"בריאת העולם"

מימיל

New member
"בריאת העולם"

פתאום חשבתי לעצמי, שהרי לכל בן אדם יש את האמונה שלו בבריאת העולם והחיים הראשונים על פני כדור הארץ, ליהודים יש את האמונה באלוהים וכך הלאה... רציתי לדעת אם לכם המכשפים\ות יש אמונה משלכם לגבי בריאת העולם, או במה אתם נוטים להאמין, ואם כן ישנם כמה מכשפים\ות שמאמינים בתורת האבולוציה,כיצד אתם מסבירים את האמונה באלים? או את הקיום של המישור האסטרלי? וכו´ וכו´.. שלכם בתהיה מטרידה עד מאוד! מימיל.

L e s t a t

New member
כישוף אינו דת

אין אמונה אחת נפוצה בקרב מכשפים לגבי בריאת העולם. מכשפים יש מדתות שונות, חלקם הגדול מורכב מפגנים, שמן הסתם מאמינים באלים, ולכל אחד יש תפיסה קצת שונה לגבי זה.. אני באופן אישי פגני (וויקני), בוויקה יש כמה סיפורי בריאה, אומנם לא קראתי אף אחד מהם כדי לומר לך אם אני מאמין בו או לא. אבל קראתי סיפור בריאה טנטרי (הטנטרה היא זרם הינדי) שלפי מה שהבנתי בעל אותו עקרון כמו אחד מסיפורי הבריאה הוויקניים: האלמנט הזכרי והאלמנט הנקבי יצרו את היקום כתוצאה מאינטרקציה בין שניהם. אני לא חושב שאני מאמין בתיאוריית המפץ הגדול, אבל מה אני אגיד לך? אני לא הייתי שם כדי לומר לך אם זה נכון או שגוי...

זוריקה

New member
...

כפי שטל ציין, כישוף זו אינה דת, אז אני רק יכולה לשער שכוונתך כניראה לדתות שכוללות באמונתם ובדרך חייהם את המאגיה, כמו למשל הדתות הפגאניות. יש אינסוף סיפורי בריאה,ואינסוף מיתוסים בנושא, החל מהמיתולוגיה האירופאית,הסקנדינבית, האירית המתארת את בריאת העולם,הסיפורים על אודין על הטיטאנים, על איך שבהתחלה הייתה תהום ענקית והיה תוהו ובוהו-(כאוס), עד לאמונות הכי קטנות בדרואידיזם,הוויקה,אסטרו,וכו´. אבל אם את שואלת אותי, אני שלא כמו טל,יותר נוטה להאמין לתורת האבולוציה ולתאוריית המפץ הגדול אשר קראה תיגר על התפיסה הדתית של מהות החיים ועל עצם קיומו של אלוהים, לי אישית זה ניראה ההסבר הכי הגיוני לבריאת העולם, שלא תביני אותי לא נכון אני לא שוללת את אפשרות הקיום של אחד מאותם הסיפורים הפגאנים, פשוט תורת האבולוציה מסבירה לי בצורה הכי הגיונית על התפתחות החיים,על מוצא האדם, על גוף האדם ותכונותיו ועל מבנה מוחו. עבורי, האלוהות היא כח חיים המצוי בכל צורה שהיא בטבע, היא אלוהות פנימית שיכולה לצייג צדדים שונים באישיות שלי, אותה האלוהות נימצאת בשבילי בכל מקום, היא מחולקת לכל חלק (אפילו הקטן ביותר) הנמצא בטבע, היא אינה יישות חיצונית, או שולטת הנימצאת מעל כולם, אי אפשר לסגוד לה, אפשר להבין אותה, להתחבר אליה, לאהוב אותה ולזרום יחד איתה. תורת האבולוציה לא פסולת בעיניי את עצם קיומה. שלך אסתי.

מימיל

New member
אוקיי..

אז בכל זאת, אין איזשהי אמונה (לא סיפור,מיתוס או אגדה) אלא אמונה אשר מתעדת את בריאת העולם אצל הפגאנים? אז לסטט, אתה לא מאמין בתורת המפץ הגדול, אז יש לך אמונה כלשהי בכל זאת? יש לה בסיס כלשהו?! ולמי שכן מאמין בתורת האבולוצייה איך תורה זו אינה שוללת את האמונה של קיום המישור האסטראלי וכו´? מימיל:).

L e s t a t

New member
כמו שאמרתי

אין אמונה פגנית אחת בקשר לבריאה. ישנם הרבה סיפורי בריאה. ואת האמונה שלי כבר כתבתי בהודעותיי הקודמות.

L e s t a t

New member
איי קאראמבה!

עשית כמה טעויות: קודם כל, בשביל הפלצנות, לא כל הדתות הפגניות הן דתות מאגיות או בעלות אופי מאגי. בעולם העתיק, המאגיה הייתה בדרך כלל נחלתם של כוהנים, יועצים ומרפאים. בעולם המודרני, רוב הפגנים החדשים עוסקים במאגיה והמאגיה היא חלק כמעט בלתי נפרד מהדתות הפגניות החדשות. אמרתי שאני נוטה להאמין בתורת האבולוציה אבל אני לא סגור על תיאוריית המפץ הגדול, בעיני זה לא מה שקרה.

זוריקה

New member
...

הנחתי שמישהו יעיר לי על זה, שמתי לב שכתבתי את זה רק לאחר שההודעה כבר נשלחה, אני יודעת שלא לכל הדתות הפגאניות יש קשר למאגיה באופן ישיר (אם בכלל), אני כתבתי את זה בלי לשים לב למה שאני כותבת:).. ובנוגע לעניין האבולוציה ולמפץ הגדול, אני גם לא סגורה עד כדי כך על התאורייה של המפץ הגדול כי סה"כ אני בטוחה שיש הרבה דברים אחרים שיכלו ליגרום לסידור של כוכבי הלכת ולהיווצרותם,פשוט כרגע אני לא רואה כ"כ הרבה אפשרויות אחרות. שלך אסתי.

L e s t a t

New member
סליחה זוריקה, אני חייב להמשיך

להיות פלצן: כתבת: "כישוף זו אינה דת", כישוף זה זכר..
טל, פלצן גאה

זוריקה

New member
...

אל תאשים אותי, לשון זה לא התחום שלי:), עכשיו ברצינות, גם את זה כתבתי בלי לשים לב למה שאני כותבת, פשוט אני רגילה לישון עד השעות המוארות של הצהריים, ולצערי נאלצתי לקום בשעות יותר מוקדמות כדי לסיים עבודה מתישה בביולוגיה. ואני פלצנית גאה יחד איתך! שלך אסתי.

למעלה