בריאה.

Gizmo16

New member
בדויוק../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo28.gif

נניח, מה שבארץ עולה 200 שקלים בחו"ל יעלה 200 דולר ובשבילך זה נחשב המון כי זה 1000 שקלים אבל בשבילם זה בדיוק אותו דבר כמו 200 ש"ח כי זה המטבע שלהם. נניח, למה בטורקיה 1,000,000 מהמטבע שלהם (לירה או משהו) נחשב לשקל שלנו? כי כולם שם מליונרים? להיפך, כי הרבה מהם כל כך עניים שערך המטבע יורד. לכן אונייה אחת, גם אם היא שווה 200 פאונד, היא כנראה לא כזה הרבה, גם הפיירבולט של הארי עלה המון לפי החישוב שלך ועדיין סיריוס קנה אותו ואני בטוחה שלסיריוס יש כסף אבל הוא לא מליארדר ברמה בינלאומית או משהו..

your avi

New member
דווקא לא נכון.

אני אביא דוגמא, כשגרתי בישראל, לא היה איכפת לי ללכת ולקנות חולצה ב-50 שקל. אבל אני בחיים לא אקנה פה באמריקה חולצה ב-50 דולר. זה פשוט אבסורדי. את מבינה? אנחנו לא חושבים את זה כ:"אה, רק 15 שקל" או "אה, רק 15 דולר". לפני שאני אבזבז 15 דולר, אני אחשוב פעמיים, לעומת השקלים. הבנת מה אני מנסה להסביר? ובכלל, למה נראה לכם שאוניה זה כזה קצת? לרון לא הייתה אפילו אוניה אחת לבזבז (כתוב בספר החמישי).

Gizmo16

New member
רון הוא עני בצורה קיצונית../images/Emo28.gif

אל תשכח שרון הוא ילד יחיד בין 9 וסביר להניח שכל הכסף שהמשפחה שלו מרוויחה כדי לממן את 9 הילדים שלה, עדיין לא משתווה לכסף של הארי או אפילו לכסף של ההורים רופאי השיניים של הרמיוני. זה כמו שנניח יש לי חברים שלא רוצים לבוא למפגש בשום מקום מלבד עזריאלי כי זה עולה להם 8 שקלים וכל מקום אחר זה יקר מדי (לא יכולים להוציא יותר מ-20 שקלים נניח) ואילו אני- כל פעם שאני באה עולה לי 100 שקלים (הלוך וחזור) ואני באה המון פעמים ורק השנה בזבזתי 800 שקלים של כרטיסי אוטובוס בלבד.. שלא לדבר על הוצאות אחרות. אז אני לא אומרת שחברים שלי "עניים" או משהו אבל זה כן ייתכן שהרמיוני מסוגלת לבצע הוצאה של 800 שקלים בלי להניד עפעף ואילו רון לא יכול להשיג 100 שקלים לקנות משהו שהוא רוצה. מובן? דבר שני- זה מה שאני אומרת, למרות שערך הדולר גבוה יותר, הדברים בארה"ב עולים פחות דולרים- כי הכלכלה שלהם כל כך מוצלחת. כאן המבורגר עולה 30 שקלים ובארה"ב הוא עולה דולר שזה כביכול פי 5 פחות בשבילנו אבל זה פי 30 פחות בקטע יחסי בין הכלכלה של שתי המדינות. פפ. זה מסובך.

2 Mיכל

New member
אבל ההשוואות שלך לא הגיוניות../images/Emo42.gif

הרמיוני היא באמת קוסמת מוכשרת מאוד, לא משנה מי יהיה המדד, אבל אתה צריך להתחשב בנסיבות. היא חיה בעולם הקוסמים סה"כ 6 שנים בעוד שלמקגונגל, לופין, פליטיק או סנייפ יש עליה פור של לפחות 30... ממה לדעתך לומדים יותר - שנות לימוד בבי"ס או נסיון חיים? אז מה אם היא לא יודעת ביאור הכרה.. אתה לא יודע לעשות סלטה אחורה. זה לא אומר שאתה לא אדם מוכשר... פשוט אף פעם לא למדת או ניסית (ואם כן, עמך הסליחה. זו רק דוגמא). ובקשר למטבעות של הרמיוני
זה לא בטוח שהיא יצרה אותם. אולי היא לקחה משהו בעל תכונות מתאימות ושינתה לו קצת את הצורה, שלא ייראה מחשיד.

The Walrus

New member
בהתאם לנסיבות...

המדד הוא דווקא כן נכון. ברור לי שזה לא פייר להשוות בין הרמיוני וקוסמים מבוגרים, ואני לא אומר שהיא לא חכמה או משהו ואני בספק עם אפילו מינרווה מקונגל הייתה חכמה כמוה בגילה. אני לא מנסה להגיד שהרמיוני טיפשה: מה שאני מנסה להגיד שאם היא יודעת לעשות קסם מסויים, סביר להניח שקוסמים מבוגרים רבים יכולים לעשות אותו. אם הרמיוני הצליחה לזייף מטבעות כך שניתן יהיה לבזבז אותם בטעות (כמו שהארי אמר), כנראה שרוב הקוסמים המבוגרים בסידרה יכולים גם. אם מישהו יגיד לי שקסמי בריאה מאוד מסובכים ורק קוסמים גאונים יכולים להצליח בהם, או שעל אוניית יש קסם מסויים שלא ניתן לזייף אותם, הנה ההוכחה: הרמיוני הצליחה לזייף אוניות. להרמיוני עדיין אין כוחות קסם מיוחדים (יחסית לקוסמים בוגרים), כך שסביר להניח שגם לופין ושאר המבוגרים היו מצליחים...

2 Mיכל

New member
מה שהפליא אותי בקטע../images/Emo42.gif

הוא לא שהיא בראה מטבעות (זה כתוב במפורש? אני חשבתי יותר בכיוון של שינוי צורה), אלא שהיא המציאה את הרעיון שלהם. ו... אולי אפשר לבצע קסמי בריאה רק בהתאם לכוונה שלך - איך תשתמש בתוצרת אחר כך. נגיד, לא תוכל לייצר כסף כדי להיות עשיר, אבל אולי כן כדי שיהיה לך לחם.

rds15

New member
../images/Emo129.gif|כותרת|הרמיוני לא המציאה

את הרעיון הזה. היא לקחה את הקסם שוולדמורט משתמש על הקעקוע של אוכלי המוות.

Gizmo16

New member
וואאאאווווווו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo28.gif

אתה כל הזמן חוזר שוב ושוב על ההשערה המוזרה הזאת שלך שיש פאק בספר כי אלה קסמים מסובכים בטירוף ואיך זה שהרמיוני הצליחה לעשות אותם כשהיא רק נערה, וברור שהם מסובכים בטירוף כי איך אפשר ליצור כסף כשזה לא מזויף וכו' וכו' וכו'. בכל השרשור הזה (ותאמין לי, אני כן קוראת לעומק, אפילו את מה שאני כותבת, ולא מזלזלת באנשים) לא נתת דבר אחד שיסתור את ההסבר שהוצע לך. אולי פשוט נוח לך להתעלם מזה שיש הסבר הגיוני למה התיאוריה הקטנה שלך לא נכונה: זה לא קסמים מסובכים. הם פשוטים. כי הדברים שיוצרים לא נשארים לאורך זמן. רולינג אמרה את זה. ראינו הוכחה לזה בזהב של הלפרקונים. לא ראינו שום הוכחה לכך שאלו קסמים מסובכים. לומדים אותם בבית ספר לכן מן הסתם הם לא מסובכים בטירוף. לומדים אותם בבית הספר ולכן מן הסתם אי אפשר להשתמש בהם כדי להתעשר. המטבעות נשארו כי לא ניסו להשתמש בהם כדי לשלם. זהו. וואו. מעניין כמה זמן תוכל להמשיך להתעלם מההסבר הזה..

Gizmo16

New member
אתה לא מבין,../images/Emo28.gif

ננצל כבר את ההודעה הזאת כדי להגיב- זה פשוט מאוד וזה מסביר את כל הטענות שלך. המטבעות של הרמ לא נעלמו, אבל אם ינסו לשלם איתם- הם יעלמו. המטבעות של הלפרקונים נחתו מהאוויר אבל נעלמו כשניסו לשלם איתם. חוק אחד פשוט בעולם הקוסמות ובכל עולם אחר- שום דבר לא מגיע בחינם. הכיסאות של דמבלדור- יכולהיות שכשהוא מייצר כיסא, נעלם כסף מחשבון הבנק שלו, או הכיסא נגנב ממקום אחר, או עץ באיזה מקום נעלם והקסם הוא מאוד מסובך, אי אפשר לדעת. העיקרון הוא- שהדברים האלה שמייצרים אותם מאוויר- לא נשארים להרבה זמן, אלא אם כן משלמים עליהם בצורה כלשהי, או לא משתמשים בהם לשימוש המקורי (למשל, אתה יכול לייצר טלויזיה מאוויר אבל כשתרצה לצפות בה היא תעלם)

Gizmo16

New member
אעעעעעעעעעעע../images/Emo7.gif../images/Emo28.gif

אני לגמרי מעריכה את המחמאה, ותודה והכל, כן
רק שהיגיון בריא זה קצת מזכיר לי.. פסיכומטרי
את מוזמנת לדבר איתי על פרבולואידים ותנועה הרמונית פשוטה, עם פיזיקה כבר סיימתי

Gizmo16

New member
זה בסדר, גם לי אין מושג על מה..|קסם

אני מדברת
זה פיזיקה, אחרי הכל

2 Mיכל

New member
../images/Emo127.gifהסבר טוב, אבל מה עם האוכל../images/Emo42.gif

שמקגונגל זימנה להארי ורון בתחילת חדר הסודות למשל, כשהם פיספסו את הארוחה?

Gizmo16

New member
אוף../images/Emo7.gif קסם רע, קסם רע../images/Emo28.gif

*מרביצה לעצמה על הראש עם מנורת לילה* תמיד לקרוא את השרשור ולראות אם מישהו הסביר בקיצור את מה שאת עומדת לפרט עליו ב-70000000 מילים
כן, סליחה. אני רגועה עכשיו

למעלה