טעות בכתובת
הנך טועה בגישה.
לדבריך, אם אין הסבר אחר לקיומו של עולם מלבד אלהים. הרי זה מחייב שנעובדהו. וזוהי טעות גסה.
מעניין, שהרמב"ם לא מנה את חידוש העולם מעיקרי הדת שהכופר בהם יצא מהכלל. אך חתם ספרו במאמר
"כה אמר יי, אל יתהלל חכם בחכמתו, ואל יתהלל הגיבור בגבורתו, אל יתהלל עשיר בעשרו; כי אם בזאת יתהלל המתהלל, השכל וידוע אותי כי אני יי עושה חסד, משפט וצדקה בארץ - והוסיף ענין אחר צריך מאד, והוא - אמרו, 'בארץ' - אשר הוא קוטב התורה; ולא כמחשבת ההורסים, שחשבו שהשגחתו ית' כלתה אצל גלגל הירח, ושהארץ ומה שבה נעזב, "עזב יי את הארץ" - אינו רק כמו שבאר לנו על יד אדון כל החכמים, "כי ליי הארץ" - יאמר, שהשגחתו גם כן בארץ כפי מה שהיא, כמו שהשגיח בשמים כפי מה שהם - והוא אמרו, "כי אני יי עושה חסד, משפט וצדקה בארץ". ואחר כן השלים הענין ואמר, "כי באלה חפצתי - נאום יי"
סוף דבר
אילו יצוייר שהעולם קדמון או נוצר מהפצץ הגדול, ואעפ"כ מושגח ע"י יישות תבונית השולט בעולם. העושה "חסד, משפט וצדקה" כמובן כאן בארץ. הנותן לאיש כדרכיו וכפרי מעלליו. או אז מחוייבים אנו לעובדו כפי נאמנותינו לחוקי מדינה זו או אחרת אף שאותה ממשלת זדון לא יצרה את העולם.
ואם העולם מחודש. אך ללא מנהיג ושולט בעולם. וכ"ש אם אינו גומל לאיש חסיד כצידקתו ואינו נותן לרשע רע כרשעתו. אזיי בהכרח או שמדובר בשליט מושחת, או שאינו שליט בעולמו שאו אז עלינו להיות נאמנים למי ששולט באמת.