בריאות

Palass

New member
בריאות

שמעתי שזה לא בריא לשתות לימון בכוסות קלקר חד פעמיות - כי הלימון ממיס את הקלקר וה.. (פוליאתילן נראה לי) רעיל.. יש בזה אמת?
 

יניב ריז

New member
זה לא נכון

למיטב זכרוני מניסויים בקלקר, הוא אינו מגיב עם חומצה או בסיס. אגב קלקר אינו פוליאתילן אל polystyrene.
 
פוליסטירן וסביבה חומצית

פוליסטירן בסביבה חומצית ובטמפרטורה גבוהה עשוי להתפרק (שבירת הקשר C=O המחבר את המונומרים) ולשחרר את המונומר שלו לסביבה. להערכתי (לא בדקתי במעבדה) הטמפרטורה הזו מספיק נמוכה כך שהתהליך עשוי להתבצע במים רותחים עם לימון. כמו כן, השריה של פוליסטירן מוקצף בסביבה חמה מאד, עשויה לגרום ל"פיצוץ" של בועות הקצף, ושחרור גזים הכלואים בהן. מרבית הגזים הללו הם פחמן דו חמצני (תוצר של הפילמור), אבל יתכן שיש בבועות גם ריכוז כלשהו של גזים מהתווך בעת תהליך הייצור. להערכתי כוסות קרטון תהינה בטוחות יותר, וגם מעט יותר ידידותיות לסביבה. (מעט, מפני שגם לניר יש השלכות לא ממש טובות על הסביבה).
 

ch561

New member
זה לא מדוייק

לפוליסטירן אין קשר C=O! מה שמחבר את המונומרים הם קשרי C-C פוליסטירן היא מולקולה של בנזן שמחובר לה קשר כפול. לגבי חוסר היציבות של הקלקר, זה לא נכון. הקלקר הוא אחד מהחומרים היציבים בטבע, לראיה הוא נחשב להכי גרוע לאיכות הסביבה, אם זכרוני לא מטעה אותי זמן מחצית חיים שלו הוא כ 300000 שנה. לכן חימום של 100 מעלות לא צריך לפגוע בו. לגבי הגז שכלוא בין הפולימרים הוא יוצא במהלך היצור ולא נשאר כלוא בין חלקי הפולימר (כמו כן בפוליאוריתן מוקצף שגם שם CO2 המקציף אבל לא כלוא בתוך הפולימר). ברור שעדיף כוסות קרטון כי הקרטון הוא חומר מתכלה. גם אני שמעתי על זה שקלקר מסרטן אבל אין לי סיבה הגיונית לכך או אישור האם זה נכון. אולי שאריות סטירן (חומר מסרטן) בקלקר אבל לא בגלל הפולימר עצמו.
 

Palass

New member
בדקתי את זה

יש באמת חשש לסרטון כשהלימון ממיס את הפוליסטירן... בכל מקרה כדאי להיזהר...
 
למעלה