ברית מילה

Vendetta

New member
ברית מילה

האם נכון שברית מילה, קרי הוצאת הערלה - מונעת עשרות זיהומים? לאחרונה נקלעתי לוויכוח, שבו צד אחד מנסה להוכיח את תועלתה של ברית המילה, בעוד השני מנסה להוכיח בדיוק את ההפך, וכך שהיא רק גורמת לנזק רפואי. לי אישית אין כמעט ידע בתחום, ולכן לפני שאני מגבש דעה בעניין אני צריך עוד עובדות. דרך-אגב: אני חדש בפורום זה, ואשמח להמשיך ולהשתתף בו בעתיד.

Vendetta

New member
שלום נועה, אני רואה כי גם את כאן

אני מודע לכך שיש עמדות סותרות בנושא, ובכל זאת, כדי לגבש דעה יציבה בנושא - אני זקוק להוכחות ולדעות נוספות.

אני בספק אם תמצא הוכחות

ישנם מאמרים רפואיים שמדגישים את חשיבות המילה- מחקרים ש"מוכיחים" שהמילה מונעת סרטן ומחלות זיהומיות ומבטיחים עוד ניסים ונפלאות כאשר מולם עומדים המתנגדים שטוענים שכל המחקרים לא רלוונטים כי נעשו על אוכלוסיות לא מייצגות, כמו כן טוענים שמאוד נוח לרופאים לצדד במילה כי זה מביא להם הרבה כספ תמורת עבודה קלה ומהירה . אפשר להגיד שבסופו של דבר הכל עניין של אמונה
נ.ב בשביל מה ההוכחות? (לא תוכל למצוא משהו יציב כמו הוכחה מתמטית)

begone

New member
חומר קריאה

אם תקרא את המסמך הזה - אולי יהיו לך פחות שאלות. זה התפרסם ממש לאחרונה באתר חופש.

Vendetta

New member
תודה רבה לך,

אך אני גם מעוניין בטיעונים נגדיים.

begone

New member
רוצה טיעון נגדי?

היפנים לא מלים את ילדיהם, ולמרות זאת תוחלת החיים ביפן היא הגבוהה ביותר בעולם. באירופה המערבית כמעט ולא מלים ילדים - ומצב הבריאות של האזרחים שם הוא הטוב ביותר בעולם, באופן כללי. תקרא גם את זה, יש כאן חומר טוב מאוד בשבילך

Vendetta

New member
יש כמה מאמרים רפואיים שדווקא טוענים

אחרת ממך ומ"חופש". http://www.igl.co.il/article-small/?id=8e49a960f66f54b51777201a2d0242fc http://medisrael.nana.co.il/article.asp?storyid=334&section=3 בינתיים מצאתי טיעונים חזקים גם נגד ברית מילה, וגם טיעונים חזקים בעדה. אם כן איני רואה סיבה ממשית לוותר על המנהג המשפחתי והמסורת החזקה הזו מבחינות בריאותיות.

Heretic

New member
בנוגע למאמרים ודעות רפואיות

רק משנות ה- 90 ואילך הולכת ומובנת חשיבותה של שלמות איברי המין לרפואה. אין היום שום אגודה רפואית כלשהי בעולם הממליצה על מילה כפעולה שיש עימה יתרון בריאותי (אתה מוזמן לחפש ברשת המלצה כזו - לא תמצא!!). יתרה מזאת, גם במדינות המערב דוברות האנגלית ירדו אחוזי הנילה לאפס, לאחר שהביטוח הלאומי שם הפסיק לממן את ניתוחי המילה לתינוקות. המדינה המערבית היחידה שבה מתבצע התהליך כשיגרה היא ארה"ב, אך גם בה הולך ופוחת אחוז הנימולים - מ-90%-80% בשנות השבעים לבערך 60% ומטה היום - ובמגמת ירידה. באשר ל"מסורת", מנהג השחתת איברי המין, מה שאנו מכנים "מילה" קיים עוד מהתקופה הניאוליתית. אין לו במקורו כל קשר עם היהדות, למרות שהיהדות טוענת לזכות ראשונים על המנהג. היהודים הקדומים אימצו את המנהג ממצרים העתיקה והפכוהו למקודש להם. לידיעתך, תהליך ברית המילה הנהוג כיום, שבו מקולף איבר המין מעורו ("פריעה"), ולאחר מכן נימצץ ע"י המוהל, נקבע רק לפני כמה מאות שנים בלבד ע"י רבנים. היהודים הקדומים הסתפקו רק בקיצוץ סמלי של קצה העורלה. מה שאיפשר לבעליה למתוח אותה קצת ולהיראות כלא נימול. בעקבות זאת תיקנו אותם רבנים את מנהג הפריעה. אפשר בהחלט לוותר על מנהג השחתת איבר המין; התינוק, וכמוהו 80% מאוכלוסיית הגברים והילדים בעולם, יסתדרו יפה מאד עם היותם שלמים. אני למשל, לא מלתי את בני (כיום בן 8 חודשים). אני בטוח שהוא יעריך אותי על כך, ואם לא - בהגיעו לבגרות, תמיד יוכל לפתוח דפי זהב ולשים פעמיו אל המוהל הקרוב למקום מגוריו. מקווה שדברי היו לך לתועלת. כל טוב.

begone

New member
מר ונדטה

ה´מאמר´ הרפואי שהבאת לי מאתר Medisrael היה בסך הכל תקציר רשלני של מחקר לא מזוהה, שיש בו המון בעיות. הרי בדרך כלל אנשים שמבצעים מילה הם אנשים שמרנים יותר, וזה אומר שבאופן עקרוני יהיו להם פחות מחלות מין. את זה המחקר לא טרח לציין. לגבי האתר השני: http://www.igl.co.il זה אתר של רפואה אלטרנטיבית, רפואות מזרח וכל מיני ´גוף-נפש´ ושאל בלבולי שכל. זו לא סמכות רפואית רצינית. לי נראה שאתה לא ממש מחפש תשובה לשאלה שלך - אתה מעמיד פני מתלבט בשביל להיראות כמו אדם חילוני נורמלי שהחליט לעשות מילה, למרות הכל. הרי המאמר שהבאתי לך נגד המילה נכתב על ידי מומחה רפואי אמיתי, והוא מקיף, מנומק, רציני ונרחב הרבה יותר מכל מה שאתה הבאת. בשורה התחתונה - אני לא מאמין לדבריך. אתה מתנהג כמו מתלבט, אבל למעשה כותב כמו שמרן דתי מוסרני. המילה אינה מנהג משפחתי - המילה היא טקס דתי שאבד עליו הכלח. עובדה: העולם המערבי הולך ומפסיק לקיים אותו.

Vendetta

New member
צר לי שאם איני מקבל את טיעוניך

ללא התלבטויות, אז אני כבר רק מעמיד פני מתלבט בעיניך, ואני גם שמרן דתי מסורתי. אם הייתי ישר מאמין למאמרים של חופש ושלך בלי לברר עוד - אז הייתי לא פחות פנאט ועיוור מאשר כל חרדי. אני אישית מעדיף לשמוע טיעונים משני הצדדים לפני שאני עושה החלטה. המאמרים שהבאת לי היו מאוד מועילים, ותודתי שמורה לך על כך, אך חוץ מכך ביררתי עוד כי רציתי לשמוע טיעונים נגדיים. לא כל אחד שמברר מעט ולא ישר תוקף כל מה שכרוך בדת הוא שמרן דתי מסורתי, הוא פשוט אדם שמברר ולומד. אני מעדיף זאת מאשר להיות פנאט עיוור, בין אם זה פנאט דתי או פנאט אנטי-דתי - מבחינתי שניהם אותו דבר.

begone

New member
שורש העניין הוא כזה -

"ביררתי עוד כי רציתי לשמוע טיעונים נגדיים" תראה - אפשר לשמוע טיעונים בעד ונגד נאציזם, למשל. אבל זה די טיפשי לומר שכל עוד יש טיעונים בעד ונגד נאציזם, אז אני לא אתנגד לנאציזם בגלל שיש מספיק טיעונים בעד העניין. תמיד יבואו אנשים ויטענו ההיפך. אתה צריך להפעיל שיקול דעת ולחשוב - איזה טיעון יותר חכם, יותר מתקדם, יותר מעודכן. אני הבאתי לך מאמר של חוקר רציני מאוד מעולם הרפואה, שמכיר את נושא המילה באופן קרוב, שהוא איננו משוחד ואיננו בעל אינטרס מסחרי לבצע מילה. אתה העדפת להביא לי מאמר של 10 שורות שהוא ציטוט רשלני ממחקר בלתי-ידוע, ועוד מאמר מאתר של רפואה משלימה (לא רציני, ממש לא). זה נקרא - כיסוי תחת. לא פחות ולא יותר. הרי תמיד אפשר להביא טיעונים בעד ונגד. השאלה היא פשוטה: למי יש טיעונים יותר מוסמכים. הטיעונים שאני מביא לך מבוססים על המצב העדכני כיום, לא על המצב ההיסטורי לפני אלף שנים בארץ ישראל. "אני אישית מעדיף לשמוע טיעונים משני הצדדים" גם אני, זה ברור. אבל הטיעונים של הצד האנטי-מילה הם הרבה יותר חזקים, והרבה יותר משכנעים. "אם הייתי ישר מאמין למאמרים של חופש ושלך בלי לברר עוד - אז הייתי לא פחות פנאט ועיוור מאשר כל חרדי" אני מסכים, אבל האמונה שלך במאמר הקצרצר והרשלני שהבאת לי בקישור ההוא, איננה פחות פנאטית מאמונה של חרדי המתבסס על פסק הלכה של עובדיה הגאון הגדול. בשורה התחתונה - אין שום סיבה שבעולם המצדיקה התעללות בתינוק, מלבד סכנת מוות. זה הבסיס העובדתי להתנגדות שלי לטקס המילה העתיק והמוזר, שגם אני עברתי למרות שאף אחד לא שאל אותי אם אני מסכים. אתה חכם על קטנים, זה מה שאתה. פשוט חכם על קטנים. לך תשכנע ילד בן 18 לעשות מילה, ואז תבין כמה זה נורא.

Vendetta

New member
מי אמר שאני בעד מילה?!

סה"כ ביררתי בנושא כי לא היה לי ידע רב בו. המאמרים שהבאתי היו מהצד השני של המתרס, לא הבעתי דעה לגביהם, פשוט אמרתי שיש מאמרים שטוענים אחרת, וחיכיתי לתגובתך לגביהם. אכן הבאת עובדות משכנעות, ולכן אני נוטה לצד הנוגד לברית המילה. אני מתנגד בכל תוקף לטיעון שלך שאני חכם על קטנים. דבר ראשון - אתה תוקף אותי מבלי לדעת בכלל את דעתי בעניין, כבר החלטת שאני תומך בכך ובכך בלי לברר בכלל. כמו כן יש דברים מסויימים שמחליטים בשביל התינוק כי הוא לא יכול להחליט בשביל עצמו. האם אתה מצפה שגם אחכה עד שהתינוק יגיע לגיל 18 כדי לשאול אותו אם הוא רוצה שיחליפו לו חיתולים? הטיעון הזה מבחינתי הוא לא רציני, מה שמשנה באמת זה הערך הבריאותי של ברית המילה.

begone

New member
אתה אמרת שאתה בעד

אתה כתבת: "איני רואה סיבה ממשית לוותר על המנהג המשפחתי והמסורת החזקה הזו מבחינות בריאותיות" אז אני הנחתי, באופן הגיוני, שאתה בעד מילה. "האם אתה מצפה שגם אחכה עד שהתינוק יגיע לגיל 18 כדי לשאול אותו אם הוא רוצה שיחליפו לו חיתולים?" אם לא תחליף לו חיתולים, יתפתח זיהום בגוף התינוק והוא ימות. זה ההבדל. "אני מתנגד בכל תוקף לטיעון שלך שאני חכם על קטנים" אוקיי, אז *אתה* לא חכם על קטנים, אבל הדת היהודית היא בהחלט חכמה על קטנים, במקרה הזה. זה בלתי נסלח בעיניי. עד כאן.

oren*

New member
בוא נשאל שאלה הפוכה

האם נכון שבאירופה וארה"ב יש מאות מיליוני ילדים עם עשרות זיהומים באיבר המין? איזו עובדה אתה מחפש? אחוז הגברים הערלים שחולים בסרטן הפין? אחד למאה אלף גברים יחלו בסרטן הקשור לאיבר המין בארה"ב
לעומת אחת לתשע נשים שתחלה בסרטן השד בישראל. ארה"ב היא מדינה מתועשת, עם זיהום אוויר, הרגלי אכילה גרועים, תחנות כוח גרעיניות באיזורים מיושבים ועוד... - קח את כל הגורמים לסרטן בחשבון ואז תבדוק האם עורלה יכולה למנוע את הופעתו

טל קר

New member
יש פורום שלם שמכיל טיעונים בעד ונגד

ברית מילה, הרי זה (הפתעה) פורום ברית מילה בעד ונגד - 202. טיעונים בעד ונגד אפשר למצוא שם בנוסף לעמודי הפורום עצמו גם במאמרי הפורום וקישורי הפורום.

Dorfl

New member
קשה לי להאמין שאתה משטה במישהו.

ברגע שקראתי את ההודעה הראשונה בשרשור היו לי ספקות רציניים לגביי כנותך, אבל החלטתי לנצור לשוני ולראות את ההודעות הבאות שלך. איששת את השערותיי.

israelberger

New member
זה לא משנה

ברית מילה לא עושים כי זה בריא. ברית מילה זה עיניין סימבולי שמסמל את הברית שלנו עם בורא עולם שהיינו מקיימים אפילו אם היה מוכח ההפך, שזה גורם לזיהומים.

למעלה