בריאות.

שמלת תחרה1

Well-known member

משרד הבריאות מפרסם כי הילד, בן כשנתיים, נפטר לאחר אשפוז של מספר שבועות • ילדה נוספת בת שנה, מחוברת למכשיר אקמו במצב קשה מאוד • מאז תחילת התפרצות החצבת בישראל לפני כשלושה חודשים, אובחנו 503 חולים, מהם 187 חולים פעילים • נכון להיום 12 ילדים מאושפזים, כולם מתחת לגיל 6, שלושה מהם בטיפול נמרץ​

לא הגיע הזמן לחייב הורים לחסן את הילדים?
חיסון נגד חצבת , ארכיון

חיסון נגד חצבת. צילום: ארכיון

ילד לא מחוסן שחלה בחצבת נפטר היום - לאחר שבועות בהם חובר למכונת אקמו

משרד הבריאות מפרסם כי הילד, בן כשנתיים, נפטר לאחר אשפוז של מספר שבועות • ילדה נוספת בת שנה, מחוברת למכשיר אקמו במצב קשה מאוד • מאז תחילת התפרצות החצבת בישראל לפני כשלושה חודשים, אובחנו 503 חולים, מהם 187 חולים פעילים • נכון להיום 12 ילדים מאושפזים, כולם מתחת לגיל 6, שלושה מהם בטיפול נמרץ​

חיסון נגד חצבת , ארכיון

לא יפה לרקוד על דם של ילד שנפטר :mad:
לענייננו, מה לגבי כל הילדים שנפגעו מהחיסונים, אותם את לא סופרת? (n)

שמלת תחרה1

Well-known member
לא יפה לרקוד על דם של ילד שנפטר :mad:
לענייננו, מה לגבי כל הילדים שנפגעו מהחיסונים, אותם את לא סופרת? (n)
רוקדים עם כוכבים.
לא יפה לעליל עלי, לא יפה לשאול מה אני סופרת 🤬
ועכשיו לנושא השירשור. מה דעתך על הורים שאינם מחסנים את הילד שלהם ומסכנים אותם?
אם קשה לך להתמודד עם הנושא, אנא ממך אל תגיבי.

רוקדים עם כוכבים.
אחלה תוכנית :)
לא יפה לעליל עלי, לא יפה לשאול מה אני סופרת 🤬
זאת צביעות לשמה, כי כשמישהו מהצד הפוליטי המנוגד לדעתך עושה זאת, ישר את קופצת ...
ועכשיו לנושא השירשור. מה דעתך על הורים שאינם מחסנים את הילד שלהם ומסכנים אותם?
זו דעתך, דעתם שונה משלך.
ישנם הרבה הורים, כמוני, שלא חיסנו בכל החיסונים וגם במה שחיסנו עשו זאת בעיתוי שבחרו בו ולא בלו"ז הלא שפוי של משרד הבריאות.
אם קשה לך להתמודד עם הנושא, אנא ממך אל תגיבי.
ממש לא קשה לי, בעבר כיכבתי בשרשורים כאלו.
כיום, זה כבר פחות רלוונטי אליי.

נערך לאחרונה ב:

שמלת תחרה1

Well-known member
אחלה תוכנית :)

זאת צביעות לשמה, כי כשמישהו מהצד הפוליטי המנוגד לדעתך עושה זאת, ישר את קופצת ...

זו דעתך, דעתם שונה משלך.
ישנם הרבה הורים, כמוני, שלא חיסנו בכל החיסונים וגם במה שחיסנו עשו זאת בעיתוי שבחרו בו ולא בלו"ז הלא שפוי של משרד הבריאות.

ממש לא קשה לי, בעבר כיכבתי בשרשורים כאלו.
כיום, זה כבר פחות רלוונטי אליי.

היכן ניתן לקפוץ בחבל? וברצינות, תביא דוגמה היכן קפצתי על דעה שונה משלי.

מה דעתי? אשמח שתראי לי היכן הבעתי דיעה בנושא :-):

Harrington

Well-known member
מנהל

חיסון נגד חצבת , ארכיון

המצב מחייב הסברה ייעודית באותם ריכוזים בהם יש קבוצות גדולות שלא מחסנות. השאלה אם משרד הבריאות פועל כך, או שהוא מסתפק בשחרור הודעות לתקשורת וכל כלי תקשורת מפרסם את הדברים כפי רצונו (ולעתים גם בדברים האלה, האג'נדה שלו).

בתכל'ס, לא ראיתי ריקוד מיוחד על הדם כאן (ואני מהראשונים לטעון זאת כשאני כן סבור שזה המקרה :cool:). אבל אני גם לא רואה חובה להתייחס לנזקי החיסונים האפשריים בכל פוסט כזה. רוב ככל העולם הרפואי דבק בעמדה שהחיסונים חשובים ויעילים והפלוס שבלהתחסן גובר על המינוס הפוטנציאלי שאולי קיים בשיעור כזה או אחר. אם זה נכון או לא? אין לי מושג, יחליט כל אחד לעצמו. אבל בגדול זה נשמע נכון, גם אם כפי שכתבתי בעבר, סטטיסטיקה כזאת לא בהכרח מסייעת למי ש'עלה בגורל' ונפגע.

המצב מחייב הסברה ייעודית באותם ריכוזים בהם יש קבוצות גדולות שלא מחסנות. השאלה אם משרד הבריאות פועל כך, או שהוא מסתפק בשחרור הודעות לתקשורת וכל כלי תקשורת מפרסם את הדברים כפי רצונו (ולעתים גם בדברים האלה, האג'נדה שלו).
משרד הבריאות ממזמן הפסיק לעשות הסברה לחיסונים למעט קורונה ושפעת שממשיך לעשות.
בתכל'ס, לא ראיתי ריקוד מיוחד על הדם כאן (ואני מהראשונים לטעון זאת כשאני כן סבור שזה המקרה :cool:).
ברור, כשזה קשור לאג'נדה פרו חיסונים הממסדית שלך, זה לא קשור.
יש כאן עניין של פעוט שנפטר מהמחלה, בעוד איך יש כאן ריקוד על המוות שלו (n)
אבל אני גם לא רואה חובה להתייחס לנזקי החיסונים האפשריים בכל פוסט כזה. רוב ככל העולם הרפואי דבק בעמדה שהחיסונים חשובים ויעילים והפלוס שבלהתחסן גובר על המינוס הפוטנציאלי שאולי קיים בשיעור כזה או אחר. אם זה נכון או לא? אין לי מושג, יחליט כל אחד לעצמו. אבל בגדול זה נשמע נכון, גם אם כפי שכתבתי בעבר, סטטיסטיקה כזאת לא בהכרח מסייעת למי ש'עלה בגורל' ונפגע.
משני כיווני המתרס :(

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
ברור, כשזה קשור לאג'נדה פרו חיסונים הממסדית שלך, זה לא קשור.
ואללה? איזה כיף לשמוע! חסכת לי שעות של מחשבה עם עצמי מה לקבוע לעצמי כאג'נדה בתחום נושא החיסונים :). עד היום לא היה לי מושג שכבר יש לי אחת ומעולם לא הטרחתי עצמי לחשוב מספיק על הנושא ולגבש אג'נדה לעצמי. כעת מתברר שכמו בנושאים אחרים לעתים, אני יכול פשוט לפנות מעל גלי האתר ותמיד יהיו גולשות וגולשים שיחליטו עבורי מה האג'נדה שלי :). תענוג נוסטלגיה, ממש תודה לך (במיוחד בחום הזה הפטור מהתעמקות בנושא מסייע רבות)!
יש כאן עניין של פעוט שנפטר מהמחלה, בעוד יש כאן ריקוד על המוות שלו
אכן. ועל כך יש דיווח תקשורתי שהובא כאן. דיווח יבשושי ללא תוספות מיוחדות מצד מביאת הסיפור. על כן בעיני לא ריקוד על הדם. לא מאף 'צד' (ככל שבכלל יש צדדים בסיפור הזה) פשוט לאללה :). אה, וכמובן לא קשור כלל לאג'נדה מדומיינת בנושא חיסונים (אגב, לא הצלחתי להבין עד תום ממך מהי בדיוק האג'נדה שלי. רק הבנתי שיש לי אחת).

ואללה? איזה כיף לשמוע! חסכת לי שעות של מחשבה עם עצמי מה לקבוע לעצמי כאג'נדה בתחום נושא החיסונים :). עד היום לא היה לי מושג שכבר יש לי אחת ומעולם לא הטרחתי עצמי לחשוב מספיק על הנושא ולגבש אג'נדה לעצמי. כעת מתברר שכמו בנושאים אחרים לעתים, אני יכול פשוט לפנות מעל גלי האתר ותמיד יהיו גולשות וגולשים שיחליטו עבורי מה האג'נדה שלי :). תענוג נוסטלגיה, ממש תודה לך (במיוחד בחום הזה הפטור מהתעמקות בנושא מסייע רבות)!
מישהי צריכה לעשות לך סדר בחייך :)
אכן. ועל כך יש דיווח תקשורתי שהובא כאן. דיווח יבשושי ללא תוספות מיוחדות מצד מביאת הסיפור. על כן בעיני לא ריקוד על הדם. לא מאף 'צד' (ככל שבכלל יש צדדים בסיפור הזה) פשוט לאללה :). אה, וכמובן לא קשור כלל לאג'נדה מדומיינת בנושא חיסונים (אגב, לא הצלחתי להבין עד תום ממך מהי בדיוק האג'נדה שלי. רק הבנתי שיש לי אחת).
כל דיווח תקשורתי על מוות, הוא דיווח יבשושי ללא תוספות מיוחדות מצד מביאת הסיפור, רק שיש מי שמנצל את הדיווח בכדי לקדם אג'נדה על הדם של הנפטר בטרם עת (n).

Harrington

Well-known member
מנהל
מישהי צריכה לעשות לך סדר בחייך :)
מבטיח שברגע שאזדקק לך בעניין אפנה מיד. עד אז, הרשי לי לקבוע את העמדות והאג'נדות שלי לעצמי בבקשה. תודה מראש.

כל דיווח תקשורתי על מוות, הוא דיווח יבשושי ללא תוספות מיוחדות מצד מביאת הסיפור, רק שיש מי שמנצל את הדיווח בכדי לקדם אג'נדה על הדם של הנפטר בטרם עת (n).
כעת נותר רק למצוא בפוסט הפותח של השרשור התנהגות כזאת, ואז אולי דברייך יהפכו, הגם שבדיעבד, לדברי טעם.

מיצינו. אנא סלחי לי אם לא אמשיך לקרוא את הגיגייך בתת-השרשור הזה או להגיב עליהם.

מבטיח שברגע שאזדקק לך בעניין אפנה מיד. עד אז, הרשי לי לקבוע את העמדות והאג'נדות שלי לעצמי בבקשה. תודה מראש.
הצרה, שאתה לא מודע לזה.
כעת נותר רק למצוא בפוסט הפותח של השרשור התנהגות כזאת, ואז אולי דברייך יהפכו, הגם שבדיעבד, לדברי טעם.
ברגע שמנצלים זאת בכדי לקדם אג'נדת חיסונים זה ריקוד על הדם של הנפטר בטרם עת.
אם הייתה מביאה ידיעה נקייה ללא תוספת השאלה "לא הגיע הזמן לחייב הורים לחסן את הילדים?", היית יכול לטעון שאין ריקוד על הדם של הפעוט הנפטר בטרם עת, אולם מכיוון שכן עשתה זאת, יש כאן ריקוד מגעיל על הדם שלו.
מיצינו. אנא סלחי לי אם לא אמשיך לקרוא את הגיגייך בתת-השרשור הזה או להגיב עליהם.
|יעני|

דורון-55

Well-known member
כמה וכמה ילדים נפגעו בעקבות החיסונים
והיו גם ילדים שהיו מחוסנים ונדבקו בחצבת
אז כמו שנאמר מקודם "לא לרקוד על דם הילד שנפטר "

שמלת תחרה1

Well-known member
כמה וכמה ילדים נפגעו בעקבות החיסונים
והיו גם ילדים שהיו מחוסנים ונדבקו בחצבת
אז כמו שנאמר מקודם "לא לרקוד על דם הילד שנפטר "
יש מעדע על ילדים שנדבקו בחצבת למרות שתחסנו?
מה הנזק של אותם ילדים?

משתפרת1

Well-known member
יש מעדע על ילדים שנדבקו בחצבת למרות שתחסנו?
מה הנזק של אותם ילדים?
לדברי משרד הבריאות למעלה משלוש מאות נדבקו בחצבת. לגבי 2 ילדים עדיין לא ברור אם חוסנו או לא, מבררים. כל השאר לא חוסנו.
כעת בוודאי נשמע שמשרד הבריאות מרמה.

למעלה