ברית מילה והנאה מינית

אני חושבת שאתה לא ממש מבין

את המושג "תופעת לוואי". כלומר, נראה לי שאתה חושב שזה משהו ש"תמיד קורה". עשה שיעורי בית, והרץ בגוגל "התקרנות". בוודאי שזה לא קורה לכולם וגם לא לרובם (זה היה מצער אותי אם כן, הרי כמה מחברי הטובים ביותר הם נימולים), אבל זו בהחלט תופעת לוואי מאוד משמעותית ולא נעימה של ברית מילה למי שכן זוכה לתענוג.

אולי יש משהו כזה

אני אתן לך לכתוב את המילה (pun intended..) האחרונה בנושא,
ואגיד שיכול להיות שיש סיבוך שנקרא התקרנות, אבל אני כבר קצת עייף ובדרך למיטה.

מה שכתבתי - כתבתי בהקשר של אזכור בויקי למאמר על מחקר של מאסטרס וג'ונסון משנת 67' שלא מצא קשר מובהק כלשהו בין רגישות אצל נימולים לכאלה שאינם. לא כתבתי סתם.

אבל אני חוזר ואומר: את צודקת, יתכן שיש בעיה שנקראת התקרנות. שמעתי את המילה הזו בעבר, אולי מחר אקרא על זה. עכשיו אין לי זמן.
כדור הפינג-פונג נפל בצד שלי. מקובל.

אני פרשתי...
יאללה, לילה.

זה לא ממש "סיבוך"

כי זה לא קשור לאיכות ביצוע ההליך. זו תופעת לוואי שאין דרך לנבא האם תקרה או לא וזו לא אשמתו של המנתח. אבל הסיכון גבוה יותר אם מבצעים את המילה לפני שהעורלה נפרדת מהעטרה באופן טבעי.

Apikachu L

New member
באפריקה, שם יש אזורים עם 50%

מהאוכלוסיה עם איידס - ואפילו יותר. לא בכל העולם.

מורידים אולי יותר, כי יש יותר פין, אבל הפרוצדורה יותר פשוטה, כי לא צריך להפריד את העורלה ולקלף אותה למעשה מהפין אלא פשוט לעשות חתך מסביב לקיפול. מדובר בטכניקה ניתוחית פשוטה יותר.
מה גם, שבגיל 18 כבר אפשר לעשות תחת הרדמה, מה שלא עושים לתינוקות בגלל סיכונים.

זה לא תהליך נטול סיכונים לשום צד, גם לא לתינוק קטן. זה שהוא לא זוכר לא הופך הליך לא סטרילי, בלי הרדמה, ועם הרבה כאב מיותר במשך שבועות אחר כך (חיתול על פצע פעור - עם שתן, לעזאזל) - לא הופך את זה לעדיף מבחינה רפואית בשום צורה.

רגע של רצינות

אצל תינוק מילה אורכת בסביבות 4 שניות (המספר אמיתי).
אצל בגיר - הליך ניתוחי של עד 10 דקות (גם זה אמיתי).

ותודה על התשובה לגבי אפריקה. נועה לביא - זה בשבילך...

לא יודעת מה איתך, אני לא גרה באפריקה

בכל מקרה, בלשון המעטה, המילה לא הוכחה כיעילה למניעת איידס באפריקה...

אז רגע, כשאתה מדבר על סיבוכים אתה מדבר בעצם על הזמן שלוקח למנתח? ואני חשבתי שאתה מתכוון למה שעלול לסבול המנותח... סליחה, אי הבנה.

סולח, זה טבעי לטעות.

ואומרים שלסלוח זה.....

אבל נועה, האמת שאני משתמש בשרשור הזה קצת בשביל נונסנס שעושה לי נחמד הלילה.
זה לא סתם בשביל להתווכח. לברית מילה יש די הרבה יתרונות, את בטח תסכימי איתי - ואם את אומרת שיש גם חסרונות אני אאמין לך, למרות שלא קיבלתי לזה מעולם הוכחה.

כך שאני הייתי מעדיף אישית להשאר בגבולות הנונסנס.

דיון רציני ואמיתי על מילה כן או לא - זה לא המקום. הרי אין במדיה הזו אפשרות אמיתית לבצע בדיקות ומחקרים, ואנחנו לא מתעסקים בשטויות.
בשטויות שאינן נונסנס, הכוונה.

נכון?

למה שאסכים איתך שלברית מילה יש יתרונות?

עבור אדם דתי, ודאי. זה גורם לו להרגיש לא חוטא ונראה כמו גוי ואיכסה. עבור אדם חילוני? אני לא מצליחה אפילו לדמיין יתרון. אני בכלל לא מצליחה להבין איך ההורים מסוגלים לעמוד בזה (ואבא שלי באמת בקושי הצליח לעמוד בברית של אחי...). אני כאישה שיצא לה להתנסות גם עם זה וגם עם זה (וגם עם אחד עם סימן שאלה לגבי זה) מרגישה הבדל משמעותי, ומכאן, מנקודת המבט שלי זה נתפס כטעות שהיא יותר מהכל ממש ממש אדיוטית. זה לא שאני חושבת (אני בהחלט מקווה שלא) שלנימולים יש חיי מין דפוקים (ומי שקושר בין היותו נימול לבין חיי מין דפוקים מייצר נבואה שמגשימה את עצמה, גם אם באמת יש קושי שהוא תוצר של המילה), אבל כן שהם מפסידים משהו (גם אם הם לעולם לא ירגישו בחסרונו כי הם לא יודעים מהו), וגם בנות הזוג שלהם.

אני משתמשת בשרשור הזה בשביל לא לקרוא מאמרים וכך להרוס לעצמי את החיים. שוב.

זה קצת בעייתי זה כמו לשאול מי נהנה יותר גבר

או אישה, אפשר להצדיק להסביר וכו' אבל מישהו שחווה גם וגם אין ממש. אז יש כאלו שנימולו בגיל מבוגר ויכולים אולי להגיד אם יש הבדל אבל אז יגידו שזה לא כמו ברית בגיל צעיר.

הפוך, גוטה, הפוך

הליך המילה בגיל מאוחר, אחרי ההיפרדות של העורלה, הוא פשוט יותר ובהתאם גם הסיכונים ותופעות הלוואי הבלתי רצויות נמוכים יותר. אם כבר, אני הייתי מצפה שמי שעבר מילה מרצונו בגיל מאוחר יגיד שהוא לא מבחין בהבדל משמעותי - גם בגלל האמור לעיל וגם בגלל רציונליזציה (הוא ירצה לשכנע עצמו שלא נפגע, וכידוע לפסיכולוגיה יש אפקט משמעותי בדיווח על הנאה). אותו כנ"ל לגבי היותי משחזרי עורלה מוטים - אנשים בד"כ לא יבצעו הליך רפואי באיבר המין שלהם סתם, ולא ירצו לחשוב שהם עשו את זה סתם, ולכן ישכנעו את עצמם שהם נהנים יותר (מה שבסיכוי טוב יכול לגרום להם להנות יותר, בכלל יש כאן יופי של אפקט פלצבו). בקיצור, יהיה קשה מאוד לייצר מחקר אמפירי שיתן מסקנה משמעותית. אבל מה שבטוח זה שמי שמפעיל הגיון בריא ומסוכן להתגבר על הרציונאליזציה הטבעית של "לא יכול להיות שהמילה באיזהשהו אופן גורמת לי להנות פחות" - כאשר אתה חותך מאיבר המין חלק פונקציונאלי ועצבי - ועוד כאשר העורלה דבוקה לעטרה - יש לזה אפקט מבחינת התחושה. זה פשוט לא הגיוני לחשוב שלא. יכול להיות שזה לעולם לא יתרגם לדיווח של "אני נהנה פחות" (כי מי שנימול לפני שהיה פעיל מינית פשוט לא מכיר משהו אחר), אבל האפקט קיים.
בכל מקרה, מבחינתי, הסיבוכים ותופעות הלוואי שיכולות לקרות (ע"ע התקנות) מספיקות בשבילי לשלול מכל וחול את המנהג הזה ובשום אופן לא לבצע אותו בבן שלי, אם וכאשר יהיה לי. גם אם לרוב הנימולים זה לא קורה ויש להם חיי מין מספקים ומאושרים (ואני רוצה לקוות ולהאמין שזה אכן כך. ככלות הכל, כמה מחברי הטובים ביותר...). בכלל, לאור החוויה שלי כאישה, אני אצטרך להיות בין צבועה, חסרת עמוד שדרה לממש מטומטמת בשביל לעשות את זה לבן שלי. כי, מה לעשות, אני מרגישה את ההבדל, ואני חושבת שיש לא מעט נשים שאם בני זוגן יעברו שחזור גם כן ירגישו הבדל משמעותי (בעירבון מוגבל, כי אין לי מושג עד כמה באמת יעיל השחזור).

למעלה