מניח שבסופו של דבר עלולות להיות פשרות, אני לא אטיל וטו על העניין, אבל ככה אני רואה את הדברים ומקווה שאצליח לשכנע את הפרטנר/ית.

זרגים לא נימולים לא מגעילים אותי... ויש יותר מה לעשות איתם

M KO

New member
דוחה? ממש לא!

יחי הרוסים, אוקראינים, בריטים, מקסיקנים, קנדים וסתם אמריקאים שהיה להם בולבול לא חתוך... לא דוחה בכלל!
אני מקנא בהם! לא שאלו אותי אם אני רוצה להטיל בגופי מום בלתי הפיך להמשך חיי.

Wrecker

New member
תן לי להבין..

בעבר היית יהודי שמאמין ביהדות, היום לאחר הרבה שנים הישראלי תפס את הלאום.

היום אפשר להיות ישראלי יהודי או ישראלי מוסלמי או ישראלי נוצרי .. עם זאת שאנחנו נוטים לקרוא "ערביי ישראל" כי זה יותר נוח לנו מאשר לפצל את המוסלמי והנוצרי.

אז אתה אומר אני רק ישראלי, אני לא מאמין בכלום.
אם יום יבוא והמדינה תכחד ישאלו "מי אתה מאיפה באת" אתה תגיד "אני ישראלי!" אוקיי.. ובמה זה מיחד אותך משאר העמים? איזה חגים יש לך? איזה מנהגים אתה נוהג לעשות?
"יום העצמאות, יום הזכרון ויום השואה, אנחנו נוהגים לאכול פלאפל ותחינה ואנחנו מדברים ישראלית שזה עברית אנגלית וערבית מעורבב..."

דורות הבאים שלך יגיעו למצב שיגידו "לא מעניין אותי ישראל בשביל מה אני צריך להמשיך עם המסורת הדפוקה הזאת של יום השואה בגלל שפעם לפני 100 שנה מתו כמה ישראלים? " ואז תתקן אותם לא ולא הם היו יהודים! הוא ישאל אותך - מזה קשור אלינו?!

ItsikH

Member
למה אתה מקשר יהודי עם אמונה? יש לאום יהודי (אין לאום ישראלי) ויש דת יהודית. אדם לא חייב להיות שייך לדת היהודית בכדי להיות שייך ללאום היהודי - אין שום מניעה ליהודי להיות אתאיסט.

והחיבור שאתה עושה של מסורת לאומית עם מסורת דתית לגמרי לא מובן. אין שום קשר בין התרבות ומסורת הצרפתית לבין הדת הקתולית שהיא הנהוגה בצרפת, והחגים הלאומיים בצרפת אינם דתיים. כך גם אצלנו.

Wrecker

New member
היום הלאום הפך ישראלי

יהודי זה רק דת.
הדברים השתנו

Wrecker

New member
כתבתי את זה

ערבי ישראלי זה מונח שלנו , זה יכול להיות מוסלמי או נוצרי אבל קל לנו להכליל את שניהם במילה "ערבי"

זה כמו לשאול מה הלאום של ערבי פלסטיני? (אם אפשר להגיד את זה בכלל)

סורי על הפילוסופיה חח זה מה שאני חושב לנכון כרגע..

ItsikH

Member
דרוזי? ארמני? צ'רקסי? בדואי? *חרדי*? דת בכלל לא קשורה לכאן - הנה ראה, שגם מי שדתו יהודית כמו במקרה החרדי לא בהכרח משתייך לאותו "לאום ישראלי".
הלאום שאתה מנסה לכנות "ישראלי" הוא בעצם יהודי באופן כמעט מוחלט - לכן אין הרבה משמעות לשם הזה, זו בסה"כ כותרת קצרה ל"יהודים אזרחי ישראל שאינם חרדים". למה "כמעט" מוחלט - יש חריגים שאינם יהודים לפי ההגדרות הגזעניות של הדת ועדיין נחשבים לישראלים, למשל מי שאימו אינה יהודיה - אלו הם היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל.

למעלה