הפוך, גוטה, הפוך
הליך המילה בגיל מאוחר, אחרי ההיפרדות של העורלה, הוא פשוט יותר ובהתאם גם הסיכונים ותופעות הלוואי הבלתי רצויות נמוכים יותר. אם כבר, אני הייתי מצפה שמי שעבר מילה מרצונו בגיל מאוחר יגיד שהוא לא מבחין בהבדל משמעותי - גם בגלל האמור לעיל וגם בגלל רציונליזציה (הוא ירצה לשכנע עצמו שלא נפגע, וכידוע לפסיכולוגיה יש אפקט משמעותי בדיווח על הנאה). אותו כנ"ל לגבי היותי משחזרי עורלה מוטים - אנשים בד"כ לא יבצעו הליך רפואי באיבר המין שלהם סתם, ולא ירצו לחשוב שהם עשו את זה סתם, ולכן ישכנעו את עצמם שהם נהנים יותר (מה שבסיכוי טוב יכול לגרום להם להנות יותר, בכלל יש כאן יופי של אפקט פלצבו). בקיצור, יהיה קשה מאוד לייצר מחקר אמפירי שיתן מסקנה משמעותית. אבל מה שבטוח זה שמי שמפעיל הגיון בריא ומסוכן להתגבר על הרציונאליזציה הטבעית של "לא יכול להיות שהמילה באיזהשהו אופן גורמת לי להנות פחות" - כאשר אתה חותך מאיבר המין חלק פונקציונאלי ועצבי - ועוד כאשר העורלה דבוקה לעטרה - יש לזה אפקט מבחינת התחושה. זה פשוט לא הגיוני לחשוב שלא. יכול להיות שזה לעולם לא יתרגם לדיווח של "אני נהנה פחות" (כי מי שנימול לפני שהיה פעיל מינית פשוט לא מכיר משהו אחר), אבל האפקט קיים.
בכל מקרה, מבחינתי, הסיבוכים ותופעות הלוואי שיכולות לקרות (ע"ע התקנות) מספיקות בשבילי לשלול מכל וחול את המנהג הזה ובשום אופן לא לבצע אותו בבן שלי, אם וכאשר יהיה לי. גם אם לרוב הנימולים זה לא קורה ויש להם חיי מין מספקים ומאושרים (ואני רוצה לקוות ולהאמין שזה אכן כך. ככלות הכל, כמה מחברי הטובים ביותר...). בכלל, לאור החוויה שלי כאישה, אני אצטרך להיות בין צבועה, חסרת עמוד שדרה לממש מטומטמת בשביל לעשות את זה לבן שלי. כי, מה לעשות, אני מרגישה את ההבדל, ואני חושבת שיש לא מעט נשים שאם בני זוגן יעברו שחזור גם כן ירגישו הבדל משמעותי (בעירבון מוגבל, כי אין לי מושג עד כמה באמת יעיל השחזור).